Home / Α1 / Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός

Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2008

Βλέπετε τη φωτογραφία από το γήπεδο του Ελληνικού που έχουμε βάλει; Ε λοιπόν, οι εξέδρες την ημέρα του τελικού δε θα παρουσιάζουν και μεγάλη διαφορά. Οριστικοποιήθηκε τελικά ότι οι δύο «αιώνιοι» θα πάρουν από 600 εισιτήρια (597 για την ακρίβεια) και 50 προσκλήσεις, ενώ θα τυπωθούν ακόμη 400 προσκλήσεις για τις ανάγκες της ΕΟΚ. Σύνολο 1700 ψυχές!

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και δύο από τις καλύτερες στην Ευρώπη, είναι και δύο ομάδες που αυτήν την εποχή (και όχι μόνο βέβαια) προσελκύουν πολύ κόσμο ακριβώς γιατί έχουν κάνει τις κατάλληλες αγωνιστικές και εξωγηπεδικές κινήσεις. Και τίθεται το ερώτημα: ποιοι 600 φίλαθλοι κάθε ομάδας θα πάνε στο γήπεδο; Οι κάτοχοι (ορισμένοι) διαρκείας και οι «πιστοί» της ομάδας τους που δε χάνουν αγώνα; Τα… αγριέμενα παιδιά που θα δώσουν παλμό στην εξέδρα; Οι φίλοι των παικτών που τους βρίσκουν οι ίδιοι εισιτήρια; Μύλος…

Αυτή η εξωφρενική απόφαση που φέρνει τον πιο ωραίο τελικό Κυπέλλου την τελευταίας δεκαετίας ενώπιον… 3400 ματιών δείχνει πόσο πίσω είμαστε ακόμα. Φανερώνει το γεγονός ότι η Αστυνομία παραδέχεται τη δική της ανικανότητα να περιφρουρήσει 1000 ανθρώπους. Και εντάξει, αφού αυτοί παρουσιάζουν κώλυμα, γιατί δε λένε στους Γιαννακόπουλους και τους Αγγελόπουλους να διορίσουν ιδωτική ασφάλεια, να γεμίσουν το γήπεδο σεκιούριτι και να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη για τους κάφρους τους. Μήπως θα διαφωνούσαν για οικονομικούς λόγους ή μήπως δε θα ήθελαν να δουν έστω μισογεμάτο ένα γήπεδο αρχικής χωρητικότητας 12.000 θέσεων (7.000 μετά το κλείσιμο των εξεδρών) σε έναν μονό τελικό; Ο λόγος είναι άλλος: να μη χαθούν τα έσοδα που θα λάβει η Αστυνομία για να αναλάβει την ασφάλεια του αγώνα (αυτού και όλου του πρωταθλήματος).

Όσοι δουν το ματς από την τηλεόραση τι θα βλέπουν δηλαδή στις εξέδρες; Αν προβληθεί ο αγώνας στο εξωτερικό τι θα φαίνεται; Μα φυσικά οι μεγαλοπαράγοντες και οι ένστολοι να απολαμβάνουν το… τερατούργημά τους.

Όσο για την ημερομηνία διεξαγωγής; Κακώς ο ΟΠΑΠ δεν συμπεριέλαβε στο Στοίχημα αποδόσεις για το σε ποια ημέρα θα καταλήξουν. Χθες, και μετά το νέο φοβερό λόγο για νέα αναβολή (έκθεση ιατρικών εργαλείων στις 27 Μαρτίου, λέει), ο Στεφάνου και ο Σταυρόπουλος απηύδησαν: «Δε γίνεται να ξανααλλάξει η ημερομηνία. Έχουμε κανονίσει τα αγωνιστικά μας προγράμματα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπαν σχεδόν με… μια φωνή.

Πάντως, το θετικό της υπόθεσης είναι ότι όλες αυτές οι διαβουλεύσεις έχουν φέρει… πιο κοντά τους «αιώνιους», αφού για πρώτη φορά έχουν συμφωνήσει τόσες φορές συνεχόμενες!

Όταν θα μπουν στο παρκέ 24 παίκτες και 2 προπονητές πολύ υψηλού επιπέδου, ας ελπίσουμε ότι η δική τους αξία και η αυξημένη αδρεναλίνη θα επισκιάσει τη θλίψη για τη νέα επικοινωνιακή ήττα που… κατάφεραν στον εαυτό τους οι ελληνικές μπασκετικές αρχές.

 

 

ΥΓ. Ο τίτλος αναφέρεται στο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ “The importance of being earnest” και… ταιριάζει «γάντι» στην περίσταση.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *