Home / Α1 / Αρχίσαμε…

Αρχίσαμε…

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 

Άρχισαν τα… όργανα στην Α1 με τους Οικονομίδη και Πανιώνιο να πρωταγωνιστούν στο πρώτο σίριαλ της σεζόν! Τι… ωραίο έκανε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ;

Δέχθηκε αίτημα από τον ΠΑΟΚ για μεταφορά του αγώνα της πρώτης αγωνιστικής, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, από το Σάββατο 11/10 στην Τετάρτη 15/10, λόγω κάποιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Πυλαία. Ο κ. Οικονομίδης βλέποντας φυσικά το αίτημα με τη σφραγίδα «ΠΑΟΚ» στην κορυφή, ένιωσε αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης για να επιληφθεί του θέματος, αφού είναι γνωστά τα οπαδικά του αισθήματα.

Έτσι, κάλεσε τηλεφωνικά τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος και… τα ρώτησε τη γνώμη τους! Οι απαντήσεις τους ήταν διχασμένες (2-2 ψήφοι), οπότε, ψήφισε και αυτός, ως 5ο μέλος, έγειρε την πλάστιγγα στο 3-2 και έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ, αδιαφορώντας για την άμεση, έγγραφη, αρνητική απάντηση του Πανιωνίου.

Τι όφειλε να είχε κάνει; Να συγκαλέσει την Επιτροπή Πρωταθλήματος στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και να καλέσει εκπρόσωπο της ΚΑΕ Πανιώνιος για να εξηγήσει τους λόγους άρνησης του αιτήματος. Αυτοί, σύμφωνα με τα λόγια του επίσημου Πανιωνίου, ήταν ότι με αυτήν την αναβολή η ομάδα της Πλατείας θα κληθεί να παίξει μέσα σε μία εβδομάδα (15-23/10) 3 αγώνες. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι οι πρώτοι της χρονιάς (άρα οι παίκτες δεν είναι εύκολο να μπουν αμέσως σε κλίμα τόσο συχνών αγώνων), ότι οι δύο είναι εκτός έδρας (Θεσσαλονίκη και Μαδρίτη) και ότι ο ένας είναι για την Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ, θα καταλάβει ότι δεν είναι και παράλογη η άρνηση των Νεοσμυρνιωτών.

Ωστόσο, ο Οικονομίδης επικαλέστηκε το «επείγον» του θέματος (μιας και το πρωτάθλημα ξεκινά σε… 15 μέρες) και δεν μπορούσε να περιμένει για να γίνει η διαδικασία σύμφωνα με τους τύπους. Προφανώς, το επείγον για τον κ. Πρόεδρο είναι ο αγώνας του ΠΑΟΚ και όχι ότι εκκρεμούν ακόμη θέματα όπως, επισήμως, τα τηλεοπτικά δικαιώματα για 5 ομάδες της Α1 και μια ενδεχόμενη οικονομική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πάντως, σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν σοβαρά παράπονα για οπαδική συμπεριφορά του Οικονομίδη, με χαρακτηριστικό συμβάν τα περσινό μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολύμπια Λάρισας, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την παρουσία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ στις εξέδρες: «Έβρισε τους διαιτητές και στο τέλος έβρισε και μένα. Δεν ξέρω το γιατί. Ρωτήστε αυτόν. Μάλλον επειδή έκανα τη δουλειά μου. Μπορεί να είχε άγχος γιατί ήταν πιεστικό το παιχνίδι για την ομάδα του»! Ο Οικονομίδης σαφώς τα αρνήθηκε, αλλά… ποιον έπεισε;

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *