Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Νέο γκρουπ στο «Πάνος Ζαχαρογιάννης»! Δηλώστε συμμετοχή!

Νέο γκρουπ στο «Πάνος Ζαχαρογιάννης»! Δηλώστε συμμετοχή!

Ήρθε η ώρα για τους φοιτητές, τους εν ενεργεία αθλητές και τους… πρωινούς τύπους! Ο ΑΓΣ Πολυνίκης με προκηρύσσει τη δημιουργία ενός ακόμα γκρουπ δίπλα στα 3 που τρέχουν ήδη για τη σεζόν 2013-14, το οποίο θα σχηματιστεί τώρα και θα ξεκινήσει την παρουσία του στα μπασκετικά δρώμενα μέσα στον Μάρτιο του 2014 με τους αγώνες του να διεξάγονται σε πρώτη φάση πρωινές ώρες τις καθημερινές.                  

Η άνοιξη έχει μπει και με την ημέρα να αρχίζει σιγά σιγά να μεγαλώνει, το καλύτερο που έχει κάποιος να κάνει για να γεμίσει τα πρωινά του είναι να βρεθεί παρέα με την αγαπημένη του πορτοκαλί θεά. Το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» είναι εδώ για να δώσει λύση και σε αυτό, αφού ο νέος όμιλος έχει αγώνες τα πρωινά των καθημερινών, δίνοντας στους φοιτητές, τους εν ενεργεία αθλητές (και όσους άλλους, βεβαίως, ενδιαφέρονται και το επιτρέπει το πρόγραμμά τους) διέξοδο και ένα μπασκετικό σημείο αναφοράς, με την εμπειρία που έχει το μεγαλύτερο μπασκετικό τουρνουά της Ελλάδας.

Σημαντική παράμετρος;
Ο νέος όμιλος θα διεξαχθεί με ελεύθερη συμμετοχή, χωρίς δηλαδή περιορισμούς κατηγοριών, άρα όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να καλέσουν τους φίλους τους για να αγωνιστούν, ακόμα και εν ενεργεία αθλητές στις εθνικές κατηγορίες ή εκείνες τα ΕΣΚΑ/ΝΑ. Άρα αν έχεις φιλαράκια που παίζουν σε ομάδες και ως τώρα ένιωθες… ότι είχες μείνει έξω από τη μεγαλύτερη γιορτή στα μπασκετικά τουρνουά της Αττικής, πλέον η πόρτα άνοιξε.

Οπότε, με τον ήλιο να αρχίζει σταδιακά να καίει για τα καλά, το μπάσκετ σε ένα κλειστό γήπεδο είναι η καλύτερη λύση, και, για να το πετύχετε, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή και να μπείτε στον κόσμο του «Πάνος Ζαχαρογιάννης», στο μεγαλύτερο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ της Αττικής, όπου ήδη 114 ομάδες αγωνίζονται για το 2013-14! Θα πρέπει να βιαστείτε, όμως, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και, βεβαίως, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στον υπεύθυνο της διοργάνωσης, κ. Γιώργο Γράψα, στο e-mail grapgeo@gmail.com ή στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γιώργος Γράψας: 6907798511 (Vodafone), 6938656311 (What’s Up)
Χρύσα Γράψα: 6949139325 (Vodafone CU), 6987248530 (What’s Up)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2013-14

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ Αγίας Βαρβάρας στην προσπάθεια που κάνει για την ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης προκηρύσσει το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ», για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η έναρξη του τουρνουά ορίζεται στο τέλος Μαρτίου του 2014 και όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των ομάδων. Για την επίσημη έναρξη θα ενημερωθείτε από τον διοργανωτή με συμπληρωματική προκήρυξη. Ο τελικός αριθμός ομάδων θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα των γηπέδων σε ώρες.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
i. Α ΦΑΣΗ( Όμιλος): Όλες οι ομάδες θα τοποθετηθούν σε όμιλο. Η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με τους άλλους συμμετέχοντες στον όμιλο σε μονά παιχνίδια.
ii. Β ΦΑΣΗ (Play-offs): Με βάση την κατάταξη των ομίλων θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων με το σύστημα των play-offs με σκοπό την τελική κατάταξη των ομάδων.
Το ακριβές σύστημα των play offs που θα εφαρμοσθεί θα ανακοινωθεί έγκαιρα, πριν την έναρξη της σειράς αυτών των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ
Θα υπάρξει ενημέρωση με συμπληρωματική προκήρυξη για τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων του ομίλου.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» είναι το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με τις περισσότερες και τις καλύτερες παροχές και ως τέτοιο έχει εντυπωθεί στις μνήμες των μπασκετόφιλων. Αυτό θα συνεχιστεί και για την περίοδο 2013-14. Ανάμεσα στις παροχές του πρωταθλήματος βρίσκονται οι εξής:
– Παρουσία γιατρού ή φυσικοθεραπευτή σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος.
– Βίντεο από τους όλους αγώνες του πρωταθλήματος τα οποία θα ανεβαίνουν στο YouTube.
– Φωτογραφικό υλικό από παιχνίδια των ομάδων.
– Πλήρης κάλυψη του πρωταθλήματος από το site Age of Basketball, με αναλυτικές περιγραφές των αγώνων, στατιστικά, βαθμολογία, αναλύσεις και υλικό από την ιστορία και τα ρεκόρ της λίγκας, καθώς και τη Χρυσή Βίβλο της.
– Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση ολόκληρων αγώνων, με περιγραφή και σχολιασμό από δημοσιογράφο.
– Χώρος στο Facebook που αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των αθλητών, με συνεχή Posts, συζητήσεις, σχόλια, το μέρος που «ανεβαίνουν» όλες οι φωτογραφίες και όλα τα βίντεο του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για να παρέχει μπάλες στις ομάδες για το ζέσταμα αλλά και για την διεξαγωγή του αγώνα. Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα χρήσης των αποδυτηρίων στα γήπεδα που θα διεξάγονται οι αγώνες.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για την παρουσία ενός επίσημου διαιτητή σε κάθε αγώνα. Οι διαιτητές των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ και όχι από τους διοργανωτές, που απλώς στέλνουν το πρόγραμμα των αγώνων στην ΚΕΔ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από συνεννόηση με τον διοργανωτή θα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς του για την παρουσία και δεύτερου διαιτητή, ο οποίος όμως θα βαρύνει οικονομικά την/τις ομάδες που τον ζήτησαν.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο προπονητής της κάθε ομάδας υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία τα ονόματα των παικτών που θα αποτελούν την σύνθεση της ομάδος στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι παίκτες που θα δηλωθούν πριν την έναρξη του αγώνα και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι παίκτες συνολικά δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από 12. Οι παίκτες πρέπει να δηλώνονται με το επίθετο και το αρχικό του μικρού τους ονόματος, ενώ στο φύλλο αγώνα κάθε ομάδα πρέπει να δηλώνει τον αρχηγό της και τον προπονητή της στο εν λόγω ματς (μπορούν να είναι δύο από τους παίκτες του ρόστερ).

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Α) καθημερινές σε πρωινές κατά βάση ώρες, Β) στην πορεία της διοργάνωσης και ανάλογα με τις ανάγκες, ίσως δοθεί η δυνατότητα και για διεξαγωγή αγώνων το Σαββατοκύριακο. Οι αγώνες, οι ώρες και οι ημερομηνίες είναι δεσμευτικές μετά την ανακοίνωση τους και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Κατά την περίπτωση την οποία λόγω κωλύματος της διοργανώτριας τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει τροποποίηση του προγράμματος.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ
Οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιούνται με την ακόλουθη αλλαγή. Ο χρόνος επίθεσης της κάθε ομάδας ορίζεται στα 24 δευτερόλεπτα, 8 δευτερόλεπτα για να περάσει η μπάλα το κέντρο, η επαναφορά του χρονομέτρου στα 24 δευτερόλεπτα γίνεται μετά από υπόδειξη φάουλ, σε όλες τις άλλες διακοπές μετρά ο χρόνος από το σημείο διακοπής μέχρι εξαντλήσεως των υπολειπόμενων δευτερολέπτων για την συμπλήρωση των 24.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Μοναδικός οικονομικός όρος και υποχρέωση της κάθε ομάδας είναι η καταβολή ποσού των 55 ευρώ για κάθε παιχνίδι της, το οποίο και θα καταβάλλεται στον υπεύθυνο πριν την έναρξη του αγώνα. Ομάδα η οποία δεν προσέρχεται σε αγώνα οφείλει να καταβάλλει το αναλογούν τίμημα στον επόμενο αγώνα της. Η μη καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων επιφέρει την αποβολή από το Πρωτάθλημα. Οι ομάδες με τη δήλωση συμμετοχής τους, θα πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή στους διοργανωτές ίση με το ποσό συμμετοχής σε έναν αγώνα, και η οποία θα λειτουργεί ως ασφάλεια για τη διοργανώτρια σε περίπτωση ασυνέπειας της ομάδας.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΡΟΥΧΑ ΟΜΑΔΩΝ

Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να φέρουν πλήρη ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ αθλητική περιβολή σε κάθε αγώνα. Οι εμφανίσεις είναι υποχρεωτικές και το κόστος βαρύνει την κάθε ομάδα. Δεν θα γίνεται δεκτή συμμετοχή αθλητή χωρίς τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, φανέλα με αριθμό και αθλητικό παντελονάκι. Οι εμφανίσεις θα πρέπει να έχουν αριθμό και στην πλάτη αλλά και στην μπροστινή τους πλευρά. Εφόσον οι ομάδες επιλέξουν διπλής όψεως εμφανίσεις θα πρέπει να φέρουν νούμερα και στις 2 πλευρές.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
i. Οι ομάδες οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρέπει να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές και να δηλώσουν συμμετοχή.
ii. Το ρόστερ κάθε ομάδας μπορεί να αριθμεί έως και εικοσιπέντε (25) αθλητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει λιγότερους από δεκαπέντε (14).
iii. Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο τουρνουά έχουν όλοι οι εν ενεργεία ή μη αθλητές που το επιθυμούν, δηλαδή δεν υπάρχει περιορισμός κατηγοριών στον όμιλο, οι παίκτες μπορούν να αγωνίζονται στις κατηγορίες της ΕΣΚΑ/ΝΑ ή τα εθνικά πρωταθλήματα και να λάβουν ελεύθερα μέρος.
iv. Για κάθε αθλητή ο οποίος επιθυμεί την συμμετοχή του στο τουρνουά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του στην λίστα της ομάδας και να προσκομίζεται μαζί με την αίτηση της ομάδας ξεχωριστά για κάθε αθλητή φωτοαντίγραφο και των 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του, μια φωτογραφία και μία υπεύθυνη δήλωση. Με βάση τα στοιχεία αυτά η διοργανώτρια αρχή θα εκδώσει ειδικό ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ, με ισχύ ΜΟΝΟ στο Πρωτάθλημα «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ». Τα δελτία είναι υποχρέωση των ομάδων να τα φέρουν στο γήπεδο σε όλους τους αγώνες τους στην διάθεση ελέγχου.
Οι αρχικές λίστες αθλητών των ομάδων θα πρέπει να δηλωθούν στη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων για την κλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ οι λίστες θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέχρι την 3η αγωνιστική, οπότε και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης αλλά και σε εκείνη του Χορηγού Επικοινωνίας.
v. Ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν ικανοποιεί όλες τις προαναφερθείσες παραγράφους του άρθρου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά.
vi. Αθλητές μπορούν να δηλωθούν για μία ομάδα μέχρι και την τελική ημερομηνία ανάρτησης των λιστών, πριν την 3η αγωνιστική.
vii. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο διοργανωτής για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί.
viii. Όλοι οι αθλητές που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων.
ix. Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα σε ομάδες ή σε μεμονωμένους παίκτες κατά το δοκούν.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στο τουρνουά θα τηρηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο πειθαρχικός έλεγχος της ΕΟΚ. Τις αποφάσεις για τα παραπτώματα εκδίδει ο διοργανωτής αφού λάβει υπόψη του τις εκθέσεις Α) του εκπροσώπου της διοργάνωσης που θα παρακολουθεί τον αγώνα, Β) του διαιτητή του αγώνα Γ) της Γραμματείας Δ) τα υπομνήματα των εμπλεκομένων καθώς επίσης και πιθανή ύπαρξη φωτογραφιών η βίντεο όπου εμφανίζεται το συμβάν.
Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες, δεν προσβάλλονται. Μη συμμόρφωση σε απόφαση πειθαρχική επιφέρει άμεση αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 14ο
O εκπρόσωπος κάθε ομάδος, και μόνο αυτός, υποχρεούται να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο διοργάνωσης για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα του αλλά και να μεταφέρει όλες τις ανακοινώσεις της διοργανώτριας αρχής στους συναθλητές του. Όλες οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και του Χορηγού Επικοινωνίας.

ΑΡΘΡΟ 15ο
Για οτιδήποτε άλλο δεν διευκρινίζεται στην παρούσα προκήρυξη θα τηρηθούν οι κανόνες των FIBA-EOK.

ΑΡΘΡΟ 16ο
Η Διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης άρθρου η άρθρων της παρούσας προκήρυξης οποτεδήποτε το κρίνει σκόπιμο και προς όφελος της διοργάνωσης.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης
Γιώργος Γράψας: 6907798511 (Vodafone), 6938656311 (What’s up) – email: grapgeo@gmail.com
Χρύσα Γράψα: 6949139325 (Vodafone CU), 6987248530 (What’s Up)

Υ.Γ.: Η προκήρυξη που είναι link στο άρθρο “ο μπασκετικός κόσμος του Πάνος Ζαχαρογιάννης” δεν είναι ίδια με την παρούσα. Ο νέος όμιλος που θα σχηματιστεί καλύπτεται μόνο από την παρούσα προκήρυξη και τους δικούς της όρους.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *