Ξανά στα παρκέ

 

Το πρωτάθλημα επιστρέφει στη δράση μετά τη διακοπή για το Πάσχα και τα καλά νέα είναι ότι στους κανονισμούς δεν υπάρχει άρθρο για υποχρεωτικό ζύγισμα των παικτών μετά τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Παρά το χαλαρό των ημερών, το θερμόμετρο θα ανέβει απότομα, αφού η 13η αγωνιστική στο Challenge League δεν αφήνει πια περιθώρια για απώλειες και η αγωνία της πρόκρισης κορυφώνεται. Οι ομάδες θέλουν τις 4 θέσεις πρόκρισης και θα τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν μία από αυτές. Ας δούμε τα ματς της εβδομάδας:

1ος όμιλος

Η Μαύρη Θύελλα (9-2) και οι C-Drifters (9-3) θα μας χαρίσουν ένα από τα πιο σκληρά ντέρμπι της αγωνιστικής. Παρότι αυτή τη στιγμή οι 4 πρώτοι φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει, η μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλο έχει ανάψει. Ο Βαμβακάς και ο Κούλουμπος θέλουν να κρατήσουν την ομάδα τους σε τροχιά πρωτιάς, αλλά ο Κουτέλας Π. και ο Κουτέλας Χ. έχουν ανεβάσει ρυθμούς, οι C-Drifters πριν τη διακοπή ήταν σε εκπληκτική κατάσταση και μένει να δούμε αν θα συνεχίσουν έτσι και τώρα.

Οι Σουβλέηκερς (2-8) θα αναζητήσουν το ροζ φύλλο κόντρα στη Havana Rum (4-7) που θέλει να ανέβει ψηλότερα. Ο Μπακαυγάς Γ. και ο Ραδόπουλος ξέρουν ότι η δοκιμασία τους δεν θα είναι εύκολη, αφού ο Βάσσης με τον Μαυρομάτη θα παλέψουν για το πρώτο (εντός παρκέ) ροζ φύλλο των Σουβλέηκερς, που έχουν φτάσει στην πηγή αρκετές φορές, αλλά τώρα θέλουν να πιουν και νερό.

Οι Lazers (5-5) κοντράρονται με τους Κλαρινογαμπρούς (3-8) που ψάχνουν κι αυτοί νίκες. Οι Lazers θέλουν να ανέβουν πάνω από το 50%, η υπόθεση πρόκριση δεν έχει χαθεί τελείως με 8 ακόμα αγώνες να απομένουν γι’ αυτούς κι ενώ βρίσκονται 2 νίκες πίσω από την 4η θέση. Οπότε το ματς είναι καθοριστικής σημασίας για τον Πιτένη, τον Γιαννούλη και την παρέα τους, που, όμως, θα πρέπει να κάμψουν την αντίσταση των μαχητικών Κλαρινογαμπρών του Τζουνάκου και του Μερτικα.


2ος όμιλος

Να παραμείνουν στην πρώτη θέση του ομίλου θέλουν οι Shooting Stars (10-1) απέναντι στην Boom Shakalaka (6-6). Ο Σαλτούρος με τον Ζαφειράτο θέλουν την 11η νίκη για να μείνουν μόνοι πρώτοι στον όμιλο και να συνεχίσουν την πολύ καλή πορεία τους, αλλά η Boom Shakalaka είναι σε οριακή κατάσταση για τη μάχη για την τετράδα και με τον Ηλιόπουλο και τον Κουτσοθανάση θέλει μια μεγάλη νίκη που θα τις δώσει πολλές ελπίδες πρόκρισης.

Τα Σφυριά (6-5) θέλουν να συνεχίσουν όπως πριν το Πάσχα, κυνηγώντας την τετράδα, αλλά απέναντί τους θα βρουν τους Red-dicolo (8-2) που θα κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν έδαφος και να μείνουν στις 4 προνομιούχες θέσεις. Η κατάσταση στην τετράδα είναι οριακή και ο Κοτσαμπάς με τον Χρυσαΐτη το γνωρίζουν αυτό. Τα Σφυριά θέλουν οπωσδήποτε νίκη σε ένα πολύ δύσκολο ματς για να συνεχίσουν να κυνηγούν την 4η θέση στον όμιλο. Το καλό για εμάς είναι ότι το +5 του πρώτου αγώνα για τους Red-dicolo, μας προδιαθέτει για ένα μεγάλο ντέρμπι, με τον Τάγκαλο και τον Μακρή να θέλουν να μείνουν μακριά από περιπέτειες στο θέμα της πρόκρισης και αυτό περνάει μέσα από το ροζ φύλλο.

Οι Κέρβεροι (5-6) αναζητούν επιστροφή στις νίκες αλλά οι Τουβλέικερς (6-4) θα προσπαθήσουν να κρατηθούν στις πρώτες τέσσερις θέσεις του ομίλου. Σκληρό το ντέρμπι κι εδώ, οι 4 ομάδες που κυνηγούν την τετράδα λογικά θα παλεύουν ως το τέλος. Στον πρώτο γύρο οι Τουβλέικερς είχαν κερδίσει με 4 πόντους, ο Συλιγνάκης με τον Κανέλλο ξέρουν ότι η διαφορά αυτή είναι ανατρέψιμη και ότι μια νίκη θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους για πρόκριση. Απ’ την άλλη, ο Μαρίνος με τον Λιβαδα δεν θα πέσουν χωρίς μάχη, είναι στην 4η θέση αυτή τη στιγμή και μια νίκη στο ματς αυτό θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο να την κάνουν δική τους.


3ος όμιλος

Σκληρή δοκιμασία για τους Raptors (8-3), αμέσως μετά τη μεγάλη τους νίκη επί των Athens Supergrungers, αποτελεί το παιχνίδι με τους Ατρόμητους (5-6). Έχουν πια αγγίξει τον κορυφή και ο Γρανισιώτης με τον Μολιο το γνωρίζουν καλά αυτό. Η μάχη στον όμιλο θα κρατήσει ως το τέλος και οι Raptors δεν έχουν τώρα πολυτέλειες για απώλειες βαθμών. Όμως, απέναντί τους θα βρουν τους Ατρόμητους, ο Κελαϊδής με τον Χαρατσαρη θα τα δώσουν όλα για το 50% στον όμιλο, μιας και η 3η και η 4η θέση μοιάζουν ακόμα ανοιχτές για την πρόκριση, σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς.

Η Oklaχώμα Thunder (7-4) ξέρει ότι δεν πρέπει να χάσει βαθμούς στο ματς με τους Τριπόντιους (6-4) που, όμως, μόνο εύκολα δεν θα παραδοθούν. Οι δυο ομάδες έχουν ίδιο αριθμό ηττών και αυτό κάνει το ματς ξεχωριστό, ενώ αξία έχει να ρίξουμε μια ματιά και στο +6 της Oklaχώμα Thunder από τον πρώτο γύρο. Ο Γιαννιτσιώτης με τον Δαββέτα θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Oklaχώμα Thunder πάνω από τους αντιπάλους της και με το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, ενώ ο Χασιώτης με τον Τσαφαντάκη θα κυνηγήσουν τη νίκη και το +7 για να ανεβάσουν πάρα πολύ τις πιθανότητες των Τριπόντιων για πρόκριση.

Οι Aces (3-6) και οι Remal Madri (4-6) παίζουν τις πιθανότητες τους για πρόκριση, ανεβασμένοι αμφότεροι τον τελευταίο καιρό αγωνιστικά. Ο νικητής θα μείνει ζωντανός, ενώ ο χαμένος θα ξέρει ότι πια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Φελεμέγκας με τον Αλευριάδη θα παλέψουν για να φέρουν τους Aces στο 4-6, ενώ απ’ την άλλη ο Κακλέας με τον Ντάσιο θα προσπαθήσουν να φέρουν το 5ο φύλλο στους Remal Madri, με την κατάσταση στον όμιλο να είναι οριακή. Κρατείστε στο μυαλό σας και το +10 των Aces από το πρώτο ματς των δύο ομάδων.

Οι Mentores (1-10) ψάχνουν ροζ φύλλο και μπροστά τους έχουν μια σκληρή δοκιμασία με την Ήρεμη Δύναμη (6-5). Η Ήρεμη Δύναμη δεν έχει περιθώρια για απώλειες μιας και μια ενδεχόμενη 6η ήττα θα τη φέρει με σημαντικό μειονέκτημα πλέον στην προσπάθειά της να προλάβει την τετράδα του ομίλου. Ο Μπίτσικας με τον Βλάχο θα προσπαθήσουν για το 7-5, αλλά ο Σαρρής με τον Κλαπη δεν θα παρατήσουν το ματς χωρίς μάχη για τους μαχητικούς Mentores.


4ος όμιλος

Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ατρόμητο Αιγάλεω (10-1) και τους Rocks B.C. (7-4) μας επιφυλάσσει η 13η αγωνιστική. Ο Ατρόμητος Αιγάλεω είναι στην πρώτη θέση και προς το παρόν δεν τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή του στα πλέι οφς. Όμως, δεν μπορεί να χάνει βαθμούς στα δύσκολα ματς και ο Τζοβάρας με τον Βατίστα το γνωρίζουν αυτό. Απ’ την άλλη, ο Μποτοζής με τον Παραρά ξέρουν ότι η προσπάθειά τους να μπουν στην τετράδα του ομίλου θα πάρει μεγάλη ώθηση με μια νίκη που σχεδόν κανένας άλλος δεν έχει καταφέρει να πετύχει, γεγονός που κάνει το ματς ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ο Γ.Α.Σ.Τ. (5-5) αντιμετωπίζει τους Filoiadelfia 76ers (3-6) και δεν έχει περιθώρια για απώλειες αν θέλει να βρεθεί στα πλέι οφς. Και οι δυο κυνηγούν τα πλέι οφς, ο Γ.Α.Σ.Τ. ισοβαθμεί στην 4η θέση, ενώ οι Filoiadelfia 76ers είναι μια νίκη από κάτω. Αυτό κάνει ιδιαίτερα κρίσιμο το παιχνίδι, καθώς το αποτέλεσμά του μπορεί να καθορίσει εν πολλοίς τις ισορροπίες για τη συνέχεια στο γκρουπ. Η διαφορά δεν είναι εύκολο να καλυφθεί (+35 από το πρώτο ματς ο Γ.Α.Σ.Τ.) αλλά ο Διαμαντής με τον Βαφειάδη ξέρουν ότι το ροζ φύλλο είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Απ’ την άλλη, την ομάδα τους πάνω από το 50% θέλουν να φέρουν ο Χαλδαίος με τον Κοντεκάκη και θα προσπαθήσουν πολύ για την 6η νίκη.

Τα Χώματα (7-4) θέλουν να παραμείνουν ψηλά στον όμιλο, αλλά η X-Team (3-8) έχει άλλη άποψη και δεν θα τους το επιτρέψει χωρίς σκληρή μάχη. Μπορεί να απέχει αρκετά από την 4η θέση (3 νίκες) αλλά δεν έχει παρατήσει την προσπάθεια, ο Βήχος με τον Κουτρη θέλουν το 4ο ροζ φύλλο για την ομάδα τους. Απ’ την άλλη, ο Καραμανλής με τον Γκάτση θα παλέψουν για την 8η νίκη των Χωμάτων, νίκη που θα τους κρατήσει στην τετράδα και θα τους αυξήσει τις πιθανότητες να βρεθούν στην postseason.

Οι Κένταυροι (4-5) και οι Halia Mavericks (2-8) κοντράρονται σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς με αμφίρροπη εξέλιξη. Οι Halia Mavericks δείχνουν να έχουν συνέλθει από τα πολλά άσχημα αποτελέσματα στην αρχή του ομίλου και με τον Αγγελιδέλη και τον Αγγελωνίτη προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και δείχνουν ξανά ιδιαίτερα αξιόμαχοι. Οι Κένταυροι ξέρουν ότι ως τώρα έχουν πετύχει μια νίκη που κανείς άλλος δεν έχει στο γκρουπ και αυτό στην τελική σούμα θα τους δώσει ώθηση. Όμως, ο Κορδονούρης και ο Δερματινος βλέπουν πόσο οριακή είναι η κατάσταση στο γκρουπ και ότι περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν, αν θέλουν να μη χάσουν αυτό το πλεονέκτημα.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *