Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Φόβισε η «Αρκούδα»!

Φόβισε η «Αρκούδα»!

Πάμπερς πρέπει να μοιράζει η φετινή ΤΣΣΚΑ Μόσχας αν είναι να παίζει έτσι στην Ευρωλίγκα, καθώς πολλοί αντίπαλοί της θα μπουν φοβισμένοι πριν καν το τζάμπολ. Στην καταπληκτική πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, η ΤΣΣΚΑ κέρδισε με 74-87 τη Ζαλγκίρις Κάουνας, μπροστά σε 15.000 οπαδούς των Λιθουανών, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στην πανέμορφη αρένα του Κάουνας.

Οι Ρώσοι δεν πάτησαν καν το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά με τους Τεόντοσιτς, Σβεντ, Κρστιτς, Λαβρίνοβιτς σε πολύ καλή μέρα και τον Κιριλένκο να μας εισάγει σε μια… άλλη διάσταση της φετινής διοργάνωσης, η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε απόλυτα. Ο AK-47 είχε 17 πόντους, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 τάπες, 5 κερδισμένα φάουλ, αλάνθαστος με 37 ranking!

Μείνετε συντονισμένοι στο Age of Basketball γιατί την Τρίτη έρχεται το αφιέρωμα στη φετινή Ευρωλίγκα, που μοιάζει ότι θα είναι η πιο δυνατή όλων των εποχών. Απίστευτες ομάδες, μεγάλοι παίκτες, θα παρελάσουν στις οθόνες μας το χειμώνα!

Ζαλγκίρις Κάουνας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-87
(16-25, 31-44, 52-67, 74-87)

Από την αρχή η ΤΣΣΚΑ είχε τον πρώτο λόγο και έδειξε πόσο γεμάτη ομάδα είναι. Με πεντάδα με Τεόντοσιτς, Σισκάουσκας, Χριάπα, Κιριλένκο και Κρστιτς, η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε μετά το 10-13 με 10-20, με Κιριλένκο, Τεόντοσιτς και Λαβρίνοβιτς. Από εκεί και πέρα είχε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να επιτρέψει στην αντίπαλό της να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει τη νίκη.

Το δεκάλεπτο τελείωσε με 16-25, ενώ το τρίποντο του Σβεντ έγραψε το 16-28. Η άμυνα του Ζούρου στη δεύτερη περίοδο επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να μειώσει, καθώς η ΤΣΣΚΑ κόλλησε επιθετικά για λίγη ώρα (5 λεπτά) όχι επειδή δεν μπορούσε να κάνει καλές επιθέσεις, αλλά κυρίως επειδή πέρασε ένα νεκρό διάστημα με αρκετά άστοχα σουτ. Στο διάστημα αυτό η ΤΣΣΚΑ είχε 1/7 σουτ, 1/4 βολές και 3 λάθη.

Βέβαια, στο 17ο λεπτό αυτό τελείωσε και η Ζαλγκίρις ήταν στο 31-32, το μοναδικό σημείο του αγώνα που ήταν κοντά στο σκορ. Κι όμως, παρότι για το ημίχρονο απέμεναν μόλις 3 λεπτά, η ΤΣΣΚΑ μπόρεσε να χτίσει και πάλι διαφορά. Η άμυνά της έκλεισε κάθε διάδρομο, οι ψηλοί της ήλεγξαν κάθε ριμπάουντ, η Ζαλγκίρις εγκλωβίστηκε τελείως και αυτό που είχε καταφέρει με κόπο και ατομικές ενέργειες από Ουίμς και Κόλινς χάθηκε.

Σε 3 λεπτά η ΤΣΣΚΑ έγραψε ένα 0-12 με 4/5 σουτ και 3/4 βολές έναντι 0/5 της Ζαλγκίρις και 2 λάθη. Το 31-44 του ημιχρόνου δεν ανατράπηκε ποτέ στην επανάληψη, όπου ο Αλεξέι Σβεντ και ο Κιριλένκο έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Η διαφορά πήγαινε από τους 10 στους 17 σε όλη την 3η περίοδο, για να κλείσει στο 52-67 με το 4ο δεκάλεπτο να κυλάει σχεδόν χαλαρά, αφού πια η Ζαλγκίρις φαινόταν ότι δεν πίστευε πως μπορούσε να γυρίσει το ματς.

Ό,τι κι αν σκαρφίστηκε ο Ζούρος δεν ήταν αρκετό, παρότι οι Λιθουανοί κατέβαλλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας φέτος. Με τον Κιριλένκο σε τέτοια βραδιά και τον Τεόντοσιτς να μην κάνει ούτε ένα λάθος στο ματς σε 32 λεπτά έχοντας 8 ασίστ και 5/11 εντός παιδιάς, δεν ήταν δυνατόν η ΤΣΣΚΑ να απειληθεί καν.

Ο Καζλάουσκας έδειξε ότι ακόμα προβληματίζεται για το πώς θα χωρέσει όλο του το ρόστερ στο παρκέ, ο Σάσα Καούν έπαιξε μόλις 3,5 λεπτά, ο Τζαμόντ Γκόρντον λίγο κάτω από 8, ενώ ο Σάμι Μεχία (15.5 ranking στην περσινή Ευρωλίγκα, 6ο καλύτερο ranking ανάμεσα σε όλα τα δυαροτριάρια στην κανονική περίοδο) και ο Αντόν Πονκρασόφ δεν έβγαλαν τη φόρμα τους. Πάντως, η ΤΣΣΚΑ δείχνει να έχει βρει τις σωστές ισορροπίες στην πρώτη οκτάδα του ρόστερ από τώρα και ο Καζλάουσκας μοιάζει να προσπαθεί σιγά σιγά να την κάνει να παίζει όλο και πιο γρήγορα. Αν θέλουμε να τα λέμε όλα, έχει το ρόστερ να κάνει αγώνες που θα αφήσουν εποχή (μιλάμε για τον προπονητή της ομάδας-θαύματος του 1999). Βέβαια, αρχή είναι ακόμα, δύσκολα θα μπορέσει η ΤΣΣΚΑ να μείνει σταθερή σε τέτοια απόδοση σε όλα τα ματς της.

Ο Ζούρος έχει πολύ καλή ομάδα, η Ζαλγκίρις είναι δυνατή και θα χτυπήσει τα περισσότερα ματς της στον όμιλο, ενώ έχει βάσιμες ελπίδες να προκριθεί. Ακόμη δείχνει πάντως να μην μπορεί να πάρει το 100% από τους νέους ιδίως παίκτες της ομάδας, όπως ο Ράκοβιτς και ο Πόποβιτς που καλούνται να κάνουν δουλειές με τρόπο που δεν τους είναι εύκολος, έξω απ’ τα νερά τους. Ο Σόνι Ουίμς μπορεί να βοηθήσει πολύ, ιδίως αν περιορίσει λίγο τις «σκοτωμένες» προσπάθειες που επιχειρεί ώρες ώρες. Μεγάλο ταλέντο ο 21χρονος Κουζμίνσκας, αν του δοθεί χρόνος είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσει για αρκετά χρόνια.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Ζούρος): Λόσον 7 (3ρ.), Πόποβις 8 (1), Καλνιέτις 3, Ντελινινκάιτις 6 (1), Ράκοβιτς 2, Κλιμαβίτσιους 2, Γιανκούνας 4 (5ρ.), Γιαφτόκας 4 (4ρ.), Κουζμίνσκας 4 (4ρ.), Ουίμς 15 (6ρ., 5/16 σουτ), Κόλινς 18 (3ρ. 4ασ. 2/2δ. 3/4τρ. 5/5β.).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 16 (3/8τρ. 4ρ. 8ασ. 2κλ.), Λαβρίνοβιτς 12 (2), Σισκάουσκας 5 (1), Κρστιτς 11 (6ρ. 3/11δ.), Κιριλένκο 17 (15ρ. 5ασ. 4κλ. 6/10δ. 1/2τρ. 2/4β.), Βορόντσεβιτς, Σβεντ 19 (2), Καούν, Χριάπα 7 (6ρ. 4ασ.), Γκόρντον.

Νίκος Κουσούλης

 

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *