Home / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012 / Αμερικανικά μαθήματα μπάσκετ στους Άγγλους

Αμερικανικά μαθήματα μπάσκετ στους Άγγλους

Οι Αμερικανοί όπως ήταν λογικό καθάρισαν πολύ εύκολα το φιλικό με τη Μεγάλη Βρετανία, δείχνοντας στους Βρετανούς ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, έχουν ακόμα πολλά να μάθουν όσον αφορά στο μπάσκετ. Τώρα, κατά πόσο το 118-78 θα επηρεάσει την προσέλευση του κόσμου στο μπασκετικό τουρνουά του Λονδίνου μένει να το δούμε. Οι Εγγλέζοι είχαν ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια για το μπάσκετ, με βασικό πρόσωπο τον Τζον Αμίτσι, αλλά μάλλον ο κόσμος (17.000 στις εξέδρες) δεν θα «ζεσταθεί» με τέτοια αποτελέσματα (πριν το παιχνίδι όλο το γήπεδο παρακολουθούσε την προθέρμανση των Αμερικανών και φώναζε αναλόγως, χωρίς να δίνει σημασία στη δική του εθνική).

Απ’ την άλλη το σκορ είναι απολύτως φυσιολογικό, οι Βρετανοί έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ και θα ήταν παράλογο αν κατάφερναν να μείνουν κοντά στους Αμερικανούς. Το 118-78 ήρθε με 6 Αμερικανούς να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων, ενόψει των δύο πιο δύσκολων φιλικών τεστ για τις Η.Π.Α., με Ισπανία και Αργεντινή.

Προφανώς όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κερδίσουν τη Μεγάλη Βρεατανία, με το ματς να ξεφεύγει από νωρίς. Μοναδικός που στάθηκε στο ύψος του ήταν ο Λούολ Ντενγκ, αλλά κι αυτός δυσκολεύτηκε αρκετά, μόνος εναντίον όλων.

Ο Μάικ Σιζέφσκι είπε μετά το ματς: «Ο προπονητής τους είπε ότι ποτέ άλλοτε δεν είχαν αντιμετωπίσει τέτοια ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Δεν φταίει αυτός, δεν μπορείς να το προπονήσεις αυτός, δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος σε αυτό, οπότε ήταν μια πολύ καλή εμπειρία γι’ αυτούς. Και για εμάς».

Αντί για Άντονι και Πολ στη βασική πεντάδα μπήκαν ο Ντουράντ και ο Ουίλιαμς και η αλλαγή φάνηκε να βοήθησε και τον Άντονι και τον Ουίλιαμς, που είχαν αμφότεροι από 19 πόντους. Ο Άντονι μπήκε αλλαγή στα μισά της περιόδου αντί για τον Ντουράντ, αλλά οι Εγγλέζοι έδειξαν ότι είναι… πολύ πίσω, με τον άνθρωπό τους στα μεγάφωνα του γηπέδου να φωνάζει… «Ντουράντ» στα καλάθια του Άντονι ως το δεκάλεπτο.

«Εννοείται ότι δεν έχω πρόβλημα που δεν ξεκίνησα πεντάδα, κανένα πρόβλημα. Ο Σιζέφσκι ήρθε σε εμάς το πρωί, σε μένα και τον Κρις, και μας ρώτησε αν είμαστε εντάξει με το να μη μας ξεκινήσει. Του λέω ‘γιατί να μην είμαστε;’. Είναι αυτό που είναι. Ήθελε να βάλει άλλη πεντάδα με αντίπαλο αυτή την ομάδα, να δει διαφορετικά πράγματα. Προσπαθεί ακόμα να βγάλει άκρη ως προπονητής με το νέο γκρουπ παικτών που έχει», είπε ο Άντονι όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Οι Άγγλοι άντεξαν για 8:30 στον αγώνα, τότε το σκορ ήταν 23-20, οι Αμερικάνοι έτρεξαν ένα 10-0 ως το δεκάλεπτο με 2 τρίποντα του Άντονι, για το 33-20. Ο Σιζέφσκι έβαλε στο παρκέ Ντουράντ, Μπράιαντ, Τζέιμς και Άντονι (με έναν πλέι μέικερ) στο δεύτερο δεκάλεπτο, δηλαδή 4 από τους 6 πρώτους σκόρερ του NBA και η διαφορά ανέβηκε στους 18 πόντους με ένα σερί 8-0. Οι Αμερικανοί σούταραν με 60% εντός παιδιάς και προηγήθηκαν ακόμη και με 47 πόντους.

Ο Ντερόν Ουίλιαμς αναδείχτηκε MVP του αγώνα με 19 πόντους και 5 ασίστ έχοντας 2/2 δίποντα και 5/6 τρίποντα. Επίσης 19 πόντους είχε ο Καρμέλο Άντονι με 8/10 σουτ και 4 ασίστ, 16 πόντους πρόσθεσε ο Τζέιμς με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, 15 είχε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, 13 ο Κέβιν Ντουράντ και 11 ο Άντονι Ντέιβις που έπαιξε 13 λεπτά και έκανε 4 τάπες επιβεβαιώνοντας την τρομερή έφεσή του στο συγκεκριμένο στατιστικό. Ο Κόμπι έμεινε στους 5 πόντους με 1/3, ενώ άποντος ήταν ο Τάισον Τσάντλερ.

Για τους Βρετανούς ο Λούολ Ντενγκ είχε 25 πόντους με 7/18 σουτ, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Ποπς Μένσα-Μπόνσου είχε 1 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Άντριου Σάλιβαν έβαλε 11 πόντους. Μόλις στους 6 έμεινε ο Τζολ Φρίλαντ.

Και για να μη νομίζετε ότι μόνο ο ΛεΜπρον θα χαίρεται τις παράλογα τεράστιες κούπες για τα MVP των φιλικών των Αμερικανών, δείτε και αυτή του Ντερόν Ουίλιαμς:

About nikolask11

Check Also

Στα ημιτελικά το μπάσκετ με αμαξίδιο

Μπορεί στη χώρα μας να μην παίρνει σχεδόν καθόλου δημοσιότητα, αφού η αθλητική παιδεία των …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *