Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 2ου ματς «8»: Για την τετράδα ή την επιβίωση

Preview 2ου ματς «8»: Για την τετράδα ή την επιβίωση

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Τα πρώτα παιχνίδια στην οκτάδα του δευτέρου ομίλου του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» επεφύλασσαν νίκες με διψήφιες διαφορές για τα φαβορί. Αυτό φέρνει τις ομάδες που είναι στη… λάθος πλευρά του 1-0 να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και σίγουρα θα προσπαθήσουν να μην αφήσουν το πρωτάθλημα χωρίς μάχη, αφού παίζουν, πλέον, το τελευταίο τους χαρτί.

ΡΕΜΠΕΛΙΑΚΟΣ – REMAL MADRI
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Πέμπτη στις 22:30 οι Remal Madri θα προσπαθήσουν να μείνουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου, αφού το 70-54 του Ρεμπελιακού στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, τους έχει φέρει με την πλάτη στον τοίχο. Άλλη μία νίκη απέχουν ο Καρράς και η παρέα του από τα ημιτελικά και θα έχουν δύο ευκαιρίες για να την πετύχουν.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό μέχρι την ανάπαυλα, οι Remal Madri προηγήθηκαν με 30-31 στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά ένα σερί 9-0 του Ρεμπελιακού τον έφερε μπροστά, με τη διαφορά μετά το 43-37 να ανεβαίνει μέχρι και τους 20 πόντους (70-50).

Προφανώς, το πρώτο ματς δείχνει ότι οι Remal Madri θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα στην άμυνά τους, κυρίως ως προς τον έλεγχο του ρυθμού, αφού ο Ρεμπελιακός, όταν μπορέσει να τρέξει, γίνεται θανατηφόρος. Ένα άλλο σημείο που θα πρέπει οι Remal Madri να προσέξουν είναι το θέμα της πολύπλευρης επίθεσης του Ρεμπελιακού. Στον 1ο αγώνα 5 παίκτες είχαν πάνω από 7 πόντους, με τον Κατσάφαρο να ηγείται όλων με 21. Όμως, όταν δεν καταφέρνεις να περιορίσεις κανένα από τα ισχυρά επιθετικά όπλα των αντιπάλων σου, τότε αυτομάτως μειώνονται κατακόρυφα οι πιθανότητές σου για νίκη.

Απ’ την άλλη, ο Ρεμπελιακός θα πρέπει να προσέξει περισσότερο την άμυνά του πάνω στον Παπαδόπουλο και τον Μαζιώτη, που στο πρώτο ματς έβαλαν 37 από τους 54 πόντους της ομάδας τους και τους πρώτους 21 της στο ματς. Όσο οι δυο τους σκόραραν χωρίς εμπόδια, οι Remal Madri ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης. Από εκεί και πέρα, ο Ρεμπελιακός θα πρέπει να παίξει και πάλι πολύ καλή άμυνα στον Παπαγεωργίου, περιορίζοντάς τον, αλλά και να ελέγξει τα ριμπάουντ, ώστε να μπορέσει να τρέξει.

Οι Remal Madri θα πρέπει να πιέσουν στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και να κρατήσουν καθαρό μυαλό στο κατέβασμα της μπάλας, ώστε να μην χάνουν επιθέσεις από την εξαντλητική περιφερειακή πίεση του Ρεμπελιακού.

READY 2 FIRE – BYRON CELTICS
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Παρασκευή στις 22:30 οι Ready 2 fire θα κοιτάξουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους απέναντι στους Byron Celtics, ώστε να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά. Το 69-52 του πρώτου αγώνα τους δίνει το προβάδισμα, τους δίνει την ψυχολογία, αλλά και την ηρεμία ότι θα έχουν δύο ευκαιρίες πρόκρισης.

Ηρεμία που δεν θα έχουν οι Byron Celtics, αφού σε περίπτωση ήττας, αυτό θα είναι και το τελευταίο τους παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Στο πρώτο ματς κατάφεραν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους για περίπου 15 λεπτά, μέχρι που ένα σερί 9-0 των Ready 2 fire έφερε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (27-17) και τελείωσε τον αγώνα με τους Byron Celtics να μην πλησιάζουν ξανά σε μονοψήφια απόσταση.

Το θέμα για τους Byron Celtics είναι ότι θα πρέπει να βρουν περισσότερες επιθετικές λύσεις, αλλά και να σταματήσουν τα ισχυρά χαρτιά των αντιπάλων τους. Ξεκάθαρα είναι η ομάδα που παίρνει πολλά από τα τρίποντά της και τα 5 του πρώτου αγώνα είναι αρκετά πιο κάτω από τα συνηθισμένα της στάνταρ. Αυτός, απ’ την άλλη, είναι ένας τομέας που οι Ready 2 fire θα πρέπει και πάλι να προσέξουν πολύ, χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο ματς κέρδιζαν με 11 πόντους στο ξεκίνημα, αλλά με ελάχιστη αδράνεια ο Μακρυμίχαλος έβαλε 3 συνεχόμενα τρίποντα για να φέρει το ματς στο καλάθι.

Οι Byron Celtics θα πρέπει να ξεπεράσουν και το μειονέκτημα ύψους που έχουν, καθώς οι Ready 2 fire έχουν πολύ ψηλή περιφέρεια, ενώ αν ο Κουράκος Αρ. αγωνιστεί στο δεύτερο ματς, θα είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος για τη ρακέτα των Byron Celtics. Ο Καραμανιόλας ήταν ασταμάτητος στον πρώτο αγώνα με 24 πόντους, οπότε σίγουρα θα πρέπει να γίνει καλύτερη δουλειά στο μαρκάρισμά του, όπως το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με την άμυνα των Ready 2 fire πάνω στον Σαχινίδη που ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Ο έλεγχος των ριμπάουντ στην άμυνά τους, η καλή περιστροφή της μπάλας και τα ελεύθερα μακρινά σουτ που θα φέρουν εύκολους πόντους, είναι πολύ σημαντικά για την τύχη των Byron Celtics, ενώ οι Ready 2 fire σίγουρα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα μις ματς όπου υπάρχουν, με τις δύο ομάδες να θέλουν να κυνηγήσουν τον αιφνιδιασμό, αλλά να πρέπει αμφότερες να το κάνουν με προσοχή, αφού και ο αντίπαλος αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και δεν θα συγχωρήσει κακές επιστροφές ή αδράνειες.

ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ
(Σκορ σειράς: 1-0)

Το Σάββατο στις 15:30 η ΑΕΚ Περιστερίου θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά στα προημιτελικά τους Δικαστές, έχοντας πάρει το 1-0 στον πρώτο αγώνα. Το πρώτο παιχνίδι είδε την ΑΕΚ Περιστερίου να τρέχει μεγάλο σερί στο ξεκίνημα, το 13-0 ήταν κάτι από το οποίο δεν μπόρεσαν να συνέλθουν οι Δικαστές, με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 67-53.

Στο δεύτερο ματς, για να έχουν ελπίδες ισοφάρισης της σειράς, θα πρέπει να βελτιώσουν την άμυνά τους. Η ΑΕΚ Περιστερίου έβαλε 19 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 23 στο δεύτερο του πρώτου αγώνα με αποτέλεσμα ως το ημίχρονο να έχει κριθεί το ματς. Επίσης, οι Δικαστές θα πρέπει να βρουν λύση για τον Καραθανάση, ο οποίος έκανε μεγάλη εμφάνιση στον πρώτο αγώνα με 29 πόντους και 5 τρίποντα και σίγουρα θα πρέπει να είναι ο νούμερο 1 πονοκέφαλος των αντιπάλων του.

Παράλληλα, τα τρίποντα έλειψαν από τους Δικαστές στο πρώτο ματς, ενώ το θεωρητικό πλεονέκτημα δύναμης που είχαν στη ρακέτα δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν, κάτι που θα πρέπει να αλλάξει στο δεύτερο ματς, αν θέλουν να μην τελειώσει εδώ το πρωτάθλημα γι’ αυτούς.

Η ΑΕΚ Περιστερίου για να πάρει την πρόκριση θα πρέπει να προσπαθήσει και πάλι να ελέγξει το ρυθμό, να τρέξει το ματς, να βγάλει εύκολα καλάθια, αλλά και να μπορέσει να κρατήσει καθαρό μυαλό και ψυχραιμία απέναντι στην ένταση στην άμυνα των αντιπάλων της, κανείς δεν πρόκειται να παίξει χαλαρός στο πιθανά τελευταίο του παιχνίδι στη σεζόν.

Τα 10 τρίποντα που έβαλε η ΑΕΚ Περιστερίου στο πρώτο ματς ίσως δεν μπουν και στο δεύτερο και θα πρέπει οι παίκτες της να έχουν την ηρεμία να αναζητήσουν άλλες λύσεις και να προσαρμοστούν στις επιταγές της αναμέτρησης. Ο Τούμπας και ο Συκαράς τους δημιούργησαν τα πιο πολλά προβλήματα στο πρώτο ματς, αν βελτιώσουν την άμυνά τους πάνω σε αυτούς, ίσως η δεύτερη αναμέτρηση να κυλήσει εξίσου εύκολα για την ΑΕΚ Περιστερίου.

Οι Δικαστές πρέπει να μπουν στο ματς με οδηγό το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, αλλά σκεπτόμενοι ότι ο πολύ γρήγορος ρυθμός σίγουρα ευνοεί τα πνευμόνια και τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ Περιστερίου, άρα με το να κρατήσουν το ματς χαμηλά θα αυξήσουν τις πιθανότητές τους για νίκη.

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ – BUZZER BEERES
(Σκορ σειράς: 1-0)

Την Κυριακή στις 21:30 τα Κουλουβάχατα θα αναζητήσουν τη δεύτερή τους νίκη απέναντι στους Buzzer Beeres, νίκη που θα τα φέρει στα ημιτελικά. Οδηγός τους προφανώς και θα είναι το 85-59 του πρώτου αγώνα, αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούν ότι θα έχουν το ίδιο εύκολο έργο και στο δεύτερο ματς.

Στο πρώτο ματς έτρεξαν όσο ήθελαν, κούρασαν τους αντιπάλους τους (που ήταν 5) από το ξεκίνημα και πήραν διαφορά 16 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο. Ακόμα κι αν οι Buzzer Beeres μπόρεσαν να πλησιάσουν ως την ανάπαυλα, δεν άντεξαν στην επανάληψη, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει από τους 5 στους 18 πόντους στην 3η περίοδο.

Τα Κουλουβάχατα θα πρέπει να μπουν υποψιασμένα από εκείνη τη δεύτερη περίοδο στο ματς, αλλιώς οι Buzzer Beeres είναι πολύ επικίνδυνοι και δεν πρόκειται να αφήσουν να φύγει το ματς εύκολα. Ο Τραχάνης έλειπε από τον πρώτο αγώνα και σίγουρα αυτό κόστισε στην ομάδα του, όπως και η απουσία του Αρτόπουλου, ενώ ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι ο Μπερτσιάς σκόραρε 21 πόντους.

Απ’ την άλλη, ο Κοκονίδης έκανε μεγάλο ματς, ενώ Κουμεντάκης, Καπέλης και Μαραβέγιας ακολούθησαν. Τα Κουλουβάχατα ήταν κι αυτά με ρόστερ 6 παικτών, αλλά διαχειρίστηκαν πολύ καλύτερα το ματς και το κέρδισαν εύκολα.

Οι Buzzer Beeres θα πρέπει να σταματήσουν την αιμορραγία στη ρακέτα στο δεύτερο παιχνίδι, από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουν το σχεδιασμό τους. Επίσης, δεν θα πρέπει να αφήσουν τα Κουλουβάχατα να παίξουν τόσο γρήγορα. Ο περισορισμός του Καπέλη και του Τσιλάβη στην οργάνωση του παιχνιδιού των Κουλουβάχατων είναι βασικός, ενώ, τέλος, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δύναμή τους σε κάθε μις ματς που τυχόν βρουν.

Απ’ την άλλη, τα Κουλουβάχατα θα κοιτάξουν και πάλι να τρέξουν στον αγώνα, να βρουν διαδρόμους για τη ρακέτα των αντιπάλων τους, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά στην άμυνα, οι Buzzer Beeres μπορεί να έβαλαν μόλις 5 τρίποντα στο πρώτο ματς, αλλά είναι ομάδα που στηρίζεται στο μακρινό σουτ και ποτέ δεν θα πρέπει να την παίρνεις αψήφιστα από εκεί.

Η αναμέτρηση παρουσιάζει ενδιαφέρον και μένει να δούμε αν θα έχουμε ξανά μια τόσο επιβλητική επικράτηση των Κουλουβάχατων ή αν οι Buzzer Beeres επιβιώσουν από το ματς και μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *