Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2016-17 / «Πάνος Ζαχαρογιάννης» 2017-18: Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

«Πάνος Ζαχαρογιάννης» 2017-18: Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Το μεγαλύτερο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ στη χώρα επιστρέφει για την 8η σεζόν του! Το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» ετοιμάζεται για τη σεζόν 2017-18 και το μόνο που έχετε να κάνετε για να μπείτε στον κόσμο του, είναι να δηλώσετε συμμετοχή στους διοργανωτές της λίγκας. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή σε όλους: ένας άκρως μπασκετικός χειμώνας, που θα κρατήσει τους μπασκετόφιλους σε επαφή με την αγαπημένη μας σπυριάρα μπάλα!

Το πρωτάθλημα φιλοξένησε περισσότερες από 100 ομάδες την περασμένη σεζόν στις 4 διαφορετικές διοργανώσεις του και φέτος υπόσχεται ακόμα περισσότερο μπάσκετ σε όλους που έχουν το μικρόβιο της πορτοκαλί θεάς μέσα τους. Οι παροχές του πολλές (από βίντεο και αναμεταδόσεις, μέχρι γιατρούς στους αγώνες και κάλυψη του πρωταθλήματος από το p-z.gr) και ολοένα αυξανόμενες (νέες συμφωνίες για αθλητικό υλικό αλλά και παροχές για όλη την οικογένεια μέσω των χορηγών της διοργάνωσης, ακόμη και διάθεση προπονητικών ωρών για τις ομάδες), το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» έχει δημιουργήσει έναν ξεχωριστό κόσμο για να μας βοηθήσει όλους να βρίσκουμε μπασκετικό αποκούμπι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας κάθε χειμώνα. Οπότε βιαστείτε, αν θέλετε να παλέψετε για τον τίτλο στις 4 κατηγορίες της χειμερινής λίγκας, οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ανοίξει και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι να συμπληρωθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός συμμετοχών.

Το χειμερινό πρωτάθλημα διεξάγεται με μη εν ενεργεία αθλητές (εξαιρουμένων 2 από Δ ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ). Για να μάθετε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τη συμμετοχή σας στη λίγκα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την προκήρυξη του 2017-18 του πρωταθλήματος από τους διοργανωτές, η οποία βρίσκεται ακριβώς παρακάτω!


Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στον υπεύθυνο της διοργάνωσης, κ. Γιώργο Γράψα, στο e-mail grapgeo@gmail.com ή στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γιώργος Γράψας: 6907798511 (Vodafone), 6938656311 (What’s Up)
Χρύσα Γράψα: 6949139325 (Vodafone CU), 6987248530 (What’s Up)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
I. Για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα 2017-18 τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία αποστολής της αίτησης.
II. Οι ομάδες που συμμετείχαν στο «Πάνος Ζαχαρογιάννης» κατά την περίοδο 2016-17 θα πρέπει, εφόσον το επιθυμούν, να αποστείλουν αίτηση και για το 2017-18.
III. Οι συμμετοχές δεν ανανεώνονται αυτοδίκαια.
IV. Η προκήρυξη για την αγωνιστική περίοδο 2017-18 θα θεωρηθεί λήξασα με την συμπλήρωση του αριθμού θέσεων τις οποίες η διοργάνωση μπορεί να καλύψει και δεν τίθεται χρονικός περιορισμός για την ημερομηνία που αυτό μπορεί να επέλθει.
V. Η τελική λίστα των ομάδων που θα συγκροτήσουν τους ομίλους του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» θα αναρτηθεί αμέσως μετά την συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2017-18

Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ», προκηρύσσει την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, η οποία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους ακόλουθους όρους.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Η έναρξη του τουρνουά ορίζεται το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2017. Για την επίσημη έναρξη θα ενημερωθείτε από τον διοργανωτή με συμπληρωματική προκήρυξη.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

i. Α ΦΑΣΗ (Όμιλος): Όλες οι ομάδες θα τοποθετηθούν σε ομίλους χωρισμένες σε γκρουπ δυναμικότητας με βάση την περασμένη σεζόν. Η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με τους άλλους συμμετέχοντες στον όμιλο σε μονά παιχνίδια.
ii. Β ΦΑΣΗ (Κατηγορίες): οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες δυναμικότητας με βάση τα αποτελέσματά τους στην Α Φάση και θα χωριστούν σε ομίλους.
iii. Γ ΦΑΣΗ (Playoffs): Με βάση την κατάταξη των ομίλων θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων με το σύστημα των playoffs με σκοπό την τελική κατάταξη των ομάδων.
Το ακριβές σύστημα των playoffs που θα εφαρμοσθεί θα ανακοινωθεί έγκαιρα, πριν την έναρξη της σεζόν.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται στα κλειστά γήπεδα που χρησιμοποιεί η λίγκα στην Αγία Βαρβάρα (Σιπύλου, Ραιδεστού), στο Αιγάλεω (Πολυκλαδικό, Στ. Βενέτης), στην Καλλιθέα (Λ. Κατσώνη, Ιφιγενείας, Εσπέρου), στον Κορυδαλλό, στην Καισαριανή (Μελισσινός, Νήαρ Ηστ) και σε όσα ακόμα γήπεδα κλείσει συμφωνία η λίγκα.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» είναι το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με τις περισσότερες και τις καλύτερες παροχές και ως τέτοιο έχει εντυπωθεί στις μνήμες των μπασκετόφιλων. Αυτό θα συνεχιστεί και για την περίοδο 2017-18. Ανάμεσα στις παροχές του πρωταθλήματος βρίσκονται οι εξής:

Παρουσία γιατρού ή φυσικοθεραπευτή σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος.

Βίντεο από τους όλους αγώνες, ολόκληροι οι αγώνες ή με επιλογή φάσεων, του πρωταθλήματος τα οποία θα ανεβαίνουν στο YouTube και στο γκρουπ της λίγκας στο Facebook.

– Βίντεο με συγκεντρωμένες τις επιλεγμένες φάσεις Highlights, αλλά και ολόκληρους με δημοσιογραφική περιγραφή, από τα ματς της εβδομάδας.

– Φωτογραφικό υλικό από παιχνίδια των ομάδων.

– Αφιερώματα σε παίκτες και στιγμές της λίγκας μέσα στη σεζόν.

– Πλήρης κάλυψη του πρωταθλήματος από το site p-z.gr, με αναλυτικές περιγραφές των αγώνων, αναλυτικά στατιστικά ομαδικά και ατομικά, βαθμολογία, αναλύσεις και υλικό από την ιστορία και τα ρεκόρ της λίγκας, καθώς και τη Χρυσή Βίβλο της.

– Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση ολόκληρων αγώνων, με περιγραφή και σχολιασμό από δημοσιογράφο, έτσι ώστε κάθε ομάδα να έχει στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου αγώνες με πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη και σχολιασμό.

Χώρος στο Facebook που αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των αθλητών, με συνεχή Posts, συζητήσεις, σχόλια, το μέρος που «ανεβαίνουν» όλες οι φωτογραφίες και όλα τα βίντεο του πρωταθλήματος, αλλά και σελίδα στο Facebook όπου ανεβαίνουν όλες οι δηλώσεις των παικτών πριν και μετά τους αγώνες!

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για να παρέχει μπάλες στις ομάδες για το ζέσταμα αλλά και για την διεξαγωγή του αγώνα. Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα χρήσης των αποδυτηρίων στα γήπεδα που θα διεξάγονται οι αγώνες.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διοργανωτής θα μεριμνά για την παρουσία ενός επίσημου εν ενεργεία διαιτητή σε κάθε αγώνα. Οι διαιτητές των αγώνων ορίζονται από τα αρμόδια όργανα κατά συνέπεια οι διοργανωτές δεν έχουν τον έλεγχο στον ορισμό των διαιτητών. Η διοργάνωση έχει φροντίσει οι οριζόμενοι διαιτητές να είναι αξιολογημένοι και, κατά το δυνατόν, εθνικών κατηγοριών. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετά από συνεννόηση με τον διοργανωτή θα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς του για την παρουσία και δεύτερου διαιτητή, ο οποίος όμως θα βαρύνει οικονομικά την/τις ομάδες που τον ζήτησαν.
Η απόδοση των διαιτητών και η κριτική ως προς τις ικανότητες τους είναι πέραν των αρμοδιοτήτων της διοργάνωσης, συνεπώς ούτε σε θέματα κριτικής έχουμε δικαίωμα να υπεισέλθουμε αλλά ούτε σε σχετική συζήτηση θα εμπλακούμε, είτε στην ιστοσελίδα μας είτε στο facebook.

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο προπονητής της κάθε ομάδας υποχρεούται να προσκομίσει στην γραμματεία τα ονόματα των παικτών που θα αποτελούν την σύνθεση της ομάδος στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι παίκτες που θα δηλωθούν πριν την έναρξη του αγώνα και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι παίκτες συνολικά δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από 12. Οι παίκτες πρέπει να δηλώνονται με το επίθετο και το αρχικό του μικρού τους ονόματος, ενώ στο φύλλο αγώνα κάθε ομάδα πρέπει να δηλώνει τον αρχηγό της και τον προπονητής της στο εν λόγω ματς (μπορούν να είναι δύο από τους παίκτες του ρόστερ).

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται Α) Σαββατοκύριακο κατά ώρες τις οποίες θα ορίσει ο διοργανωτής ανάλογα με την χρήση των γηπέδων Β) θα παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής σε καθημερινή και σε ώρα πρόσφορη για την τέλεση του, σαν τέτοια ορίζεται στο διάστημα μεταξύ 21.00 και 22.30. Οι αγώνες, οι ώρες και οι ημερομηνίες είναι δεσμευτικές μετά την ανακοίνωση τους και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Κατά την περίπτωση την οποία λόγω κωλύματος της διοργανώτριας τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει τροποποίηση του προγράμματος.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ
Οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιούνται με την ακόλουθη αλλαγή. Ο χρόνος επίθεσης της κάθε ομάδας ορίζεται στα 24 δευτερόλεπτα, 8 δευτερόλεπτα για να περάσει η μπάλα το κέντρο, η επαναφορά του χρονομέτρου στα 24 δευτερόλεπτα γίνεται μετά από υπόδειξη φάουλ και επιθετικό ριμπάουντ, σε όλες τις άλλες διακοπές μετρά ο χρόνος από το σημείο διακοπής μέχρι εξαντλήσεως των υπολειπόμενων δευτερολέπτων για την συμπλήρωση των 24.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Μοναδικός οικονομικός όρος και υποχρέωση της κάθε ομάδας είναι η καταβολή του αναλογούντος ποσού για κάθε παιχνίδι της, το οποίο και θα καταβάλλεται στον υπεύθυνο πριν την έναρξη του αγώνα. Ομάδα η οποία δεν προσέρχεται σε αγώνα οφείλει να καταβάλλει το αναλογούν τίμημα στον επόμενο αγώνα της. Η ομάδα η οποία προσήλθε στο γήπεδο θεωρείται νικήτρια και καταβάλλει το ποσό το οποίο της αντιστοιχεί.

Οι ομάδες με τη δήλωση συμμετοχής τους, θα πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή στους διοργανωτές ίση με το ποσό συμμετοχής σε έναν αγώνα, και η οποία θα λειτουργεί ως ασφάλεια για τη διοργανώτρια σε περίπτωση ασυνέπειας της ομάδας.

Η καταβολή της προκαταβολής γίνεται είτε εφάπαξ, ταυτόχρονα με την δήλωση συμμετοχής και την κατάθεση των εγγράφων, ή στην γενική συνέλευση πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, είτε τμηματικά μέχρι την 2η αγωνιστική.

Η μη καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων επιφέρει την αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΡΟΥΧΑ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να φέρουν πλήρη ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ αθλητική περιβολή σε κάθε αγώνα. Μετά την 2η αγωνιστική καμία συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή, ατομική η ομαδική, αν δεν υπάρχει πλήρης ομοιόμορφη εμφάνιση. Οι εμφανίσεις είναι υποχρεωτικές και το κόστος βαρύνει την κάθε ομάδα. Δεν θα γίνεται δεκτή συμμετοχή αθλητή χωρίς τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, φανέλα με αριθμό και αθλητικό παντελονάκι. Οι εμφανίσεις θα πρέπει να έχουν αριθμό και στην πλάτη αλλά και στην μπροστινή τους πλευρά. Εφόσον οι ομάδες επιλέξουν διπλής όψεως εμφανίσεις θα πρέπει να φέρουν νούμερα και στις 2 πλευρές.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν φέρει πλήρη αθλητική περιβολή μέχρι την 3η αγωνιστική υποχρεούται στην προμήθεια αυτής από την χορηγό εταιρία του Πρωταθλήματος και να καταβάλει το αναλογούν ποσό σε αυτή που θα αναλογεί στην προμήθεια 12 εμφανίσεων.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
i. Οι ομάδες οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρέπει να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές και να δηλώσουν συμμετοχή.

ii. Το ρόστερ κάθε ομάδας μπορεί να αριθμεί έως και εικοσιπέντε (25) αθλητές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει λιγότερους από δεκατέσσερις (14).

iii. Στο «Πάνος Ζαχαρογιάννης» θα μετέχουν αθλητές οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία για την αγωνιστική περίοδο 2017-18, με εξαίρεση μέχρι 2 (δύο) αθλητές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Δ΄ ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ και μόνο αυτής.

iv. Για κάθε αθλητή ο οποίος επιθυμεί την συμμετοχή του στο τουρνουά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του στη λίστα της ομάδας και να προσκομίζεται μαζί με την αίτηση της ομάδας ξεχωριστά για κάθε αθλητή φωτοαντίγραφο και των 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του, μια φωτογραφία και μία υπεύθυνη δήλωση. Με βάση τα στοιχεία αυτά η διοργανώτρια αρχή θα διατηρήσει ειδικό ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΩΝ, με ισχύ ΜΟΝΟ στο Πρωτάθλημα «ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ».

Καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή αν δεν έχουν έγκαιρα προσκομισθεί τα απαραίτητα έγγραφα συμμετοχής για κάθε παίκτη.

Οι αρχικές λίστες αθλητών των ομάδων θα πρέπει να δηλωθούν στη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων για την κλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ οι λίστες θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέχρι την 3η αγωνιστική, οπότε και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

v. Ενδιαφερόμενος ο οποίος δεν ικανοποιεί όλες τις προαναφερθείσες παραγράφους του άρθρου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο εκάστοτε τουρνουά.

vi. Αθλητές μπορούν να δηλωθούν για μία ομάδα μέχρι και την τελική ημερομηνία ανάρτησης των λιστών, πριν την 3η αγωνιστική.

vii. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα διατηρεί ο διοργανωτής για να μπορεί να πραγματοποιεί έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και όποια άλλη στιγμή χρειαστεί.

viii. Όλοι οι αθλητές που έχουν δηλωθεί στην αρχική λίστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση των αγώνων.

ix. Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα σε ομάδες ή σε μεμονωμένους παίκτες κατά το δοκούν.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Στο τουρνουά θα τηρηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο πειθαρχικός έλεγχος της ΕΟΚ. Τις αποφάσεις για τα παραπτώματα εκδίδει ο διοργανωτής αφού λάβει υπόψη του τις εκθέσεις Α) του εκπροσώπου της διοργάνωσης που θα παρακολουθεί τον αγώνα, Β) του διαιτητή του αγώνα Γ) της Γραμματείας Δ) τα υπομνήματα των εμπλεκομένων καθώς επίσης και πιθανή ύπαρξη φωτογραφιών η βίντεο όπου εμφανίζεται το συμβάν. Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες, δεν προσβάλλονται. Μη συμμόρφωση σε απόφαση πειθαρχική επιφέρει άμεση αποβολή από το Πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 14ο
O εκπρόσωπος κάθε ομάδος, και μόνο αυτός, υποχρεούται να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο διοργάνωσης για κάθε θέμα που απασχολεί την ομάδα του αλλά και να μεταφέρει όλες τις ανακοινώσεις της διοργανώτριας αρχής στους συναθλητές του. Όλες οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

ΑΡΘΡΟ 15ο: ΑΝΑΒΟΛΕΣ
1. Εφόσον μια ομάδα ζητήσει αναβολή, τότε θα πρέπει να παίζει τον αγώνα αυτόν σε προτεινόμενες ημερομηνίες που εξυπηρετούν τη διοργάνωση και τις οποίες θα δεχτεί η αντίπαλη ομάδα (που συναίνεσε εξαρχής να γίνει η αναβολή), έτσι ώστε στο τέλος της κάθε φάσης καμία ομάδα να μην έχει πάνω από 2 χρωστούμενους αγώνες – αναβολές. Για να δοθεί αναβολή μετά τον ορισμό ενός αγώνας πρέπει να συναινέσει η αντίπαλη ομάδα, ειδάλλως αγώνας που έχει ανακοινωθεί δεν αλλάζει ημερομηνία.

2. Στην περίπτωση αιτήματος αναβολής μετά την ανακοίνωση της αγωνιστικής, και εφόσον η αντίπαλη ομάδα συναινέσει σε αυτή, η ομάδα που ζητά την αναβολή υποχρεούται στην καταβολή των ανελαστικών εξόδων του αγώνα, διαιτητή(ών) και ενοικιάσεως γηπέδου καθώς αυτά προκαταβάλλονται (έξοδα γηπέδου) ή χρεώνονται στην διοργάνωση με την κατάθεση του προγράμματος (διαιτητές).

3. Αν η αναβολή ζητηθεί την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα ή την προηγούμενη αυτής, η ομάδα που την ζητά υποχρεούται στην καταβολή ολόκληρου του ποσού που της αναλογεί στην διεξαγωγή του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 16ο: ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ – ΕΟΚ
Το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 θα διεξαχθεί με τον εξής κανονισμό: συγκεκριμένα, μια ομάδα δεν μπορεί να μείνει με λιγότερους από 5 παίκτες στο παρκέ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν κάποιος από τους τελευταίους 5 παίκτες μιας ομάδα χρεωθεί με 5ο φάουλ, τότε δεν αποβάλλεται από το παιχνίδι, αλλά κάθε φάουλ που ο συγκεκριμένος παίκτης θα κάνει από το 5ο του και μετά, θα χρεώνεται τεχνική ποινή (βολή και επαναφορά από το πλάι για την επιτιθέμενη ομάδα) και εκείνος θα συνεχίζει να αγωνίζεται. Συγκεκριμένα, αρχής γενομένης από το 5ο φάουλ του εν λόγω παίκτη, κάθε φάουλ θα επιφέρει την ποινή που έχει το ίδιο το φάουλ (2 βολές αν είναι σε προσπάθεια για σουτ ή με συμπληρωμένα ομαδικά, 1 βολή αν είναι από καλάθι και φάουλ) συν την ποινή της τεχνικής ποινής (1 βολή και επαναφορά από το πλάι για την επιτιθέμενη ομάδα).

Οι τεχνικές ποινές που χρεώνονται σε έναν παίκτη με αυτόν τον τρόπο δεν προσμετρούνται για την αποβολή του από τον αγώνα (με βάση τον κανονισμό που λέει ότι παίκτης που χρεώνεται με 2 τεχνικές ποινές αποβάλλεται από τον αγώνα). Όμως, ακόμα κι αν μία ομάδα έχει μείνει με 5 παίκτες, ένας παίκτης της μπορεί να αποβληθεί από τον αγώνα εφόσον χρεωθεί με ντεσκαλιφιέ, δύο αντιαθλητικά ή δύο τεχνικές ποινές (από άλλη αιτία, πλην των απλών φάουλ).

Για οτιδήποτε άλλο δεν διευκρινίζεται στην παρούσα προκήρυξη θα τηρηθούν οι κανόνες των FIBA-EOK.

ΑΡΘΡΟ 17ο
Η Διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης άρθρου η άρθρων της παρούσας προκήρυξης οποτεδήποτε το κρίνει σκόπιμο και προς όφελος της διοργάνωσης.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης
Γιώργος Γράψας: 6907798511 (Vodafone), 6938656311 (What’s up) – email: grapgeo@gmail.com
Χρύσα Γράψα: 6949139325 (Vodafone CU), 6987248530 (What’s Up)

About nikolask11

Check Also

Πρόγραμμα 7/7 ως 26/7 – Prime Cup

  Το πρόγραμμα του Prime Cup από την Παρασκευή 7/7 ως το τέλος της διοργάνωσης. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *