Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Ο ταλαντούχος κύριος Φώτσης

Ο ταλαντούχος κύριος Φώτσης

Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουλίου 2007

Παρακολουθώντας το Σαββατόβραδο το Eurostar, σε απόλυτα φιλικό χαρακτήρα, από το ΟΑΚΑ, φυσικά δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα αγωνιστικό συμπέρασμα. Ωστόσο, βλέποντας για ακόμη μία φορά τον Αντώνη Φώτση να «βγάζει» στο παρκέ μερικά από τα αναμφισβήτητα χαρίσματά του μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι αυτός ο παίκτης για την πορεία της Εθνικής και πόσο συνέβαλε στην επιστροφή της στην κορυφή.

Ο 26άχρονος πάουερ-φόργουορντ έπαιζε πριν από 9 χρόνια στον Παναθηναϊκό (από το 1998) και επιλέχθηκε στο νούμερο 48 του ντραφτ του 2001. Είναι μέλος της εθνικής από τα «μικρά» τμήματά της. Δοκίμασε το NBA το οποίο, η αλήθεια είναι, ότι μάλλον περισσότερο κακό του έκανε για το όνομά του. Με την επιστροφή του όμως στην Ευρώπη, πρώτα στον Παναθηναϊκό, ύστερα στη Ρεάλ Μαδρίτης και, πλέον, στην Ντιναμό Μόσχας φρόντισε να θυμίσει σε όλους γιατί θεωρήθηκε ο Έλληνας με τα πλουσιότερα προσόντα όλων των εποχών.

Πλέον, συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα αστέρια που αγωνίζονται στη «γηραιά ήπειρο», το νέο του συμβόλαιο του αποφέρει 1,7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και ετοιμάζεται να είναι ξανά πρωταγωνιστής με την Εθνική σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Ο Φώτσης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέλος της Εθνικής. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι το περισσότερο ταλέντο σε Έλληνες παίκτες συσσωρεύεται στα γκαρντ. Εσχάτως, υπάρχει και μεγάλη παραγωγή ψηλών. Όμως, στους φόργουορντ διαθέτουμε κυρίως εργαλεία. Μόνο ο Φώτσης είναι σταρ. Ο Τσαρτσαρής είναι ένα χρήσιμο πολυεργαλείο, ο Ντικούδης έχει εξελιχθεί σε ρολίστα πολυτελείας, ο Βασιλόπουλος έχει τα προσόντα, αλλά ακόμη είναι μικρός, ο Κακιούζης είναι ηγέτης στην ψυχολογία, αλλά είναι παίκτης με συγκεκριμένο ρόλο. Ο Αντώνης είναι ο φόργουορντ – σταρ της ομάδας. Είναι ο παίκτης που ανεβάζει μία κλάση στο επίπεδο των ημίψηλων της Εθνικής.

Είναι από τους συνήθεις οδηγούς στο σκορ της ομάδας, πολύ εύστοχος από κάθε γωνία του γηπέδου. Άλλωστε, είναι ο πρώτος σε μέσο όρο πόντων εν ενεργεία διεθνής. Μοιάζει ανεπηρέαστος από το άγχος των μεγάλων αγώνων και ξέρει να εκμεταλλεύεται τα εντυπωσιακά αθλητικά του προσόντα και το καλό timing στις φάσεις. Στην άμυνα φροντίζει συχνά να φιλοδωρεί τους αντιπάλους με μεγαλοπρεπείς τάπες. Το μειονέκτημα που του αποδίδουν οι περισσότεροι είναι ότι σε ορισμένους αγώνες αργεί να μπει στο κλίμα και τελικά «χάνεται». Αλλά αυτό δε συμβαίνει συχνά.

Ίσως αν είχε κάνει διαφορετικές επιλογές (κυρίως από άποψη timing) στην καριέρα του σήμερα να θεωρείτο πολύ μεγαλύτερος από ότι αναγνωρίζεται. Πάντως, η Ελλάδα θα είναι και πάλι φαβορί στην Ισπανία και ο Αντώνης σίγουρα θα είναι και πάλι από τα σημαντικότερα γρανάζια στη, συνήθως ασταμάτητη, μηχανή της…

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *