Home / About us / ABOUT US

ABOUT US

 

Το Age of Basketball σας καλωσορίζει στις σελίδες του!

Το site ξεκίνησε ως blog τον Μάιο του 2007 και τον Αύγουστο του 2010 επεκτάθηκε και αναβαθμίστηκε σε site. Πλέον, είναι το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό μπασκετικό περιοδικό και περιέχει την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο.

Το Age of Basketball δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διαδικτυακό σταθμό Libido Radio και θα συμπορευτεί με αυτόν. Όπως μπορείτε να δείτε στην κορυφή της σελίδας, όσο είστε στο site μας έχετε τη δυνατότητα να ακούτε τη μουσική και το πρόγραμμα του Libido Radio. Επίσης, το Age of Basketball θα κάνει κατά καιρούς εκπομπές στον Libido Radio, πιθανότατα κατά τη διάρκεια μεγάλων διοργανώσεων.

Η δημοσιογραφική και επιστημονική ομάδα του Age of Basketball διευρύνεται συνεχώς, ενώ το site υπόσχεται στους αναγνώστες του έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Ήδη περισσότεροι από 10 συνεργάτες απασχολούνται στις σελίδες του Age of Basketball με σκοπό να σας προσφέρουν ένα site πρωτοπόρο στον τομέα του στα ελληνικά διαδικτυακά χρονικά.

Το site δεν περιέχει ειδησεογραφία, όπως αυτή νοείται από την πλειονότητα των αθλητικών sites, αλλά κινείται στο στιλ των περιοδικών, εκμεταλλευόμενο βεβαίως τις δυνατότητες, αλλά και σεβόμενο τις απαιτήσεις του διαδικτύου. Έτσι, το site θα παρακολουθεί (με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο) την αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά καθημερινή ειδησεογραφία ομάδων δεν θα υπάρχει. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό αλλάζει, όπως συνέβη στο Μουντομπάσκετ του 2010 με το «Ιατρικό δελτίο και Ρόστερ» της διοργάνωσης που σας ενημέρωνε για όλα τα τελευταία νέα των ομάδων που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Το Age of Basketball είναι ιδιαίτερα περήφανο για την Αθλητιατρική του Πύλη, που αποτελεί ένα πρωτόγνωρο και πρωτοπόρο εγχείρημα στο ελληνικό διαδίκτυο. Στις σελίδες της, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του site θα σας ενημερώνει για τραυματισμούς αθλητών, θα εξηγεί, περιγράφει και αναλύει διάφορους τραυματισμούς με προσιτό τρόπο, θα αναλύει την αντιμετώπιση, θεραπεία και αποκατάσταση τραυματισμών με έμφαση στη φυσικοθεραπεία και την ασφαλή επάνοδο, αλλά και θα περιέχει αναλύσεις ασκήσεων και τρόπων προπόνησης με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αθλητικής υγείας.

Τέλος, θα υπάρχει ειδική ενότητα με περιγραφή θεμάτων και ανάλυση της βιβλιογραφίας για τον ερευνητή, τον ιατρό, το φυσικοθεραπευτή και το φοιτητή, ενώ στο site θα βρείτε και αρθρογραφία για σπάνια ζητήματα με κατανοητό τρόπο. Βεβαίως, οι επιστημονικοί συνεργάτες του Age of Basketball βρίσκονται στη διάθεσή σας για να απαντήσουν στις ερωτήσεις και απορίες σας.

Στις μπασκετικές σελίδες του Age of Basketball μπορείτε να βρείτε έγκυρα Αφιερώματα για τους μεγαλύτερους αθλητές, προπονητές και ανθρώπους γενικότερα στην ιστορία του μπάσκετ. Στήλες που θυμίζουν προσωπικότητες των ελληνικών γηπέδων (Τον θυμάσαι;) και αναφορά σε ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές μπάσκετ (Στιγμές μπάσκετ).

Επίσης, κατά διαστήματα στο site μας θα αρθρογραφούν αθλητές, προπονητές, αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι, με σκοπό να σας φέρουν ακόμη πιο κοντά στο αγαπημένο μας άθλημα.

Στις σελίδες του Age of Basketball θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την αγωνιστική δραστηριότητα της ελληνικής Α1, αλλά και των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου (NBA, Ευρωλίγκα, Eurocup, Ισπανία, Ιταλία), με άρθρα που θα εμβαθύνουν με αναλύσεις στους αγώνες, έχοντας παράλληλα φρέσκια ματιά προς το μπάσκετ και σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα.

Ιδιαίτερη θέση στο site θα έχει βεβαίως και η εθνική ομάδα, που έχει τη δική της γωνία στο Age of Basketball. Το site δεν θα λείψει από καμία μεγάλη διοργάνωση της εθνικής, ενημερώνοντάς σας για κάθε τι σχετικό με την «επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων».

Μέσα στη χρονιά θα προσπαθούμε να κρατάμε επαφή με το Κυπριακό αλλά και το γυναικείο μπάσκετ, που είναι ιδιαίτερα όμορφο και ενδιαφέρον να το παρακολουθεί κάποιος.

Τέλος, το Age of Basketball θα συνεχίσει να διοργανώνει διαγωνισμούς μέσα στη χρονιά με πλούσια δώρα και εκπλήξεις για τους αναγνώστες του!

Μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας στα άρθρα, αλλά θα πρέπει να τηρείτε πάντα τους Κανόνες Σχολιασμού του site. Διαβάστε επίσης τους Όρους χρήσης του site. Καλή διαμονή στην Εποχή του Μπάσκετ!

Ο υπεύθυνος της δημοσιογραφικής ομάδας του Age of Basketball,
Νίκος Κουσούλης

Ο υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας του Age of Basketball (γενική επιμέλεια Αθλητιατρικής Πύλης),
Αντώνης Κουσούλης

About nikolask11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *