Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / Νέα νίκη για Περιστέρι!

Νέα νίκη για Περιστέρι!

 

Το Περιστέρι πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής των “1997” στην Μπασκετούπολη εναντίον του Ιωνικού Νικαίας με 50-46 και παρέμεινε μόνο πρώτο και αήττητο με 3-0. Η Προοδευτική κέρδισε τον Νικηφόρο αρκετά εύκολα με 63-28, ενώ η Ένωση Αμφιάλης επικράτησε με το εμφαντικό 55-6 του Τρίτωνα.

 
Ντέρμπι ήταν το ματς του Περιστερίου με τον Ιωνικό, με το momentum να αλλάζει στην 3η περίοδο. Στο ξεκίνημα με τον Σωτηράκη να έχει 6 πόντους και τον Παπαγεωργίου 7 στην πρώτη περίοδο, ο Ιωνικός προηγήθηκε με 10-14. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο στη δεύτερη περίοδο, όταν το Περιστέρι έμεινε στους 8 πόντους, για να δεχτεί 4 πόντους από Καγιαμανίδη, Δανιά Μ. και Στεργίου και να πάει η διαφορά στους 10 πόντους, 18-28 στα μισά.

Το ματς άλλαξε τελείωσε το 3ο δεκάλεπτο. Ο Ιωνικός μπλόκαρε τελείως στην άμυνα του Περιστερίου, δεν μπόρεσε να σκοράρει εντός παιδιάς ως το 30ο λεπτό και καθώς έμεινε στους 4 πόντους (όλοι με βολές) είδε το Περιστέρι να ανατρέπει την κατάσταση. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να πάρει μπροστά ο Σκουλίδας, που έκανε ένα τρομερό δεκάλεπτο σκοράροντας 13 πόντους και ανατρέποντας τελείως την εικόνα του αγώνα.

Πλέον, μπαίνοντας στην 4η περίοδο το Περιστέρι προηγούταν με 35-32 και όσο κι αν πάλεψε ο Ιωνικός σε μια «γεμάτη» περίοδο με τον Σωτηράκη να σκοράρει τους τελευταίους 6 πόντους του Ιωνικού, δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς. Από 4 καθοριστικούς πόντους πέτυχαν στο τέλος Αξαμπανόπουλος και Χαραλαμπόπουλος που πήραν τη σκυτάλη από τον Σκουλίδα, για να τελειώσει το Περιστέρι το ματς στο 50-46.

Για τους νικητές ο Σκουλίδας είχε 20 πόντους, ο Χαραλαμπόπουλος 12, ο Ξυπνητός Χ. 6 και οι Φωτό, Σαραντόπουλος, Αξαμπανόπουλος από 4. Για τον Ιωνικό, ο Σωτηράκης είχε 15 πόντους, ο Παπαγεωργίου 9, ο Καγιαμανίδης 8 και οι Δανιάς Μ. και Στεργίου από 4.

Στη δεύτερη περίοδο κρίθηκε το ματς του Νικηφόρου με την Προοδευτική. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Προοδευτική κέρδιζε 11-9 και οι δύο ομάδες είχαν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, με το ματς να είναι κλειστό. Όλα άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο, την οποία η Προοδευτική κέρδισε με 23-0 για να πάει τη διαφορά στους 25 πόντους και να καθαρίσει τον αγώνα. Ο Νικηφόρος δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε ένα καλάθι και μοιραία το ματς χάθηκε, καθώς και στην άμυνα είχε τεράστια προβλήματα.

Οι 9 πόντοι του Ιορδάνογλου στο δεκάλεπτο έκαναν τη διαφορά και παράλληλα έκαναν τυπικό το υπόλοιπο αγώνα. Η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει και στις άλλες περιόδους, με το σκορ να πηγαίνει στο 46-19 στο 30ο λεπτό και με τον Ιορδάνογλου να σκοράρει τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας του, το ματς έφτασε στο 63-28 και το +35 στην εκπνοή του.

Για τους νικητές, ο Ιορδάνογλου είχε 22 πόντους, ο Συρίγος πρόσθεσε 9, ο Χατζόβουλος με τον Κουμούρογλου από 6 και οι Χάλας, Μπουλής, Καπλάνης, Ντακοβάνος από 4. Για τον Νικηφόρο ο Χρονόπουλος είχε 13 πόντους και ο Λάμπρου 4.

Πολύ εύκολα κέρδισε και η Ένωση Αμφιάλης τον Τρίτωνα, που δεν μπόρεσε να αντισταθεί καθόλου. Μόλις 6 πόντους έβαλε στο ματς ο Τρίτων, που δεν μπορούσε ούτε στην άμυνα να σταματήσει τους αντιπάλους του με τη διαφορά να ανεβαίνει πάνω από τους 20 πόντους ήδη στην πρώτη περίοδο. Οι 12 μαζεμένοι πόντοι του Λιβάνιου στα μισά του ματς εκτόξευσαν τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη πηγαίνοντας την Αμφιάλη από τον 21ο πόντο ως το 35ο.

Για τους νικητές ο Λιβάνιος είχε 12 πόντους, ο Ανταραχάς 10, ο Πέππας 7, οι Χαλκιαδάκης και Παπαντζίκος από 6 και ο Κοντραφούρης 5. Για τον Τρίτωνα σκόραραν οι Χούσος, Λύτρας και Στιβακτάς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Ένωση Αμφιάλης – Τρίτων 55-6

Ένωση Αμφιάλης (Λαρόζας): Χαλκιαδάκης Ν. 6, Ανταραχάς Μ. 10, Διανέλλος Σ. 2, Χιολός Β. 3, Κοντραφούρης Γ. 5, Πέππας Ν. 7, Κουτσουβέρης Θ. 2, Παναντζίκος Ν. 6, Βαρσαμούλης Γ., Μπεχράκης Στ. 2, Δημόπουλος Ι., Λιβάνιος Σ. 12.

Τρίτων (Θεοδωρόπουλος): Χούσος Γ. 2, Στιβακτάς Π. 2, Μπαρτζώκας Ι., Σαλτάς Χ., Λάζε Τζ., Πυθαρόπουλος Κ., Σταθάκης Π., Πίζγας Θ., Τσουμπρής Ι., Λύτρας Π. 2, Πουρνάς-Γεωργίου Ε.

Α.Ο. Ιωνικός Νικαίας – Γ.Σ. Περιστερίου 46-50
(14-10, 28-18, 32-35, 46-50)

Α.Ο. Ιωνικός Νικαίας (Μισιακός): Καγιαμανίδης Ν. 8, Σωτηράκης Κ. 15, Δανιάς Μ. 4, Αργυρόπουλος Μ. 1, Δανιάς Ε., Σαφτούρος Δ. 3, Παπαγεωργίου Γ. 9, Στεργίου Μ. 4, Μαντούβαλος Δ. 1, Παπαδάκης Γ., Παρασκευόπουλος Β. 1.

Γ.Σ. Περιστερίου (Γλυκός): Ξυπνητός Φ., Χαραλαμπόπουλος Χ. 12, Φωτό Ν. 4, Ψαριανός Κ., Τζαμκουράνης Ν., Αξαμπανόπουλος Ζ. 4, Ξυπνητός Χ. 6, Καφάλας Γ., Πάρδας Μ., Σκουλίδας Δ. 20, Γαλάνης Δ., Σαραντόπουλος Χ. 4.


Ν.Ε.Φ.Ο. Νικηφόρος – Προοδευτική Νεολαία Α.Ο. 28-63
(9-11, 9-34, 19-46, 28-63)

Ν.Ε.Φ.Ο. Νικηφόρος (Γράψας): Μπλόντζος Θ. 3, Χαρτουλάρης Λ., Αλεξόπουλος Β., Ζαφειρακόπουλος Α. 2, Κουφοκώστας Β. 2, Κοτσιμπίρης Θ. 2, Μιχαηλίδης Θ., Λάμπρου Χ. 4, Κουτσούκος Α. 2, Φραντζής Α., Χρονόπουλος Ν. 13.

Προοδευτική Νεολαία Α.Ο. (Κλαδούχου): Χάλας Μ. 4, Μπουλής Γ. 4, Καλατζόγλου Κ., Καπλάνης Κ. 4, Χατζόβουλος Η. 6, Ντακοβάνος Γ. 4, Συρίγος Η. 9, Ιορδάνογλου Ε. 22, Κουμούρογλου Κ. 6, Λαουτάρης Ν. 2, Ισάρης Γ., Μακαρατζής Μ. 2.

About nikolask11

Check Also

Αποχαιρετώντας το Ρίο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και στις δύο εβδομάδες τους ζήσαμε αρκετές συγκινήσεις και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *