Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Ρελάνς «αιωνίων»

Ρελάνς «αιωνίων»

Δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου 2008

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πιο μεγάλη του νίκη, όχι μόνο από τότε που πήρε τον Γιαννάκη, αλλά και από τότε που ανέλαβαν την ομάδα οι Αγγελόπουλοι. Στις τρεις πρώτες περιόδους η Μακάμπι τις κέρδιζε με μικρή διαφορά, με αποτέλεσμα να «χτίσει» διαφορά 10 πόντων στο 30’. Αυτό, όμως, που ακολούθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ίσως μια προετοιμασία για το πού μπορεί να οδηγήσει την καινούργια του ομάδα ο Γιαννάκης.

Με επιμέρους σκορ 26-11, με τεράστια αποθέματα ψυχής, με εντυπωσιακά οργανωμένες επιθέσεις, εξαιρετικό passinggame και σκληρές άμυνες, οι «ερυθρόλευκοι» βραχυκύκλωσαν τους αντιπάλους τους. Ό,τι λάθη έκαναν οι παίκτες τους στα προηγούμενα λεπτά τα άφησαν πίσω στο τέλος, ενώ όσο ανέτοιμος έδειχνε στην αρχή του αγώνα ο «Δράκος», τόσο έτοιμος να κάνει κάθε σωστή κίνηση που θα έφερνε τη νίκη φάνηκε στο φινάλε. Αυτό φυσικά δε μας εκπλήσσει και ο Ολυμπιακός βλέπουμε σταδιακά, να αφομοιώνει το νέο τρόπο παιχνιδιού αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον…

Από την άλλη μεριά, η Μακάμπι που έμοιαζε για αρκετή ώρα έτοιμη να παρασύρει τον αντίπαλό της, τελικά δεν τα κατάφερε, ενώ και ο Σερφ δεν περίμενε αυτήν την αντεπίθεση και φάνηκε να τα «χάνει» στο τέλος, βάζοντας τον σχετικά κρύο Βούισιτς στα τελευταία λεπτά και τον Σαρπ για πρώτη φορά 1 λεπτό πριν τη λήξη!

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Λιν Γριρ, που για ένα ακόμη βράδυ έδωσε τα «ρέστα» του. Εξαιρετικός επιθετικά και οργανωτικά, είχε ανά πάσα στιγμή έτοιμη μια λύση, όποτε τον είχε ανάγκη η ομάδα του. Τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα σε μια φοβερή «παράσταση» μέσα σε μια καυτή έδρα. Στο φινάλε είχαν σημαντική συνεισφορά και τρεις Έλληνες, οι Βασιλόπουλος, Μπουρούσης, Πρίντεζης. Για την επόμενη μέρα, που βρίσκει πιο αισιόδοξο τον Ολυμπιακό, και τα σενάρια πρόκρισης, θα τα πούμε επόμενη ημέρα. Πάντως, με δύο νίκες είναι στην επόμενη φάση.

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, έκανε το καθήκον του απέναντι στην αποδεκατισμένη Εφές. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε πολύς κόσμος που δήλωσε την πίστη του στην ομάδα, παρά την πρόσφατη μέτρια φόρμα της.

Σε έναν αγώνα που δε θα είχε «αύριο», οι «πράσινοι» δεν μπήκαν δυνατά όπως θα περίμενε κανείς, αλλά ήταν και πάλι μέτριοι στο πρώτο ημίχρονο (σκορ 31-38). Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν, παίζοντας καλό μπάσκετ και ανεβάζοντας σημαντικά την παραγωγικότητά τους σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους (15 πόντοι στην 1η, 16 στη 2η, 23 στην 3η). Στους ίδιους ρυθμούς συνέχισαν και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ την ίδια ώρα η Εφές έμενε από δυνάμεις (έπαιξε ουσιαστικά με 7 παίκτες). Ο Παναθηναϊκός έκανε δύο μεγάλα σερί στα τελευταία 4 λεπτά (8-0 και 7-1) με αποτέλεσμα να του δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει και τη διαφορά. Ωστόσο, με τη διαφορά στους 9 πόντους, οι «πράσινοι» έχασαν την επίθεση και στη συνέχεια άφησαν, ανεξήγητα, τον Αρσλάν να κάνει ελεύθερος ντρίμπλα τα τελευταία 9 δευτερόλεπτα…

Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Την ομάδα οδήγησε στο σκοράρισμα ο Μπατίστ, με 20 πόντους, ενώ ο Σπανούλης ανέβηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Διαμαντίδης ήταν ο πιο σταθερός σε όλη τη διάρκεια και ο Ντικούδης πρόσφερε πολύτιμες λύσεις. Η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι δεν είχαν το ρόστερ για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τη νίκη, με αποτέλεσμα ο Ομπράντοβιτς να στηριχθεί σε ημίψηλα σχήματα που μπόρεσαν να κάνουν τη δουλειά μέσα στη ρακέτα.

Στα άλλα ματς, η Ρεάλ πήρε μεγάλη και άνετη νίκη μέσα στη Λιθουανία, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς στη δεύτερη περίοδο. Οι Μαδριλένοι φάνηκαν έτοιμοι για τη μεγάλη νίκη και βλέπουν με σιγουριά το μέλλον. Η Ζαλγκίρις έχει κάποια παράπονα από τη διαιτησία (έκπληξη;) αλλά η αλήθεια είναι ότι φάνηκε και κατώτερη των περιστάσεων.

Η ΤΣΣΚΑ… αγρίεψε από την.. παραλίγο ήττα στη Μόσχα και ισοπέδωσε τη Ρόμα, παίζοντας σχεδόν ολοκληρωτικό μπάσκετ. Ο αγώνας που δεν αντέχει σε κριτική, βοήθησε τον Σμόντις να επιστρέψει για 10 λεπτά, ενώ τους 25 πόντους τους Σισκάουσκας επισκίασαν οι 12 ασίστ του Θοδωρή Παπαλουκά!

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *