Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2011-12 / Ανακοίνωση για τα προημιτελικά

Ανακοίνωση για τα προημιτελικά

 

Οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον 3ο αγώνα ανάμεσα στην Τιρινίνι και τα Σαπάκια, που κρίθηκε 20-0 στα χαρτιά υπέρ της Τιρινίνι, λόγω μη προσέλευσης στο γήπεδο της ομάδας Σαπάκια, ώστε να μην μένουν εντυπώσεις που δεν έχουν λογική βάση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών, η απάντηση από τα Σαπάκια και η τελική απάντηση από τους διοργανωτές.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

«ΣΑΠΑΚΙΑ – ΤΙΡΙΝΙNI 3ος ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

Για τον αγώνα, 3ο στην σειρά, ΣΑΠΑΚΙΑ-ΤΙΡΙΝΙΝΙ είχε γίνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος από τις 22/6.

Αυτό και μόνο αρκεί για να σταματήσει κάθε συζήτηση σχετικά με τον 3ο επίμαχο αγώνα.

Για να μην μένουν εντυπώσεις είμαι υποχρεωμένος να παραθέσω τα γεγονότα που ακολούθησαν αμέσως μετά την λήξη του 2ου αγώνα που το αποτέλεσμα του έστειλε τις 2 ομάδες σε 3ο αγώνα.

Τα ΣΑΠΑΚΙΑ στην σχετική συζήτηση που έγινε μετά τον αγώνα δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να γίνει ο αγώνας την Πέμπτη. Αμέσως τόνισα στις 2 ομάδες ότι περιθώρια αλλαγής δεν υπήρχαν γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμες ημέρες μιας και εκκρεμούσαν οι ημιτελικοί και οι τελικοί και τα γήπεδα είχαν υποχρεώσεις που δεν θα μας επέτρεπαν να ορίσουμε άλλη ημέρα για τον 3ο αγώνα.

Σαφώς και δεν ήταν η καλύτερη απάντηση αλλά την στιγμή εκείνη, και με το πρόγραμμα αναρτημένο από ημέρες, δεν μπορούσα να προσφέρω λύση.

Κλείνοντας την συζήτηση στο γήπεδο έμεινε μια αμυδρά περίπτωση μήπως μπορούσα εγώ να συνεννοηθώ με τους αρμοδίους για να μας παραχωρήσουν το γήπεδο την Παρασκευή αντί την Πέμπτη.

Κράτησα επαφή με τον Νίκο Μπουντουβα μέσω email και sms και μόνο στις 27/6 11.52, όπως φαίνεται στο sms, ενημερώθηκα εγώ ότι τα ΣΑΠΑΚΙΑ δεν μπορούν ούτε Παρασκευή. Στο μεταξύ εγώ είχα ήδη θέσει το ερώτημα στους αρμοδίους συντονιστές γηπέδων. Όπως έγραψα σε sms, 28/6 πια, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στην ημέρα. Για καλή συγκυρία ο Νίκος άργησε να μου απαντήσει και στο μεταξύ με πολύ προσπάθεια είχα την ενημέρωση ότι μπορούσαμε να έχουμε το γήπεδο την Παρασκευή. Το ανακοίνωσα στον Νίκο Μπουντουβα σε τηλεφωνική συνομιλία όπου μου είπε ότι δεν μπορούσαν. Παράλληλα έστειλα στον Δημήτρη Κουμπούρα email στο fb λέγοντας του την εξέλιξη αυτή και ανέφερα ότι για το τυπικό οι ΤΙΡΙΝΙΝΙ θα έπρεπε να έρθουν στο γήπεδο την Παρασκευή.

Ο Δημήτρης εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν άνευ ουσίας να έρθουν μόνο 5 στο γήπεδο και να χάσουν με κατεβασμένα τα χεριά. Συμφώνησα με την έκφραση του αυτή και εξέφρασα την ελπίδα έστω τελευταία στιγμή να αλλάξει κάτι και να μπορούσαν να έρθουν και αυτοί.

Εδώ ίσως να επιδέχεται κριτική η φράση στο άρθρο του συγκεκριμένου αγώνα (…τα ΣΑΠΑΚΙΑ δεν προσήλθαν…).

Ξεκαθαρίζω τα ΣΑΠΑΚΙΑ δεν μπορούσαν ούτε Πέμπτη ούτε Παρασκευή . η διοργάνωση αδυνατούσε να βρει άλλη ημέρα πέραν αυτών των 2, για τον λόγο αυτό ο αγώνας δεν έγινε.

Στο σημείο αυτό θα ανοίξω μια παρένθεση σχετικά με το θέμα (δεν είμαστε όλοι άρα δεν μπορούμε να παίξουμε).

Στην Προημιτελική φάση , όπου και το επίμαχο παιχνίδι, οι JETS κατέβηκαν στο 2ο κρίσιμο παιχνίδι όπου και αποκλείστηκαν με 4 ελλείψεις.

Οι NOTHING BUT NET στα 2 από τα 3 παιχνίδια μέχρι να αποκλειστούν αγωνιστήκαν χωρίς τα βασικά τους στελέχη Χαντζή και Παναγιωτόπουλο, οι Ebeeroi στον 1ο τους αγώνα, όπου και έχασαν, κατέβηκαν με 6 παίκτες, οι BARCEΛΙΩΜΑ στα 2 κρίσιμα παιχνίδια, όπου και αποκλείστηκαν, έπαιξαν χωρίς 2 βασικά τους στελέχη.

Είναι αναμενόμενο ότι σε κάποιους αγώνες θα υπάρχουν ελλείψεις άρα καμία ομάδα δεν δικαιούται να ζητά έξτρα μεταχείριση λόγω απουσιών παικτών της.

Όλα τα παιχνίδια της Προημιτελικής φάσης έγιναν μέσα σε διάστημα 3 ημερών κατά μέσο όρο και ειδικά τα 3α, όπου χρειάστηκαν, μέσα σε 2 ημέρες.

Ο 2ος αγώνας ΤΙΡΙΝΙΝΙ – ΣΑΠΑΚΙΑ έγινε με κενό 9 ημερών γιατί δέχθηκα αίτημα από τα ΣΑΠΑΚΙΑ, φυσικά αυτό έγινε δεκτό γιατί συναίνεσαν και οι ΤΙΡΙΝΙΝΙ.

Αν μέσα από τα στοιχεία που παραθέτω εμφαίνεται δόλος δικός μου και της διοργάνωσης τότε θα υποχρεωθώ σε συγγνώμη δημόσια.

Για όσους αρέσκονται σε συνομωσίες και αναζητούν υποχθόνια αίγλη υπενθυμίζω ότι οι διοργανωτές ΔΕΝ έχουν ομάδα που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, το γεγονός ότι στην ΤΙΡΙΝΙΝΙ παίζει ο Αργύρης Γράψας και ο Νίκος Κουσουλης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ μας καλύπτει το πρωτάθλημα στην ιστοσελίδα του, αυτές οι συγκυρίες δεν απαλλάσσουν την ΤΙΡΙΝΙΝΙ από την καταβολή του ποσού που πληρώνουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Κάθε άλλο σχόλιο για το θέμα αυτό απλά θα συντηρεί νοσηρές ανοησίες ανεγκέφαλων όντων.»

Η απάντηση από τα Σαπάκια:

«Καλησπέρα σε όλους,
Δυο λόγια και από την πλευρά μας,

Εμείς λάβαμε μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα με σκοπό την ψυχαγωγία μας και την επιθυμία μας να παίξουμε μπάσκετ και τρέχαμε κάθε εβδομάδα 6-7 άτομα από το Παλαιό Φάληρο στην Αγία Βαρβάρα.

Σε όλη αυτή την πορεία δεν είχαμε ποτέ κανένα παράπονο (παρά μόνο από τις διαιτησίες, γι’ αυτό και τόση γκρίνια…) για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και την οργάνωση.

Είναι γεγονός ότι ήμασταν από τις ομάδες που πάντα παίζαμε με ελλείψεις (όπως οι περισσότερες), ακόμα και στα πλέι οφ. Αλλά όπως οι υπόλοιπες ομάδες στηριζόμαστε σε έναν κορμό 3-4 παικτών που έχουμε ξεκινήσει μαζί όλη την πορεία αυτή κι έχουμε κουβαλήσει την ομάδα όλο το χειμώνα.

Και το λέω αυτό γιατί μπορεί γενικά οι ομάδες να έχουν ελλείψεις αλλά δεν είδαμε σε κανέναν αγώνα πλει οφ να λείπει από τους Βarceliwma ο Μουχάκης ή ο Ταμβάκης, από τους Gastone o Πανδής ή ο Παπαθανασόπουλος, από τους Τιρινινι ο Κουσούλης ή ο Γράψας, από τους Ebeerous ο Αλεβίζος ή ο Κορρές, από τους Nets ο Κωσταντίνου ή ο Μπαμπάκος.

Έτσι λοιπόν κι εμείς δεν θέλαμε να παίξουμε το πιο κρίσιμο παιχνίδι της σειράς με κάποιους βασικούς παίκτες off και από πλευράς απόδοσης αλλά και σεβασμού που έχουν τραβήξει κουπί και έχουν πάρει στις πλάτες τους την ομάδα μέχρι τώρα.

Εκφράσαμε το πρόβλημά μας στον διοργανωτή για τις 2 αυτές μέρες και το αφήσαμε εν λευκώ στην δικαιοδοσία της διοργάνωσης αν μπορούσε να βρεθεί μια άλλη μέρα ή όχι. Ενημερωθήκαμε όμως ότι δυστυχώς πέρα από αυτές τις δυο μέρες και παρότι έγιναν προσπάθειες δεν υπάρχουν άλλες ώρες διαθέσιμες (λόγω άλλων εκδηλώσεων και χρονικών περιορισμών αφού εκκρεμούν οι ημιτελικοί) οπότε το παιχνίδι τελικά δεν θα μπορούσε να γίνει.

Δεν θεωρούμε ότι υπήρχε δόλος αλλά σίγουρα θα περιμέναμε μια διαφορετική μεταχείριση σε μια ομάδα του πρωταθλήματος που έχει δώσει κι αυτή τον οβολό της να τελειώσει το πρωτάθλημα έτσι όπως πρέπει, στο γήπεδο κι όχι στα χαρτιά.

Εμείς κάτω από αυτές τις συνθήκες αποφασίζουμε να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης” κι ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους.

“Τα Σαπάκια”


Το κλείσιμο του θέματος από τη διοργανώτρια:

«Ευχαριστούμε τα ΣΑΠΑΚΙΑ για την συμμετοχή τους και την εν γένει παρουσία τους στο πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης».

Τα καλά τους λόγια για την διοργάνωση μας τιμούν όλως ιδιαιτέρως τη στιγμή μάλιστα που εκφράζονται σε στιγμές δικαιολογημένης μέχρι ενός σημείου πικρίας.

Το γεγονός ότι οι απόψεις τους εκφράστηκαν δημόσια μέσα από το site μας, όπως εμείς οφείλαμε να κάνουμε, και στο μεγαλύτερο μέρος συμπίπτουν με την άποψη των διοργανωτών, για τα γεγονότα που οδήγησαν σε μη τέλεση του 3ου αγώνα, μας χαροποίει μεν αλλά σίγουρα μας λυπεί που η απόφαση τους να αποχωρήσουν θα στερήσει από το πρωτάθλημα μας μια πολύ αξιόλογη συμμετοχή.»

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές οι Ρούκουνες! – Η τελική κατάταξη

Οι Ρούκουνες κατέκτησαν τον τίτλο στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργάνωσε ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *