Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Ο «προδότης» και οι αληθινοί νικητές

Ο «προδότης» και οι αληθινοί νικητές

Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλίου 2007

Το κλίμα στην Εθνική είναι πολύ καλό, εξαιρετικό μάλλον. Αυτό δε χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να το καταλάβει (άσχετα αν ορισμένοι προσπαθούσαν να μας πείσουν για το αντίθετο πέρυσι), αφού όλοι οι παίκτες όπου σταθούν κι όπου βρεθούν δηλώνουν ότι είναι μια «οικογένεια», με «πατέρα» τον Γιαννάκη. Τελευταίος ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που δήλωσε σήμερα: «έχουμε ένα εξαιρετικό κλίμα, όπου όλοι δουλεύουν για την Εθνική. Είμαι από τους τυχερούς που έχουν ζήσει αυτό το κλίμα τα τελευταία χρόνια».

Προς μεγάλη στενοχώρια, πάντως, των πρασινοκόκκινων φανατικών, κανείς Παναθηναϊκός δε βγήκε να αμφισβητήσει τον Γιαννάκη και κανείς Ολυμπιακός δεν επιτέθηκε σε «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Κώστας Τσαρτσαρής μάλιστα… διακινδύνευσε να κάνει μια… απρόσμενη δήλωση: «Κάποιοι παίκτες έφυγαν και κάποιοι παίκτες ήρθαν. Υπάρχει ταλέντο. Μπροστά μας, και στο Προολυμπιακό και – καλώς εχόντων των πραγμάτων – στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα βρούμε μεγάλους παίκτες από την Ευρώπη και το NBA. Θα παλέψουμε. Και πιστεύω ότι κι εμείς τώρα που γύρισε και ο Σόφο και είναι καλά, θα είμαστε πολύ δυνατοί». Είδατε θράσος ο… αθεόφοβος; Δε δίστασε να επαινέσει αντίπαλο από τον «αιώνιο»! Μεγάλος προδότης!

Πέρα από πλάκα, οι διεθνείς του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δηλώνουν το αυτονόητο: ότι προτιμούν να παίζουν μαζί και όχι αντίπαλοι. Ότι αναγνωρίζουν την αξία των αντιπάλων τους και χαίρονται να τους βλέπουν συμπαίκτες τους. Ότι τα γαλανόλευκα είναι υπεράνω πρασινοκόκκινων και των κάθε λογής κάφρων που δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Η Ελλάδα είναι εδώ, δυνατή και πάει και φέτος για μεγάλα πράγματα. Υποθέσεις για τη δωδεκάδα κάνουμε και θα τα πούμε αναλυτικότερα με τον Rasheed σιγά σιγά.

Εντωμεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες οι Εθνικές κωφών, ανδρών και γυναικών, αγωνίστηκαν στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έγιναν στο Μπαμπέργκ της Γερμανίας και γυρίζουν θριαμβευτές με ισάριθμα χάλκινα μετάλλια. Οι άντρες έκαναν περίπατο σε όλη τη διοργάνωση, εκτός από τον ημιτελικό όπου έχασαν από την ισοδύναμη Λιθουανία με 66-63. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Εθνική μας συνέτριψε 100-38 την Τουρκία στα προημιτελικά και 79-52 την Ουκρανία στο μικρό τελικό! Οι γυναίκες έφτασαν και αυτές μια ανάσα από τον τελικό και κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις φτάνοντας τελικά μέχρι το χάλκινο μετάλλιο, κερδίζοντας (και αυτές) την Ουκρανία στο μικρό τελικό με 50-37.

Οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για τους δικούς του Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στην Ταϊβάν όπου ελπίζουν και πάλι να φτάσουν στη διάκριση. Στις καρδιές μας, πάντως, είναι ήδη πρωταθλητές και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα δύναμης και αγώνα.

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *