Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 2ης αγωνιστικής: Χτίζοντας στις βάσεις της πρεμιέρας

Preview 2ης αγωνιστικής: Χτίζοντας στις βάσεις της πρεμιέρας

Η 1η αγωνιστική του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» μας επεφύλασσε πολλά ντέρμπι. Από τα 10 παιχνίδια που έγιναν, τα 8 κρίθηκαν σε μονοψήφια διαφορά, κανένα δεν έληξε με διαφορά μεγαλύτερη των 14 πόντων, ενώ 5 αγώνες κρίθηκαν με διαφορά 2 ή λιγότερων πόντων. Η εικόνα αυτή άνοιξε την όρεξη σε όλους, έδειξε πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα και μας κάνει να περιμένουμε με αγωνία τη 2η αγωνιστική.

Οι αγώνες της 2ης ημέρας του πρωταθλήματος ξεκινούν την Παρασκευή στις 21:30, όταν η Πλατεία θα αναμετρηθεί με τους Desperado. Αντίθετα συναισθήματα έζησαν οι δυο ομάδες στην 1η αγωνιστική, η Πλατεία έχασε στο τελευταίο σουτ από την Αττική, ενώ οι Desperado κέρδισαν μετά από άστοχο σουτ των Havana Rum στην εκπνοή.

Για την Πλατεία ο Σκοπελίτης είχε 20 πόντους στο πρώτο ματς, ενώ ο Χρυσούλας Χ. 13, ενώ από τους Desperado ο Σεφέρης Δ. είχε 16 πόντους και ο Μουρούτης 13. Το μόνο σίγουρο ότι οι φίλοι της Πλατείας θα συρρεύσουν στις εξέδρες με τον αρχηγό της ομάδας να έχει υποσχεθεί από την αρχή: «εμείς θα το γεμίζουμε το κλειστό». Η ατμόσφαιρα αναμένεται άκρως μπασκετική και το ματς θα είναι η καλύτερη δυνατή εισαγωγή στη 2η αγωνιστική.

Το ματς της αγωνιστικής: Συνέχεια το Σάββατο με δύο αγώνες, στις 20:00 οι Jets θα παίξουν με τον Αίγλη lobby Άφοβο. Οι δυο ομάδες δεν ξέρουν η μία την άλλη, αλλά και οι δύο προέρχονται από μεγάλες νίκες. Οι Jets επέστρεψαν από το -15 απέναντι στους Θαλασσόλυκους για να κερδίσουν με ένα πόντο στο τέλος. Ο Άφοβος ήταν η ομάδα που έκλεψε τις εντυπώσεις στην πρεμιέρα κερδίζοντας τους περσινούς πρωταθλητές, Ρούκουνες, στην παράταση μετά από ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Για τους Jets (ο προπονητής τους, Μητσάκης Γ., θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του, καθώς οι όποιες τιμωρίες θα ισχύσουν από την τρίτη αγωνιστική) ο Μπουρδανιώτης Π. είχε 18 πόντους και οι Μπελαλής και Ονουφρίου πρόσθεσαν από 12 στην πρεμιέρα. Ο Άφοβος (επίσης οι όποιες τιμωρίες θα ισχύσουν από τρίτη αγωνιστική) είδε τον Καρατζούνη Α. να βάζει 22 πόντους και τον Ντούβα Β. να έχει 13.

Στις 21:30 το Σάββατο οι εBEERοι θα αντιμετωπίσουν την Ήρεμη Δύναμη. Οι εBEERοι κέρδισαν πολύ δύσκολα τους S-Parta BC στην πρεμιέρα χάρη στους 35 πόντους του Αλεβίζου στη μεγαλύτερη επιθετική παράσταση της πρώτης αγωνιστικής, αλλά και τις 6/6 βολές του Ζώτου στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του ματς.

Απέναντί τους η Ήρεμη Δύναμη, που αγωνίστηκε με ρόστερ 5 παικτών στην πρεμιέρα λόγω ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, να θέλει να κάνει νέο ξεκίνημα και να ξεχάσει τον πρώτο αγώνα και την ήττα της από τους Zeppelin. Στην πρεμιέρα ο Βλάχος είχε 19 πόντους και ο Χάχαλης Β. 15.

Την Κυριακή στις 13:00 οι Gastone θα παίξουν με τους Alley Ουπς. Οι φιναλίστ της περσινής περιόδου έχασαν στην πρεμιέρα από τους Στιγκιντριακούς με τους Πανδή, Κορμανό και Βλαχογεώργη να σκοράρουν από 10 πόντους. Όσο ο καιρός περνά η απόδοσή τους θα ανεβαίνει, αφού δεν είχαν βρεθεί για προπόνηση πριν την έναρξη.

Οι Alley Ουπς, μετά από έναν αγώνα με πολλή ένταση, κέρδισαν τους Barceλιώμα χάρη σε 11 πόντους του Κουλουπή και 10 του Παπαδόπουλου, με πλουραλισμό στην επίθεση. Ο Σταυρόπουλος Αν., προπονητής της ομάδας, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, οι όποιες τιμωρίες θα ισχύσουν από την 3η αγωνιστική. Το ματς, με τις δύο ομάδες, πλήρεις, αναμένεται αν είναι ντέρμπι, μια καλή αρχή σε μια Κυριακή με 6 αγώνες.

Στις 14:40 οι Havana Rum θα παλέψουν για το πρώτο ροζ φύλλο τους απέναντι στη Drink Team. Ντέρμπι έπαιξαν και οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα, όμως, η Drink Team ήταν που έφυγε νικήτρια από το γήπεδο απέναντι στην Κάτω Γειτονιά, χάρη σε 6 τρίποντα στην 4η περίοδο, με τον Λαζάρου να βάζει 23 πόντους και τον Γιαννιτσιώτη να προσθέτει 14.

Οι Havana Rum, που έχασαν στο τέλος, από δύο τρίποντα των Desperado, τη νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι, είχαν πρωταγωνιστή τον Δραβίλλα, που τελείωσε το ματς με 28 πόντους. Η Drink Team μοιάζει να έχει το πλεονέκτημα ύψους και εμπειρίας στον αγώνα, αλλά πριν μπουν οι ομάδες στο παρκέ μόνο λόγια μπορούμε να λέμε.

Στις 16:10 οι Gademians θα παίξουν με την Κάτω Γειτονιά, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν αμφότερες από το 0-1 και να θέλουν το ροζ φύλλο, το πρώτο της χρονιάς. Και οι δύο είχαν απουσίες στην πρώτη αγωνιστική, με το ματς τους να αναμένεται κλειστό, με βάση τα όσα είδαμε στην πρεμιέρα, αλλά και τις δύο να ετοιμάζουν εκπλήξεις στον αντίπαλο.

Οι Gademians έχασαν από την Τιρινίνι με τον Τρουλάκη να βάζει 17 πόντους, ενώ η Κάτω Γειτονιά πήρε 11 πόντους από τον Φωτιάδη Χ. και 10 από τους Λιακόπουλο και Μαυράκη, αλλά ηττήθηκε από το τρίποντο μπαράζ της Drink Team.

Στις 16:30, όπου θα παίζει η Cream Team, οι περσινοί πρωταθλητές Ρούκουνες θα αναζητήσουν το πρώτο τους ροζ φύλλο, καθώς στην πρεμιέρα ηττήθηκαν. Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για την Cream Team, μιας και το δικό της παιχνίδι με τους Nothing But Net στην πρώτη αγωνιστική αναβλήθηκε μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες στο γήπεδο που θα παίζει.

Για τους πρωταθλητές ο Θεοδωρόπουλος είχε 17 πόντους στην πρεμιέρα, ενώ ο Μιχάλης είχε 12. Η Cream Team έχει ανανεωμένο ρόστερ σε σχέση με πέρσι (όπου έπαιζε ως Παλαίμαχοι Φιλίππου στο πρωτάθλημα) και θέλει να μπει θετικά στη σεζόν. Κάθε ματς απέναντι σε ομάδα που δεν έχει αγωνιστεί μοιάζει με κολύμπι σε άγνωστα νερά και κρύβει παγίδες, και οι πρωταθλητές το ξέρουν.

Στις 19:30 το ενδιαφέρον, όπου οι Nothing But Net και οι Θαλασσόλυκοι υπόσχονται ντέρμπι και συγκινήσεις. Για τους πρώτους αυτή θα είναι η πρεμιέρα τους στη σεζόν λόγω της αναβολής που αναφέραμε παραπάνω, ενώ οι Θαλασσόλυκοι θέλουν να ξεπεράσουν την ήττα από τους Jets.

Εκεί, παρότι είχαν προηγηθεί με 15 πόντους, έχασαν την ηρεμία τους στην επανάληψη, ήταν πιο άστοχοι και έχασαν το ματς με 1 πόντο. Ο Καραγιαννίδης Γ. με 13 πόντους, ο Μανάι με 12 και ο Γερμενής με 11 ξεχώρισαν, αλλά θα πρέπει να πάνε ακόμα καλύτερα αν θέλουν να δώσουν την πρώτη νίκη στην ομάδα τους.

Το πρόγραμμα της Κυριακής κλείνει στις 21:15 με το ματς της Τιρινίνι με τους S-Parta BC. Η Τιρινίνι μπήκε με σχετικά εύκολη νίκη επί των Gademians στην πρεμιέρα, παίρνοντας 15 πόντους από τον Παντελή και 14 από τον Λεγάκη. Οι S-Parta BC πάλεψαν ως την εκπνοή για τη νίκη με τους εBEERους, αλλά δεν τα κατάφεραν, παρά τους 24 πόντους του Κουζουβουνά Χ. και τους 14 του Κωνσταντόπουλου Γ..

Σίγουρα θα θέλει το πρώτο της ροζ φύλλο στο ματς αυτό και θα τα δώσει όλα απέναντι στην Τιρινίνι, που θέλει να χτίσει πάνω στο καλό ξεκίνημα. Σκληρό και κλειστό αναμένεται το ματς και οι προβλέψεις είναι επίφοβες.

Τη Δευτέρα στις 22:00 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κλειστό, όταν οι Zeppelin με την Αττική θα κοντραριστούν για τη 2η τους νίκη στο πρωτάθλημα. Αμφότεροι κέρδισαν στην πρεμιέρα, οι Zeppelin εύκολα τη γεμάτη απουσίες Ήρεμη Δύναμη με τον Κουτσό να έχει 18 πόντους και τον Θεοδωράτο 12. Η Αττική επικράτησε στην εκπνοή της Πλατείας, μετά από απίστευτο ντέρμπι, με 1 πόντο, παίρνοντας 14 πόντους από τον Καραλή, 13 από τον Μπέλλο και έχοντας ως πρωταγωνιστή στο φινάλε τον Τρικαλιώτη.

Μόνος λόγος που δεν επέλεξα αυτό το ματς ως αγώνα της εβδομάδας ότι ο Άφοβος κέρδισε τους πρωταθλητές. Κατά τα άλλα, αν οι δυο ομάδες εμφανιστούν πλήρεις στο παρκέ, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε ντέρμπι ως το τέλος, καθώς λίγα πράγματα θα μπορέσουν να τις χωρίσουν. Όποιος φτάσει δεν θα χάσει.

Η αυλαία της αγωνιστικής θα πέσει την Τετάρτη στις 20:30, όταν οι Barceλιώμα θα κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη απέναντι στη Σοφοκλέους. Οι Barceλιώμα προέρχονται από την ήττα στην πρεμιέρα από τους Alley Ουπς, με τον Ταμβάκη να έχει 23 πόντους στο ματς εκείνο και τον Μουχάκη, περσινό MVP και 1ο σκόρερ του πρωταθλήματος, να ξεκινά μέτρια για τα στάνταρ του με 13. Οι Barceλιώμα θα θέλουν την πρώτη νίκη στη σεζόν, αλλά απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα που δεν την ξέρουν καθώς η Σοφοκλέους είχε ρεπό στην πρώτη αγωνιστική.

Ρεπό τη δεύτερη αγωνιστική έχουν οι Στιγκιντριακοί, ενώ πολλά είναι τα ενδιαφέροντα παιχνίδια της εβδομάδες, παιχνίδια που σίγουρα θα ανταμείψουν όποιον τα παρακολουθήσει.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *