Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Στην κορυφή της Ευρώπης για ζέσταμα!

Στην κορυφή της Ευρώπης για ζέσταμα!

Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου 2008

Η εθνική εφήβων έκλεισε την Κυριακή το βράδυ την παρουσία της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο. Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος των παιδιών του Γιώργου Βλασσόπουλου. Η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη και αήττητη στο τουρνουά κάνοντάς μας όλους περήφανος και… ζεσταίνοντάς μας ενόψει Πεκίνου.

Η Ελλάδα έδειξε απίστευτη προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Δεν είναι συχνό φαινόμενο να χάνεις τον καλύτερό σου παίκτη πριν αρχίσουν οι αγώνες νοκ άουτ και παρ’ όλα αυτά να πηγαίνεις «τρένο» ως τον τελικό και το χρυσό μετάλλιο. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ήταν ο ηγέτης της ομάδας πριν τραυματιστεί, αλλά μετά την ατυχία του, το σύνολο της εθνικής έδειξε το βάθος του. Το κενό αντικαταστάθηκε πλήρως από τους Παπανικολάου, Παππά και Σλούκα, οι οποίοι ανέβασαν το σκοράρισμά τους στους υπόλοιπους αγώνες. Επίσης, δεν χάλασε ούτε το ροτέισον, το οποίο βέβαια, δεν κατόρθωσε καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά να συμπεριλάβει και τα 12 παιδιά της ομάδας στους αγώνες. Κατσίβελης, Καραθανάσης και Αγγελόπουλος έπαιζαν λίγο, ενώ ο Παπαντωνίου, παρότι έδινε απίστευτη ενέργεια κάθε φορά που πατούσε το παρκέ, έπαιζε λιγότερο απ’ ότι ίσως του άξιζε να παίζει. Έστω κι έτσι, η εθνική, μέχρι τον ημιτελικό έκανε περίπατο και φαινόταν ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Εκεί έδειξε να λυγίζει από το άγχος (τα 9 πρώτα λεπτά χωρίς να έχει πετύχει πόντο εντός παιδιάς), αλλά δεν έσπασε. Άντεξε, στηριζόμενη κυρίως στις πλάτες του Ζήση Σαρικόπουλου, ο οποίος ήταν το απόλυτο φόβητρο κοντά στα καλάθια. Ο Σαρικόπουλος έδειξε βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι, αλλά ακόμη ωμός. Στην άμυνα έχει συγχρονισμό, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει πολύ την τεχνική του και τις κινήσεις του στην επίθεση. Πάντως, δείχνει ότι έχει αρκετές προοπτικές.

Το χρυσό μετάλλιο είναι το πρώτο στην ιστορία της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Εφήβων και δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό. Αρκεί τα παιδιά αυτά να δουλέψουν σκληρά, καθώς η καριέρα τους, τώρα αρχίζει.

Η ΕΡΤ βρέθηκε κοντά στους αγώνες, αλλά ο Περπερίδης με τον Λημνιάτη προσπάθησαν να μας τρελάνουν. Οι ατάκες του αμίμητες, με αποκορύφωμα στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν μετά από ένα κερδισμένο φάουλ του Σλούκα στον αιφνιδιασμό… Λημν: «Τους το είχα πει». Περπ: «Τι τους είχες πει;». Λημν: «Να τρέξουν. Τρέξτε». Περπ: «Μπράβο». Το «ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που έχει κατακτήσει 33 μετάλλια ως σήμερα στη θητεία του», που είπε ο Περπερίδης πριν τον ημιτελικό, θα το αφήσω ασχολίαστο. Τι να πω άλλωστε;

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *