Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 1ου αγώνα Α φάσης: Πρόκριση ή tie-break;

Preview 1ου αγώνα Α φάσης: Πρόκριση ή tie-break;

Πλέον βρισκόμαστε για τα καλά μέσα στα πλέι οφς του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» και οι 20 ομάδες της Α φάσης βρίσκονται μπροστά στην πρώτη μεγάλη πρόκληση. Οι 10 από αυτές μπαίνουν με 1-0 στις σειρές τους και μπορούν το τριήμερο με μια νίκη να πάρουν την πρόκριση στους «16», αφήνοντας τους αντιπάλους να παλεύουν για τα τελευταία 5 εισιτήρια στα νοκ άουτ του Έξτρα γύρου. Όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι 10 που θα στηθούν στο πρώτο τζάμπολ με 0-1 δεν θα είναι εύκολη λεία και θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, καθώς κανείς δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο τη συνέχειά του στα πλέι οφς, αλλά ούτε και να παίζει πιθανώς με ομάδες της πρώτης πεντάδας από τους «16».

Gastone – Havana Rum
(Σκορ σειράς 1-0)

Αρχή την Παρασκευή στις 22:30, όταν οι Gastone θα αντιμετωπίσουν τη Havana Rum και θα θέλουν τη νίκη για να πάρουν την πρόκριση. Ο Πανδής ηγείται της ομάδας του, με τους 498 πόντους της κανονικής περιόδου τερμάτισε στην κορυφή της λίστας με τους σκόρερ σε σύνολο πόντων, ενώ είχε 22.6 ανά αγώνα και 40 συνολικά τρίποντα, 1.8 ανά ματς. Δίπλα του ο Ροντογιάννης (4.1 πόντοι), ο Μαρίνης (10.5 πόντοι), ο Βλαχογεώργης (12.8 πόντοι), ο Καραλής (14.7 πόντοι), αλλά και ο Κόμνος, ο Ζέκιος και ο Πλευριάς, θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο φέτος, γιατί όχι κι ένα βήμα παραπάνω από πέρσι που τερμάτισαν δεύτεροι; Η αρχή γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει την Παρασκευή απέναντι στη Havana Rum.

Η Havana Rum προέρχεται από την πρόκρισή της στα Play out απέναντι στους Τριπόντιους με 48-39, με τον Μπακαυγά Α. να κάνει μεγάλο ματς. Μαζί του, ο Μπακαυγάς Γ. (5.4 πόντοι), ο Χιώτης (15.2 πόντοι), ο Παπαδημητρίου (6.4 πόντοι), ο Μαγιάτης (6.0), αλλά και ο Ραδόπουλος με τον Μανίκα και τον Χατζηαρσένη, θα παλέψουν για την ανατροπή και το tie-break.

Δεν είναι καθόλου εύκολο, οι Gastone είχαν κερδίσει και το παιχνίδι της κανονικής περιόδου με 75-55, εξ ου και το 1-0 στη σειρά. Αν επιβάλλουν το ρυθμό τους, αν τα πιο ψηλά κορμιά που έχουν πάρουν τον πρώτο λόγο στις ρακέτες, τότε το πιο πιθανό είναι να πάρουν και την πρόκριση. Αν η Havana Rum κατεβάσει την ταχύτητα του αγώνα και μπορέσει να κρατήσει τους Gastone έξω από τη ρακέτα της, τότε θα έχει ελπίδες. Η παρουσία του Χιώτη, λοιπόν, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όπως και η απόδοση του Βλαχογεώργη.

Zeppelin – Ρούκουνες
(Σκορ σειράς 1-0)

Το Σάββατο στις 19:45 οι Zeppelin θα παίξουν την πρόκριση απέναντι στους πρωταθλητές Ρούκουνες που μπαίνουν στη σειρά με την πλάτη στον τοίχο. Το 55-54 των Zeppelin στην κανονική περίοδο έχει θέσει τις ισορροπίες στη σειρά, με την παρέα του Τσαντζαλή να χρειάζεται άλλη μια νίκη σε δύο ευκαιρίες για να προκριθεί.

Ο Παπαδάτος με 18.1 πόντους και 2.0 τρίποντα ανά αγώνα ήταν ο 1ος σκόρερ στην κανονική περίοδο, με τον Τσαντζαλή να ακολουθεί με 11.4 πόντους και 1.6 τρίποντα ανά ματς. Ο Ποζιόπουλος (7.5 πόντοι), ο Κουτσός (7.4), ο Θωμάς (7.3), ο Ρήγας (5.3) και ο Αντωνίου (4.8) θα τους βοηθήσουν, με τον Μαρινάκη να είναι η έσχατη προσθήκη στην ομάδα.

Απ’ την άλλη, ο Θεοδωρόπουλος, 1ος σκόρερ σε μέσο όρο στην κανονική περίοδο με 22.7 πόντους και 1.4 τρίποντα ανά αγώνα, θα έχει πολλή δουλειά στα πλέι οφς με τις άμυνες προσαρμοσμένες πάνω του. Θα χρειαστεί βοήθειες από τον Μητρόπουλο (12.2 πόντοι), τον Καραμπάτσο (5.1), τον Τοπαλίδη (7.4), τον Μορφιάδη, τον Λουπασάκη, τον Πανόπουλο, τον Βαρβερόπουλο, αλλά και τους Μιχάλη Κ. και Μιχάλη Σ., που αγωνίστηκαν σε λίγα ματς στην κανονική περίοδο.

Οι Ρούκουνες έχουν πιο δυνατά και ψηλά κορμιά, αλλά η διαβόητη περιφέρεια των Zeppelin καταφέρνει σχεδόν πάντα να επιβάλει το ρυθμό της, με τη δουλειά στα αμυντικά ριμπάουντ να είναι ομαδική και σχεδόν πάντα ικανοποιητική. Αν οι Ρούκουνες βρουν δρόμο για τη ρακέτα θα έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά αν η περιφέρεια των Zeppelin βρει χώρο να οργανώσει το ματς όπως εκείνη θέλει, η σειρά μπορεί να τελειώσει από το Σάββατο. Σε κάθε περίπτωση από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές της Α φάσης.

S-Parta BC – Drink Team
(Σκορ σειράς 1-0)

Το Σάββατο στις 13:00 η S-Parta BC κοντράρεται με την Drink Team έχοντας το 1-0 από την κανονική περίοδο. Το 60-49 εκεί είναι που κάνει τη διαφορά στη σειρά, αλλά, βέβαια, πολύς χρόνος έχει περάσει από τότε. Η S-Parta BC θέλει τη νίκη για να τελειώνει με την πρόκριση, αλλά θα πρέπει να προσέξει απέναντι στην ανεβασμένη τελευταία Drink Team.

Ο Κουζοβουνάς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην κανονική περίοδο με 13.4 πόντους, ενώ δίπλα του ο Κωνσταντόπουλος (6.6 πόντοι), ο Κουκάκης (7.7 πόντοι με 1.9 τρίποντα), ο Ορνιθόπουλος (7.7 πόντοι), ο Μυλωνάς Γ. και ο Κοτρώνης θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τη φερεγγυότητα που έδειξαν σε όλη την κανονική περίοδο και στα πλέι οφς. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική ομάδα στην πρώτη επτάδα της λίγκας που δεν είχε ούτε έναν «παλιό» παίκτη, αλλά όλοι έκαναν ντεμπούτο φέτος.

Η Drink Team έχει ήδη περάσει από ένα εμπόδιο στα πλέι οφς, αφού απέκλεισε την Κάτω Γειτονιά με 70-67 με τον Λαζάρου να βάζει 30 πόντους. Πλέον, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ιδίως αν μπαίνεις στη σειρά με 0-1. Όμως, ο Λαζάρου (17.2 πόντοι με 1.6 τρίποντα), ο Βασιλάκης (15.2), ο Γιαννιτσιώτης Β. (9.7 πόντοι), ο Τσαβούρογλου Γ. (7.6) και ο Παραγιάννης με τον Μπεκρή, θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης που έχουν.

Στο παιχνίδι θα κριθούν πολλά από το ρυθμό. Αν ο Κουζοβουνάς καταφέρει κρατώντας τα γκέμια της ομάδας του να επιβάλλει τον γρήγορο ρυθμό που ξέρει να δίνει στην κίνηση της επίθεσης της S-Parta BC, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο η ομάδα του για τη νίκη-πρόκριση. Αν, απ’ την άλλη, ο Λαζάρου είναι σε τόσο καλή μέρα και η άμυνα της Drink Team μπορέσει να εγκλωβίσει την S-Parta BC σε πιο χαμηλό τέμπο, τότε ίσως δούμε τη σειρά να πηγαίνει στο 1-1.

Alley Ουπς – Ήρεμη Δύναμη
(Σκορ σειράς 1-0)

Την Κυριακή στις 15:00 οι Alley Ουπς αντιμετωπίζουν την Ήρεμη Δύναμη έχοντας το 1-0 στις αποσκευές τους από την κανονική περίοδο. Βέβαια, οι δυο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί φέτος, καθώς η Ήρεμη Δύναμη δεν είχε παραταχθεί στο ματς της κανονικής περιόδου, το οποίο και είχε χάσει στα χαρτιά με 20-0. Αυτό αφήνει ανοιχτά κάποια ερωτηματικά όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του αντιπάλου, ερωτηματικά που και οι δύο καλούνται να λύσουν την Κυριακή.

Ο Σταυρόπουλος Αν. θα κοιτάξει στον Κουλούπη (1ος σκόρερ με 15.0 πόντους και 1.6 τρίποντα) για να καθοδηγήσει την ομάδα του, με τους Στεργίου (6.3), Μαζιώτη (5.4), Στεφανιδάκη (7.5), Τσομπάνο (5.3), Γονιδάκη (5.2), Καμζέλα (6.9), Παπαδόπουλο (8.3) και Σταυρόπουλος Αγ. να συνθέτουν γύρω του ένα πολύ ισορροπημένο σύνολο με αρκετές βοήθειες και από άλλους.

Το ερωτηματικό του ρόστερ της Ήρεμης Δύναμης δεν έχει λυθεί όλη τη χρονιά, ο Ανυφαντάκης ήταν εκείνος που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Σοφοκλέους στα Play Out, έβαζε 25.2 πόντους με 3.7 τρίποντα σε κάθε ματς, αλλά αγωνίστηκε σε λιγότερα από τα μισά. Ο Γρίβας σκόραρε 14.2 πόντους με 1.8 τρίποντα, αλλά έπαιξε πολύ λίγο, με τον Χάχαλη Β. (9.5), τον Μπίτσικα (4.1), τον Νικολόπουλο (7.3), τον Αναστασίου, τον Πασσά (6.4) και τον Χατζηιωαννίδη να τραβούν το κουπί στα περισσότερα ματς.

Οι Alley Ουπς είναι πιο δεμένη ομάδα και έχουν πιο ψηλά κορμιά στη ρακέτα. Αν μπορέσουν και αγωνιστούν όσο οργανωμένα συνηθίζουν τότε θα έχουν τον πρώτο λόγο. Αν, απ’ την άλλη, η Ήρεμη Δύναμη βρει τον τρόπο να πάρει τα πολλά μακρινά σουτ που θέλει και είναι εύστοχη, προστατεύοντας τον Ανυφαντάκη και βρίσκοντας τρόπο να ελέγξει τη ρακέτα της (η πιο δύσκολη αποστολή στο ματς) τότε ίσως έχει ελπίδα.

Τιρινίνι – Θαλασσόλυκοι
(Σκορ σειράς 1-0)

Την Κυριακή στις 16:30 η Τιρινίνι μπαίνει στη σειρά με τους Θαλασσόλυκους με 1-0 μετά τη νίκη της στην κανονική περίοδο με 64-55. Αν κερδίσει, η σειρά κλείνει εκεί, με νίκη δική τους οι Θαλασσόλυκοι μένουν «ζωντανοί» και σπρώχνουν τη σειρά σε 3ο παιχνίδι για να καθοριστεί η πρόκριση.

Ο Παντελής (13.0 πόντοι) και ο Λεγάκης (12.0 πόντοι) ήταν τα πρώτα βιολιά στην επίθεση της Τιρινίνι στην κανονική περίοδο, με τον Κώτσο (6.7), τον Κουτέλα (7.7), τον Βελισσάριο (4.9), τον Αντωνόπουλο (4.2), τον Γαλανόπουλο, τον Σταματέρη και τον Σέτα να δίνουν πολύτιμες βοήθειες.

Απ’ την άλλη, ο Λέντζος Γ. (12.6 πόντοι με 1.0 τρίποντο) σκόραρε πιο πολύ σε μια ισορροπημένη επίθεση των Θαλασσόλυκων, όπου Γερμενής (9.6 πόντοι με 2.2 τρίποντα), Καραγιαννίδης (9.8), Τεντόμας (9.4), Δασκαλάκης (9.6), Τσανικλίδης (10.0), Λέντζος Φ. (5.9), Λύρας (5.4), Μανάι (5.8), βοηθούσαν εξίσου στο σκοράρισμα. Αυτόν τον πλουραλισμό που τους κάνει μια από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες της λίγκας, θέλουν να εκμεταλλευτούν και στα πλέι οφς οι Θαλασσόλυκοι.

Διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία έχουν οι δύο ομάδες, η Τιρινίνι είχε τη 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο, ενώ οι Θαλασσόλυκοι την 3η καλύτερη επίθεση. Είναι προφανές ότι όποια από τις δύο καταφέρει να επιβάλλει το νόμο της θα έχει και περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει.

Αίγλη lobby Άφοβος – Nothing But Net
(Σκορ σειράς 0-1)

Την Κυριακή στις 18:00 ο Άφοβος αντιμετωπίζει τους Nothing But Net με 0-1, καθώς αυτή πρόκειται για μία από τις 3 σειρές που η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα έχει μειονέκτημα. Οι δυο τους κοντραρίστηκαν στην τελευταία εβδομάδα της κανονικής περιόδου με τους Nothing But Net να κερδίζουν 73-67 στην παράταση, αλλά και τις δύο ομάδες να παρατάσσονται με αρκετές απουσίες.

Ο Άφοβος ξέρει ότι χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, αν θέλει να μείνει ζωντανός στη σειρά. Ο Καραντζούνης (1ος σκόρερ με 19.4 πόντους και 2.6 τρίποντα ανά ματς) θα χρειαστεί βοήθειες από τους Ντούβα (11.7), Γκότση (7.2), Λοράνδο (8.5), Τσικόλα (4.9), Καρουτά (5.4), Συσκάκη (4.9) αν θέλει η ομάδα του να μην βρεθεί σε νοκ άουτ αγώνα στον Έξτρα γύρο παρά την, ομολογουμένως, πολύ καλή παρουσία που είχε σε όλη την κανονική περίοδο της λίγκας.

Απ’ την άλλη, οι Nothing But Net ξέρουν ότι σε τέτοιες σειρές η πραγματική ευκαιρία πρόκρισης είναι στο πρώτο παιχνίδι και όχι στο tie-break. Εκεί, λοιπόν, θα πρέπει να στοχεύσουν για τη νίκη με όλα τους τα όπλα, τον Καραμανή (1ος σκόρερ με 12.5 πόντους), τον Παναγιωτόπουλο (12.1), τον Παλμό (7.5), τον Σαπλατέρα (5.5), τον Φανό (8.6), τον Κοτσίφη, αλλά και όσους από τους (με αραιή παρουσία στην κανονική περίοδο) Καραγεωργάκη, Μπαμπάκο, Βαγιάνο Γ., Βαγιάνο Δ. βρεθούν στο γήπεδο.

Ο Άφοβος παίζει πολύ κοντρολαρισμένο μπάσκετ, προσπαθεί να εμποδίζει τους αιφνιδιασμούς των αντιπάλων και με οργανωμένες επιθέσεις να παλεύει για τη νίκη σε κάθε του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η πιο «βαριά» ήττα του ήταν μόλις με 11 πόντους από τους Alley Ουπς και δεν έχασε με διψήφια διαφορά σε κανένα άλλο αγώνα του. Στην τρομερή του οργάνωση και πειθαρχία στο παρκέ, λοιπόν, θα πρέπει να αντισταθούν οι Nothing But Net και να βρουν εκεί παράθυρα νίκης. Σίγουρα το 0-1 στη σειρά τους δίνει το πλεονέκτημα, αλλά μια νίκη του Άφοβου την Κυριακή μπορεί να γυρίσει τούμπα την ψυχολογία στη σειρά. Εφόσον οι δυο ομάδες βρεθούν πλήρεις στο γήπεδο θεωρώ ότι η έκβαση της μάχης Γκότση/Λοράνδου με Μπαμπάκο/Καραγεωργάκη/Φανό μπορεί να κρίνει και το αποτέλεσμα.

Gademians – Jets
(Σκορ σειράς 0-1)

Στις 19:30 την Κυριακή οι Gademians θα παλέψουν να γλιτώσουν τον Έξτρα γύρο απέναντι στους Jets, που μπαίνουν στη σειρά έχοντας κερδίσει στην κανονική περίοδο με 46-52, εξ ου και το πλεονέκτημα 0-1 που έχουν. Αυτή είναι η δεύτερη από τις τρεις σειρές που η ομάδα με χαμηλότερο seed προηγείται με 1-0.

Οι Gademians έμοιαζαν αποδιοργανωμένοι κατά τι στο τέλος της κανονικής περιόδου, κάτι οι απουσίες, κάτι οι τραυματισμοί, όλα αυτά τους έφεραν ήττες εκτός προγράμματος και τη μάχη με μειονέκτημα στην Α Φάση. Βεβαίως, τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς, ο Τρουλάκης (1ος σκόρερ ε 17.1 πόντους και 1.6 τρίποντα) θα χρειαστεί κάθε βοήθεια από Αθανασόπουλο (10.5), Καραγγέλη (7.1), Αδαμόπουλο (8.8), Κοζαδίνο (8.1), Παπαδόπουλο (6.4), Παπασγουρίδη Ε., αλλά και τον Τρούπη (17.7, η προσθήκη της ομάδας) για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Οι Jets πέρασαν κι αυτοί από αρκετούς κλυδωνισμούς στην κανονική περίοδο, ιδίως μετά τον τραυματισμό του Μπουρδανιώτη Π., αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έδειξαν ότι είχαν βρει και πάλι αγωνιστική ισορροπία. Ο Ουζουνίδης (12.6 πόντοι, 1ος σκόρερ), ο Κωνσταντίνου (11.1), ο Μπελαλής (8.9), ο Μάρκος (7.8), ο Μπουρδανιώτης Α. (6.9), ο Ονουγρίου (6.6), ο Κιούσης και ο Σίσκος θα παλέψουν για τη νίκη-πρόκριση στο ματς, με τον Μητσάκη στον πάγκο της ομάδας.

Στο εγκεφαλικό παιχνίδι του Τρουλάκη βασίζονται οι Gademians στην οργάνωσή τους, με τους υπόλοιπους να κουμπώνουν ιδανικά δίπλα του, με μια γρήγορη και αρκετά επιθετική στην άμυνα ομάδα. Διαφορετικό στιλ έχουν οι Jets, με πολύ δυναμική και δυνατή φροντ λάιν, οι περισσότερες επιθέσεις τους καταλήγουν εκεί. Αν οι Gademians μπορέσουν και κόψουν την τροφοδότηση των ψηλών στους Jets θα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ αν, αντιθέτως, οι Jets μπλοκάρουν τον Μητσάκη και βρουν δρόμους για καλάθια μέσα από τη ρακέτα, μπορούν να κλείσουν τη σειρά. Και η κανονική περίοδος, πάντως, μας έδειξε ότι δεν θα κριθεί εύκολα το ματς.

Barceλιώμα – Desperado
(Σκορ σειράς 0-1)

Την Κυριακή στις 21:00, οι Barceλιώμα αγωνίζονται με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στους Desperado, που είχαν πάρει με 51-55 το ματς της κανονικής περιόδου, γι’ αυτό και μπαίνουν στη σειρά με 0-1. Οι δυο ομάδες τερμάτισαν με αρκετή απόσταση στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά αυτό το 0-1 των Desperado κάνει πολύ ενδιαφέρουσα τη σειρά, παρότι οι Barceλιώμα είχαν διπλάσιες νίκες στην κανονική περίοδο.

Αν δεν θέλουν να περάσουν από την ψυχοφθόρα διαδικασία του Έξτρα γύρου, ο Μουχάκης (1ος σκόρερ με 19.8 πόντους), ο Κονταράτος (10.0 πόντους με 2.2 τρίποντα), ο Μενεξιάδης (4.5), ο Τσιαμούρης (6.3), ο Σκαλτσογιάννης (4.7), ο Νικολόπουλος, ο Γκότσης, αλλά και ο Μαντάκος (14.2), ο Ηλιάκης (η προσθήκη με 24.3 πόντους και 3.3 τρίποντα) και ο προσφάτως τραυματίας Ταμβάκης (19.5) θα πρέπει να τα δώσουν όλα την Κυριακή για την ισοφάριση. Περιθώρια για ήττα δεν έχουν, θα παίξουν ένα και αν κερδίσουν δύο παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο.

Αυτό διαβάζεται αλλιώς για τους Desperado, που το βλέπουν ως δύο ευκαιρίες για να κερδίσουν ένα ματς και να πάρουν την πρόκριση. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, τέτοιες σειρές πρέπει να κλείνουν στο πρώτο ματς για τις ομάδες που προηγούνται, καθώς μια ήττα στο πρώτο παιχνίδι μπορεί να αποδειχτεί και καταδικαστική για την ψυχολογία της ομάδας ανάλογα με τον τρόπο που θα έρθει. Ο Σεφέρης (1ος σκόρερ με 14.1), ο Ράγγας (9.8 με 1.6 τρίποντα), ο Κορκονδείλας (13.6 με 1.7 τρίποντα), ο Κατσιαβάρας (9.5), ο Μαυροφρύδης (5.1), ο Σαλιμένος (7.0), ο Καραλής, ο Εμμανουηλίδης και ο Βαβίζος, θα πρέπει να τα δώσουν όλα στο πρώτο ματς.

Οι Barceλιώμα είναι πολύ ψηλότερη ομάδα και το μις ματς που έχει ο Μουχάκης στα περισσότερα μαρκαρίσματα πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τους Desperado. Απ’ την άλλη, αμφότερες οι ομάδες αρέσκονται σε παιχνίδι έξω από το τρίποντο, όποια είναι η πιο εύστοχη στο ματς θα έχει το προβάδισμα. Αν οι Desperado μπλοκάρουν την καλή κυκλοφορία της μπάλας στην περιφέρεια των Barceλιώμα θα έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο, ιδίως όταν θα πρέπει να δίνουν όλοι βοήθειες απέναντι σε μια πολύ ψηλή φροντ λάιν, στην οποία φιγουράρει και ο MVP της περσινής χρονιάς.

εBEERοι – Cream Team
(Σκορ σειράς 1-0)

Την Κυριακή στις 19:00 οι εBEERοι καλούνται να κλείσουν τη σειρά με τη Cream Team, μετά το 49-36 της κανονικής περιόδου που τους φέρνει στο 1-0. Βέβαια, τώρα είμαστε στα πλέι οφς, όλα είναι διαφορετικά, ενώ οι απουσίες μπορεί να παίξουν και καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σειράς.

Ο Χαντόπουλος (8.0 πόντοι) με τον Ζώτο (7.9), τον Γκούσκο Δ. (6.7), τον Γκούσκο Μ. (5.4), τον Κολυβά (7.4), τον Ρήγα (5.8) και τον Δουκλιά με τον Κανελλίδη θα κληθούν να καλύψουν το κενό του Χανιωτάκη, αλλά ίσως και του Αλεβίζου (1ος σκόρερ με 21.3 πόντους και 3.0 τρίποντα) αν δεν προλάβει το ματς, με το δεύτερο να είναι αυτό που πληγώνει τους εBEERους πολύ, καθώς τους αναγκάζει να τροποποιούν ολόκληρο το στιλ παιχνιδιού τους σε κάθε αγώνα.

Απ’ την άλλη ο Ζούλιας (1ος σκόρερ με 11.4 πόντους), ο Ζήσης Γ. (7.5 με 1.5 τρίποντα), ο Κοτσιώτας (7.9), ο Ζήσης Δ., ο Κολοβός Η., ο Τσαΐνης, ο Τούσης, ο Βαμβακάς (7.6), ο Σταθόπουλος (7.1), ο Κολοβός Φ. και ο Τταμίδης θα πρέπει να παίξουν πολύ καλή άμυνα, αλλά να βρουν και λύσεις στην επίθεση απέναντι στους εBEERους.

Οι δυο ομάδες μοιάζουν σε ορισμένα στοιχεία, όπως την ταχύτητα των περιφερειακών τους, ή τη ζώνη στην οποία καταφεύγουν στην άμυνα, αλλά έχουν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης στο παιχνίδι τους. Όποιος καταφέρει να ματσάρει καλύτερα την ταχύτητα του άλλου με την άμυνά του, ώστε να μπλοκάρει την κυκλοφορία της μπάλας και παράλληλα να βρει καλύτερους δρόμους προς τη ρακέτα επίθεσης της ομάδας του και πιο πολλά ανοιχτά σουτ, θα έχει τον πρώτο λόγο στο ματς.

Αττική – Πλατεία
(Σκορ σειράς 1-0)

Τη Δευτέρα στις 21:45 η Αττική περιμένει την Πλατεία σε έναν αγώνα που θα κλείσει την πρώτη εβδομάδα στην Α Φάση, με την Αττική να προηγείται με 1-0 μετά το 56-54 της 1ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Από τότε έχει περάσει… ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και αμφότερες οι ομάδες έχουν αλλάξει πολύ, ιδίως όσον αφορά στην αγωνιστική τους εικόνα.

Η Αττική θα πρέπει να ξεπεράσει τους πολλούς τραυματισμούς που έχει, ο Καραλής Α. (18.6 πόντους, 1ος σκόρερ) θα έχει πολλή δουλειά, δίπλα του ο Γαλάνης (4.7), ο Τρικαλιώτης (12.8), ο Αναγνωστόπουλος Α. (13.1) αν αποθεραπευτεί, ο Ξερέας (6.5), ο Βασιλείου, ο Μπέλλος (10.5), ο Κοντός, θα πρέπει να παλέψουν σκληρά αν θέλουν να μην πάει η σειρά σε tie-break.

Απ’ την άλλη πολύ νερό έχει κυλήσει στ’ αυλάκι από τότε που η Πλατεία ήταν η ομάδα του Σκοπελίτη (22.4 πόντοι με 2.3 τρίποντα, 1ος σκόρερ) και κανενός άλλου. Πια, με μεγαλύτερο παράσημο τη νίκη επί των Gastone, η Πλατεία έχει βρει αγωνιστική ισορροπία τέτοια που να της επιτρέπει να στέκεται σε όλα τα ματς και να τα παλεύει. Ο Σαντικτσής (6.4), ο Παπαϊωάννου (5.3), ο Χρυσούλας Χ. (8.9), ο Βλαχαδάμης (5.0), αλλά και οι Αθανασίου, Γεωργακόπουλος, Μπαλής Ε., Μπαλής Μ., Ζαφειρόπουλος, Γιαγλόγλου, Χρυσούλας Π., έχουν βρει τους ρόλους που πρέπει για να κάνουν την ομάδα τους πολύ επικίνδυνη.

Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για την Αττική, ιδίως αν κατέβει στο ματς με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών. Ο Καραλής Α. θα πρέπει να κερδίσει τις μάχες στη ρακέτα για να έχει η ομάδα του τον πρώτο λόγο, ενώ απ’ την άλλη, ο Σκοπελίτης θα πρέπει να αντέξει την ασφυκτική πίεση στην οποία θα τον υποβάλει ο Μπουργαζάς. Όποιος πάρει αυτή την άτυπη μάχη θα δώσει και στην ομάδα του τον πρώτο λόγο, με την Αττική να ξέρει ότι στην εξέλιξη του πρώτου αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες μεγάλο ρόλο έπαιξαν και πάρα πολλές άστοχες βολές της.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *