Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / Μπασκετική ανάσταση 2013!

Μπασκετική ανάσταση 2013!

Το Age of Basketball, συνεχίζοντας την παράδοση, στο κλίμα των ημερών, βρίσκει και φέτος 5 λόγους για μπασκετική ανάσταση:

1. Άλλο ένα «ελληνικό» φάιναλ φορ στην Ευρωλίγκα. Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση στο φάιναλ φορ. Μπορεί να μην είναι με δύο ομάδες όπως το 2009 και το 2012, αφού ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι μια ανάσα πριν τις πύλες του Λονδίνου, αλλά ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα είναι στο μεγάλο ραντεβού, έτοιμος για να υπερασπιστεί το στέμμα του. Ας ελπίσουμε ότι για 5η συνεχόμενη χρονιά θα έχουμε ελληνική ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης, ότι το τρόπαιο θα μείνει για 3η συνεχόμενη χρονιά σε ελληνικά χέρια, αλλά και ότι μια δικιά μας ομάδα θα εκστομίσει επιτέλους τη μαγική λεξούλα… «repeat»!

2. «Αιώνιοι» με άρωμα ελληνικό. Με τη σελίδα Ίβκοβιτς-Ομπράντοβιτς να κλείνει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με το μπάτζετ να χαμηλώνει (ιδίως στον δεύτερο), πολλοί μίλησαν για τέλος κυριαρχίας για τις ελληνικές ομάδες. Όμως, εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους σε χέρια ελληνικά, και ο Μπαρτζώκας και ο Πεδουλάκης που ανέλαβαν τους δύο «αιώνιους» τα κατάφεραν περίφημα. Ο Ολυμπιακός είναι στο Λονδίνο, ο Παναθηναϊκός έφτασε ως το 5ο ματς των προημιτελικών, οι δύο Έλληνες προπονητές άρπαξαν την ευκαιρία και αμφότεροι έγραψαν πολύ καλό βαθμό στον ευρωπαϊκό τους έλεγχο προόδου!

3. Κι αν η Ευρωλίγκα είναι στο προσκήνιο, δεν σημαίνει ότι φέτος ήταν το μόνο βάθρο θριάμβου για τους Έλληνες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η Λοκομοτίβ Κιουμπάν του Νικ Καλάθη κατέκτησε το Eurocup, με τον Έλληνα γκαρντ να κάνει απίστευτη χρονιά, έχοντας 12.9 πόντους, 5.9 ριμπάουντ, 6.6 ασίστ και 1.4 κλεψίματα, χρονιά στην οποία αναδείχτηκε MVP του Eurocup και μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης! Μαζί του στην καλύτερη πεντάδα του Eurocup ήταν και ο Κώστας Βασιλειάδης (της φιναλίστ Μπιλμπάο), ενώ μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας αναδείχτηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης! Και εκτός αυτών, ο Φώτης Κατσικάρης (Μπιλμπάο) αναδείχτηκε σε προπονητή της χρονιάς στο Eurocup!

4. Στην προτελευταία της χρονιά στο κολέγιο η Άρτεμις Σπανού συνεχίζει να λάμπει στο αμερικάνικο κολεγιακό πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της ως ρούκι της χρονιάς (στην περιφέρειά της) πριν δύο χρόνια, αλλά και ότι το όνειρο του WNBA είναι πια ρεαλιστικός στόχος! Η Ελληνίδα παίκτρια του κολεγίου Ρόμπερτ Μόρις αναδείχτηκε σε παίκτρια της χρονιάς στην NEC (Northeast Conference), ενώ ήταν 1η σε μέσο όρο ριμπάουντ με 15.6 σε όλο το γυναικείο NCAA, αλλά και 1η σε double-doubles με 26!

5. Για άλλη μια χρονιά το Age of Basketball είναι εδώ, προσπαθεί μέσα από τις σελίδες του να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού μπάσκετ στην Ελλάδα, αλλά και να μας κρατήσει σε επαφή με το άθλημα που αγαπάμε, με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, σε σχέση με ό,τι άλλο μας έχει συνηθίσει το ελληνικό διαδίκτυο.

About nikolask11

Check Also

Αποχαιρετώντας το Ρίο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και στις δύο εβδομάδες τους ζήσαμε αρκετές συγκινήσεις και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *