Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / MVP ο Σπανούλης!

MVP ο Σπανούλης!

Με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό να φτάνει ξανά στο φάιναλ φορ, οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι της Ευρώπης ψήφισαν τον Βασίλη Σπανούλη ως τον καλύτερο παίκτη της φετινής διοργάνωσης, με τον Έλληνα αστέρα να παίρνει το MVP της Ευρωλίγκας! Μετά από δύο MVP σε ισάριθμες συμμετοχές σε φάιναλ φορ, ο Σπανούλης κατέκτησε και το MVP της Ευρωλίγκας.

Μαζί του στην καλύτερη πεντάδα ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αλλά και οι Νενάντ Κρστιτς, Άντε Τόμιτς και Ρούντι.

Το σάιτ της Ευρωλίγκας έγραψε σχετικά για την επιλογή του Σπανούλη, σε μια διθυραμβική παράγραφο: «Όσο θεαματικά κι αν είναι, τα στατιστικά λένε μόνο τη μισή αλήθεια για τον Σπανούλη, που είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Στα 30 του, είναι ο απόλυτος combo-guard, ο οποίος μπορεί να ανυψώσει την ομάδα του με το σκοράρισμά του και τις ασίστ του, τα δυο τους πάνε μαζί κάθε φορά, καταστρέφοντας τις αντίπαλες άμυνες».

Ο Σπανούλης ήταν 4ος στην Ευρωλίγκα στο σκοράρισμα με 14.7 πόντους, 3ος σε ασίστ με 5.6 ανά αγώνα, ενώ το γεγονός ότι δεν… μαρκάρεται, επιβεβαιώνεται και από το ότι ήταν 1ος στην Ευρωλίγκα σε κερδισμένα φάουλ με 5.41 ανά αγώνα. Επίσης, ήταν 9ος σε ranking με 15.4 μέσο όρο.

«Το να κερδίζεις ένα προσωπικό βραβείο είναι καλό, αλλά αν η ομάδα σου φτάνει σε επιτυχίες, τότε η χαρά είναι διπλή. Η ομάδα έφτασε στο φάιναλ φορ και έχουμε την ευκαιρία για κάτι πολύ καλό φέτος. Πρέπει να δουλεύεις σκληρά, να μην επηρεάζονται τα συναισθήματά σου, να βλέπεις τα λάθη σου, να παλεύεις όλο και πιο σκληρά και να βελτιώνεσαι κάθε μέρα» είπε ο Έλληνας αστέρας.

Τα βραβεία δεν τελείωσαν εκεί για τον Σπανούλη την Πέμπτη, αφού λίγο αργότερα βραβεύτηκε και ως… ο αγαπημένος παίκτης Ευρωλίγκας των Κινέζων, μετά από ψηφοφορία στην Κίνα!

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *