Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 1ου αγώνα Β γύρου II: Μάχες από το μηδέν!

Preview 1ου αγώνα Β γύρου II: Μάχες από το μηδέν!

Μετά τις δύο πρώτες σειρές ήρθε η ώρα και για τις υπόλοιπες 6 να ζήσουν το πρώτο τους παιχνίδι στον Β Γύρο των πλέι οφς του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Ό,τι έχει γίνει ως τώρα σβήνεται πλέον παντελώς και οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να παλέψουν για την πρόκριση στην οκτάδα, στις δύο νίκες, ξεκινώντας επί ίσοις όροις.


DESPERADO – ZEPPELIN

(Σκορ σειράς: 0-0)

Οι Zeppelin και οι Desperado κοντράρονται το Σάββατο στις 18:30, σε έναν αγώνα που θα θέσει τις ισορροπίες στη σειρά. Και οι δυο τους έχουν φτάσει σχετικά εύκολα ως εδώ και με μεγάλες νίκες. Αμφότεροι είχαν το 1-0 στην Α φάση, με τους Zeppelin να προκρίνονται επί των περσινών πρωταθλητών Ρούκουνων με 44-36, ενώ τους Desperado να επικρατούν με 69-56 των Barceλιώμα.

Παράσημο και για τους δύο η πρόκριση, αλλά τώρα αυτά πάνε στην άκρη και στο πρώτο τζάμπολ της σειράς θα στηθούν δυο ομάδες με απόλυτη επίγνωση του γεγονότος πως ό,τι έχουν καταφέρει ως τώρα δεν σημαίνει τίποτα στο ματς αυτό. Όπως δεν σημαίνει κάτι το 70-57 των Zeppelin στο μεταξύ τους ματς της κανονικής περιόδου.

Οι δυο ομάδες μοιάζουν ως προς το στήσιμο του ρόστερ τους, καθώς λείπει και από τις δύο ο πολύ βαρύς και ψηλός παίκτης στη ρακέτα, οι δικοί τους ψηλοί είναι ευέλικτοι και τους αρέσει να τραβιούνται και μακριά από το καλάθι. Η μονομαχία των Κουτσού, Θωμά, Μαρινάκη απ’ τη μία, με τους Κατσιαβάρα, Μαυροφρύδη και Σαλιμένο απ’ την άλλη, θα θέσεις τις ισορροπίες στο ματς.

Ισορροπίες τις οποίες θα κοιτάξουν να διαταράξουν οι περιφέρειες των δύο ομάδων. Οι Zeppelin με το φοβερό δίδυμο των Παπαδάτου και Τσαντζαλή, αλλά και με τους Ποζιόπουλο, Ρήγα, Αντωνίου, Κουτρούλη να τους βοηθούν προσφέροντας πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση, κοιτάζουν σε κάθε ματς να ελέγχουν το ρυθμό, να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και να βρίσκουν πολλούς πόντους στο τρανζίσιον ή σε γρήγορες επιθέσεις με καλή κίνηση των ψηλών τους.

Απ’ την άλλη ο διεισδυτικός Σεφέρης με τον Κορκονδείλα και τον Ράγγα που είναι πάντοτε οπλισμένοι από μακριά, θα έχουν τους Καραλή, Βαβίζο, Εμμανουηλίδη δίπλα τους για να τους συνεπικουρούν στην προσπάθειά τους να βρουν τα ελεύθερα σουτ που θα ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και θα τους δώσουν χώρο για ντράιβ.

Η μάχη των τριπόντων, ο έλεγχος του ρυθμού, ο έλεγχος των ριμπάουντ, αλλά και το ποιο ασόδυο θα επιβάλει το νόμο του στο ματς, είναι τα σημεία στα οποία θα κριθεί η αναμέτρηση.


S-PARTA BC – ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΙ

(Σκορ σειράς: 0-0)

Την Κυριακή στις 17:00, οι Θαλασσόλυκοι θα μπουν στη σειρά με την S-Parta BC με στόχο να ανατρέψουν τα δεδομένα της κανονικής περιόδου. Εκεί οι αντίπαλοί τους ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία, πιο φερέγγυοι, πιο σταθεροί και είχαν κερδίσει και το μεταξύ τους παιχνίδι με 63-50. Απ’ την άλλη, οι Θαλασσόλυκοι, μετά την ήττα στη σειρά με την Τιρινίνι (46-72) κέρδισαν με 59-52 τη Havana Rum στο νοκ άουτ ματς του Έξτρα Γύρου, αποτέλεσμα που σίγουρα τους ανέβασε την ψυχολογία και τη διάθεση.

Βέβαια, η S-Parta BC χρειάστηκε μόλις ένα ματς για να φτάσει εδώ που είμαστε, το 63-34 επί της Drink Team, εμφαντικό και επιβλητικό, επιβεβαίωση της φετινής της πορείας ως τώρα.

Οι δυο ομάδες έχουν κάποια κοινά στοιχεία, αλλά και αρκετές διαφορές. Ας πούμε, οι Θαλασσόλυκοι προτιμούν το παιχνίδι από μέση και μακρινή απόσταση, αποσυμφορίζοντας τη ρακέτα, για να αφήσουν χώρο στον Λέντζο Γ. ή τον Μαράκη να παίξουν εκεί. Η S-Parta BC επιτίθεται συνήθως σε κύματα μέσα στη ρακέτα, κυνηγά τις επαφές και τις μάχες σώμα με σώμα, με τον Κοτρώνη Κ., τον Μυλωνά και τον Κωνσταντόπουλο να παλεύουν εκεί.

Ένα κοινό σημείο είναι το τρέξιμο, αν και έρχεται με διαφορετικό τρόπο. Ο Λέντζος Φ. βρίσκεται μπροστά την ώρα που η ομάδα του παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και γίνεται αποδέκτης μακρινών πασών, ενώ ο Κουζοβουνάς προτιμά να κατεβάζει την μπάλα, η ταχύτητά του δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες για αιφνιδιασμό στην ομάδα του.

Ο Καραγιαννίδης Γ., ο Τεντόμας και ο Γερμενής είναι πολύ απειλητικοί για τους Θαλασσόλυκους, με τον Δασκαλάκη και τον Τσανικλίδη να τους συντονίζουν, ενώ απ’ την άλλη, το σουτ του Κουκάκη και του Ορνιθόπουλου, δεν έχει προδώσει τους S-Parta BC, με τον Κωνσταντέλο, τον Κοτρώνη Α., τον Διαμαντόπουλο και τον Κουζουβουνά Μ. να δίνουν κι αυτοί πολύτιμες λύσεις.

Η ομάδα που θα ελέγξει τα ριμπάουντ και την κυκλοφορία στη ρακέτα, εκείνη που θα γράψει καλύτερο λογαριασμό από το τρίποντο, παιχνίδι το οποίο αρέσει και στους δύο, αλλά και εκείνη που θα καταφέρει να τρέξει πιο αποτελεσματικά, θα έχει τον πρώτο λόγο για να κάνει το 1-0 στη σειρά.


ALLEY ΟΥΠΣ – NOTHING BUT NET

(Σκορ σειράς: 0-0)

Τη Δευτέρα στις 22:30 οι 2οι της κανονικής περιόδου Alley Ουπς θα συναντήσουν στο πρώτο ματς των «16» τους Nothing But Net. Αν το ματς των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο είναι οποιουδήποτε είδους προμήνυμα, τότε μας περιμένει μια καυτή σειρά, αρκετά αμφίρροπη. Οι Alley Ουπς είχαν κερδίσει στην κανονική περίοδο με 62-59, ενώ στα πλέι οφς μπήκαν με 1-0 στη σειρά με την Ήρεμη Δύναμη, για να χάσουν με 59-60 το πρώτο παιχνίδι, αλλά να κερδίσουν με 86-61 το δεύτερο, νίκη που τους έφερε στο 2-1 και τους «16».

Οι Nothing But Net παρότι μπήκαν με 1-0, έχασαν δύο φορές από τον Άφοβο, 42-56 και 49-51 για να πάνε στον Έξτρα Γύρο, όπου κέρδισαν την Πλατεία με 61-49 για να πάρουν την πρόκριση για τους «16».

Σίγουρα οι δυο ομάδες απείχαν πολύ στον βαθμολογικό πίνακα, είχαν 9 νίκες διαφορά στην κανονική περίοδο, κάτι που κάνει τους Alley Ουπς το φαβορί της αναμέτρησης. Όμως, για να πάρουν και την πρόκριση, θα πρέπει να δουλέψουν αρκετά μέσα στο γήπεδο.

Ο Κουλούπης οργανώνει την ομάδα του, αυτόν θα πρέπει να προσέξουν πρώτα απ’ όλα οι Nothing But Net στην περιφέρεια, αλλά ο Παπαδόπουλος, ο Στεργίου και ο Τσιριγώτης, θα τον συνεπικουρούν και μπορούν να δημιουργήσουν εξίσου μεγάλα προβλήματα. Στη ρακέτα, ο Τσομπάνος, ο Καμζέλας, ο Γονιδάκης, ο Στεφανιδάκης, ο Μαζιώτης και ο Παρασκευόπουλος Δ. συνθέτουν μια από τις καλύτερες φροντ λάιν του πρωταθλήματος και συνήθως κυριαρχούν των αντιπάλων τους στα ματς.

Πολλά θα κριθούν, οπότε, στις μάχες στη ρακέτα, με τους Nothing But Net να πρέπει να επιστρατέψουν τους Φανό, Εμμανουηλίδη, Σαπλατέρα, Καραγεωργάκη και Μπαμπάκο για να μπορούν να έχουν τα κορμιά και τις δυνάμεις για να κοντράρουν τους αντιπάλους τους εκεί. Στην περιφέρεια ο Καραμανής, ο Καρκατσούλης, ο Παναγιωτόπουλος, ο Παλμός, ο Μπρότης και ο Κοτσίφης, θα προσπαθήσουν να δώσουν σκορ στην ομάδα τους, αλλά και να αντέξουν στην πίεση των Alley Ουπς, κρατώντας καθαρό μυαλό και χωρίς λάθη.

Το παιχνίδι θα κριθεί εν πολλοίς στις μάχες στη ρακέτα, αλλά και στην αντίδραση των Nothing But Net στην πιεστική και επιθετική περιφερειακή άμυνα των Alley Ουπς. Απ’ την άλλη, οι Alley Ουπς, θα πρέπει να προσέξουν να μην εγκλωβιστούν στην αντίπαλη ζώνη, αλλά και να κλείσουν τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, καθώς με πλήρες ρόστερ οι Nothing But Net θα είναι αρκετά απειλητικοί και αυτοί στη ρακέτα.

GASTONE – JETS
(Σκορ σειράς: 0-0)

Τη Δευτέρα στις 22:30, οι Gastone θα αντιμετωπίσουν τους Jets. Οι Gastone είχαν κερδίσει με 72-61 το ματς των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο και ξέρουν ότι και τώρα θα έχουν τον πρώτο λόγο αν ο αγώνας πάει σε υψηλό σκορ.

Στα πλέι οφς, οι Gastone κέρδισαν με 73-59 τη Havana Rum και πήραν την πρόκριση στους «16» αφού είχαν το 1-0 από την κανονική περίοδο, ενώ οι Jets, παρότι προηγούνταν με 1-0, έχασαν δύο φορές από τους Gademians, με 37-43 και με 43-46 για να αναγκαστούν να αγωνιστούν στον Έξτρα Γύρο. Εκεί, μετά από σκληρό ντέρμπι, επικράτησαν με 44-41 της Drink Team και προκρίθηκαν στους «16».

Τις δύο ομάδες χωρίζουν πολλά, με μεγαλύτερο όλων το στιλ παιχνιδιού. Οι Jets αρκέσκονται σε δυναμικό παιχνίδι, με αιχμή του δόρατος τις μάχες στη ρακέτα, όπου ο Κωνσταντίνου, ο Ουζουνίδης, ο Κιούσης και ο Ονουφρίου έχουν τον πρώτο λόγο. Από κοντά ο Μπελαλής και ο Μάρκος από την περιφέρεια με τη βοήθεια του Αντωνόπουλου, με τους Jets να θέλουν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, να τον κρατάνε χαμηλά, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν στο τέλος των ματς για τη νίκη.

Απ’ την άλλη, οι Gastone, με τον MVP της λίγκας, Πανδή, να τους οδηγεί, επιδιώκουν το γρήγορο παιχνίδι και τα πολύ υψηλά σκορ, καθόλου τυχαίο ότι ήταν η καλύτερη επίθεση της κανονικής περιόδου (14οι οι Jets). Ο Καραλής, ο Ζέκιος, ο Κόμνος, ο Ροντογιάννης, ο Μαρίνης σκοράρουν επίσης αρκετά από μακριά, ενώ ο Βλαχογεώργης, ο Πλευριάς είναι αρκετά ευέλικτοι και γρήγοροι στη ρακέτα.

Τον πρώτο λόγο στο ματς θα τον έχει η ομάδα που θα ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Αν οι Gastone καταφέρουν να τρέξουν και να βγάλουν τους αιφνιδιασμούς που θα κυνηγήσουν, τότε πολύ δύσκολα θα χάσουν. Αν οι Jets κατεβάσουν το ρυθμό του ματς, μεταφέρουν το παιχνίδι στη ρακέτα και φθείρουν εκεί τους αντιπάλους τους, τότε είναι πιθανό να δούμε σκληρό ντέρμπι.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του Πανδή θα παίξει κι αυτή το ρόλο της, οι Jets θα πρέπει να προσαρμόσουν την άμυνά τους πάνω του, αλλά όχι με τρόπο τέτοιο που να αφήνει τους υπόλοιπους να δρουν ανενόχλητοι.

ΑΤΤΙΚΗ – ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ
(Σκορ σειράς: 0-0)

Την Τρίτη στις 22:30 η Αττική αντιμετωπίσει τους Ρούκουνες στο πρώτο ματς της μεταξύ τους σειράς. Η… κολόνια κρατάει χρόνια, καθώς οι δυο τους είναι από τις ομάδες που βρίσκονται 3 χρόνια στο πρωτάθλημα και η προϊστορία τους είναι μακρά πλέον. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους, φέτος, η Αττική είχε κερδίσει με 62-50. Η Αττική στα πλέι οφς επικράτησε με 63-59 της Πλατείας για να πάρει την πρόκριση στους «16», ενώ οι Ρούκουνες μπήκαν στη σειρά με τους Zeppelin με 0-1 για να ηττηθούν με 36-44 και να αναγκαστούν να αγωνιστούν στον Έξτρα Γύρο, όπου κέρδισαν με 71-59 την Ήρεμη Δύναμη.

Το παιχνίδι είναι αρκετά ενδιαφέρον, η Αττική με τον Καραλή Α., τον Γαλάνη, τον Τρικαλιώτη, τον Ξερέα, τον Αναγνωστόπουλο Α. και τον Κοντό θα παλέψει για να πάρει την πρώτη νίκη στη σειρά, με τον Χριστόπουλο, τον Αντωνάκη και τον Μπότσα ‘Ντανίλο’ μαζί με τον Μπουργαζά, να τους βοηθούν, αλλά για να το καταφέρει, θα πρέπει να τα βάλει με έναν αντίπαλο που έχει πιο ψηλή ομάδα.

Ο Λουπασάκης, ο Μητρόπουλος, ο Καραμπάτσος, κάνουν αρκετά ψηλούς τους Ρούκουνες, που με την προσθήκη του Μιχάλη Κ. και του Μιχάλη Σ. γίνονται πολύ απειλητικοί στην επίθεση. Βεβαίως, βοηθούν ο Μορφιάδης, ο Βαρβερόπουλος, ο Ρατσιάτος, ο Καψοκόλης αλλά και οι «παλιοσειρές» της ομάδας, Τοπαλίδης, Πανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Τσερπές. Ερωτηματικό προς το παρόν αποτελεί η παρουσία του Θεοδωρόπουλου, που ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με την ομάδα του στα πλέι οφς, και μιλάμε για τον 1ο σκόρερ σε μέσο όρο στο πρωτάθλημα, όχι μικρή απουσία.

Το ματς θα κριθεί στο ποια ομάδα θα επιβάλλει το νόμο της στην επίθεση. Η Αττική με τα πολύ ικανά φόργουορντ και τους μυαλωμένους γκαρντ ή οι Ρούκουνες με το ντελικάτο παιχνίδι των περιφερειακών τους και τους δυναμικούς ψηλούς. Οι βολές θα παίξουν κι αυτές ρόλο, όπως, βεβαίως, και η φθορά με τα φάουλ.

Η Αττική έχει την ευκαιρία να είναι αυτή η ομάδα που θα πετάξει εκτός συνέχειας τους περσινούς πρωταθλητές, ενώ οι Ρούκουνες δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται, θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο υπεράσπισης του τίτλου τους.

ΣΤΙΓΚΙΝΤΡΙΑΚΟΙ – BARCEΛΙΩΜΑ
(Σκορ σειράς: 0-0)

Την Τετάρτη στις 21:30 μπαίνουν για πρώτη φορά στα πλέι οφς οι πρώτοι της κανονικής περιόδου, Στιγκιντριακοί. Απέναντί τους θα βρουν τους Barceλιώμα, σε μια σειρά που προμηνύεται αμφίρροπη και απολαυστική. Στην κανονική περίοδο οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί σχετικά νωρίς, με τους Στιγκιντριακούς να κερδίζουν με 59-46.

Στα πλέι οφς, οι Barceλιώμα μπήκαν με ήττα με 56-69 από τους Desperado. Η ήττα αυτή τους έφερε στον Έξτρα Γύρο αντιμέτωπους με την Cream Team, την οποία κέρδισαν με 65-42 για να βρεθούν στο ζευγάρι των Στιγκιντριακών. Οι τελευταίοι δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα στα πλέι οφς, αφού ο 1ος της κανονικής περιόδου έπαιρνε απευθείας πρόκριση για τους «16».

Ο Γράψας, ο Γαβρίδης και ο Εγγλέζος επιστρέφουν στα παρκέ μετά από ένα κενό ενός και πλέον μήνα, θα πρέπει να κρατήσουν τους συμπαίκτες τους πανέτοιμους και σε εγρήγορση, καθώς θα μπουν αμέσως στα βαθιά. Ο Καζάκος, ο Νούκας και ο Μιχαηλίδης συμπληρώνουν τη φροντ λάιν, μια φροντ λάιν αρκετά δυνατή, πολύ μπασκετική και έμπειρη, που προκαλεί φθορές με φάουλ στους αντιπάλους.

Στην περιφέρεια, πέραν του Γαβρίδη που είναι ο ιθύνων νους της ομάδας, ο Κόκκορης, ο μαχητικός Γρυπάρης, ο Κυριαθόπουλος, ο Μπότσης, ο Κτενίδης, ο Διαμαντόπουλος και ο Γκιόσης, είναι που έχουν φέρει τους Στιγκιντριακούς στο σημείο να έχουν την πιο αποτελεσματική άμυνα στο πρωτάθλημα.

Απέναντι σε αυτή θα κληθούν να τα βάλουν οι Barceλιώμα, που είχαν τη 2η καλύτερη επίθεση, με τον Μουχάκη, τον Ηλιάκη, τον Κονταράτο και τον Μαντάκο να ηγούνται της ομάδας τους στο σκοράρισμα. Ρόλο ίσως θα παίξει στη σειρά και το κατά πόσο κάποιος/οι από τους Λουμιώτη, Ταμβάκη, Μαρκάκη θα αγωνιστεί για τους Barceλιώμα.

Η παρουσία των Μενεξιάδη, Νικολόπουλου, Γκότση, Σκαλτσογιάννη, Νικολόπουλου και Τσιαμούρη είναι εξίσου σημαντική και σε άμυνα και σε επίθεση. Οι Barceλιώμα είναι ομάδα που αρέσκεται σε γρήγορο παιχνίδι, αλλά και σε πολλά τρόποντα,με πάρα πολλούς καλούς σουτέρ. Χαρακτηριστικό ότι είχε στο ρόστερ της 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων στην κανονική περίοδο, με τα τρίποντα να «καταστρέφουν» πάρα πολλούς αντιπάλους τους.

Στο αντίθετο άκρο είναι οι Στιγκιντριακοί. Προτιμούν τις σετ επιθέσεις, δεν σουτάρουν από μακριά, θέλουν να τρυπούν τη ρακέτα ή να δίνουν παιχνίδι στους ψηλούς τους. Βέβαια, με τόσο καλή άμυνα και τον Γαβρίδη, έχουν πολλές ευκαιρίες για τρέξιμο μέσα στο ματς, ευκαιρίες στις οποίες δεν λένε «όχι». Όμως, δεν παρασύρονται σε άναρχο παιχνίδι και παραμένουν πιστοί στο αρχικό τους πλάνο.

Η σειρά θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Τα τρίποντα θα παίξουν ρόλο, το ποια ομάδα θα βρει περισσότερο σκορ από τη ρακέτα, αλλά και το ποια θα καταφέρει να καταστρέψει τα ατού της άλλης. Τα τρίποντα του Κονταράτου και του Ηλιάκη, το παιχνίδι του Μουχάκη, το σουτ του Εγγλέζου από μέση απόσταση, τις πλάτες του Γράψα, τα ντράιβ του Γαβρίδη. Καλούς επιθετικά παίκτες έχουν και οι δύο ομάδες, οπότε είναι ευκαιρία για τους υπόλοιπους να λάμψουν σε μια αμυντική αποστολή, από τέτοιες θα έχει πολλές η σειρά.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *