Final four facts!

Η ώρα για το φάιναλ φορ έφτασε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Στιγκιντριακοί, Alley Ουπς, S-Parta BC και Gastone είναι οι τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στη μεγάλη γιορτή της λίγκας. Το πρωτάθλημα έχει πια χτίσει την ιστορία του, καθώς διανύει την 3η του σεζόν, βρισκόμαστε στο 3ο φάιναλ φορ του. Εδώ θα δούμε αρκετούς «παλιούς γνώριμους», πολλά νέα πρόσωπα, άρα ήρθε η ώρα να θυμηθούμε όλα τα μικρά και μεγάλα στατιστικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το φάιναλ φορ με ολόκληρη την τριετή ιστορία της λίγκας. Το Age of Basketball ανοίγει το αρχείο του και βρίσκει όλα όσα συνδέουν τη φετινή γιορτή με τα παλιά. Πάμε λοιπόν:

Ήξερες ότι…

– …ο Γράψας Α. (Στιγκιντριακοί), ο Κυριαθόπουλος Κ. (Στιγκιντριακοί) και ο Σταυρόπουλος Αν. (Alley Ουπς) είναι οι μόνοι τρεις παίκτες στην ιστορία του πρωταθλήματος που έχουν αγωνιστεί και τις τρεις σεζόν στη λίγκα παίζοντας σε διαφορετική ομάδα κάθε χρονιά; Νικηφόρος – Τιρινίνι – Στιγκιντριακοί για τον Γράψα Α., ΑΕΠΕ – Αττική – Alley Ουπς για τον Σταυρόπουλο Αν., Νικηφόρος – Gastone – Στιγκιντριακοί για τον Κυριαθόπουλο Κ..

– …ο Γράψας Α. (Στιγκιντριακοί) και ο Κυριαθόπουλος Κ. θα παίξουν το 3ο τους φάιναλ φορ στα τρία χρόνια ιστορίας της λίγκας; Την 1η χρονιά έφτασαν στον τελικό με τον Νικηφόρο, τη 2η χρονιά ο Γράψας Α. στον ημιτελικό με την Τιρινίνι και ο Κυριαθόπουλος Κ. στον τελικό με τους Gastone, ενώ φέτος θα βρεθούν ξανά εκεί με τους Στιγκιντριακούς.

– …ο Γράψας Α. (Στιγκιντριακοί) και ο Κυριαθόπουλος Κ. (Στιγκιντριακοί) είναι οι μοναδικοί παίκτες από όλους όσοι βρέθηκαν στο πρωτάθλημα για το πρώτο τζάμπολ του που κρατούν ζωντανό το σερί των φάιναλ φορ, έχοντας 3 συμμετοχές σε 3 χρόνια;

– …οι Gastone θα βρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο φάιναλ φορ; Πέρσι, στην πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ηττήθηκαν στον τελικό από τους Ρούκουνες. Φέτος, θέλουν να φτάσουν ένα βήμα παραπέρα.

– …οι Gastone είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της λίγκας που προκρίνεται για δεύτερη φορά στο φάιναλ φορ της; Τις 3 χρονιές της λίγκας έχουμε 11 διαφορετικές ομάδες στο φάιναλ φορ.

– …ο Πανδής Γ. (Gastone) είναι ο 1ος MVP κανονικής περιόδου στην ιστορία της λίγκας που καταφέρνει να φτάσει στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης την ίδια χρονιά που κερδίζει και τον τίτλο του MVP; Ο Κουσούλης Α. (Τιρινίνι) το κατάφερε την επόμενη χρονιά από αυτή που ήταν MVP, ενώ ο Μουχάκης Ν. (Barceλιώμα) δεν μπόρεσε να προκριθεί τις δύο χρονιές που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.

– …κανείς από τους 80 παίκτες που έχουν δηλωθεί στα ρόστερ των 4 ομάδων (με τους 73 να έχουν πατήσει παρκέ) δεν έχει κατακτήσει ακόμα τίτλο στη διοργάνωση;

– …από τους 73 παίκτες που έχουν αγωνιστεί με τις 4 ομάδες οι 13 έχουν ξαναβρεθεί σε φάιναλ φορ; Ο Γράψας Α. (Στιγκιντριακοί) την 1η σεζόν με τον Νικηφόρο και τη 2η με την Τιρινίνι, ο Γκιόσης Γ. (Στιγκιντριακοί) και ο Γαβρίδης Γ. (Στιγκιντριακοί) την 1η σεζόν με τον Νικηφόρο, οι Μαρίνης Μ. (Gastone), Πλευριάς Σ. (Gastone), Παπαποστόλου Κ. (Gastone), Τζουμέζης Π. (Gastone), Πανδής Γ. (Gastone), Ροντογιάννης Α. (Gastone), Σακελλαρόπουλος Ν. (Gastone), Κορμανός Θ. (Gastone) και Βλαχογεώργης Κ. (Gastone), έπαιξαν πέρσι στο φάιναλ φορ με τους Gastone, ενώ ο Κυριαθόπουλος Κ. (Στιγκιντριακοί) είχε παίξει την 1η σεζόν με τον Νικηφόρο και πέρσι με τους Gastone.

– …από τους 80 παίκτες που έχουν δηλωθεί στα ρόστερ των 4 ομάδων μόλις 6 αγωνίστηκαν στην 1η χρονιά της λίγκας; Οι Γράψας Α. (Στιγκιντριακοί), Γκιόσης Γ. (Στιγκιντριακοί), Κυριαθόπουλος Κ. (Στιγκιντριακοί) και Γαβρίδης Γ. (Στιγκιντριακοί) έπαιζαν τότε στον Νικηφόρο, ενώ οι Σταυρόπουλος Αν. (Alley Ουπς) και Καμζέλας Γ. (Alley Ουπς) αγωνίζονταν στην ΑΕΠΕ.

– …στο φάιναλ φορ θα βρεθεί και η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στην κανονική περίοδο (Gastone με 71.7), και η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στην κανονική περίοδο (Στιγκιντριακοί με 48.4), αλλά και οι δύο ομάδες που κέρδιζαν κατά μέσο όρο με τη μεγαλύτερη διαφορά τα παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο (Gastone με 16.1 και Alley Ουπς με 12.7);

– …φέτος είναι η πρώτη φορά στην τριετή ιστορία του θεσμού που στο φάιναλ φορ προκρίνονται οι 4 ομάδες που τερμάτισαν στην τετράδα της κανονικής περιόδου; Την πρώτη σεζόν ο φιναλίστ Νικηφόρος είχε τερματίσει στην 9η θέση στην κανονική περίοδο, το 2011-12 οι φιναλίστ Gastone είχαν ξεκινήσει τα πλέι οφς από την 7η θέση της κανονικής περιόδου.

– …η S-Parta BC είναι η μόνη ομάδα από τις 4 του φάιναλ φορ που έχει ρόστερ με μόνο νέα πρόσωπα στη διοργάνωση; Κανείς παίκτης της δεν έχει ξαναπαίξει πριν τη φετινή σεζόν στη λίγκα, οπότε βεβαίως, κανείς δεν έχει αγωνιστεί σε φάιναλ φορ της στο παρελθόν και κανείς δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο.

– …και φέτος θα επιβεβαιωθεί η «παράδοση» που θέλει μία από τις ομάδες που διανύουν την πρώτη τους σεζόν στη λίγκα να προκρίνεται στον τελικό; Την πρώτη σεζόν… όλες ήταν νέες, το 2011-12 οι Gastone ήταν στην 1η τους σεζόν, ενώ τώρα και οι Alley Ουπς και η S-Parta BC είναι ομάδες που μπήκαν φέτος στη λίγκα και η μία από τις δύο θα βρεθεί σίγουρα στον τελικό αφού παίζουν μεταξύ τους, ενώ καινούργια ομάδα είναι και οι Στιγκιντριακοί.

– …και στους δύο ως τώρα τελικούς η ομάδα του πρώτου σκόρερ του αγώνα έχει χάσει το τρόπαιο; Το 2011 πρώτος σκόρερ του τελικού ήταν ο Σαρρής Κ. του Νικηφόρου με 25 πόντους, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε, ενώ το 2012 πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Παπαθανασόπουλος Χ. των Gastone με 31 πόντους, αλλά και πάλι η ομάδα του ηττήθηκε.

– …το πρωτάθλημα θα έχει καινούργιο πρωταθλητή, αφού οι δυο προηγούμενοι πρωταθλητές, Santa Barbara Rockets (2011) και Ρούκουνες (2012), δεν βρίσκονται στο φετινό φάιναλ φορ;

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *