Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Στου δρόμου τα μισά: η ανασκόπηση ενός γύρου

Στου δρόμου τα μισά: η ανασκόπηση ενός γύρου

Το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου και, με την αλλαγή του έτους να πλησιάζει, ήρθε η ώρα για την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν. Οι 67 ομάδες του 1ου γκρουπ και οι 33 του 2ου έχουν μπει για τα καλά, πλέον, στη λογική της λίγκας και στις πρώτες 11 αγωνιστικές της διοργάνωσης έχουμε δει πολλές όμορφες στιγμές, αλλά και ζήσει ήδη αρκετές συγκινήσεις! Ο ΑΓΣ Πολυνίκης δίνει διέξοδο σε περισσότερους από 2000 αθλητές, οι 1400 δηλωμένοι παίκτες του 1ου γκρουπ και οι 650 του 2ου γκρουπ αποτελούν τον μεγαλύτερο μπασκετικό κόσμο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της Αττικής. Ας θυμηθούμε τα κατορθώματά τους στο τελευταίο τρίμηνο, όπως τα έχει συγκρατήσει η πένα του Age of Basketball:

1ο ΓΚΡΟΥΠ

Αρχή από τους αήττητους, ο Ρεμπελιακός στον Α όμιλο έκλεισε τον πρώτο γύρο στο 10-0, το ίδιο και τα Κουλουβάχατα στον ΣΤ όμιλο. Τα Κουλουβάχατα ήταν και η πιο θεαματική ομάδα ως τώρα στη διοργάνωση, ασταμάτητα επιθετικά με μέσο όρο 75,1 πόντους ανά αγώνα, νούμερο αδιανόητο αν με ρωτάτε.

Βέβαια, οι δυο δεν διατηρούν μόνοι τους το αήττητο. Οι περσινοί φιναλίστ Gastone πήραν το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής με τους Στιγκιντριακούς στον Δ όμιλο και έφτασαν από εκεί ως τα μισά χωρίς ήττα, 9-0, όμως, μιας και έχουν μια αναβολή. Άρα, τύποις, δεν έχουν κλείσει αήττητοι τον πρώτο γύρο της λίγκας. Ο παλιός είναι αλλιώς λέει το άσμα, αλλά δεν είναι μόνο οι παλιές ομάδες που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις στο 1ο γκρουπ της διοργάνωσης. Αήττητοι είναι και οι Streetballers στον Β όμιλο, μια από τις νέες ομάδες της διοργάνωσης, αλλά χωρίς να χρειαστεί κανενός είδους προσαρμογή ή περίοδο για να δέσει. Το γλυκό ήταν έτοιμο και καλοσερβιρισμένο από το ξεκίνημα, 10-0 και πρωτιά ως τώρα στον Β όμιλο.

Στον Α όμιλο δεν κλέβει μόνο ο Ρεμπελιακός την παράσταση. Οι εBEERοι μπήκαν με ήττα τις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά στη συνέχεια έδειξαν τα δόντια τους στους «καινούργιους» (προφανώς σε σχέση με μία από τις 5 παλιότερες ομάδες της λίγκας… όλοι είναι καινούργιοι): 7 συνεχόμενες νίκες και 7-2 μετά την 11η αγωνιστική. Από εκεί και πέρα, ο Α όμιλος είναι «κολασμένος» καθώς 7 ομάδες βρίσκονται σε απόσταση 3 νικών από την 3η ως την 9η θέση με τις θέσεις των πλέι οφς να είναι εντελώς ανοιχτές ακόμα. Οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων, η Victorious και οι C-Drifters είναι με 3 ήττες, η Alondra B.C. ακολουθεί στο 4-5, με τα Σφυριά, την Allsafe B.C. και τον Ιχθύ να έχουν 6 ήττες. Λίγο πιο κάτω η Oklaχώμα Thunder, που ελπίζει σε πολύ πιο δυνατό φίνις στο πρωτάθλημα, μην ξεχνάμε ότι τις τελευταίες 4 αγωνιστικές είχε 2-2. Η Losvos μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμα, αλλά δεν ήταν λίγα τα παιχνίδια που πάλεψε και, πια, θα επιζητά το ροζ φύλλο με μανία, όποιος κατέβει ανυποψίαστος απέναντί της θα το πληρώσει.

Στον Α όμιλο υπάρχουν και 3 από τα μεγαλύτερα πολυβόλα της λίγκας. Ο Σκοπελίτης Κ. (Allsafe B.C.) με τον Κοτσαμπά Β. (Σφυριά) έπαιξαν από 9 αγώνες έκαστος για να κλείσουν τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης αμφότεροι με 27.4 πόντους μέσο όρο, 1οι σκόρερ ως τώρα στη λίγκα. Ακολουθεί από κοντά ο Ηλιάκης Β. (εBEERοι) με 23.4 και στον δεύτερο γύρο οι… συμπαίκτες του καθενός καλούνται να βοηθήσουν στην άτυπη μάχη, «κλειδώνοντας» τον μεγάλο αντίπαλο κάθε φορά. Στο σπίτι του; Θα δείξει αν αυτός είναι ο μόνος τρόπος…

Ο Β όμιλος είναι ο όμιλος των Streetballers, αλλά με την 1η θέση να μοιάζει προς το παρόν να έχει φαβορί, βλέπουμε 4 ομάδες να ισοβαθμούν στη 2η θέση με 3 ήττες η κάθε μία, Havana Rum, Γ.Σ.Π., Desperado και Δ.Η.Α.Σ., μας υπόσχονται έναν απίστευτα ενδιαφέροντα δεύτερο γύρο. Και από εκεί και κάτω, άλλες 3 που έχουν ως 6 ήττες. Η διασπορά αποτελεσμάτων κάνει τους πάντες να ελπίζουν σε πρόκριση στα πλέι οφς, αλλά και τους πάντες να νιώθουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους, με την Gauls Team να καιροφυλακτεί. Ομάδες όπως οι Ασυμβίβαστοι Γαλάτες, ο Γ.Σ. Κυψέλης, οι New World Dons, νιώθουν ότι από συγκυρίες έχουν βρεθεί χαμηλά στη βαθμολογία και, ειλικρινά, έχοντας δει αρκετά παιχνίδια, δεν μπορώ να διαφωνήσω.

Οι τρεις τους έκαναν συνολικά 6 νίκες στον πρώτο γύρο, αλλά όσοι έχουν δει τον όμιλο, δεν νομίζω να πόνταραν ότι αυτές οι νίκες δεν θα μπορούσαν να διπλασιαστούν στον δεύτερο γύρο, αν παρατάσσονταν με πλήρη ρόστερ στα ματς τους. Και ανάμεσα σε όλες τις ομάδες υπάρχουν και οι πρωταθλητές του 2012 Ρούκουνες, οι οποίοι προφανώς και εμπίπτουν στην κατηγορία «μην υποτιμάς την καρδιά ενός πρωταθλητή».

Πέραν τούτου, ο Β όμιλος είναι ο όμιλος του Κατιάκου Α. (Gademians). Γιατί; Ο σέντερ των Gademians έχει παίξει σε 7 από τα 9 παιχνίδια της ομάδας του ως τώρα και έχει 24.4 πόντους μέσο όρο. Είναι 3ος σκόρερ στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία, αν το δούμε πιο σφαιρικά, ο Κατιάκος είναι ο μόνος καθαρός ψηλός στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ! Και δεν ξεχνώ τον Αθανασιάδη Κ. (New World Dons) που με 24.3 είναι 4ος σκόρερ στο πρωτάθλημα πάνω ακριβώς από τον Ηλιάκη.

Όμιλος Γ, για τους ψαγμένους και τους… συμμετέχοντες, ο πιο δύσκολος του γκρουπ. Σε κάθε αγωνιστική κάποιος από τους 2-3 πρώτους αγκομαχά σε ένα ντέρμπι απέναντι σε κάποιον που βρίσκεται εκτός πεντάδας. Και αυτή η κατάσταση δείχνει ότι θα συνεχιστεί ως το τέλος της σεζόν. Όποιος δεν πείστηκε ως τώρα, ίσως πειστεί από το γεγονός ότι από τα 55 παιχνίδια που έχουν παιχτεί στον όμιλο, τα 27 έχουν λήξει με μονοψήφια διαφορά (τα μισά δηλαδή)!

Η S-Parta BC είναι στην πρώτη θέση ολοκληρώνοντας έναν πολύ καλό πρώτο γύρο, 9-1 το ρεκόρ της και οι παλιοί της λίγκας θα ξαναθυμούνται την περσινή της φερεγγυότητα κάθε εβδομάδα.

Από κοντά η Saint Longinus BC με τους Friends, στο 8-2, με τη Saint Longinus BC να έχει ένα… σιγουράκι μέχρι στιγμής: με τον Τσαμμάτο Α. στο ρόστερ της είναι ακόμα αήττητη, 6-0. Το πόσο δύσκολο θα είναι να χάσει με τον Τσαμμάτο στο ρόστερ της, μάλλον θα έπρεπε να είναι πασιφανές για όποιον απλώς έχει ακούσει για την καριέρα του πιο διάσημου παίκτη της λίγκας μας! Ακριβώς από πίσω υπάρχουν οι Byron Celtics, που ξεκίνησαν με 1-2, αλλά μετά έκαναν 6 μαζεμένες νίκες για να κλείσουν τον πρώτο γύρο στο 7-3.

Στην 5η θέση υπάρχει η κολασμένη ισοβαθμία ανάμεσα σε Black Hawks, Τιρινίνι και ΑΕΚ Περιστερίου στο 5-5, με τους Big Ballers και τους Απρόβλεπτους να ακολουθούν στο 3-7. Και μιας και η κουβέντα ήρθε στους Black Hawks, μήπως θα έπρεπε οι διοργανωτές να αρχίσουν να τους χρεώνουν περισσότερο τα παιχνίδια τους; Γιατί ήδη 4 από τα 10 παιχνίδια τους έχουν κριθεί στην παράταση, το ένα από αυτά, μάλιστα, στη 2η παράταση!

Hangover Team και Aces μοιράζονται από 1 νίκη, αλλά εκτός από τις νίκες τους είχαν άλλα 4 ματς που έχασαν με μονοψήφια διαφορά και άλλα 4 που τα έχασαν με 10-12 πόντους, σίγουρα υπολογίσιμες αξίες στον όμιλο.

Στον Δ όμιλο έχουμε το… κλασσικό, πλέον, ντέρμπι ανάμεσα στους Gastone και τους Στιγκιντριακούς. Το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν εκείνο που έκρινε, εν πολλοίς, τον τίτλο στο περσινό πρωτάθλημα, οι Gastone πέρασαν από τον ημιτελικό με καλάθι στην εκπνοή και ηττήθηκαν στον τελικό. Φέτος, ψάχνουν κάτι καλύτερο από αυτό, 3η χρονιά στο πρωτάθλημα, τις δυο προηγούμενες ήταν φιναλίστ. Έχουν μπει με 9-0, οι Στιγκιντριακοί έχουν 9-1 και οι δυο τους μοιάζουν να παίζουν για τις δύο πρώτες θέσεις. Αλλά από εκεί και πέρα ο όμιλος έχει πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα.

Ο 3ος είναι η Devotion που έχει 7-3, με τον 9ο να έχει 3-7 (Αστέρας B.C. και Τριπόντιοι). Τέσσερις νίκες είναι αρκετές, αλλά όχι τόσες ώστε να είναι απαγορευτική η ανατροπή. Ιδίως με τη διασπορά αποτελεσμάτων που έχει ο όμιλος ως τώρα. Rockets, Σουβλέηκερς, Ήρεμη Δύναμη, ΟΦΗ Ηρακλείου παλεύουν αυτή τη στιγμή για 2 θέση για τα πλέι οφς και, μάλλον, η μάχη θα συνεχιστεί ως το τέλος, με τους Κλαρινογαμπρούς και τους Athens Carpaziers να κάνουν… επιλεγμένες κηδείες στους αντιπάλους τους (3 νίκες στον πρώτο γύρο).

Ο Ε όμιλος είναι ο όμιλος των περσινών πρωταθλητών του τότε Β γκρουπ, Ready 2 fire. Ως τώρα έχουν 7-1 και είναι η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στον όμιλο, μαζί με τους Δραπέτες (8-2) είναι στις δύο πρώτες θέσεις. Η κατάσταση από εκεί και κάτω είναι ακόμα «χειρότερη» απ’ ότι σε άλλους ομίλους, Άφοβος, Drink Team, Santa Nionios, είναι με 3 ήττες, ενώ Τερψιθέα και Nikea Lions στο 6-4. Παλτά και Pistons έχουν 2 και 3 νίκες αντίστοιχα, αλλά είναι ομάδες με αρκετές καλές στιγμές στον πρώτο γύρο. Και σε έναν όμιλο που κάθε αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει τα πλέι οφς, είναι πολύ πιθανό ένα από τα ματς με αυτές να κόψει σε κάποιον τα φτερά.

Η Τερψιθέα, μάλιστα, είναι η πιο… καυτή ομάδα του ομίλου αν σκεφτεί κανείς ότι μπήκε με 0-4 στη σεζόν και έχει κάνει 6 συνεχόμενες νίκες αυτή τη στιγμή. Εκτός από αυτό, στον όμιλο συνυπάρχουν τα μεγαλύτερα πολυβόλα της διοργάνωσης. Ο Ζαμπέλης Μ. (Τερψιθέα) είναι 1ος στα τρίποντα με 34, ο Καραντζούνης Τ. (Άφοβος) είναι 3ος με 30, ο Κωνσταντινίδης Κ. (Drink Team) είναι 4ος με 27 στη σχετική λίστα!

Η μάχη αυτή θα συνεχίζεται για πολύ καιρό ακόμα, με τους Μαγκαφά Σ. (Αττική, 31), Χρυσόστομο Δ. (Black Hawks, 27), Βλουτή Δ. (Αστέρας B.C., 27), και αρκετούς ακόμα να έχουν ρόλο να παίξουν.

Στον όμιλο υπάρχουν δύο ομάδες χωρίς νίκη προς το παρόν, οι Daltons και οι Houston Robes έχουν αμφότεροι 0-9, προφανώς η αναβολή είναι το μεταξύ τους παιχνίδι. Όμως, καμία από τις δύο δεν έχει πάει τουρίστρια στα παιχνίδια της, αρκετά έχουν κριθεί σε πολύ υψηλό σκορ, ή στα τελευταία λεπτά και χρειάστηκε να γίνει ανατροπή από τους αντιπάλους τους για να κερδίσουν. Τα πλέι οφς είναι χαμένα, αλλά το Challenge Cup έχει μεταφορά αποτελεσμάτων και κάθε άλλο παρά αδιάφοροι θα είναι οι δυο τους στη συνέχεια.

Δεν μπορώ να φύγω από τον Ε όμιλο χωρίς να αναφερθώ στην Drink Team, που είναι η… γηραιότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αλλά όταν μαζεύονται όλοι, μάλλον θα πρέπει να χρεώνουν με την ώρα τα ιδιαίτερα που κάνουν σε εμάς τους… πιτσιρικάδες. Κάτι σαν τον uncle Drew της διαφήμισης, παίκτες με προϋπηρεσία σε Α1 και Α2 και άλλες εθνικές κατηγορίες, όπως ο Λαζάρου Γ. ή ο Χατζησμάλης Θ., άλλη μία μεγάλη τιμή για τη λίγκα η παρουσία τους εδώ.

Κλείνω το 1ο γκρουπ με τον ΣΤ όμιλο, εκεί που ως τώρα κυριαρχούν τα Κουλουβάχατα. Έχουν την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, έχουν 10-0, έχουν και την 1η θέση στα χέρια τους. Ο όμιλος από εκεί και κάτω έχει τεράστιο ενδιαφέρον, η Αττική είναι στο 9-2, Δικαστές και Red Hot Chili Hoopers στο 8-3, με τους Zeppelin και τους Θαλασσόλυκους στο 7-4.

Και όλα αυτά ως την 6η θέση, καθώς αξιόμαχοι είναι και όλοι οι υπόλοιποι, οι Ατρόμητοι, οι Nothing But Net, οι Remal Madri, είναι ομάδες που κοιτούν προς τα πλέι οφς, ενώ όλοι μπορούν να κάνουν ζημιές αν δεν τους προσέξεις. Μαύρη Θύελλα και North Side Kings επιζητούν σταθερότητα στον δεύτερο γύρο, αλλά ήδη έχουν βραδιές που απειλούν ομάδες πολύ υψηλότερα από αυτούς στα πλέι οφς. Οι Wanted είναι στο 0-11 σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, αλλά δεν νομίζω να κυλήσει έτσι και ο δεύτερος γύρος, η πρώτη νίκη δεν είναι μακριά.

Μια τελευταία σημείωση πριν κλείσω το γκρουπ; Οι Θαλασσόλυκοι είναι στην 6η θέση αυτή τη στιγμή, αλλά έχουν κερδίσει τον 3ο και τον 4ο της βαθμολογίας, κάτι που μπορεί να αποβεί καθοριστικό στην τελική σούμα 11 παιχνίδια από τώρα.

Ο ΣΤ όμιλος μαζί με τον Γ όμιλο έχουν και τον άτυπο τίτλο των πιο… μπασκετικά πωρωμένων ως τώρα στο πρωτάθλημα. Αμφότεροι έκλεισαν τον πρώτο γύρο χωρίς ούτε μία αναβολή και ούτε ένα 20-0. Week in week out που λένε, οι 23 ομάδες των δύο ομίλων ήταν στο παρκέ, συνεπείς στο ραντεβού, και αγωνίζονταν, 55 και 66 παιχνίδια χωρίς ούτε μία διαρροή!

2ο ΓΚΡΟΥΠ

Να αρχίσω κι εδώ από τις αήττητες; Οι Miners έχουν αυτόν τον τίτλο στον Α όμιλο, έκλεισαν τον πρώτο γύρο με 10-0 με αδιανόητη άμυνα, δέχονται 38.1 πόντους ανά αγώνα στο πρώτο μισό της λίγκας. Η Α.Ε.Π.Ε. από τον Γ όμιλο έκλεισε τον πρώτο γύρο στο 11-0, με τη δική της άμυνα να είναι ακόμα… πιο αδιανόητη, 37.4 πόντοι ανά ματς το παθητικό της.

Στον Α όμιλο, μετά τους Miners, ακολουθεί η Scabolini με 8-2, ενώ άλλες 4 ομάδες βρίσκονται σε απόσταση 1 ήττας μεταξύ τους, στις θέσεις 3-6. Ροζ Πάνθηρες, Cleveland Paraliers, Kibars και Κουμπάροι κυνηγούν ο ένας τον άλλο, με φόντο τα πλέι οφς. Τα μεταξύ τους παιχνίδια, οι μηδενισμοί που κουβαλούν, θα παίξουν αρκετά μεγάλο ρόλο σε έναν πολύ απαιτητικό δεύτερο γύρο.

Laser Derm και Mentores είναι ακριβώς πιο πίσω, στο 4-6, έτοιμες να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε στραβοπάτημα για να αναρριχηθούν, κάτι που θέλει να κάνει και η Charles Bronson, που, μάλλον, χρειάζεται ενίσχυση και από δεύτερο ηθοποιό: συγκεκριμένα, θα πρέπει να βρει τρόπο να δελεάσει την Κίρα Σέτζγουικ, καθώς αναζητά απεγνωσμένα έναν Closer στα παιχνίδια της. Από τις 7 ήττες (και 1 μηδενισμό) οι 4 ήρθαν στο τέλος και με μονοψήφια διαφορά (και 1 με 10 πόντους).

Η B.C. Abla είναι στο 1-9, αλλά 3 από τα παιχνίδια της ήταν αρκετά κλειστά, θεωρώ ότι θα βρει το δρόμο για το πρώτο ροζ φύλλο στο παρκέ (πέραν του 20-0 που έχει πάρει) στον δεύτερο γύρο.

Ο Β όμιλος μοιάζει ο πιο ισορροπημένος, είναι και ο πιο απαιτητικός με 12 ενεργές ομάδες. Ήδη καμία αήττητη στο τέλος του πρώτου γύρου, με τους Havalakers να βρίσκονται με 10-1 στην κορυφή της βαθμολογίας. Ακολουθεί η Yugoplastica με 8-1 (και για 1 ματς της να εκκρεμεί πειθαρχική απόφαση), με τα Χώματα και την Dirtus Bologna να είναι στο 8-2.

Οι 4 τους δεν θα πρέπει να νιώθουν και απολύτως σίγουροι για τα πλέι οφς, μιας και οι Shooting Stars με 7-4, οι Hell’s Sharks με 5-2, αλλά και ο Πολυνίκης με 4-4 είναι αρκετά κοντά, με τους Bandits (4-6) να αποτελούν έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο.

Superhonics και Harlem ακολουθούν και έχουν ήδη πάρει 5 νίκες από τους υπόλοιπους, ενώ οι Sloths B.C. είναι «η πιο σκληρή ομάδα στην άμυνα» (τα λόγια δεν είναι δικά μου, αλλά παίκτη του γκρουπ). Τέλος, οι Κέρβεροι βρίσκονται στο 0-11 μετά τον πρώτο γύρο, αλλά όσο περνάει ο καιρός εμφανίζουν ολοένα και καλύτερο πρόσωπο. Όπως πάνε, η πρώτη νίκη βρίσκεται αρκετά κοντά.

Ο Β όμιλος είναι, πάντως, ο όμιλος των πολυβόλων. Αυτό που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής με τους εBEERους ο Ηλιάκης Β. (Yugoplastica) στο 1ο γκρουπ, το καταφέρνει μια χαρά εδώ. Με 25.4 πόντους είναι 1ος σε μέσο όρο πόντων στο πρωτάθλημα. Ο 2ος και ο 3ος είναι από τον Γ όμιλο, ο Ρούμπας Α. του Ίκαρου έχει 25.3 πόντους, ενώ ο Λαρεντζάκης Β. του Γ.Β.Π. έχει 21.3 ανά αγώνα.

Ρούμπας και Λαρεντζάκης είναι 3ος και 2ος και σε μία άλλη κατηγορία, με τον 1ο να βρίσκεται και σε αυτή στον Β όμιλο. Ο Χαλκιάς Κ. (Dirtus Bologna) είναι ο πρώτος σε τρίποντα στο πρωτάθλημα με 40 σε 9 αγώνες μέχρι στιγμής. 37 έχει ο Λαρεντζάκης και 35 ο Ρούμπας, ενώ ο 4ος-8ο, είναι από τον Β όμιλο και οι 5.

Η Α.Ε.Π.Ε. δεσπόζει στην κορυφή του Γ ομίλου με 11-0, με τη Lietuvos Pytas που ακολουθεί να είναι κι αυτή αμυντική υπερδύναμη, 8-2 με 38.1 πόντους παθητικό ανά αγώνα. Αρκετά κοντά οι Στιφάδο Bulls στο 8-3, ενώ οι Πίκλες Ρολ είναι ήδη στο 6-4, παρότι μπήκαν με 1-4 στον όμιλο.

Ο Γ.Β.Π. βρίσκεται κι αυτός πάνω από το 50%, 6-5, αλλά ο όμιλος έχει πολύ δρόμο μπροστά του, με τον Ίκαρο (5-5), την Α.Ε. Γκράβας (3-5), τον Α.Σ. Κορυδαλλού Νέα Παιδεία (5-6) και τους Μπάσχετους (5-6), να βρίσκονται μόλις 1 ήττα απόσταση από τα πλέι οφς και 2 ήττες από την 4η θέση.

Αναλώσιμοι και Ζυγός κλείνουν τον όμιλο, αλλά είναι ομάδες που ήδη έχουν δείξει ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, 5 νίκες έχουν μαζί, και αρκετά ματς χαμένα οριακά.

Από εδώ ως τα πλέι οφς

Τα 2 γκρουπ έχουν ακόμα έναν ολόκληρο γύρο μπροστά τους, οι ομάδες ξέρουν, πλέον, η μία την άλλη, είχαν την ευκαιρία και για προσθήκες, και ο δεύτερος γύρος φαντάζει ότι θα είναι ακόμα πιο κλειστός. Ποιοι θα είναι οι πρώτοι σκόρερ στο τέλος; Θα καταφέρει κανείς να κλείσει την κανονική περίοδο αήττητος; Ποιος από εκείνους που θα αποκλειστούν από τα πλέι οφς στο 1ο γκρουπ θα έχει κάνει τις πιο «σωστές» νίκες για τη μεταφορά αποτελεσμάτων; Θα ανατρέψει κανείς από όσους βρίσκονται σχετικά χαμηλά την κατάσταση; Ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα κερδίσουν τους ως τώρα αήττητους; Τι διαφορά θα κάνουν οι προσθήκες;

Ερωτήματα πολλά ενόψει και κάθε εβδομάδα θα γεννά ακόμα περισσότερα, με τις απαντήσεις να μπορούν να δοθούν μόνο στα παρκέ της Αγ. Βαρβάρας, του Αιγάλεω, τη Ζωφριάς, του Αγ. Νικολάου, του Κερατσινίου. Το πιο σημαντικό από αυτά δεν θα μπορέσει να μας το απαντήσει η κανονική περίοδος, όσο, βέβαια, κι αν μας οδηγεί προς τη λύση του παιχνίδι με το παιχνίδι. Είναι εκείνο το ερώτημα που κάθε χρόνο μπορεί να απαντηθεί μόνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου αγώνα. Το ζητούμενο όλης της λίγκας. Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής;

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *