Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Τρίτη και χειρότερη

Τρίτη και χειρότερη

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2009

Τρίτη και χειρότερη συνεχόμενη εμφάνιση για τον Ολυμπιακό που έχασε ένα από τα ευκολότερα ματς του ομίλου του, βλέποντας τη ΛεΜάν να γίνεται η πρώτη ομάδα που φεύγει νικήτρια από το ΣΕΦ και μάλιστα με διαφορά 10 πόντων! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασαν κατά κράτος τα ριμπάουντ και δεν μπόρεσαν να περιορίσουν ούτε στην περιφέρεια τον Σπένσερ που ήταν έτσι κι αλλιώς σε πολύ καλή κατάσταση και όταν ξεκίνησε, στο δεύτερο ημίχρονο, δε σταματούσε. Το αποτέλεσμα ήρθε για να καταδείξει με σαφήνεια την κρίση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του λιμανιού.

Με τον Μπουρούση να μην μπορεί να πάρει ριμπάουντ, τον Τεόντοσιτς να κάνει τα γνωστά του λάθη, τον Σχορτσιανίτη να μην μπορεί να επιβληθεί στη ρακέτα, τον Πρίντεζη εκτός κλίματος και τους υπόλοιπους να χάνονται στη μετριότητα, ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχασε αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις από τον κόσμο στο ΣΕΦ που στο τέλος αποδοκίμασε το γηπεδούχο.

Η άλλη όψη του νομίσματος, βέβαια, λέει ότι οι Πειραιώτες ηττήθηκαν σε ένα αδιάφορο ματς, δεν έχασαν κάτι στη βαθμολογία, παρά μόνο στην ψυχολογία και το πρεστίζ τους (σημαντικό πλήγμα σε αυτό πάντως) και ίσως ήταν η κατάλληλη ήττα για να προκαλέσει αφύπνιση και να καταδείξει την άμεση ανάγκη για βελτιώσεις στο παιχνίδι τους. Η ομαδική άμυνα ήταν και πάλι μετριότατη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σήμερα ο Ολυμπιακός συνάντησε και πολλές δυσκολίες στην επίθεση, πέφτοντας θύμα και της έλλειψης διάθεσης.

Στο ντέρμπι της Μάλαγα, η Ουνικάχα ουσιαστικά έκανε επίδειξη δύναμης ξεκινώντας το παιχνίδι με 21-4 και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα στη Μακάμπι ούτε καν να πιστέψει ότι μπορεί να πλησιάσει και να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο όμιλος του Ολυμπιακού έκλεισε με την Αβελίνο να αποχαιρετάει με νίκη επί της Τσιμπόνα, στηριζόμενη στον Ντίνερ και τον Ουίλιαμς. Η Τσιμπόνα συνεχίζει, με τον Καλογουέι να δείχνει σήμερα σε καλή κατάσταση.

Στο ισπανικό ματς, η Ταού παρότι χαλαρή αρχικά τελικά δεν έδωσε το δικαίωμα στην Μπανταλόνα να ελπίζει. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του αγώνα είναι ότι οριακά πρόλαβαν τον Ρακόσεβιτς πριν την απόπειρα αυτοκτονίας γιατί ενώ μέχρι χθες είχε 51/51 βολές, σήμερα έβαλε 8/11 χάνοντας την ευκαιρία να τελειώσει τον πρώτο γύρο χωρίς χαμένη βολή!

Έτσι, τη μεγάλη πρόκριση πήρε άξια η Άλμπα παρά τη σημερινή μέτρια εμφάνιση και ήττα σε ένα ακόμη μετριότερο 59-67 από την Ολύμπια.

Στην Τουρκία η Φενέρ πήγε να κάνει το κόλπο-γκρόσο στην παράταση (έστω και αν ο Ονάν πήγε να δώσε τη νίκη με δύο σουτ στη λήξη και ο εκφωνητής προσπαθούσε να μας πείσει ότι θα ήταν η πιο αδιάφορη παράταση του πρώτου γύρου) αγγίζοντας τη διαφορά των 10 πόντων που χρειαζόταν για να βγει δεύτερη, αλλά δύο «κολλητά» τρίποντα του Μπετσίροβιτς την τελείωσαν.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *