Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Για μια θέση στον ήλιο!

Για μια θέση στον ήλιο!

 

Την Κυριακή ξεκινά το φάιναλ φορ του 3ου γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει ο ΑΓΣ Πολυνίκης με τον αγώνα ανάμεσα στους Νεροχύτες και τους Ballbusters. Τη Δευτέρα στη Ζωφριά ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός με τους Μπράφους του Χάρη Πάτση να κοντράρονται με τον Π.Σ.Γ.. Ο στόχος και των τεσσάρων ομάδων κοινός: να βγουν στον αφρό από τη μάχη και την ερχόμενη εβδομάδα να παίξουν στον τελικό για το τρόπαιο!                  

Κυριακή 22/6
Νεροχύτες – Ballbusters
17:00

Οι Νεροχύτες και οι Ballbusters συνθέτουν ένα ιδιόμορφο ζευγάρι στον πρώτο ημιτελικό. Οι Νεροχύτες είχαν 12-1 στην κανονική περίοδο, με 10 νίκες με διψήφιο αριθμό πόντων, μία με 9, και η μόνη ομάδα που έχασε με λιγότερο από 9 ήταν οι Ballbusters, οι οποίοι ήταν κορυφή της τριπλής ισοβαθμίας στην 4η θέση στο 9-4.

Στα πλέι οφς οι Νεροχύτες έπαιξαν ένα παιχνίδι με τη Χοντρίμ Τιμ, κέρδισαν με 88-56 και πήραν την πρόκριση άνευ αγώνα στο 2ο ματς. Οι Ballbusters επικράτησαν με 2-0 των Athens Supergrungers, κερδίζοντας με 60-52 το πρώτο ματς και με 62-54 το δεύτερο.

Πλέον, οι δυο τους θα κοντραριστούν και σε 40 λεπτά θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να μάθουμε ποιος θα παλέψει για τον τίτλο και ποιος θα αποχαιρετήσει εδώ το όνειρο.

Οι Νεροχύτες είχαν πολύ μικρό ροτέισον στην κανονική περίοδο, μόλις 11 παίκτες τους πάτησαν παρκέ, οι 2 έπαιξαν κάτω από 5 παιχνίδια. Όμως, είχαν τον βασιλιά των σκόρερ, Βρέλλη Β., ο οποίος έκλεισε την κανονική περίοδο 1ος σε σύνολο πόντων και 1ος σε μέσο όρο με 22.8 πόντους. Από κοντά και ο Κωτσόπουλος που είχε 21.4 πόντους, ενώ άλλοι και ο Χριστακόπουλος σκόραρε αρκετά, στους 8.9 πόντους. Οι δυο πρώτοι αποτέλεσαν άλυτο γρίφο για σχεδόν όλες τις άμυνες της λίγκας στην κανονική περίοδο και αυτόν τον γρίφο θα κληθούν πρώτα και πάνω απ’ όλα να λύσουν οι Ballbusters. Πόσο εύκολο είναι; Καθόλου, τα νούμερα άλλωστε το δείχνουν. Οι Νεροχύτες ήταν η μόνη ομάδα του γκρουπ που είχε δύο παίκτες οι οποίοι σκόραραν πάνω από 20 πόντους ανά αγώνα έκαστος.

Ή για να το πω και αλλιώς, Βρέλλης και Κωτσόπουλος ήταν οι μόνοι δύο παίκτες του 3ου γκρουπ που σκόραραν πάνω από 20 πόντους ανά αγώνα (από όσους είχαν παίξει τουλάχιστον τα μισά ματς). Ο Κατσούλης, με τον Κιούση, τον Μπουρογιαννόπουλο, τον Νίνα και τον Ορλώφ, βοηθούν κι αυτοί αρκετά μια επίθεση που σπάνια δεν θα δείτε να αποδίδει με τις μηχανές στο φουλ.

Οι Ballbusters έχουν στο ρόστερ τους 4 παίκτες που σκόραραν πάνω από 10 πόντους έχοντας παίξει τα μισά παιχνίδια και άλλους δύο που αγωνίστηκαν λιγότερο και είχαν πάνω από 9 πόντους ανά αγώνα. Ο Μαυράκης είναι ο πρώτος τους σκόρερ με 17.6 πόντους, ενώ ο Σοφιανόπουλος έχει 15.3, ο Κατιάι 10.9 και ο Ντουλαβέρης 10.1. Αν σε αυτούς βάλει κανείς τον Αρβανιτάκη, τον Πλατή, αλλά και τους Τριμπόνια, Νίνο, φτιάχνει μια ομάδα με πολλούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στο σκοράρισμα.

Αυτό τους κάνει ιδιαίτερα ανθεκτικούς στις αντίπαλες άμυνες, αφού πάντα υπάρχει τρόπος να σκοράρουν και δύσκολα κολλάνε στο σκορ. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν κερδίσει τους Μπράφους του Χάρη Πάτση, ενώ η πιο βαριά τους ήττα ήταν με 10 πόντους διαφορά (από τους Faiters) που σημαίνει ότι κανείς δεν κατάφερε να ξεφύγει τόσο απέναντί τους ώστε να μην είναι αγχωμένος στο τέλος.

Στην κανονική περίοδο οι Νεροχύτες σκόραραν με τον απίστευτο νούμερο των 75.2 πόντων ανά αγώνα, ενώ στην άμυνα δέχονταν 53.3 πόντους ανά ματς. Οι Ballbusters είχαν τη 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, σκόραραν 67.6 πόντους ανά αγώνα, ενώ δέχονταν 56.5 ανά ματς.

Οι Ballbusters θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν τα ατού των Νεροχυτών, καθώς αν ο Βρέλλης με τον Κωστόπουλο βρουν ρυθμό, τότε είναι πολύ δύσκολο οι Νεροχύτες να χάσουν. Απ’ την άλλη, οι Νεροχύτες θα πρέπει να κάνουν αυτό που δεν έκαναν στην κανονική περίοδο με τους Ballbusters, να τους παίξουν πιο σκληρά στην άμυνα, καθότι πρόκειται ξεκάθαρα για ομάδα με επιθετικές αρετές, που μπορεί να μείνει κοντά στο σκορ σε παιχνίδι run ‘n’ gun. Τα ριμπάουντ θα παίξουν ρόλο, με τους Νεροχύτες να είναι πιο αθλητικοί, αλλά τους Ballbusters να παίζουν πιο κλειστά και σφιχτά στην άμυνα και να έχουν και το πλεονέκτημα όγκου στη ρακέτα κάτι που μπορεί να προβληματίσει τους Νεροχύτες και να παίξει ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Οι Νεροχύτες έβαζαν περίπου ένα τρίποντο παραπάνω ανά αγώνα στην κανονική περίοδο (4.6 έναντι 3.8), αλλά αμφότερες είναι ομάδες που δεν προτιμάνε πολύ το μακρινό σουτ, όσο το τρέξιμο και τη διείσδυση.

Μένει να δούμε ποιος θα καταφέρει να επιβιώσει από αυτή τη μονομαχία, αν οι Νεροχύτες θα επιβεβαιώσουν το χαρακτήρα του φαβορί που τους δίνει η πρωτιά της κανονικής περιόδου, ή αν οι Ballbusters φύλαγαν τα καλύτερα τώρα για το τέλος της σεζόν!

Δευτέρα 23/6
Οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση – Π.Σ.Γ.
Ζωφριά, 22:30

Ο δεύτερος ημιτελικός μοιάζει κι αυτός ιδιαίτερα ανοιχτός σε προγνωστικά. Αν δεν πέσουμε στην παγίδα να «πιστέψουμε» ότι το 60-41, με το οποίο κέρδισαν τον Π.Σ.Γ. οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση το παιχνίδι των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο, λέει όλη την αλήθεια, θα δούμε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυνατό ζευγάρι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που πλέον αμφότερες σκέφτονται το τρόπαιο.

Οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση ήταν η μόνη ομάδα που κέρδισε τους Νεροχύτες στην κανονική περίοδο, το 11-2 που είχαν τους έφερε στη 2η θέση της λίγκας, ενώ στα πλέι οφς απέκλεισαν την Τιρινίνι με 2-0, στο πρώτο ματς με 61-53 και στο δεύτερο με 74-45 οι δυο τους νίκες.

Ο Π.Σ.Γ. έκλεισε με 9-4 την κανονική περίοδο, στην 6η θέση, αλλά στα προημιτελικά απέκλεισε τους Faiters, κερδίζοντας μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι με 56-55 στον πρώτο αγώνα και επικρατώντας με 45-36 στον δεύτερο.

Υπάρχει περίπτωση να πάει κανείς ανυποψίαστος στον αγώνα; Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τέτοια λάθη, αφού στο σημείο αυτό της σεζόν όποιος δεν πάει 100% συγκεντρωμένος, απλώς… πάει σπίτι του. Ο Π.Σ.Γ. ξέρει ότι είναι το αουτσάιντερ στο ματς, αλλά το ίδιο ίσχυε και στη σειρά των προημιτελικών με βάση τη βαθμολογική κατάταξη. Σε ένα παιχνίδι 40 λεπτών όλα γίνονται και όποιος εμφανιστεί πιο έτοιμος και πιο συγκεντρωμένος θα έχει τον πρώτο λόγο.

Οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση στην κανονική περίοδο σκόραραν 64.3 πόντους ανά αγώνα και επέτρεπαν μόλις 46.0, έχοντας την καλύτερη άμυνα στη λίγκα! Ο Π.Σ.Γ. στην επίθεση έβαζε 56.5 πόντους ανά ματς ενώ η άμυνά του ήταν η 2η καλύτερη στο πρωτάθλημα με μέσο παθητικό στους 47.2 πόντους. Δύο πολύ σκληρές ομάδες αμυντικά που έχουν όλα τα φόντα να εξουδετερώσουν η μία την άλλη, ιδίως αν καταφέρουν αν προφυλαχθούν από τη φθορά των φάουλ.

Στην κανονική περίοδο οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση παρατάχτηκαν σε αρκετά ματς με μικρό ρόστερ, χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις δύο παίκτες έπαιξαν πάνω από 10 παιχνίδια. Ο Ασημομύτης που είχε 13.8 πόντους και ο Καραμανής που είχε 9.2 ανά αγώνα. Όμως, οι λύσεις δεν τους έλειπαν, χρησιμοποίησαν συνολικά 17 παίκτες στην κανονική περίοδο, με τον Καρέντζο να είναι 1ος σκόρερ με 14.5 πόντους, τον Τουλούζα να έχει 12.0 ανά αγώνα και τους Φανό, Σαπλατέρα, Περράκη, Λαρεντζάκη, να βάζουν 6-9 πόντους ανά ματς, χωρίς να αναφέρομαι σε όσους πάτησαν παρκέ σε 1-3 ματς (7 παίκτες).

Ο Π.Σ.Γ. είχε 12 παίκτες στο ρόστερ του στην κανονική περίοδο, ο Τόλιας ήταν ο 1ος του σκόρερ με 13.5 πόντους και ισχυρή παρουσία στη ρακέτα, με τον Ζαργάνη να έχει 11.7, τον Καντζιλάκη 10.8 και τους Ρέππα, Μπαλάση, Τσέκο, Παπαδόπουλο να σκοράρουν από 5 ως 9 ανά ματς. Ο Ρέππας είχε και σχεδόν 2.0 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα, πρώτος της ομάδας του στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τον Π.Σ.Γ. να έχει 4.7 εύστοχα τρίποντα σε κάθε παιχνίδι, ενώ οι Μπράφοι του Χάρη Πάτση έβαζαν 2.9 ανά ματς.

Πού θα κριθεί το ματς; Στη μάχη στη ρακέτα. Απ’ τη μία ο Ασημομύτης απ’ την άλλη ο Τόλιας, το ματσάρισμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Οι δυο τους είναι διαφορετικής λογικής παίκτες στο πώς επιλέγουν να επιτεθούν, αλλά και οι δύο ανοίγουν το παιχνίδι για την ομάδα τους σπάζοντας την μπάλα στην περιφέρεια όποτε χρειαστεί. Πολλά θα κριθούν από το σουτ του Λαρεντζάκη και του Ρέππα, οι δυο τους μπορούν να αναγκάσουν τις άμυνες να κλείσουν προς τα έξω για να μεγαλώσουν οι χώροι στη ρακέτα. Ο Καραμανής με τα ντράιβ του συνηθίζει να δημιουργεί πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, ενώ τα κοψίματα του Ζήρου (1ο του ματς στον 2ο προημιτελικό) μπορούν να χαλάσουν τα σχέδια κάθε άμυνας. Ο Π.Σ.Γ. θα πρέπει να μην κολλήσει στην κλειστή άμυνα των Μπράφων του Χάρη Πάτση, αλλά και να μην έχει μεγάλη φθορά στην περιφέρεια, όπου αρέσκεται να πιέζει ασφυκτικά. Σε ένα ματς ανάμεσα στις δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, παραδόξως οι επιθέσεις θα έχουν τον πρώτο λόγο, αφού όποιος καταφέρει να σπάσει το αντίπαλο τείχος θα είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Το παιχνίδι μοιάζει ιδιαίτερα κλειστό και είναι το καλύτερο πρόγευμα για τον μεγάλο τελικό της λίγκας που θα ακολουθήσει!

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *