Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2013-14 / Τελικός ποιότητας και ταχύτητας!

Τελικός ποιότητας και ταχύτητας!

 

Στις 15:00 την Κυριακή ο Γ.Σ. Κυψέλης κοντράρεται με τους U22 στον τελικό του Stars Battle του ΑΓΣ Πολυνίκη με τις δύο ομάδες να μας υπόσχονται θέαμα πολύ υψηλού επιπέδου σε έναν τελικό που τον περιμένουμε πώς και πώς. Πολλοί παίκτες που κάνουν τη διαφορά, ταχύτητα, δύναμη, άλμα.

Κυριακή 6/7
Γ.Σ. ΚΥΨΕΛΗΣ – U22
15:00

Ο Γ.Σ. Κυψέλης έχει προσφέρει το πιο ψηλό σκορ στη διοργάνωση, πέρασε με 2-0 στους «16», με 2-1 στους «8» και από τα ημιτελικά, συνολικά, έπαιξε 4 παιχνίδια μέχρι στιγμής, αφού στον δεύτερο προημιτελικό και στον ημιτελικό κέρδισαν με 20-0 το παιχνίδι λόγω μη προσέλευσης του αντιπάλου. Έβαζε 84.8 πόντους ανά αγώνα στα 3 παιχνίδια της.

Απ’ την άλλη οι U22 πέρασε με 2-0 από τους «16», με 2-1 από τα προημιτελικά και κέρδισε τους Rockets σε έναν πολύ σκληρό ημιτελικό. Έχει παίξει 4 παιχνίδια, αφού στα προημιτελικά τα Κουλουβάχατα αποχώρησαν από τη σειρά μετά το πρώτο παιχνίδι, αφού ήθελαν να δώσουν βάρος στο φάιναλ φορ του 1ου γκρουπ, στο οποίο μόλις είχαν προκριθεί. Έβαζαν 65.5 πόντους ανά ματς ως τον τελικό.

Ο Γ.Σ. Κυψέλης με τον Δόξα στη ρακέτα βρίσκει σταθερό σκορ από κοντά στο καλάθι, ενώ ο ψηλός της ομάδας μπορεί να σκοράρει και από μακριά, πράγμα που τον κάνει πολύ απειλητικό, ενώ ο Διαμαντόπουλος Γ. και ο Διαμαντόπουλος Β. βοηθούν επίσης πολύ με τα αθλητικά προσόντα τους και τη δύναμή τους, προσφέροντας παράλληλα και καλό σουτ. Σουτ που, βεβαίως, έχει ο Τράντζας για να ξεκολλάει την ομάδα του στα δύσκολα, με τον Ορφανουδάκη να δίνει δύναμη και εκρηκτικότητα έχοντας κι αυτός τη δυνατότητα να σκοράρει με ατομικές προσπάθειες. Ο Καραμπέτσος βοηθάει στα ριμπάουντ, Αργυρόπουλος, Σιδηρόπουλος, Ζαΐμης και Σταθόπουλος, βοηθούν την ομάδα τους να μην κολλήσει στο σκορ, ενώ δίνουν και λύσεις όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Μια ιδιαίτερα αθλητική και μπασκετική ομάδα, που ως τώρα στα τρία παιχνίδια της έχει κερδίσει με 32, 38 και 44 πόντους.

Οι U22 είναι κι αυτοί πάρα πολύ μπασκετική ομάδα, αθλητική και ιδιαίτερα γρήγορη. Με τον Α. Λαγό στον πάγκο οι U22 αρέσκονται στο γρήγορο παιχνίδι και, όπως λέει και το όνομά τους, το νεαρό της ηλικίας τους, τους κάνει… μηχανάκια στο γήπεδο. Ο Τσατσάνης ηγείται της επίθεσης και με το ταλέντο του έχει πολύ εύκολο το σκορ, ενώ δεν βρίσκεις συχνά παίκτη σχεδόν στα 2 μέτρα που να μπορεί να κινείται με τέτοια ευχέρεια στην περιφέρεια. Ο Τσοχονελίτζε στη ρακέτα δίνει ύψος και καλά τελειώματα, με τον Τζάνο και τον Τάσσιο να προσφέρουν δύναμη και ριμπάουντ. Ο Λαρεντζάκης έχει το σουτ που χρειάζεται μια ομάδα, ο Κοντογεώργης πιέζει στην άμυνα, ενώ ο Μπαραμπούτης αρέσκεται στους αιφνιδιασμούς. Ο Βελιτζανασβίλι με τον Ντούσια και τον Καραπαναγιώτη έχουν αναλάβει το ασόδυο, ενώ ο Τούμπλαρης προσφέρει πολύτιμες λύσεις με τη δύναμή του και τα προσόντα του.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι; Στο αν θα μπορέσουν οι U22 να κλείσουν τον Δόξα στη ρακέτα, που σκοράρει ανελλιπώς. Στο αν ο Γ.Σ. Κυψέλης θα μπορέσει να περιορίσει τον Τσατσάνη που έχει mismatch σχεδόν σε κάθε φάση, είτε ύψους είτε ταχύτητας. Οι U22 έχουν πλεονέκτημα ύψους στο παιχνίδι, είναι χαρακτηριστικό ότι μπορούν να παρατάξουν πεντάδα με 5 παίκτες πάνω από 1.95, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ελέγξουν σίγουρα και τα ριμπάουντ, καθώς στα πιο πολλά ματσαρίσματα ο Γ.Σ. Κυψέλης έχει πλεονέκτημα δύναμης. Το τρίποντο είναι ένας σημαντικός παράγοντας κι αυτό, οι δυο ομάδες έχουν πολύ καλούς σουτέρ, όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα ίσως κάνει τη διαφορά στο ματς. Η άμυνα πάντα παίζει ρόλο, αλλά με δύο τόσο ταλαντούχες επιθετικά ομάδες είναι σχετικά δύσκολο να σκεφτούμε ότι η άμυνα θα κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι, τουλάχιστον σε βάθος χρόνου (προφανώς δεν αναφέρομαι σε μια δυο φάσεις που μπορεί να κρίνουν το ματς). Ένας τελικός ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες που έχει όλα τα φόντα για να μας κάνει να μην μπορούμε να ξεκολλήσουμε τα μάτια μας. Το καλύτερο ορεκτικό σε μια μεγάλη μέρα τελικών!

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές τα Κουλουβάχατα!

Τα Κουλουβάχατα κατέκτησαν τον τίτλο στο 1ο γκρουπ του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργανώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *