Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Καλή η κλήρωση για την εθνική μας!

Καλή η κλήρωση για την εθνική μας!

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ 2015 το οποίο θα διεξαχθεί σε 4 χώρες. Η κλήρωση ήταν αρκετά καλή για την εθνική μας, αλλά το θέμα είναι να σταθεί αυτή στο ύψος της, κάτι που δεν κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Η Ελλάδα θα αναμετρηθεί στον όμιλο με Κροατία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Γεωργία και Ολλανδία, με 4 ομάδες να παίρνουν την πρόκριση.

Αναλυτικά οι 4 όμιλοι του Ευρωμπάσκετ:

Όμιλος Α (Μονπελιέ): Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ισραήλ, Ρωσία.

Όμιλος Β (Βερολίνο): Ισπανία, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία, Ισλανδία.

Όμιλος Γ (Ζάγκρεμπ): Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Ολλανδία.

Όμιλος Δ (Ρίγα): Λιθουανία, Ουκρανία, Λετονία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία.

Το Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί σε 4 χώρες, Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Λετονία, μία πόλη ανά χώρα. Οι 4 όμιλοι θα λάβουν χώρα ο καθένας σε μια πόλη της κάθε χώρας (η Ελλάδα στην Κροατία). Τα νοκ άουτ θα πραγματοποιηθούν στο Λιλ της Γαλλίας, στην Αρένα της Λιλ, που χωράει 27.000 κόσμο.

Όπως φαίνεται εύκολα από μια ανάγνωση των ομίλων, ο Β είναι απίστευτα δύσκολος και απαιτητικός. Και όσοι δεν το πίστευαν μέχρι πριν λίγες μέρες τώρα το νιώθουν ξεκάθαρα, από τη στιγμή που ο Ντιρκ Νοβίτσκι δήλωσε ότι θέλει να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ. Πέντε ομάδες για τέσσερις θέσεις στον όμιλο, με μία από τα μεγάλα ονόματα να μένει εκτός. Και η Ισλανδία, που μάλλον τώρα πιστεύει ότι κάποιος της κάνει κακόγουστο αστείο…

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στον πιο εύκολο όμιλο, αλλά σε όμιλο που είναι βατός. Για την Ελλάδα που ξέραμε, γιατί αυτή των τελευταίων χρόνων δεν αντέχεται πλέον, απογοητεύοντάς μας συνεχώς. Πάντως, με Κροατία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ συν Γεωργία, Ολλανδία, είναι ξεκάθαρο ότι μπορούμε όχι μόνο να περάσουμε, αλλά και να πάρουμε καλή θέση στον όμιλο.

Το θέμα είναι να εμφανίσει καλό πρόσωπο η εθνική μας, όχι μόνο στα ματς του ομίλου, αλλά και σε όσα καίνε, στα νοκ άουτ. Ίδωμεν ως το Σεπτέμβρη (5-20 το τουρνουά)…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *