Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Εθνική: αυτοί που κόπηκαν

Εθνική: αυτοί που κόπηκαν

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2009
Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που περιλαμβάνονται στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας ένα ερώτημα που τίθεται είναι εάν θα χωρούσαν και άλλοι παίκτες στο προσκλητήριο της Εθνικής, τουλάχιστον για να τους τσεκάρει ο Καζλάουσκας στις προπονήσεις. Ο αριθμός των παικτών που ζητά ένας προπονητής Εθνικής ομάδας για την προετοιμασία είναι σαφώς δικό του θέμα και αποτέλεσμα κάποιων προπονητικών πλάνων που έχει στο μυαλό του, αλλά εάν υπάρχουν και άλλοι διαθέσιμοι παίκτες αξίας, καλό θα ήταν αν τους τεστάρει ένα μάτι και από κοντά.

Ίσως το καλύτερο όνομα που λείπει από την προεπιλογή είναι ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο Θεσσαλονικός γκαρντ δεν έχει ίσως την εξέλιξη που περιμέναμε όταν τον βλέπαμε στις μικρές εθνικές και έχει δεδομένες αδυναμίες στην άμυνα οι οποίες συνήθως τον αφήνουν εκτός εθνικής. Ωστόσο, ο Βασιλειάδης είναι ένας πολύ γρήγορος σουτέρ, με πολύ σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις για την ηλικία του (έχει παίξει σε Ισπανία, Ιταλία και σημαντικές ελληνικές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός) και φέτος είχε 16.5 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα, πριν φύγει λόγω των προβλημάτων του ΠΑΟΚ, και 12.2 πόντους στην Ιταλία με τη Μοντεγκρανάρο. Πιθανώς να μη χωράει στη δωδεκάδα αλλά μάλλον θα μπορούσε να δώσει το παρών στην προεπιλογή.

Επίσης, ένα εξίσου σημαντικό ελληνικό όνομα που απουσιάζει είναι αυτό του Μιχάλη Πελεκάνου. Η χρονιά του στον Ολυμπιακό ήταν μέτρια, ένας τραυματισμός τον έφερε ακόμα πιο πίσω, αλλά, ενώ δεν πιστεύαμε ότι θα χωρούσε φέτος στη δωδεκάδα, είναι μια μικροέκπληξη ότι λείπει από την προεπιλογή ένας παίκτης που ήταν στο τελικό ρόστερ στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Προς το παρόν, στον Πελεκάνο δεν έχουν «βγει» οι επιλογές του σε ομάδες μετά που έφυγε από τον Πανελλήνιο. Έτσι, ενώ τον έχουν υπογράψει σπουδαίες ομάδες (Ρεάλ, Ολυμπιακός) η έλλειψη εμπιστοσύνης και χρόνου τον έχουν φέρει πίσω.

Στο blog περιμέναμε ότι ίσως θα συμπεριληφθεί στη προεπιλογή ο Μανόλης Παπαμακάριος για δύο λόγους: αφενός, επειδή έκανε αρκετά καλή χρονιά με τον Πανελλήνιο και έδειξε αναγεννημένος, με 8.9 πόντους, 2.2 ασίστ και 1.3 κλεψίματα, αφετέρου, διότι είναι ένας παίκτης που έπαιξε καλό μπάσκετ με τον Καζλάουσκας προπονητή και ο Λιθουανός ήξερε τι θα μπορούσε να περιμένει. Δε θέλησε, ωστόσο, να κάνει τώρα την έκπληξη καλώντας τον.

Από άλλα ονόματα δεύτερης γραμμής ξεχωρίζουν ορισμένοι που πολύ δύσκολα, ωστόσο, θα μπορούσαν να χωρέσουν και στην προεπιλογή και μια ενδεχόμενη επιλογή τους θα έπρεπε να υποστηριχθεί κατάλληλη από τον προπονητή για ειδικές αποστολές. Ο καλύτερος, ίσως, από αυτούς που περισσεύουν είναι ο Άκης Καλλινικίδης, ένας δυναμικός και σταθερός φόργουορντ που τα δίνει όλα για την ομάδα. Ο Ίαν Βουγιούκας, σέντερ με καλό παιχνίδι στο λόου-ποστ δε θα μπορούσε να μπει στην Εθνική μετά από μια κενή αγωνιστικά σεζόν. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος απέχει από το επίπεδο των γκαρντ της Εθνικής. Ο Νίκος Μπάρλος, που έπαιξε πρώτη φορά σε υψηλό επίπεδο με τον Καζλάουσκας, επίσης απέχει από τους διεθνείς φόργουορντ. Ο Μπατής, ο Παπανικολόπουλος, ο Γκαγκαλούδης, με καλές παρουσίες στην Α1 και αξιόλογη προσφορά δε «χωρούν» στο ρόστερ.

Συμπερασματικά, σαφώς και οι καλύτεροι είναι στην προεπιλογή και το υλικό είναι πολύ καλό. Απλώς, το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για Εθνική ομάδα, με τους καλύτερους παίκτες μια εθνικότητας και καλό θα ήταν και οι δώδεκα που θα επιλεγούν να έχουν ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτό φυσικά είναι στα χέρια του Καζλάουσκας που είναι ένας ιδιαίτερα αξιόλογος προπονητής. Πάντως, κάποιοι παίκτες, ιδίως στην περιφέρεια της ομάδας, όπως κυρίως ο Βασιλειάδης θα μπορούσαν να δοκιμαστούν στην προεπιλογή.

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *