Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Παίζοντας τα ρέστα τους

Παίζοντας τα ρέστα τους

 

Το Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» μπαίνει στην τελευταία του ευθεία, αφού μπροστά μας έχουμε τη 18η αγωνιστική. Για αρκετές από τις ομάδες των 4 ομίλων (όσες δεν χρωστούν αγώνες δηλαδή) αυτή θα είναι η τελευταία φορά πριν τα νοκ άουτ που θα στηθούν στο κέντρο του γηπέδου για το τζάμπολ με την κατάσταση να είναι ρευστή σε όλους τους ομιλους. Ας δούμε τα ματς της εβδομάδας:

1ος όμιλος

Οι C-Drifters (11-3) θέλουν τη 2η θέση και θα παλέψουν κόντρα στους Σουβλέηκερς (2-10-1) για να πάρουν πλεονέκτημα. Με δύο νίκες οι C-Drifters ξέρουν ότι κλειδώνουν τη 2η θέση στον όμιλο, οπότε δεν θέλουν απώλειες απέναντι στους Σουβλέηκερς που θα παλέψουν όπως και σε κάθε παιχνίδι τους. Ο Κουτέλας Π. και ο Ζαφειρακης θέλουν το 12ο ροζ φύλλο για την ομάδα τους κόντρα στον Βασση και τον Μαυροματη.

Οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων (9-4) παλεύουν για τη 2η θέση επίσης, οπότε απέναντι στη Havana Rum (6-9) δεν έχουν περιθώρια για απώλειες. Ο Σαρικάκης με τον Νίκα κυνηγούν κάτι καλύτερο από την 4η θέση αλλά για να τα καταφέρουν θα πρέπει να κερδίσουν στο ματς με τη Havana Rum για να πάνε μετά στο ντέρμπι με τους C-Drifters με βαθμολογικές ελπίδες για παραπάνω. Απ’ την άλλη, ο Δραβιλας (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) με τον Μπακαυγά Γ. (19 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν να κλείσουν τη χρονιά με ένα ροζ φύλλο, το 7ο στον όμιλο για την ομάδα τους.

Οι Κλαρινογαμπροί (4-9-1) και οι Lazers (7-7) θέλουν το ροζ φύλλο στο μεταξύ τους παιχνίδι για να ανεβάσουν το ρεκόρ τους. Μπορεί να έχουν αμφότεροι αποκλειστεί, αλλά το μεταξύ τους παιχνίδι δεν θα είναι αδιάφορο. Ο Μαναζης (21 πόντοι, 16 ριμπάουντ) και ο Γουρνελος (7 πόντοι, 17 ριμπάουντ) θέλουν να πιστοποιήσουν την άνοδο της ομάδας τους, απέναντι στους Lazers που με τον Γιαννούλη και τον Καραμπατσάκη θα παλέψουν για το 8ο ροζ φύλλο τους στο γκρουπ.

2ος όμιλος

Την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ θέλουν να σφραγίσουν τα Σφυριά (8-7) και θα το κάνουν μόνο αν κερδίσουν τους Μπίρι Μπίρι (2-9-1). Αν πάνε στο 9-7 τα Σφυριά ξέρουν ότι έχουν πλεονέκτημα σε κάθε πιθανή ισοβαθμία και θα πάρουν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο, οπότε ο Κοτσαμπάς και ο Σαμέρας θέλουν με το ροζ φύλλο αυτό να στείλουν την ομάδα τους στα νοκ άουτ. Απ’ την άλλη, ο Ευαγγελίδης με τον Παπανδρέου δεν είναι ότι θέλουν να χαλάσουν επίτηδες… το πάρτι, αλλά δεν έχουν κανένα λόγο να το παρακολουθήσουν κιόλας, θα ορθώσουν το ανάστημά τους σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Οι Τουβλέικερς (6-7) κυνηγούν τις τελευταίες τους πιθανότητες (εξαρτώνται από αποτελέσματα άλλων) για τα νοκ άουτ, οπότε απέναντι στη μαχητική Boom Shakalaka (6-9) θέλουν τη νίκη. Η νίκη δεν τους φτάνει, θέλουν ταυτόχρονα και ήττες από τα Σφυριά και τους Κέρβερους, αλλά αυτοί θα κάνουν το χρέος τους με τον Μαρίνο και τον Θειακούλη περιμένοντας τα μαντάτα μετά από τα άλλα ματς. Απ’ την άλλη ο Ηλιόπουλος Κ. (13 πόντοι) και ο Γεωργίου (9 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θέλουν να κλείσουν με νίκη τη χρονιά για την ομάδα τους και θα προσπαθήσουν να πάρουν το ροζ φύλλο.

3ος όμιλος

Μόνο τη νίκη έχει στο μυαλό της η Ήρεμη Δύναμη (10-5) απέναντι στους σκληροτράχηλους Ατρόμητους (5-10). Τελευταίο ματς στο γκρουπ και για τους δύο, ένας λόγος παραπάνω να θέλουν το ροζ φύλλο αμφότεροι. Όμως, η Ήρεμη Δύναμη καίγεται για νίκη αφού αν την πάρει θα είναι και μαθηματικά στους «16», ενώ αν ηττηθεί κινδυνεύει να πέσει σε πολλαπλή ισοβαθμία στο τέλος. Οι Ατρόμητοι με τον Σιόλα (26 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Γιαχο (10 πόντοι, 2 κλεψίματα) θα προσπαθήσουν να κλείσουν τη σεζόν με νίκη και παράλληλα να δείξουν τα δόντια τους στην πρωτοπόρο του ομίλου, ενώ ο Μπίτσικας με τον Τσιβρα δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν τέτοιο σενάριο και πάνε μόνο με το 11-5 στο μυαλό.

Οι Aces (5-8) και οι Mentores (2-11) θα θελήσουν αμφότεροι για λόγους γοήτρου το ροζ φύλλο στο μεταξύ τους παιχνίδι. Μπορεί και οι δύο να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά αλλά μας έχουν προσφέρει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια φέτος. Ο Τάτσης με τον Σαρρή θέλουν το ροζ φύλλο για τους Mentores, 3ο τους στον όμιλο, αλλά για να το πάρουν θα πρέπει να κάμψουν την αντίσταση του Περγαντή (24 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και του Τσεκουρα (10 πόντοι) που έχουν στο μυαλό τους ότι με 3/3 ως το τέλος προλαβαίνουν να φτάσουν στο 8-8 και το 50%.

Οι Athens Supergrungers (8-5) ούτε να σκεφτούν δεν θέλουν ότι θα χάσουν έδαφος στη μάχη της πρόκρισης απέναντι στους Remal Madri (6-7) που ξέρουν ότι τώρα έχουν την ευκαιρία για να κυνηγήσουν την πρώτη τετράδα και να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά της. Οι Remal Madri για να έχουν ουσιαστικές ελπίδες θα πρέπει όχι μόνο να κερδίσουν το παιχνίδι, αλλά να ανατρέψουν και το -14 του πρώτου αγώνα, δύσκολη πολύ η αποστολή για τον Κακλέα και τον Κυράνο. Απ’ την άλλη, ο Τσίπρας με τον Θεοδώρου να αναζητήσουν την 9η νίκη των Athens Supergrungers που ξέρουν ότι το μαξιλάρι ασφαλείας στον όμιλο είναι στις 5 ήττες, αν ηττηθούν σε κάποιο από τα 3 ματς που τους απομένουν θα μπουν σε περιπέτειες, με την Oklaχώμα Thunder να καιροφυλακτεί και να έχει και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

4ος όμιλος

Γ.Α.Σ.Τ. (8-6) και Χώματα (9-4) κοντράρονται στο ματς της αγωνιστικής, αφού κανείς από τους δύο δεν έχει την πολυτέλεια να πετάξει ένα ροζ φύλλο, με τον Γ.Α.Σ.Τ. αν χάσει… να χάνεται. Τα Χώματα έχουν την πολυτέλεια μιας ήττας, αλλά με τον Γ.Α.Σ.Τ. να έχει πάρει το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, αν χάσουν και το δεύτερο, μετά σε κάθε ισοβαθμία με τον Γ.Α.Σ.Τ. (οι δυο τους ή πολλαπλή) θα κουβαλούν το μεγάλο ντεζαβαντάζ του 0-2. Ο Γκάτσης με τον Καραμανλή δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν τέτοιο σενάριο, οπότε θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Η διαφορά (7 πόντοι) του πρώτου αγώνα δεν παίζει ρόλο, αφού αν κερδίσουν τα Χώματα οι δυο ομάδες δεν γίνεται να ισοβαθμήσουν, ενώ αν κερδίσει ο Γ.Α.Σ.Τ. θα έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Αυτό το ξέρουν ο Κοντεκάκης με τον Χαλδαίο με τη μάχη για το 9ο φύλλο της σεζόν να είναι καθοριστική για το μέλλον τους στον όμιλο, αφού αν πέσουν στο 8-7 θα εξαρτώνται από αποτελέσματα άλλων.

Οι Pick ‘n’ Troll (7-6) θέλουν τη νίκη κόντρα στους Filoiadelfia 76ers (5-8) για να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα του Γ.Α.Σ.Τ. και να μπουν μόνοι στην τετράδα της λίγκας. Οι Pick ‘n’ Troll ξέρουν ότι στην ισοβαθμία με τον Γ.Α.Σ.Τ. έχουν μειονέκτημα, οπότε το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κερδίζουν και να περιμένουν ήττα των αντιπάλων τους. Πρώτα, βεβαίως, πρέπει να κάνουν αυτοί το χρέος τους, όπως τώρα που ο Χιουτακάκος με τον Σταυρακα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους ανεβασμένους Filoiadelfia 76ers, που με τον Διαμαντή (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και τον Μπελιώτη (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) θα αναζητήσουν την 6η τους νίκη.

Οι Rocks B.C. (9-4) πρέπει να κερδίσουν στο παιχνίδι με την X-Team (5-10), καθώς η κατάσταση στο θέμα της πρόκρισης είναι οριακή. Βλέποντας την κατάσταση παρακάτω στον όμιλο οι Rocks B.C. δεν θέλουν να… μπλέξουν και για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει ο Μποτοζής, ο Καμαριωτάκης και η παρέα τους να πάρουν το ροζ φύλλο κόντρα στην πάντα μαχητική X-Team. Παράλληλα, το γεγονός ότι έχουν μειονέκτημα στην ισοβαθμία με τα Χώματα, σημαίνει ότι πρέπει να τερματίσουν με 1 νίκη περισσότερη αν θέλουν να είναι από πάνω τους στην τελική σούμα. Όλα αυτά σκέφτονται οι Rocks B.C. και θέλουν τη νίκη στο ματς, αλλά ο Κουτρης με τον Βηχο δεν θα τους ανοίξουν το δρόμο να περάσουν και προμηνύεται σκληρή κόντρα.

Τέλος, ο Ατρόμητος Αιγάλεω (11-3) δεν μπορεί να έχει άλλες απώλειες απέναντι στους Κένταυρους (4-9), ενώ σίγουρα θα σκέφτεται και το ματς του πρώτου γύρου, το οποίο μας δείχνει πόσο δύσκολη είναι η τωρινή αναμέτρηση για τους πρωτοπόρους. Η τότε ήττα του ήταν η πρώτη στον όμιλο, ενώ αν χάσει ξανά τώρα είναι πιθανό να πέσει και σε τριπλή ισοβαθμία με 2 ματς ακόμα για να δώσει. Ακόμα είναι μόνος πρώτος και εκεί θέλουν ο Τζοβαρας με τον Βατιστα να τον κρατήσουν, αλλά για να το κάνουν θα πρέπει να κάμψουν την αντίσταση των Κένταυρων του Τουμαζανη (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και του Τσιντιρη (7 πόντοι, 6 ριμπάουντ) που παλεύουν σε κάθε τους παιχνίδι.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *