Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Για το 1-1 ή για διακοπές!

Για το 1-1 ή για διακοπές!

 

Η ώρα της κρίσης ήρθε για τις μισές ομάδες στο Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης», καθώς μετά τα πρώτα παιχνίδια στη φάση των «16» όσοι βρίσκονται με 0-1 πίσω στα σκορ, παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Ήττα και θα τελειώσει εδώ η σεζόν, με μόνο στόχο τους την ισοφάριση και το 3ο ματς. Απ’ την άλλη, οι νικητές του πρώτου αγώνα θέλουν το 2-0 εδώ και τώρα, για να κερδίσουν 2-3 μέρες ξεκούρασης παραπάνω.

Ατρόμητος Αιγάλεω – Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων
(Σκορ σειράς: 0-1)

Ο πρώτος αγώνας πήγε στα μέτρα των Παλαίμαχων Άνω Λιοσίων, που ήλεγξαν την αναμέτρηση και πήραν τη νίκη για το 0-1 στη σειρά. Ο Ατρόμητος Αιγάλεω είχε το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου, ξανά για τελευταία φορά στο 23-24 λίγο πριν το ημίχρονο, αλλά σε όλη την επανάληψη ήταν πίσω στο σκορ και μάλιστα με διψήφια διαφορά, μετά το 10-0 με το οποίο μπήκαν στο 3ο δεκάλεπτο οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων. Η διαφορά έφτασε και τους 18 πόντους στο 30ο λεπτό και είναι σίγουρο ότι ο Ατρόμητος Αιγάλεω θα πρέπει να κάνει αρκετές προσαρμογές ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης.

Η απουσία του Τζοβάρα τον δυσκόλεψε πολύ στο σκοράρισμα, δεν είναι και λίγο να χάνεις τον πρώτο σου σκόρερ πριν τα νοκ άουτ. Όμως, παίζοντας πια με την πλάτη στον τοίχο θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να ξεπεράσει αυτή την απώλεια, αναζητώντας σκορ αλλού. Ο Βατίστας πήγε πολύ καλά στη ρακέτα με 12 πόντους και 67% εντός παιδιάς, οπότε ίσως θα πρέπει η ομάδα του να ακουμπήσει περισσότερο εκεί, ενώ και ο Κανάρης έκανε καλό ματς.

Απ’ την άλλη οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων είδαν τον Σαρικάκη να κάνει υπέροχο παιχνίδι, 21 πόντοι με 9/13 σουτ εντός παιδιάς, τον Παπαπροκοπίου να έχει 12 πόντους με 6/8 σουτ, οι δυο τους έβαλαν πάνω από το 50% των πόντων της ομάδας τους (το 62% για την ακρίβεια), και μάλιστα με 15/21 σουτ, δηλαδή με 71% εντός παιδιάς! Είναι προφανές ότι η άμυνα του Ατρόμητου Αιγάλεω πάνω τους θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη στο 2ο παιχνίδι, αλλά και γενικότερα ο τρόπος που μαρκάρουν το σουτ των αντιπάλων τους, οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων είχαν 57% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα στο πρώτο ματς. Αμφότερα τα ποσοστά αυτά είναι ποσοστά νίκης σε νοκ άουτ παιχνίδι.

Τα ριμπάουντ ήταν μοιρασμένα και μάλιστα τα επιθετικά ήταν πάρα πολύ λίγα, με τις δύο ομάδες να έχουν προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι και τα μπλοκ άουτ (2-3 τα επιθετικά), τέτοια που να μην αφήνουν δεύτερες ευκαιρίες στους αντιπάλους τους. Στον πρώτο αγώνα ο χαμηλός ρυθμός βόλεψε τους Παλαίμαχους Άνω Λιοσίων, που ήλεγξαν τη ροή της αναμέτρησης, ίσως ο Ατρόμητος Αιγάλεω θα πρέπει να ρισκάρει στη δεύτερη αναμέτρηση και να χτυπήσει στο τρανζίσιον προσπαθώντας να αλλάξει την ταχύτητα του αγώνα.

Η ευστοχία στα σουτ, η καλή άμυνα στο passing game του αντιπάλου, η προσήλωση στο ριμπάουντ, ο τρόπος με τον οποίο ο Ατρόμητος Αιγάλεω θα ξεπεράσει την απουσία του Τζοβάρα, η παρουσία ή μη του Κοσμίδη στη 2η αναμέτρηση, αλλά και ο ρυθμός του αγώνα, είναι τα στοιχεία που θα μας δείξουν αν θα γίνει το 1-1 ή το 0-2 στη σειρά. Ο Ατρόμητος Αιγάλεω είναι η μόνη από τις 4 πρώτες των ομίλων που μπήκε με 0-1 στη σειρά του και παίζει με την πλάτη στο καναβάτσο, με τους Παλαίμαχους να ξέρουν ότι η ώρα για το break είναι τώρα.


Τριπόντιοι – Red-dicolo

(Σκορ σειράς: 0-1)

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι Τριπόντιοι μετά την πρώτη αναμέτρηση, αφού οι Red-dicolo κατάφεραν και πήραν τη νίκη με 43-52 μετά από έναν αγώνα που τον έκαναν δικό τους όταν έμειναν πίσω με 9 πόντους, από το 31-22 και μετά και ως το τέλος του ματς έτρεξαν σερί 12-30 για να πάρουν με πειστικό τρόπο την πρώτη νίκη στη σειρά. Αυτό το αποτέλεσμα μας θέτει προ συγκεκριμένων συμπερασμάτων ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Στο πρώτο ματς οι Red-dicolo είναι αλήθεια ότι εξουδετέρωσαν ουσιαστικά όλα τα επιθετικά όπλα των Τριπόντιων, και αυτό νομίζω το στοιχείο είναι που τους έδωσε σε βάθος χρόνου στον αγώνα και τη νίκη, παρότι έχασαν από τραυματισμό τον Τάγκαλο μέσα στο ματς. Ο Καραδήμας ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά είχε μόλις 10, ο Τσούτης είχε 3/12 σουτ, ο Ράλλης 2/12, ενώ ο Παντελέος 1/7 και ο Τσαφαντάκης 0/5. Απ’ την άλλη οι Red-dicolo είδαν στη ρακέτα τον Σπυριδωνίδη να κάνει απίστευτο αγώνα, 12 πόντοι και 17 ριμπάουντ με 60% εντός παιδιάς, έμοιαζε ασταμάτητος.

Οι Τριπόντιοι πήραν πολύ καλό ματς από τον Φαλελάκη (7 πόντοι και 13 ριμπάουντ), αλλά εκεί που έχουν συνηθίσει να ακουμπούν επιθετικά δεν είχαν στήριγμα, ενώ ο Μακρής Ν. με τον Κρίκα Κ. είχαν μαζί 23 πόντους για τους Red-dicolo και ο Κρίκας Α. οργάνωσε πολύ καλά το παιχνίδι.

Για το δεύτερο ματς οι Τριπόντιοι θα πρέπει να βρουν τρόπο να απελευθερώσουν τα πρώτα τους βιολιά, ενώ οι Red-dicolo δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα να νομίσουν ότι Ράλλης-Τσούτης θα έχουν συνολικά 12 πόντους με 5/24 σουτ και σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Θα πρέπει η άμυνά τους να είναι εξίσου δυνατή και προσεκτική για να πετύχουν πάλι αυτό το μεγάλο κατόρθωμα.

Τα ριμπάουντ ήταν μοιρασμένα στο πρώτο παιχνίδι, 42-42 με 16-14 τα επιθετικά, με τα λάθη να είναι 6-10. Ένα στοιχείο που ίσως δούμε διαφορετικό στο 2ο ματς είναι τα τρίποντα. Οι Τριπόντιοι είχαν 1/19 και 5% και οι Red-dicolo είχαν 2/17 και 12% στο ματς. Αμφότεροι σουτάρουν αρκετά καλύτερα, τώρα που δεν είναι ο πρώτος αγώνας της πρώτης νοκ άουτ σειράς, νομίζω ότι τα χέρια τους θα λυθούν περισσότερο και τα μακρινά σουτ θα παίξουν ρόλο στο παιχνίδι.

Αυτό που θα πρέπει οι Τριπόντιοι επίσης να προσέξουν είναι να βελτιώσουν την άμυνά τους κοντά στη ρακέτα, καθώς οι Red-dicolo με καλό passing game έβγαζαν πολλά καλά σουτ ή ντράιβ στο καλάθι, έχοντας 42% στα δίποντα στο ματς. Απ’ την άλλη, θα πρέπει να μην παρασυρθούν από τα 2/12 του Τάγκαλου στο πρώτο παιχνίδι και θεωρήσουν ότι είναι no factor, αφού ο διπλός τραυματισμός του στο ματς ξεκάθαρα τον έβγαλε εκτός ρυθμού αρχικά και εκτός αγώνα στη συνέχεια, με τα πράγματα στο 2ο παιχνίδι να είναι διαφορετικά.

Ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι, με τους Red-dicolo να βρίσκονται μπροστά στο break και τους Τριπόντιους να παίζουν για την επιβίωσή τους, με το 2ο ματς αναμένεται συναρπαστικό.

Rep-eat – Pick ‘n’ Troll
(Σκορ σειράς: 1-0)

Το πρώτο παιχνίδι ήταν από τα πιο nice to watch των πλέι οφς. Η Rep-eat μπήκε δυνατά και μετά το αρχικό σοκ ήλεγξε το ματς καταφέρνοντας να ανεβάσει τη διαφορά μέχρι και στους 18 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα ο οίστρος του Χιουτακάκου και η έλευση του Λυραντζή έφεραν τους Pick ‘n’ Troll ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, από το 50-32 στο 57-56. Αυτό το σερί, αλλά και το πολύ ωραίο φινάλε στο κλέψιμο της Rep-eat στην προσπάθεια για σουτ παράτασης από τους Pick ‘n’ Troll είναι που μας κάνουν να νιώθουμε ότι και το 2ο παιχνίδι της σειράς θα μας προσφέρει συγκινήσεις.

Μετά τον πρώτο αγώνα αμφότεροι νιώθουν ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος τους και να πάρουν τη 2η αναμέτρηση. Η Rep-eat όπως έχτισε τη διαφορά των 18 πόντων, με αυτό το πλάνο θέλει να κινηθεί και στο 2ο παιχνίδι. Οι Pick ‘n’ Troll όπως απάντησαν μετά την είσοδο και του Λυραντζή στο ματς, νιώθουν ότι μαζί του θα έχουν διαφορετική μοίρα εξαρχής.

Η Rep-eat θα πρέπει ξεκάθαρα να βρει απάντηση για τον Χιουτακάκο, οποίος έβαλε 31 πόντους στο πρώτο παιχνίδι με 50% ευστοχία. Το να τον περιορίσεις είναι πολύ δύσκολο, οπότε θα πρέπει να κινηθούν στη λογική του να τον κουράσουν και να του ρίξουν τα ποσοστά πιο χαμηλά. Στο πρώτο παιχνίδι αγωνίστηκε 40 λεπτά και για ένα διάστημα ήταν εκτός επίθεσης της ομάδας του λόγω κούρασης και μέχρι να αναλάβει, είναι δύσκολο να διαβάσεις αυτό το διάστημα, αλλά ίσως χρειαστεί η Rep-eat να είναι έτοιμη να κάνει προσαρμογές. Και σίγουρα θα πρέπει να τα πάει καλύτερα απέναντι στον Λυραντζή, που μπήκε ξεκούραστος όταν οι υπόλοιποι δεν ήταν πια και έβαλε 17 πόντους και 15 λεπτά συμμετοχής στο τέλος του ματς.

Απ’ την άλλη, οι Pick ‘n’ Troll είχαν τεράστιο πρόβλημα στο πρώτο ματς στα ριμπάουντ. Η Rep-eat πήρε 17 επιθετικά ριμπάουντ (8 οι Pick ‘n’ Troll) και ήλεγξε τις μάχες στον αέρα. Είναι δύσκολο να αλλάξουν την εικόνα σε αυτό απέναντι σε μια πιο ψηλή και πιο δυνατή ομάδα, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουν από τα καλύτερα μπλοκ άουτ, για να περιορίσουν τουλάχιστον τα κοψίματα για ριμπάουντ των περιφερειακών και ας χάσουν μόνο τις μάχες των ψηλών λόγω δύναμης και ύψους.

Επίσης, πλέον ξέρουν ότι η Rep-eat έχει πολλές επιλογές και λύσεις και παίρνει σκορ από πολλές πλευρές (4 παίκτες πάνω από 9 πόντους στο πρώτο ματς), οπότε θα πρέπει να προσέξουν σε περισσότερες πλευρές με την άμυνά τους. Ίσως χρειαστεί να παίξουν πιο κλειστά και να ρισκάρουν το μακρινό σουτ (αν και με 36% η Rep-eat δεν τα πήγε άσχημα από το τρίποντο στο πρώτο ματς). Και η Rep-eat θα πρέπει να δώσει βάση στο τρίποντο, μπορεί ο Τσοπανάκης Γ. να μην ήταν σε καλή μέρα στο πρώτο παιχνίδι, αλλά οι τρεις που σκόραραν τρίποντα είχαν 10/25, πολύ καλό ποσοστό.

Τα μακρινά σουτ, οι αντοχές, τα ριμπάουντ, η αιμορραγία από τη ρακέτα, αυτά θα είναι τα τέσσερα πιο σημαντικά στοιχεία του αγώνα, τα οποία και θα κρίνουν το νικητή της αναμέτρησης. Είμαστε μπροστά σε μια πολύ ωραία σειρά και ανυπομονούμε για τον 2ο αγώνα της!

Rocks B.C. – Μαύρη Θύελλα
(Σκορ σειράς: 1-0)

Η πρώτη αναμέτρηση ήταν κλειστή ως το 25ο λεπτό περίπου. Η Μαύρη Θύελλα είχε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος ως το 15-18, αλλά έμεινε πίσω με 22-18 στο ημίχρονο και μετά το 26-21 οι Rocks B.C. ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, όπου έμεινε οριστικά μετά το 38-31, αφού οι νικητές ήλεγξαν την αναμέτρηση ως το φινάλε.

Όμως, το παιχνίδι είχε πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η δεύτερη αναμέτρηση θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον. Η Μαύρη Θύελλα ήταν πάρα πολύ άστοχη από το τρίποντο, κάτι που δεν συνηθίζει, αφού είναι από τις ομάδες που σουτάρουν πολύ καλά. Ο Ζήσης Γ. με τον Κοτσίφη είχαν 3/14, ενώ ο Κούρτης με τον Σταθόπουλο 0/14, στατιστικό που θεωρώ σχεδόν αδύνατο να επαναληφθεί και στο 2ο παιχνίδι. Η Μαύρη Θύελλα έκανε 37 τρίποντα στον αγώνα (και 31 δίποντα) οπότε ήταν λογικό μετά από κάποιο σημείο, με 11% ποσοστό, να μην μπορεί να ακολουθήσει στο σκορ. Απ’ την άλλη και οι Rocks B.C. ήταν άστοχοι από μακριά, 2/18 είχαν στο ματς, που και αυτό είναι πολύ χαμηλό ποσοστό. Οπότε κρατάμε τα μακρινά σουτ ενόψει του δεύτερου αγώνα που θεωρώ ότι θα έχουν διαφορετική εικόνα σε σχέση με το πρώτο ματς όπου και οι δύο μαζί έβαλαν 6 σουτ σε 55 προσπάθειες.

Από εκεί και πέρα, οι Rocks B.C. πήγαν την μπάλα πιο κοντά στο καλάθι, κέρδισαν περισσότερα φάουλ και πήγαν πιο πολλές φορές στις βολές, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτό το στοιχείο όσο θα έπρεπε, αφού (και οι δύο ομάδες) σούταραν με λιγότερο από 50% από τη γραμμή. Τα ριμπάουντ ήταν καλύτερα για τους Rocks B.C. (10% παραπάνω το ποσοστό των ριμπάουντ που έπαιρναν στη ρακέτα της Μαύρης Θύελλας σε σχέση με το αντίστοιχο των αντιπάλων τους), ενώ οι σκληρές άμυνες και των δύο οδήγησαν σε πολλά λάθη και απ’ τις δυο πλευρές.

Στη 2η αναμέτρηση θα πρέπει εκτός από το μακρινό σουτ, τις μάχες στη ρακέτα και τις βολές, να προσέξουμε και τις άμυνες. Οι δυο ομάδες έκαναν 21 κλεψίματα στην πρώτη αναμέτρηση (10-11), αριθμός πολύ μεγάλος που δείχνει πόσο προσανατολισμένες είναι αμφότερες στην άμυνα.

Η Μαύρη Θύελλα θα πρέπει να βρει τρόπους να περιορίσει τον Μποτοζή, που στο πρώτο ματς εκτός του ότι έβαλε 23 πόντους, δημιούργησε και μεγάλη φθορά με τα φάουλ, αλλά και να δυσκολέψει τη ζωή του Καμαριωτάκη στη ρακέτα. Απ’ την άλλη, οι Rocks B.C. θα πρέπει να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα σουτ του Κούρτη και του Κοτσίφη, στο πολύπλευρο παιχνίδι του Σταθόπουλου, αλλά και να είναι υποψιασμένοι από το γεγονός ότι κανείς παίκτης της Μαύρης Θύελλας δεν έπιασε υψηλή απόδοση στο πρώτο ματς (με ό,τι συνεπάγεται για την εξέλιξη του παιχνιδιού το να πιάσει στο δεύτερο).

Μια αναμέτρηση με πολλές παραμέτρους σε μια σειρά που έχει πολλά να μας δώσει ακόμα, στο επόμενο 40λεπτο που έχουμε μπροστά μας!

Pistons – Oklaχώμα Thunder
(Σκορ σειράς: 1-0)

Οι Pistons βρίσκονται μία νίκη από την οκτάδα μετά το ροζ φύλλο στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Σε εκείνο ήλεγξαν το σκορ, αλλά είδαν την  Oklaχώμα Thunder να μην παρατάει την προσπάθεια και να επιστρέφει. Προηγήθηκαν με 13-22 για να απαντήσει η Oklaχώμα Thunder για το 18-22, προηγήθηκαν με 18-34 για να πάμε στο 25-36, με 25-41 για να πάμε στο 33-43 και με 33-47 για να επιστρέψει η Oklaχώμα Thunder ως το 43-47. Ξανά το ίδιο στο τέλος, όταν από τους 13 η διαφορά έφτασε στους 6 λίγο πριν το φινάλε.

Είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο ομάδες πρέπει να προσέξουν, λοιπόν, τη δεύτερη αναμέτρηση. Η Oklaχώμα Thunder να βρει τους λόγους που έμενε πίσω κάθε φορά που πλησίαζε, να βρει πιο σταθερό σκορ και να μην έχει τόσα κενά διαστήματα. Οι Pistons να μη χαλαρώνουν γιατί έχουν απέναντί τους μια δύσκολη ομάδα, αλλά και να προσπαθούν να κρατούν το ρυθμό της επίθεσής τους ίδιο, αφού όταν ξέφευγαν με διψήφια διαφορά και τον άλλαζαν, έβλεπαν την Oklaχώμα Thunder να πλησιάζει.

Πρώτο μέλημα της Oklaχώμα Thunder θα είναι να καταφέρει αυτό που δεν έκανε στο πρώτο ματς: να περιορίσει με την άμυνά της έναν από τους δυο πρώτους σκόρερ των Pistons, ο Μαράντος είχε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Οικονόμου 20 πόντους και 3 ριμπάουντ. Οι δυο τους σούταραν με 11/23 δίποντα ή, αν προτιμάτε, με 15/33 εντός παιδιάς, πολύ καλό ποσοστό για τέτοιο παιχνίδι.

Απ’ την άλλη η Oklaχώμα Thunder στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε το δρόμο από το τρίποντο και γύρισε το ματς, ο Πετρόπουλος με τον Δαββέτα είχαν 9/17 τρίποντα, σίγουρα στο δεύτερο ματς θα περιμένουν βοήθεια στον τομέα αυτόν και από τους συμπαίκτες τους, που είχαν 0/12 στο πρώτο ματς. Η Oklaχώμα Thunder θα πρέπει να έχει καλύτερες επιστροφές, στα δίποντα οι δυο ομάδες είχαν 16% διαφορά στο ποσοστό τους και οι αιφνιδιασμοί των Pistons ευθύνονται εν πολλοίς γι’ αυτό.

Η σειρά δεν μοιάζει τελειωμένη, καθόλου. Οι Pistons νιώθουν ότι έχουν το πάνω χέρι μετά την πειστική εμφάνισή τους στην πρώτη αναμέτρηση, όπου στο μεγαλύτερο μέρος της είχαν το προβάδισμα, αλλά η Oklaχώμα Thunder κρατάει τις φορές που έτρεξε σερί και που μπόρεσε να μειώσει, τον τραυματισμό του Πετρόπουλου που δεν έπαιξε στα τελευταία 15 λεπτά, και νιώθει και αυτή ότι μπορεί για τη νίκη. Το 2ο παιχνίδι το αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε αυτή ακριβώς την ισορροπία δυνάμεων που εκτυλίχθηκε στο πρώτο ματς αν θα επιβεβαιωθεί ή όχι και στο 2ο.


Ήρεμη Δύναμη – Τα Σφυριά

(Σκορ σειράς: 1-0)

Ο πρώτος αγώνας είχε πολλές συγκινήσεις και δύο διαφορετικές εικόνες. Η Ήρεμη Δύναμη περιόρισε τον Κοτσαμπά στο πρώτο ημίχρονο (δεν αγωνίστηκε στο 2ο δεκάλεπτο) και είχε τον απόλυτο έλεγχο. Από το 13-5 της περιόδου πήγε στο 25-10 και το 28-14 του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Κοτσαμπάς σκόραρε 21 από τους 32 πόντους της ομάδας του και τα Σφυριά πλησίασαν από το -15 στο -2, με τον αγώνα να γίνεται ντέρμπι αλλά την Ήρεμη Δύναμη με τον Τσιβρα να μένει στο τέλος στον αφρό και να κερδίζει.

Ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης θα πρέπει η Ήρεμη Δύναμη να βρει λύση για τον Κοτσαμπά που με την είσοδό του άλλαξε την εικόνα όλου του αγώνα στην επανάληψη. Πήρε 8 επιθετικά ριμπάουντ, φάσεις που τελείωναν δηλαδή μέσα στο καλάθι, ενώ ήταν και εκείνος που γύρισε το ματς. Απ’ την άλλη, τα Σφυριά θα πρέπει να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν με άλλη λογική τον Τσιβρα. Στο πρώτο ματς έγραψε 11/12 βολές και 21 πόντους. Μπήκε πολύ δυνατά στην αρχή, κι ενώ στο 3ο δεκάλεπτο και στα πρώτα 7 λεπτά του 4ου τα Σφυριά τον περιόρισαν, στο τέλος ήταν εκείνος που έβαλε τους 7 από τους τελευταίους 9 πόντους της ομάδας του για να την οδηγήσει στη νίκη.

Οι άμυνες, λοιπόν, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, ενώ και οι δυο ομάδες θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο τα μακρινά σουτ του αντιπάλου. Η Ήρεμη Δύναμη είχε 3/21 και 14%, ενώ τα Σφυριά 1/19 και 5%. Είναι βέβαιο ότι στο δεύτερο ματς θα τα πάνε αμφότεροι καλύτερα, είναι εξάλλου ομάδες που δοκιμάζουν αρκετά την τύχη τους από το τρίποντο, ενώ παίκτες όπως ο Σαμέρας και ο Βλάχος αναμένεται να έχουν καλύτερη τύχη από μακριά. Τα Σφυριά είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ στον πρώτο αγώνα (10-21 τα επιθετικά), αυτό τα οδήγησε σε περισσότερες επιθέσεις (93-104 οι επιθέσεις στο ματς).

Τα Σφυριά θα πρέπει να βρουν τρόπο να εκμεταλλευτούν το passing game τους και τα ελεύθερα σουτ, ώστε να βάλουν περισσότερα καλάθια χωρίς κόπο, ενώ η Ήρεμη Δύναμη θα πρέπει και πάλι να κοιτάξει τους διαδρόμους προς τη ρακέτα που θα τη φέρουν σε επιλογές κοντά στο καλάθι. Και οι δύο θα πρέπει να περιορίσουν τα λάθη, τα οποία, πάντως, είναι απόρροια της πολύ σκληρής άμυνας που παίζουν.

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα δεύτερη αναμέτρηση που περιμένουμε με ανυπομονησία με βάση τα όσα είδαμε στον πρώτο αγώνα.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *