Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Μια στάση πριν τον τελικό!

Μια στάση πριν τον τελικό!

 

Το Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» έφτασε στο φάιναλ φορ του. Πλέον, απομένουν 3 μεγάλες μάχες για να στέψουν τον πρωταθλητή της νέας σεζόν, αυτόν που θα πάρει τα σκήπτρα από τους Nikea Lions. Οι κόντρες στις προηγούμενες φάσεις των πλέι οφς ήταν τόσο σκληρές, που κανένας από τους 4 πρώτους των ομίλων δεν επιβίωσε. Στο φάιναλ φορ υπάρχουν τρεις δεύτεροι και ένας τρίτος από τη φάση των ομίλων. Μόνο ένας θα πατήσει σε γνώριμα λημέρια, καθώς οι Τριπόντιοι ήταν και πέρσι εδώ. Ας δούμε τις δύο μάχες που θα μας δώσουν το ζευγάρι του τελικού:

Τριπόντιοι – Athens Supergrungers

Δύο παλιοί γνωστοί ξανασυναντιούνται. Δηλαδή, όχι και τόσο παλιοί, αφού μέχρι πριν ένα μήνα ήταν στον ίδιο όμιλο, αλλά το όλο νόημα είναι ότι ξαναβρίσκει ο ένας τον άλλο στο δρόμο του. Στον 3ο όμιλο αμφότεροι, τερμάτισαν και οι δύο στο 11-5 με τους Τριπόντιους να βγαίνουν 2οι και τους Athens Supergrungers στην 3η θέση. Στα μεταξύ τους παιχνίδια στον όμιλο το σκορ είναι 1-1, οι Τριπόντιοι κέρδισαν με 22 πόντους το πρώτο παιχνίδι και οι Athens Supergrungers επικράτησαν με 1 πόντο σε εκείνο του 2ου γύρου.

Στα πλέι οφς οι Τριπόντιοι μπήκαν με ήττα στους «16» από τους Red-dicolo. Όμως, από εκεί και πέρα έκαναν μόνο νίκες, 4 συνεχόμενες κόντρα σε Red-dicolo και Oklaχώμα Thunder για να φτάσουν στην τετράδα. Αν το σηκώσουν θα έχουν μετρήσει σερί 6 νικών μετά την πρώτη ήττα στα πλέι οφς. Κάπως ίδια κατάσταση αλλά πολύ πιο… δραματικά για τους Athens Supergrungers. Στον πρώτο γύρο δεν έπαιξαν και πέρασαν με 2-0 από τους Shooting Stars, για να μπουν με ήττα στο πρώτο ματς τους στα προημιτελικά από την Ήρεμη Δύναμη. Και έφτασαν στα όρια του αποκλεισμού όταν με το ματς ισόπαλο και σε νεκρό χρόνο στο δεύτερο παιχνίδι, η Ήρεμη Δύναμη είχε βολές. Εκείνες οι δυο άστοχες βολές έγραψαν την ιστορία της σειράς αφού οι Athens Supergrungers κέρδισαν στην παράταση και πήραν και το 3ο ματς για να βρεθούν στην τετράδα. Κι αν το σηκώσουν; Μάλλον εκείνο το φάουλ και η διαδρομή ως τις βολές θα αποτελέσουν το καλύτερο πρώτο λεπτό σε «ταινία» της χρονιάς ενός πρωταθλητή.

Οι Τριπόντιοι στηρίζονται στον Καραδήμα, ο οποίος είναι το πρώτο τους βιολί στην επίθεση. Δίπλα του ο Τσουτης προσφέρει στο μακρινό σουτ και στα ντράιβ, ενώ ο Ράλλης τους δίνει σκορ και παρουσία από μέση απόσταση και δύναμη στη ρακέτα. Ο Τσαφαντάκης και ο Παντελέος κρατούν τα ηνία στην περιφέρεια, με τον Φαλελάκη και τον Τραχάνη να βοηθούν στη ρακέτα, ενώ ο Χασιώτης με τον Δημόγιωργα και τον Χασόγια τους συνεπικουρούν.

Οι Athens Supergrungers ξεκινούν από το πολύπλευρο ταλέντο του Βαρβαρίγου, που ηγείται της ομάδας του σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, με τον Τσίπρα, τον Κατσαμπανη και τον Θεοδώρου να αποτελούν τους τρεις σωματοφύλακες που τον συνεπικουρούν, σκοράροντας σχεδόν τον ίδιο αριθμό πόντων (9,6-9,8) και οι τρεις τους. Ο Χιμος δίνει πολύτιμες λύσεις, ενώ ο Λιουτας με τον Παπαζαφειρίου προσφέρουν βοήθεια σε αρκετούς τομείς, με τους Athens Supergrungers να έχουν συνηθίσει να παίζουν με μικρό ρόστερ στα παιχνίδια τους, γεγονός που τους κρατά ζεστούς καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ένα ματς μια χρονιά, λοιπόν, για τους δύο με τους Τριπόντιους να ξαναβρίσκονται στον ημιτελικό του Challenge League, όπως και πέρσι, ενώ τους Athens Supergrungers να φτάνουν σε αυτόν στην πρώτη τους σεζόν στο 1ο γκρουπ.

Οι δυο ομάδες έχουν διαφορετική λογική στα ρόστερ τους, με τους Τριπόντιους να μην είναι λίγες οι φορές που έχουν και δωδεκάδα στα παιχνίδια τους, ενώ οι Athens Supergrungers είναι συνήθως 6-7 άτομα. Διαφορετική λογική έχουν και αγωνιστικά οι δυο ομάδες, με τους Τριπόντιους να προτιμούν πιο βαριά σχήματα με πιο στιβαρή παρουσία στη ρακέτα, σε αντίθεση με τα ευέλικτα σχήματα με τα φόργουορντ στα οποία αρέσκονται οι Athens Supergrungers.

Τα τρίποντα θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στο ματς, ιδίως από την πλευρά των Τριπόντιων, που δοκιμάζουν πολλά μακρινά σουτ στο ματς, ενώ και ο έλεγχος του ρυθμού θα μας δείξει ποια από τις δυο ομάδες θα πάρει το πάνω χέρι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα επικρατήσει στα ριμπάουντ, με τους Athens Supergrungers να χρησιμοποιούν όλη τους την πεντάδα για να κυνηγήσουν τα «σκουπίδια», γεγονός που ίσως δημιουργήσει προβλήματα στους Τριπόντιους, οι οποίοι απ’ την άλλη βασίζονται στους πιο δυνατούς ψηλούς τους για να ελέγξουν τον συγκεκριμένο τομέα.

Και οι δύο ομάδες έχουν αρκετά επιθετική άμυνα στην περιφέρεια και αναμένεται να δυσκολέψουν η μία το passing game της άλλης, οπότε οι ξεκούραστοι πόντοι και η καλές επιλογές από τη σωστή κυκλοφορία της μπάλας θα μετρήσουν στο τελικό ζύγισμα. Δύο πολύ καλές ομάδες που θα μας προσφέρουν έναν σκληρό αγώνα με φόντο και τρόπαιο την πρώτη πρόκριση σε τελικό του πρωταθλήματός μας και για τις δύο.

C-Drifters – Rocks B.C.

Ένας πόλεμος ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες. Η μία, οι C-Drifters, προέρχεται από τον 1ο όμιλο, εκεί τερμάτισε στη 2η θέση και στα νοκ άουτ κέρδισε με πάνω από 15 πόντους τα παιχνίδια στα οποία πήρε την πρόκριση, επικρατώντας με +19 των Χωμάτων στους «16» στο 3ο ματς και με +27 των Παλαίμαχων Άνω Λιοσίων στους «8» στο 2ο ματς.

Κάπως ανάλογη η πορεία και της άλλης. Οι Rocks B.C. τερμάτισαν στη 2η θέση στον 4ο όμιλο και κέρδισαν με 15 πόντους τη Μαύρη Θύελλα στο 3ο ματς των «16» και με 33 πόντους τους Pick ‘n’ Troll στο δεύτερο ματς των «8».

Πλέον, είναι πανέτοιμοι να παλέψουν για μια θέση στον τελικό του Challenge League. Ως ομάδες μοιάζουν αρκετά. Έχουν και οι δύο σκόρερ που μπορούν να τραβήξουν το παιχνίδι, έχουν αθλητικά κορμιά, έχουν φόργουορντ που βοηθούν στη ρακέτα και τα ριμπάουντ, έχουν ψηλούς που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ζωγραφιστό.

Οι Rocks B.C. είναι η μόνη από τις 8 ομάδες των δύο φάιναλ φορ της λίγκας που είναι καινούργια. Αυτό λέει πολλά και για το πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στο φάιναλ φορ, αλλά και για το πόσο δυνατή ομάδα είναι.

Οι C-Drifters με τον Γαλαίο στον πάγκο τους, χαρακτηρίζονται από συνεχείς αλλαγές. Ο Γαλαίος χρησιμοποιεί αυτό το τρικ για να κρατά τους παίκτες του σε εγρήγορση, αλλά και φρέσκους ταυτόχρονα, ενώ θέλει έτσι να βλέπει την ομάδα του χωρίς να χάνει σε ένταση και ενέργεια όταν κουράζονται οι λεγόμενοι βασικοί. Οι επιθετικές αρετές του Κουτέλα Χ. είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα, με τον Κουτέλα Π. να ακολουθεί από κοντά στη ρακέτα. Εκεί βρίσκεται και ο Μενιδιάτης που κυριαρχεί στα ριμπάουντ και στις μονομαχίες, με τον Ζαφειράκη και τον Τσαγκουρνό να σκοράρουν από την περιφέρεια. Ο Μπουρίτης δίνει δύναμη στο φόργουορντ, με τον Αγγελη, τον Γιοβάνη, τον Λαναρα, τον Παπαδάτο και τον Καραμήτσο να κάνουν το ροτέισον των C-Drifters πλήρες και δυσεπίλυτο γρίφο για όλες τις ομάδες.

Οι Rocks B.C. έχουν τον Γκιουλφέση στον πάγκο τους με τον Μποτοζή να ηγείται στο παρκέ, κάνοντας τα πάντα να μοιάζουν πιο εύκολα με τους πόντους του. Ο Καμαριωτάκης στη ρακέτα δίνει δύναμη και καλά τελειώματα, ενώ ο Παραράς με τον Γκιουλφέση Β. προσφέρουν δύναμη στα φόργουορντ. Ο Κονδύλης βοηθάει στο σκοράρισμα, με τον Παπαευαγγέλου να συνεπικουρεί και τον Παπαδάκη να ελέγχει την ομάδα από το πόιντ. Ο Ευαγγελόπουλος με τον Πετράκη, τον Αυτιά, τον Χατζηστρογγύλη και τον Μηχαλάκη κλείνουν ένα πλήρες ρόστερ που έχει πολλές λύσεις για να αντέξει σε κάθε είδους πρόβλημα μέσα στο ματς.

Το γεγονός ότι μοιάζουν τόσο πολύ όσον αφορά τη λογική χτισίματος του ρόστερ τους, μας προδιαθέτει για έναν πολύ σκληρό αγώνα. Αμφότεροι θα πρέπει να προσέξουν τα πρώτα βιολιά των άλλων, αλλά και τη φθορά από τα φάουλ. Οι ψηλοί τους έχουν συνηθίσει να ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία αλλά θα βρουν απέναντί τους κάποιον που έχει συνηθίσει το ίδιο, ενώ οι άμυνές τους είναι εξίσου σκληρές. Και οι δύο έχουν συνηθίσει να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα, αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα πολύ ωραίο από πλευράς θεάματος ματς αν τύχει και μπουν στο παρκέ με την ίδια λογική επιθετικά, ή σε μια μάχη σκληρή στα μετόπισθεν, αν θέλουν τη νίκη με διαφορετική προσέγγιση.

Το βασικό ερώτημα που έχουν να απαντήσουν οι C-Drifters είναι αν μπορούν να σταματήσουν τον Μποτοζή. Υπάρχει η δύναμη του Καμαριωτάκη στη ρακέτα, τα ριμπάουντ του Παραρά και του Γκιουλφέση, το μυαλό του Παπαδάκη στο γκαρντ. Απ’ την άλλη, οι Rocks B.C. καλούνται να βρουν λύση για τον Κουτέλα Χ. στην περιφέρεια, για τη δύναμη του Μενιδιάτη στο ζωγραφιστό, για την ικανότητα του Κουτέλα Π. να εκμεταλλεύεται το μισμάτς, αλλά και για την ενέργεια του Μπουρίτη.

Αμφότεροι έχουν από 40 λεπτά για να μπορέσουν να κερδίσουν όσο πιο πολλά σημεία από τον αντίπαλό τους και να βγουν τελικά αυτοί στον αφρό, νικητές και φιναλίστ. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα πολύ δυνατό ζευγάρι που θα μας προσφέρει έναν απολαυστικό ημιτελικό, αντάξιο των φοβερών παιχνιδιών που έχουμε δει σε όλη την πορεία του Challenge League.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *