Home / ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ / Το «καρέ του άσσου» του Νικόλα

Το «καρέ του άσσου» του Νικόλα

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2007

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην ΤΣΣΚΑ και την υπογραφή του ηγεμονικού συμβολαίου του, ο Νίκος Ζήσης ανοίγει ένα νέο κύκλο στην καριέρα του.

Στο «καρέ των άσσων» της εθνικής ο Νικόλας θεωρείτο ο τέταρτος, πίσω από τον βραβευμένο Παπαλουκά, τον – παίκτη των προπονητών – Διαμαντίδη και τον Σπανούλη με την απότομη ανοδική πορεία. Ωστόσο, ο Ζήσης πάντα μετρημένος, πάντα σωστός στη συμπεριφορά του, πάντα με σκυμμένο το κεφάλι και το μυαλό στη δουλειά, τείνει να γίνει ο αγαπημένος μας.

Η άποψή μου – που ίσως φανεί αιρετική σε κάποιους – είναι ότι ο Νικόλας είναι ο πιο ταλαντούχος από τους τέσσερις και έχει όλα τα φόντα για να αφήσει εποχή στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι καλύτερος σουτέρ και σκόρερ από τον Παπαλουκά, πιο σταθερή επιθετική λύση από τον Διαμαντίδη, πιο ώριμος και καλύτερος πασέρ από τον Σπανούλη. Μεγαλώνοντας, θα γίνει ακόμα πιο πλήρης και θα τον αποδεχτούν όλοι. Σημασία δεν έχει όμως αυτή η σύγκριση, αλλά ότι ξέρει να κάνει τα πάντα καλά, να σβήνει τις ατέλειες στο παιχνίδι του, να παίζει πάντα σοβαρά και ώριμα, να είναι υπόδειγμα αθλητή και επαγγελματία.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι ο Ζήσης μοιάζει να παίρνει κάτι από κάθε προπονητή του και να μαθαίνει από κάθε στιγμή του (από τα 2-3 buzzerbeater του μέχρι την αγκωνιά του…ακατονόμαστου Βραζιλιάνου). Κάθε σεζόν είναι και καλύτερος και έχει συνηθίσει ήδη, αν και μόλις 24 ετών, να είναι πρωταγωνιστής και να βρίσκεται στο παρκέ όλη την ώρα προσπαθώντας να κάνει την ομάδα και τους συμπαίκτες του καλύτερους.

Ο 24αχρονος Ζήσης είναι ήδη 7 σεζόν στην Ευρωλίγκα (εντάξει 6, η πρώτη ήταν λειψή) και ανεβαίνει γρήγορα στις διάφορες στατιστικές κατηγορίες. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε μερικά χρόνια το όνομά του φιγουράρει δίπλα στους κορυφαίους.

Ο Νικόλας θα πετύχει στη Ρωσία. Όπως πέτυχε και αμούστακο παιδί να οδηγήσει την ΑΕΚ. Όπως πέτυχε να γίνει ηγέτης στο παρκέ και αγαπημένο παιδί του Μπλατ στην Μπενετόν. Όπως πέτυχε να γίνει αναντικατάστατος στην Εθνική και πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση που την ξαναέφερε στην κορυφή.

Ο παίκτης που συμπληρώνει το «καρέ των άσσων» στην Εθνική, μόλις έκανε «καρέ του άσσου» στην καριέρα του…

Καλή επιτυχία Νικόλα…

About nikolask11

Check Also

Προς Ρίο ή Αντίρριο;

Καθώς η Εθνική έχει πατήσει στο Τορίνο και πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση πριν την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *