Home / Α1 / “Ξεκινάμε από Ζαλγκίρις και ΠΑΟΚ”…

“Ξεκινάμε από Ζαλγκίρις και ΠΑΟΚ”…

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2008

Γερό μάθημα έδωσε ο ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό, προς όφελος του… Παναθηναϊκού! Οι «ερυθρόλευκοι» ασύνδετοι και χωρίς πίστη για τη νίκη, δεν έπεισαν ότι θα κατάφερναν να την πάρουν, αφού σε εξαιρετική βραδιά και δήμιος των Πειραιωτών αποδείχθηκε ο Νίκος Κούβελας. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη μεγάλη νίκη υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Φλεβαράκη που έκανε τους παίκτες του να πιστέψουν στο θετικό αποτέλεσμα παρά τη θεωρητικά μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που χώριζε τις δύο ομάδες. Στα πολύ θετικά και ο πολύς κόσμος στην Πυλαία.

Πέρα από τον Κούβελα που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι εδώ και δύο χρόνια, πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του Μαμουτού Ντιαρά που έβαλε 5 τρίποντα, αλλά και του Δημήτρη Βεργίνη που ήταν καθοριστικός στο τέλος. Ο Ίμπο Κουτλουάι μπορεί να μην ήταν τόσο καλός, αλλά έδωσε αύρα νικητή στους Θεσσαλονικείς, εμψυχώνοντας συνεχώς τους συμπαίκτες του και ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Την ίδια ώρα κράταγε την «ερυθρόλευκη» άμυνα απασχολημένη αφού αρκετές φορές δέχθηκε νταμπλ και τριπλ τιμ.

Από την άλλη πλευρά αυτό το αποτέλεσμα βύθισε σε προβληματισμό τον Ολυμπιακό που πρέπει επειγόντως να ψάξει να βρει λύσεις για την κακή του φόρμα και την άσχημη ψυχολογία, αφού η χρονιά σιγά σιγά βαίνει προς μια σημαντική καμπή. Στον αγώνα, οι «κόκκινοι» μπήκαν με σαφή επιθετικό στόχο τον Μάρκ Τζάκσον που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους ημίψηλους του ΠΑΟΚ. Όσο, όμως, περνούσε η ώρα δεν εμφανίζονταν άλλες επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα από πλευράς Ολυμπιακού να αποτελούν απειλή μόνο δύο παίκτες, ο Τζάκσον και ο Γκριρ που σκόραραν τους 58 από τους 80 πόντους της ομάδας τους (αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους 12 του Βασιλόπουλου, βρίσκουμε την αιτία της ήττας, αφού εναλλακτική λύση δεν υπήρχε από πουθενά)! Ωστόσο, οι παίκτες που κουβάλησαν τον Ολυμπιακό δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν στην τελευταία ζαριά των φιλοξενουμένων για τη νίκη και το πικ εν ρολ τους με το σκορ στο 79-77 κατέληξε σε λάθος πάσα του Αμερικανού πλέι-μέικερ.

Το χειρότερο για τους «ερυθρολεύκους» στον αγώνα ήταν ότι ο Γκέρσον την περισσότερη ώρα κοιτούσε σα χαμένος μέσα στο παρκέ χωρίς να βρίσκει λύσεις για να αντιστρέψει τη ροή του ματς, ενώ και η επιστροφή από το +15 του ΠΑΟΚ, οφειλόταν αποκλειστικά στις προσωπικές εμπνεύσεις των δύο Αμερικανών. Η ατυχία στην Πολωνία, έγινε κακή εμφάνιση στο Κάουνας και απογοήτευση στη Θεσσαλονίκη. Οι… αγριεμένες δηλώσεις του Αγγελόπουλου στην κοπή της πίτας έπεσαν στο κενό (το «ξεκινάμε την ανάκαμψη από Ζαλγκίρις και ΠΑΟΚ» έμεινε… αναπάντητο) και το σημαντικότερο είναι ότι η ψυχολογία της ομάδας του Πειραιά βρίσκει… πάτο αφού, εκτός από την αναζήτηση άμεσων λύσεων, πρέπει να συμβιβαστεί και φέτος με το γεγονός ότι θα ψάξει «σπάσιμο» έδρας αν θέλει να διεκδικήσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τον άλλο αγώνα της ημέρας, ο Ομπράντοβιτς με τον Ιτούδη πιο πολύ ασχολήθηκαν με τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την ήττα του Ολυμπιακού, παρά με το να οργανώσουν… σχέδιο δράσης για να κερδίσουν το φιλότιμο Ρέθυμνο (ο Σέρβος κόουτς δήλωσε ότι δεν ασχολείται με άλλα αποτελέσματα αλλά διαψεύστηκε από τον αυθόρμητο πανηγυρισμό του στα αποδυτήρια στο άκουσμα του αποτελέσματος της Πυλαίας). Ο Παναθηναϊκός πήρε «ανάσα» δύο βαθμών από τη δεύτερη θέση ενόψει των δύσκολων εκτός έδρας αγώνων σε Αλεξάνδρειο και ΣΕΦ (μετά το Κύπελλο και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ).

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία του αγώνα ήταν, σε ατομικό επίπεδο, η δυναμική επιστροφή του Μάικ Μπατίστ, αλλά και η πιστοποίηση των πολύ μεγάλων δυνατοτήτων του Ίαν Βουγιούκα που δε θα αργήσει να ανέβει επίπεδο (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ). Την ίδια ώρα, Κώστας Τσαρτσαρής βρήκε την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να αναρρώσει. Εντωμεταξύ, οι «πράσινοι» έγραψαν άλλη μια σημαντική σελίδα στην ιστορία τους, αφού έγιναν η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 400 νίκες στην Α1 κατηγορία.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *