Home / Α1 / «Αιώνιοι» κυριακάτικοι περίπατοι

«Αιώνιοι» κυριακάτικοι περίπατοι

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική την Κυριακή με τους δύο «αιώνιους» να κερδίζουν πολύ εύκολα τα δικά τους παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός στον Άγιο Θωμά και οι Παναθηναϊκός στην έδρα του με την Καβάλα είχαν εύκολο έργο και το έκαναν ακόμα ευκολότερο στο παρκέ.

 
ΜΑΡΟΥΣΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70-94
Η πρώτη περίοδος στο ματς ήταν εκείνη που καθόρισε τις τύχες του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με το πόδι στο γκάζι πατημένο και μετά από δέκα λεπτά είχε πετύχει σχεδόν… σκορ ημιχρόνου. Το 13-38 είναι εξωφρενικό όσον αφορά την επιθετική παραγωγή της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με τη διαφορά να πηγαίνει αμέσως με την έναρξη της δεύτερης περιόδου στους 30 πόντους (13-43).

Ο Ολυμπιακός είχε 17/19 εντός παιδιάς στο πρώτο δεκάλεπτο, έχασε το πρώτο σουτ και είχε 17/18 στη συνέχεια βγάζοντας συνεχείς αιφνιδιασμούς, σμπαραλιάζοντας την άμυνα του Αμαρουσίου. Αν αναρωτιέστε, ο Τεόντοσιτς έχασε ένα τρίποντο στο 7ο λεπτό (και ο Νεστέροβιτς έχασε το πρώτο σουτ της ομάδας του, αλλά στη συνέχεια έγραψε 9/9).

Το πρώτο δεκάλεπτο προμήνυε για διαστημικό σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός παραχαλάρωσε στη συνέχεια εκνευρίζοντας τον Ίβκοβιτς, ο οποίος μετά τη διαστημική πρώτη περίοδο δεν είχε με τι να ασχοληθεί, οπότε έβαζε τις φωνές στους παίκτες του για τα αυτονόητα. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ασχολήθηκαν άλλο με το ματς και στα επόμενα 30 λεπτά απλώς έκαναν συντήρηση της διαφοράς, που κινήθηκε μόνιμα πάνω από τους 20 πόντους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός… έχασε τις τρεις επόμενες περιόδους με επιμέρους σκορ 57-56!

Το μεσημεριανό της Κυριακής ήταν πολύ εύκολο, ένα ξεμούδιασμα ουσιαστικά με τους «ερυθρολεύκους» να έχουν τον αδιανόητο αριθμό των 30 ασίστ στο ματς και των 11 λαθών, βγάζοντας 10/14 αιφνιδιασμούς, νούμερα που είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν.

Πιο σημαντικές ήταν οι δηλώσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο φινάλε, που είπε, κόντρα στη «γκρίνια» των τελευταίων εβδομάδων για τη διεξαγωγή αγώνα στις 12:30 το μεσημέρι: «Η ώρα του αγώνα είναι πολύ καλή. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που ήρθαν. Δεν είναι τρελοί στο ΝΒΑ που το κάνουν έτσι. Τα ματς είναι για τους φιλάθλους. Η χειρότερα ώρα είναι 5μ.μ.. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η ώρα 5μ.μ. είναι εναντίον του μπάσκετ, δεν ξέρω αν το έχει σκεφτεί κανείς». Δεν έχει, βεβαίως, άδικο ο «Ντούντα»…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ 100-72
Δοκιμές έκανε ο Ομπράντοβιτς
στο ματς, πιέζοντας τους αναπληρωματικούς του για να δει αν μπορούν να σταθούν σε ένα ματς φαινομενικά εύκολο όταν εκείνο δεν έχει κριθεί. Η βασική πεντάδα έφτασε στο 19-6 και το 19-13, αλλά στη συνέχεια, με τους Διαμαντίδη-Μπατίστ στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός είδε την Καβάλα να ελέγχει το ρυθμό και να προσπερνάει με επιμέρους (νταμπλ) σκορ 14-28 από το 19-6 ως το 33-34!

Πάντως, ο προπονητής των «πρασίνων» επέμεινε και είδε τους αναπληρωματικούς του να παίρνουν διαφορά 7 πόντων ως το ημίχρονο, απέναντι σε μια Καβάλα που στάθηκε καταπληκτικά στα πρώτα 20 λεπτά, δείχνοντας πάρα πολύ καλά στοιχεία και αποδεικνύοντας γιατί βρίσκεται στο 3-2 (πια). Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πάτησε το πόδι στο γκάζι, ο Νίκολας ζεστάθηκε και με τρία συνεχόμενα δικά του τρίποντα η διαφορά άγγιξε τους 15 πόντους, ενώ η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εύκολη. Το 9-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου ανέβασε πολύ ψηλά τη διαφορά, ο Παναθηναϊκός έτρεξε πολύ, ο Παλάσιο ήταν ο μόνος που το είχε πάρει προσωπικά από πλευράς Καβάλας και στεκόταν ακόμη όρθιος, αλλά η ομάδα του είχε παραδώσει τα όπλα και η διαφορά έφτασε πολύ εύκολα τους 28 πόντους, με την 4η περίοδο να τελειώνει 33-19 στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο Ομπράντοβιτς είδε τον Ίαν Βουγιούκα να έχει 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ, με 6/6 δίποντα και 26 ranking σε 20 λεπτά, αλλά να έχει αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Μοίρασε το χρόνο στους 11 που έπαιξαν (δεν αγωνίστηκε ο Μάριτς) και ξεκούρασε τους πιο καταπονημένους βασικούς (16 λεπτά οι Διαμαντίδης και Μπατίστ, 14 ο Σάτο). Η Καβάλα κρατάει την εμφάνιση του ΜάκΙντος, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία και συνεχίζει να νιώθει αισιόδοξη όσο κρατάει ανέπαφη την έδρα της (έχει 3-0 ως τώρα).

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *