Home / NBA / Σε δίκη για ξυλοδαρμό διαιτητή ο Λόουρι!

Σε δίκη για ξυλοδαρμό διαιτητή ο Λόουρι!

Την καλύτερη χρονιά της καριέρας του κάνει ο Κάιλ Λόουρι των Χιούστον Ρόκετς, όντας βελτιωμένος σε κάθε στατιστική κατηγορία, αλλά δεν είναι όλα τόσο ρόδινα για τον Αμερικανό γκαρντ. Ως… πρωτοχρονιάτικο δώρο ο εισαγγελέας τους Λας Βέγκας αποφάσισε να τον κατηγορήσει με ξυλοδαρμό (πταίσμα) και να τον καλέσει να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 2 Φλεβάρη. Αν ο Λόουρι καταδικαστεί κινδυνεύει με φυλάκιση έως και 6 μηνών και πρόστιμο έως 1.000 δολάρια.

Τι έκανε ο παίκτης των Ρόκετς; Για όλα φταίει… το λοκ άουτ, καθώς ο Λόουρι είχε νευράκια σε αγώνα επίδειξης τη Σεπτέμβρη και επιτέθηκε σε γυναίκα διαιτητή μετά τον αγώνα. Δεν ήταν ο μόνος που είχε νεύρα στο λοκ άουτ (εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ματ Μπαρνς) αλλά ήταν ο μόνος τόσο ηλίθιος ώστε να κινδυνεύει με φυλάκιση. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του εισαγγελέα είπε: «Επιβεβαιώσαμε την κατηγορία εναντίον του Κάιλ Λόουρι και η υπόθεση θα πάει στα δικαστήρια». Θύμα του Λόουρι ήταν η ΙνΦίνι Ρόμπινσον, μία από τους τρεις διαιτητές στο ματς.

Τι έγινε;
Σύμφωνα με το ένταλμα: «Στο τέλος του αγώνα, ο Λόουρι πλησίασε το θύμα και της πέταξε μια μπάλα μπάσκετ, η οποία τη χτύπησε στον κορμό. Το θύμα σήκωσε την μπάλα και του την πέταξε πίσω. Ο Λόουρι νευρίασε από αυτό και είπε ‘Σκύλα, θα σε δω έξω. Θα σου ρίξω ξύλο (σ.σ. I will kick your ass)’». Και παρακάτω λέει ότι ο Λόουρι άρχισε να απομακρύνεται, η Ρόμπινσον πήγε στο χώρο που αλλάζουν οι διαιτητές και ξαφνικά χτυπήθηκε από μια μπάλα μπάσκετ που της ήρθε με μεγάλη ταχύτητα.

Επίσης, στα χαρτιά υπάρχει και το όνομα του Κόρεϊ Μαγκέτι των Μπόμπκατς, που πήγε στη διαιτητή και της ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του Λόουρι, ενώ αργότερα και ο Λόουρι την πλησίασε και είπε: «Συγγνώμη. Ειλικρινά απολογούμαι για ό,τι έκανα. Άφησα τα συναισθήματά μου να με καταβάλουν».

Σύμφωνα με το ένταλμα οι δύο άλλοι διαιτητές επιβεβαίωσαν τα όσα έγιναν και κατονόμασαν τον Λόουρι ως ύποπτο. Μάλιστα, ο ένας εκ αυτών, Μπόμπι ΜακΡόι είπε στους ερευνητές της υπόθεσης ότι «ο Λόουρι ήταν προσβλητικός και προς εμένα και νομίζω ότι θέμα με το θυμό του. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Λόουρι με έβριζε και έβριζε το θύμα για να καταλήξουμε στο περιστατικό όπου τη χτύπησε δυο φορές με μια μπάλα του μπάσκετ».

Ο Λόουρι αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ οι Ρόκετς είπαν το… κλασσικό: «Γνωρίζουμε το θέμα που δημιουργήθηκε εναντίον του Κάιλ. Θα εργαστούμε για να λάμψει η αλήθεια. Δεν σχολιάζουμε περαιτέρω».

Ότι πρέπει να είσαι πολύ βλάκας για να κάνεις τέτοια σκηνή σε αγώνα επίδειξης όπου το βασικό… έκθεμα που επιδεικνύεται είσαι εσύ και ο Μαγκέτι, ας το αφήσουμε ασχολίαστο.

Ο Λόουρι φέτος κάνει «career season» μετά την περσινή χρονιά καθιέρωσης. Είναι καλύτερος σε κάθε στατιστική κατηγορία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές της καριέρας του, έχοντας 15.3 πόντους, 10.0 ασίστ, 6.2 ριμπάουντ και 2.0 κλεψίματα ανά αγώνα.

Αν το δικαστήριο αποφασίσει φυλάκιση του Λόουρι όλα αυτά θα πάνε στα σκουπίδια, χωρίς βέβαια να του φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο εαυτός του. Βέβαια, αν κρίνουμε από πόσα έχουν γλιτώσει οι παίκτες του NBA κατά καιρούς (από υποτιθέμενους βιασμούς οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μέχρι οπλοκατοχή και ξυλοδαρμούς) δύσκολα θα γίνει ο Λόουρι ο πρώτος που θα δοκιμάσει το… «τυφλό» της δικαιοσύνης.

Η ΙνΦίνι Ρόμπινσον, πάντως, έκανε ή δεν έκανε λάθη στο συγκεκριμένο ματσάκι, δεν είναι μια τυχαία διαιτητής. Ήταν πρώην παίκτρια, ενώ είναι μια από τις τρεις (Μαρία Φόουλερ και Έμα Μέιτζορ-Χάσιντζερ οι άλλες δύο) πρώτες γυναίκες διαιτητές που σφύριξαν μαζί ως τριάδα έναν αγώνα (WNBA) στην ιστορία του αμερικάνικου μπάσκετ, το 2010.

Ο πρωτοπόρος Ματ Μπαρνς

Και για να μη λέμε πράγματα χωρίς να τα εξηγούμε, ας θυμηθούμε το περιστατικό του Μπαρνς. Τα… νευράκια του Ματ Μπαρνς είναι γνωστά σε όλους, με τον Μπαρνς να έχει συλληφθεί για ξυλοδαρμό στο σπίτι του και να έχει τιμωρηθεί από το NBA επειδή έσπρωξε αντίπαλο βοηθό προπονητή. Δεν θα μπορούσε να μην είναι πρωτοπόρος και στο λοκ άουτ. Μπορεί ο Μάικλ Μπίσλι λίγες ώρες νωρίτερα (στις 5 Αυγούστου) να είχε σπρώξει στο πρόσωπο έναν οπαδό σε αγώνα επίδειξης στη Νέα Υόρκη, αλλά μάλλον όταν το έμαθε ο Μπαρνς φοβήθηκε ότι θα του πάρουν τα πρωτεία.

Έτσι, σε φιλικό αγώνα ανάμεσα στους… φίλους Μπαρνς (με το όνομα «Dream Team»… ναι, θα ‘θελες) και στους φίλους κάποιου άλλου (με το όνομα East Bay), ο Μπαρνς γρονθοκόπησε έναν αντίπαλο στο πρόσωπο. Και μετά, ειλικρινά μετανιωμένος, είπε: «Δεν θα ανεχτώ τίποτα. Είμαι μεγάλος άνθρωπος, οπότε αν νομίζεις ότι θα έρθεις εδώ και θα με παίξεις σκληρά και βρώμικα, δεν θα ανεχτώ τα σκατά σου. Μου έριξε αγκωνιά και με έσπρωξε, οπότε την έφαγε. Οι άλλοι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν σε μένα. Όχι, δεν μπορείτε. Κανείς δεν μπορεί, γιατί είμαι άντρας. Αν νομίζεις ότι μπορείς να μου το παίξεις μαγκάκι, αυτά τα σκατά δεν περνάνε σε μένα». Περαστικά…

Βέβαια, ο Μπαρνς τότε όχι μόνο δεν είχε αποβληθεί, αλλά έβαλε και το νικητήριο καλάθι για την «Dream Team» του…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *