Home / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012 / Ματσάρα και υπόσχεση για ακόμα καλύτερα

Ματσάρα και υπόσχεση για ακόμα καλύτερα

Μπορεί να απέχουμε μια εβδομάδα περίπου από το πρώτο μπασκετικό τζάμπολ στο Λονδίνο, αλλά τα πράγματα έχουν ανάψει από τώρα. Οι Αμερικανοί πήγαν με ύφος χιλίων καρδιναλίων και φανέλες ρετρό της Dream Team από το 1992 για να παίξουν με την Αργεντινή, αλλά το τελικό 86-80 δείχνει ότι στο Λονδίνο θα έχουμε ματσάρες και οι άσκοπες συζητήσεις συγκρίσεων με ομάδες-μύθους μπορούν να σταματήσουν μια και καλή. Χάρη στον Ντουράντ οι Αμερικανοί παρέμειναν αήττητοι στα φιλικά, αλλά οι Αργεντινοί έδειξαν ότι τον… παλιό δεν μπορείς να τον υποτιμάς.

Γερασμένη ομάδα σίγουρα, αλλά απίστευτα μπασκετική, είναι βέβαιο ότι για όλους τους φίλους του αθλήματος είναι μια ομάδα nice to watch. Μια ομάδα, δηλαδή, που περιμένουμε να λατρέψουμε. Η FIBA το έχει καταλάβει, στο τελευταίο μπασκετικό ταξίδι αυτής της ομάδας, και τα κλιπάκια είναι ανάλογου ύφους:

Στο φιλικό, οι Αμερικανοί μπήκαν θεαματικά, προηγήθηκαν με 19-3 από το τρίποντο του Κόμπι Μπράιαντ και όντως, στο πρώτο δεκάλεπτο έμοιαζαν κάτι σαν… Dream Team. Η δύναμη που ανέδυαν οι ιστορικές φανέλες; Το γεγονός ότι οι Αργεντινοί μπήκαν πιο χαλαρά; Ή ίσως τα τρίποντα, με 7 στην πρώτη περίοδο οι Αμερικανοί προηγήθηκαν με 31-16 στο δεκάλεπτο. Οι Αργεντινοί μείωσαν στους 7 πόντους ως το ημίχρονο (47-40), αλλά στο ξεκίνημα της επανάληψης η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 20 πόντους για τους Αμερικανούς, αλλά γρήγορα το ματς γύρισε και πάλι.

Και από το 26ο λεπτό και μετά σταμάτησε να θυμίζει φιλικό. Ο Καμπάθο μάλωσε με τον Πολ που του έκανε σκληρό φάουλ, ενώ στη συνέχεια Σκόλα με Νοτσιόνι απ’ τη μία και Άντονι με Ντουράντ απ’ την άλλη έκαναν σαν τα κοκόρια ως το τέλος του αγώνα.

Ο Τζινόμπιλι έβαλε καλάθι και φάουλ λίγο πριν το τέλος για να μειώσει στους 4 πόντους, με τον Ντουράντ και τον Πολ να απαντούν με τρίποντα για το +8 των Αμερικανών με δύο λεπτά να απομένουν.

Μετά το ματς ο ΛεΜπρον ήταν ενθουσιασμένος: «Μου αρέσει πολύ. Σιχαίνομαι να περνάμε αέρας από τα φιλικά παιχνίδια και μετά να πηγαίνεις στο Λονδίνο και να αρχίσουν να γίνονται όλοι ανταγωνιστικοί. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει σημασία με πόσους πόντους κερδίζεις, θες απλώς να παίξεις καλά και νομίζω ότι απόψε γίναμε καλύτερη ομάδα».

Απ’ την άλλη, ο Κόμπι Μπράιαντ έβγαλε το καπέλο στους Αργεντινούς: «Είναι πολύ δύσκολο. Η Αργεντινή είναι πολύ καλή ομάδα, με τρομερή πνευματική ετοιμότητα. Συνεχίζουν να παίζουν σκληρά ανεξαρτήτως του σκορ και αυτό ήταν τρομερή πρόκληση για εμάς να καταφέρουμε να κερδίσουμε, δεν μπορούσαμε να σε κανένα σημείο του ματς να το καθαρίσουμε».

Για τους Αμερικάνους ο Κέβιν Ντουράντ είχε 27 πόντους και 6 ασίστ με 7/11 τρίποντα, ο Κόμπι Μπράιαντ είχε 18, ο Τζέιμς είχε 15 και 5 ασίστ και ο Ουέστμπρουκ είχε 13. Οι Αμερικανοί είχαν 23 ασίστ στον αγώνα. Χάρντεν και Ντέιβις δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό, ενώ ο Λοβ έπαιξε 7 λεπτά. Οι Αμερικανοί κλείνουν τα φιλικά τους αύριο εναντίον της Ισπανίας.

Απ’ την άλλη ο Μανού Τζινόμπιλι είχε 23 πόντους με 7/13 εντός παιδιάς, ο Λουίς Σκόλα είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Κάρλος Ντελφίνο 15 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Πάμπλο Πριτζιόνι 8 πόντους και 6 ασίστ.

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Πάντως, για να μην ξεχνιόμαστε, και ο Ντουράντ φεύγει με κούπα ως το μπόι του επειδή είναι MVP αγώνα στα φιλικά των Αμερικανών…

About nikolask11

Check Also

Στα ημιτελικά το μπάσκετ με αμαξίδιο

Μπορεί στη χώρα μας να μην παίρνει σχεδόν καθόλου δημοσιότητα, αφού η αθλητική παιδεία των …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *