Home / Α1 / Νεο-Ναζιστικό παραλήρημα κατά του Σχορτσανίτη

Νεο-Ναζιστικό παραλήρημα κατά του Σχορτσανίτη

Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα έμπαιναν και στα χωράφια του αθλητισμού και του μπάσκετ, ότι θα το ακούγαμε κι αυτό, απλώς ορισμένοι από εμάς δεν το είχαν φανταστεί. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτική εκπομπή, προφανώς ενοχλημένος από το χρώμα του δέρματος του Σοφοκλή Σχορτσανίτη δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θεωρεί Έλληνα τον Σχορτσανίτη… γιατί «δεν είναι και οι δυο γονείς του από την ευρωπαϊκή φυλή» και δεν μπορεί η Χρυσή Αυγή να είναι «υπερασπιστές της ράτσας των σκύλων», δεν μπορούν να μπλέκουν «το πεκινουά με το λαμπραντόρ», αφού «ο Θεός έτσι τα έπλασε κι έτσι πρέπει να παραμείνουν».

Για όσους ανατριχιάσαμε από τα παραπάνω, που προφανώς και είναι η θεωρία του δόγματος της Αρίας Φυλής, να νιώσετε χαρούμενοι, σημαίνει ότι δεν μας έχει αναισθητοποιήσει πλήρως ο σύγχρονος τρόπος ζωής, σε σημείο που να μην μας ευαισθητοποιεί τίποτα. Και κερασάκι στην τούρτα η δήλωση ότι «δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες. Είναι ένα μεγάλο ψέμα». Κάτι σαν το συμβάν του Ρόζγουελ δηλαδή. Όλοι μιλάνε για τους εξωγήινους αλλά κανείς δεν τους έχει δει, είναι ένα μεγάλο ψέμα για να τραβάει τουρίστες…

Εγώ δεν θα ασχοληθώ με τα γραφικά «και το λένε για τον Σχορτσανίτη που έχει βοηθήσει τόσο την εθνική Ελλάδας». Δεν κρίνω την ελληνικότητα με βάση τις συμμετοχές στην εθνική, ούτε θα δώσω υπόσταση και αξία στο παραλήρημα προσπαθώντας να απαντήσω… επιχειρηματολογώντας.

Ο επίμαχος διάλογος έγινε στο πλαίσιο της εκπομπής «Μακελειό» στο Extra 3, όπου ο Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής του κόμματος της Χ.Α., είπε τα εξής:

Μ.: Αν στο κόμμα σας ερχόταν μία Ελληνίδα έγχρωμη ή ένας Έλληνας έγχρωμος που ήταν Έλληνας αλλά ήταν το χρώμα του σκούρο. Θα τον παίρνατε στο κόμμα;
Η.Π.: Τι εννοείτε σκούρο; Ηλιοκαμένος;

Μ.: Να ήταν μαύρος. Χριστιανός ορθόδοξος, ο οποίος είναι Έλληνας με ελληνική ταυτότητα. Ο Σχορτσανίτης.
Η.Π.: Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα.

Μ.: Είσαστε ρατσιστές ή απλώς πολεμάτε τους λαθραίους όπως λέμε;

Η.Π.: Το να πιστεύεις στη διαφορετικότητα των φυλών δεν είναι κακό πράγμα.

Μ.: Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το δόγμα της Αρίας Φυλής.

Η.Π.: Προς θεού. Πώς θα γίνει δηλαδή; Πρέπει να είμαστε υπερασπιστές της ράτσας των σκύλων; Δηλαδή, να μην μπερδεύουμε το πεκινουά με το λαμπραντόρ. Εμείς θεωρούμε ότι ο Θεός τα έπλασε έτσι και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Τιμή τους και καμάρι τους που είναι μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι. Δε θεωρούμε ότι είναι Έλληνες. Δεν είναι βασικά.

Μ.: Εσείς κυνηγάτε τους λαθραίους ή όλους;
Η.Π.: Εμείς δεν τους κυνηγάμε. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Έλληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Προφανώς από το συνδυασμό των παραπάνω προκύπτει ότι ο Σχορτσανίτης είναι… λαθρομετανάστης. Βέβαια, όσο τρομακτικές, απάνθρωπες, επικίνδυνες κι αν είναι αυτές οι ιδέες, έχουμε καταφέρει να τις κάνουμε «mainstream» θεωρώντας πολύ φυσικό να τις ακούμε στην τηλεόραση και να τις δεχόμαστε ως… τη διαφορετική άποψη μπαίνοντας στη λογική να απαντήσουμε με επιχειρήματα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ίσως «έχουμε συνηθίσει ήδη το τέρας» όπως έλεγε και ο Μ. Χατζιδάκις.

Σχετικά με την Άρια Φυλή

Ο όρος άρια προέρχεται από τα σανσκριτικά, ārya σήμαινε «τιμημένος, σεβαστός, ευγενής», στην προέλευσή της η λέξη λειτουργούσε ως εθνικός αυτοπροσδιορισμός. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως συνώνυμο των «Ινδο-Ευρωπαίων» (και κάποιες φορές ως συνώνυμο των «Ινδο-Ιρανών»), χρήση που πλέον θεωρείται απηρχαιωμένη και πολιτικά λανθασμένη. Πάντως, ο όρος Indo-Aryan χρησιμοποιείται και σήμερα για να περιγράψει το ινδικό μισό των Ινδο-Ιρανικών γλωσσών (σανσκριτικά, Χίντι, Ούρντου, Μπενγκάλι, κτλ).

Στον 19ο αιώνα ο όρος «Άρια Φυλή» χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει «μια φυλή ανθρώπων», εννοώντας, σύμφωνα με τον Μαξ Μίλερ, «μια ομάδα φυλών ή ανθρώπων, μια εθνική ομάδα». Η Άρια Φυλή θεωρούνταν υποκατηγορία της Καυκάσιας Φυλής, που προερχόταν από τους Πρωτο-Ινδο-Ευρωπαίους, οι οποίοι στη σύγχρονη εποχή μένουν στην Ινδία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ, την Ευρώπη, την ασιατική Ρωσία, το Κεμπέκ, την ανατολική Νότια Αμερική, τη Νότιο Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, την Αρμενία, τη Σρι Λάνκα, τις Μαλδίβες, την Αγγλο-Αμερική και αλλού.

Παρότι ο Μίλερ εννοούσε αρχικά απλώς «μια γραμμή καταγωγής» το έργο του χρησιμοποιήθηκε για τον ρατσιστικό χρωματισμό της «Άριας Φυλής» ως ανώτερης ευρωπαϊκής λευκής φυλής. Ο Μίλερ πολλές φορές προσπάθησε να αντικρούσει αυτή την εξέλιξη λέγοντας ότι η ανακάλυψή του για κοινή καταγωγή των Ευρωπαίων και των Ινδών είναι το μεγαλύτερο επιχείρημα κατά του ρατσισμού και «όποιος εθνολόγος μιλήσει για Άρια Φυλή, άριο αίμα, άριο χρώμα ματιών, μαλλιών και δέρματος είναι άσχετος με αυτό που κάνει» για να συμπληρώσει ότι «οι πιο μαύροι Ινδουιστές αποτελούν το πρώτο στάδιο του άριου λόγου και σκέψης, πολύ περισσότερο από τους λευκότερους Σκανδιναβούς».

Στην υπεραπλούστευση της θεωρίας του, ο διαχωρισμός της Καυκάσιας Φυλής σε Αρίους, Σημίτες και Χαμίτες έγινε με βάση γλωσσολογικά κριτήρια και όχι ανθρωπολογικά, με τα ανθρωπολογικά κριτήρια να μιλούν για Σκανδιναβική, Αλπική και Μεσόγεια φυλή. Όλα αυτά μπήκαν σε έναν αχταρμά στο τέλος του 19ου αιώνα και, παρότι δεν υπήρχε καμία τέτοια ένδειξη (ίσα ίσα που όλες οι μελέτες τις εποχής κατέληγαν στο αντίθετο) συνδέθηκε η Άρια Φυλή με την ανθρωπολογία και θεωρήθηκε ανώτερη από τις υπόλοιπες, περιλαμβάνοντας, βέβαια, «ανθρωπολογικά», ό,τι… συνέφερε τους οπαδούς της από πλευράς χρώματος δέρματος, ακόμη κι αν… οι νέοι εκπρόσωποι ανήκαν (ως προς τον αρχικό διαχωρισμό καταγωγής φυλών) σε άλλες φυλές.

Στη Γερμανία η ιδέα ότι οι Άριοι προέρχονται από τις βόρειες φυλές, τους Γότθους και τους Βάνδαλους είχε μεγάλη απήχηση στις αρχές του 20ου αιώνα, διαπλεκόμενη βεβαίως με αντισημιτικές ιδέες. Η Άρια λογική μιλούσε για μια «κυρίαρχη φυλή» που κυριαρχούσε στον κόσμο από την… Ατλαντίδα 10.000 χρόνια πριν, την Ατλαντίδα που καταστράφηκε γιατί η Άρια φυλή αναμίχθηκε με κατώτερες και μολύνθηκε.

Όλες αυτές οι ιδέες βρήκαν μεγάλη απήχηση στη Γερμανία μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και εξελίχθηκαν στη χρήση των ναζί για την Άρια φυλή, η οποία ήταν «κυρίαρχη φυλή», ίδια με τη σκανδιναβική, και έπρεπε να προσπαθήσει να κρατήσει την αγνότητά της με κάθε τρόπο (απαγόρευση επιμειξίας, στείρωση των πνευματικά αρρώστων, εκτέλεση των ιδρυματοποιημένων ως μέρος προγράμματος ευθανασίας, και άλλα). Ο Χάινριχ Χίμλερ ήταν εκείνος που διατάχθηκε από τον Χίτλερ να εκτελέσει την Τελική Λύση, το Ολοκαύτωμα, για να διατηρηθεί η καθαρότητα της Άριας φυλής, με τα γνωστά τραγικά για τον πλανήτη αποτελέσματα.

Από αυτά έχει προέλθει η νέο-Ναζιστική θεωρία της Άριας Φυλής μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, που λέει (προφανώς κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο αχταρμά τις επιστημονικές ανακαλύψεις) ότι οι Ινδο-Ιρανοί μπορεί να είναι «Άριοι» στο όνομα, αλλά δεν είναι αληθινοί Άριοι επειδή έχουν αναμιχθεί με Άραβες και Μογγόλους, άρα… Άριοι είναι μόνο οι λευκοί που προέρχονται από τις «βόρειες φυλές της Ευρώπης».

Σκοπός της νέο-Ναζιστικής Άριας φυλής (οι οπαδοί της δεν χρησιμοποιούν τον όρο νεοναζισμός, αλλά τον όρο εθνικοσοσιαλισμός επειδή δεν θέλουν να συσχετιστούν με τη ναζιστική Γερμανία), που σε παγκόσμια κλίμακα δέχεται Αμερικανούς, Άγγλους, Γάλλους, Ρώσους ως τις 4 κυρίαρχες ομάδες της φυλής της, είναι η δημιουργία ενός «καθαρού» κράτους (με τον διωγμό και τον αφανισμό όλων όσων δεν ανήκουν στην Άρια φυλή και ζουν εκεί), που θα κυριαρχήσει στον κόσμο, αφού θα είναι η ανώτερη φυλή, επιβάλλοντας αν χρειαστεί την κυριαρχία της με πυρηνικά όπλα.

Στη βάση της ιδεολογίας τους υπάρχουν στοιχεία του δόγματος των Ναζί, στρατιωτικός εθνικισμός, ρατσισμός, ξενοφοβία, ομοφοβία, αντισημιτισμός, άρνηση του Ολοκαυτώματος, ενσωμάτωση συμβόλων των Ναζί.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *