Home / Α1 / «Σπανουλιάδα» στη Ρόδο, «δικέφαλοι» γίγαντες, ανάσα για Πανελλήνιο

«Σπανουλιάδα» στη Ρόδο, «δικέφαλοι» γίγαντες, ανάσα για Πανελλήνιο

Η πρώτη αγωνιστική του 2011, 10η στο πρωτάθλημα, ξεκίνησε με απίστευτο ενδιαφέρον, ωραία παιχνίδια και πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης κέρδιζε μόνος του τον αξιόμαχο Κολοσσό στην εκπνοή, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έπαιρναν πολύ σημαντικά διπλά «επιβίωσης» με τον Μηνά Γκέκο να ξεσπά και τη φημολογία για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να επανέρχεται, ενώ ο Πανελλήνιος έβγαζε προσωρινά από το κεφάλι του την πλαστική σακούλα ασφυξίας κερδίζοντας στο Περιστέρι.

Ο Ίκαρος έγινε η πρώτη ομάδα που φεύγει από την Καβάλα με ροζ φύλλο στις αποσκευές, ενώ ο Άρης χρειάστηκε ένα τρομερό ξέσπασμα για να κερδίσει άνετα το Μαρούσι. Η αγωνιστική κλείνει την Πέμπτη με τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο.

 
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-71
Οριακά
κέρδισε ο Ολυμπιακός στη Ρόδο τον Κολοσσό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μέτριοι σε όλο το ματς, έδωσαν δικαιώματα τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο πολύ καλός Κολοσσός για να διεκδικήσει τη νίκη ως το φινάλε. Τελικά, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι καταπληκτικός και να προσφέρει μια από τις ξεχωριστές στιγμές του φετινού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός κέρδισε, αλλά δεν έπεισε κανέναν μόλις 2 μέρες μετά την κλήρωση του Top-16 της Ευρωλίγκας.

Ο Κολοσσός μπήκε δυνατά στο ματς και εκμεταλλεύτηκε το τραγικό 2/12 του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα για να ξεφύγει με 27-20. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να αντιδρούν και έτρεξαν ένα 5-21, το οποίο περιείχε ένα 0-11, για να ξεφύγουν με 32-41. Όμως, δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το ματς και ο Κολοσσός με έναν εκπληκτικό (ξανά) Πατ Καλάθη μείωσε και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι. Παρότι ο Ολυμπιακός είχε μικρά προβαδίσματα στο ματς (55-59 και 61-64) έβλεπε τον Κολοσσό να ισοφαρίζει στο 67-67 και να διεκδικεί το ματς στα ίσα. Τότε, ο Σπανούλης πέτυχε ένα εκπληκτικό τρίποντο, κάνοντας και το «κομμάτι» του μετά, απαιτώντας από την εξέδρα να «κάνει ησυχία». Μια από τις σκηνές που σε όλους μας αρέσουν όταν τη βλέπουμε στα ξένα πρωταθλήματα, αλλά στα μέρη μας… την υποδεχόμαστε με βρισιές και ειρωνείες (και δεν μιλάω για τους οπαδούς του Κολοσσού, αλλά για τους… «ουδέτερους»).

Το γεγονός ότι ο Σπανούλης ήταν εξωφρενικός με 30 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ με 9/14 εντός παιδιάς και 8/10 βολές σε μόλις 30 λεπτά συμμετοχής, δεν είναι ικανό για να κρύψει τις «ασθένειες» που έδειξε ο Ολυμπιακός (που βεβαίως έπαιζε χωρίς Μπουρούση, Πελεκάνο). Ο Παπαλουκάς ήταν ξανά εκτός αγώνα στην επίθεση (και είχε και 0 ασίστ), ο Κέσελι με τον Λούκας ήταν απλά ανύπαρκτοι επιθετικά, χωρίς να έχουν ρόλο και αυτοπεποίθηση, ενώ είδαμε και πόσο μπορεί να «στραβώσει» το ματς, αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει πόντους από τους ψηλούς.

Μπορεί ο Γλυνιαδάκης να ήταν πολύ καλός, όπως και ο Έρτσεγκ, αλλά Μαυροκεφαλίδης και Νεστέροβιτς είχαν 1/13 εντός παιδιάς, νούμερο… χειρότερο από τραγικό για ψηλούς. Ο Τεόντοσιτς επιμένει να παίζει συνεχώς εκτός συστημάτων, αλλά αντί να επιχειρεί επιθέσεις με ντράιβ, σουτάρει συνεχώς τρίποντα, σε βαθμό υπερβολής (1/9). Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Ολυμπιακός είχε 24 χαμένες επιθέσεις (μόνο από σουτ) και 4 εύστοχες (4/28 δηλαδή) από τους Παπαλουκά, Νεστέροβιτς, Μαυροκεφαλίδη και Τεόντοσιτς, δηλαδή από παίκτες «βασικούς» στο ροτέισον.

Ο Ίβκοβιτς πρέπει να προβληματιστεί για τα δείγματα αγωνιστικής απειθαρχίας, για το γεγονός ότι δύο ξένοι του ουσιαστικά… πιάνουν χώρο στο ρόστερ και δεν έχουν μπει στο κλίμα, αλλά και για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν μοιάζει να ανεβάζει στροφές παρότι η σεζόν προχωρά. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι τέτοια εποχή, οι «ερυθρόλευκοι» «έβγαζαν μάτια», παίζοντας το καλύτερο επιθετικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Στη Ρόδο ο Ολυμπιακός έκανε πολύ λιγότερα λάθη (11 έναντι 19 του Κολοσσού), αλλά είχε μόλις 9 ασίστ (17 ο Κολοσσός) που δείχνουν πόσο άσχημα επιθετικά έπαιζε.

Ο Κολοσσός μοιάζει να είναι πολύ δυνατός, όπως και πριν τις γιορτές, αλλά και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα: ανύπαρκτους επιθετικά ξένους. Και μπορεί ο Τζόρνταν να κάλυψε τους 3 πόντους στο ματς με 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, αλλά ο Ιβάνοβιτς ήταν απλά «παρών» στο γήπεδο. Καλάθης, Τσάμης και Χαρίσης τραβούν το κουπί, με τον Καλάθη να είναι απίστευτος φέτος, δείχνοντας πόσο πολύ ταλέντο έχει, με έναν προπονητή που ξεκάθαρα μπορεί να τον εκμεταλλευτεί.

ΑΡΗΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ 86-63
Ο Άρης κέρδισε το Μαρούσι για να το βάλει από κάτω του στη βαθμολογία, αφού οι δύο ομάδες μέχρι και την 9η αγωνιστική ισοβαθμούσαν. Οι «κίτρινοι» δεν δυσκολεύτηκαν ουσιαστικά καθόλου, αφού τους έφτανε ένα γιγάντιο σερί στο δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου για να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να μην τον χάσουν ποτέ.

Το Μαρούσι μπήκε δυνατά στο «κρύο» Αλεξάνδρειο και «πάγωσε» ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα με το 2-10 στο πρώτο πεντάλεπτο. Κάπου εκεί, όμως… χαιρέτησε, υποκλίθηκε και αποχώρησε από το γήπεδο. Ο Άρης έτρεξε ένα από τα μεγαλύτερα σερί… της σεζόν, κάνοντας ένα 24-0 για το 26-10 και την πλήρη αντιστροφή του κλίματος στον αγώνα.

Το Μαρούσι είχε 5 λάθη και 0/5 ως το δεκάλεπτο, μην μπορώντας να σκοράρει ούτε από κοντά ούτε από μακριά. Ο Άρης που έτρεξε καταπληκτικά το γήπεδο στα 5 αυτά λεπτά «καθάρισε» ουσιαστικά τον αγώνα. Τα κολλητά τρίποντα του Μπράουν, που για ένα λεπτό ήταν… στη ζώνη του λυκόφωτος, έκαναν το 6-10 αμέσως 15-10 και το ματς έκανε «φτερά». Ο Άρης έχασε 4 σουτ ως το δεκάλεπτο, αλλά στα 3 από αυτά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ.

Το Μαρούσι ξεκίνησε με ένα 0-13 τη δεύτερη περίοδο, αλλά μόλις ο Άρης άφησε τη χαλαρότητα κατά μέρος, έκανε σαφές ότι το παιχνίδι ήταν δικό του για να το χάσει. Και δεν το έχασε. Ήδη από την τρίτη περίοδο είχε κριθεί ο αγώνας, με το Μαρούσι να κάνει πολλά λάθη (20 έναντι 12) και να μην μπορεί να επιστρέψει, παρότι δεν έπαιζε άσχημα. Το νεκρό διάστημα της πρώτης περιόδου και η ωριμότητα του Άρη που κράτησε το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το υπόλοιπο ματς έκαναν το παιχνίδι εύκολο στο τέλος και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 23 πόντους.

Έτσι, ο Άρης μπήκε καλά στο 2011, αν και έδειξε και πάλι πρόβλημα στη ρακέτα (ο Μπάγκαριτς ήταν «πολύς» για τους Μπρόβνιακ, Σκορδίλη, Ντάνστον), όμως οι 11/11 αιφνιδιασμοί τον βοήθησαν να κάνει το ματς εύκολα δικό του. Πολύ καλός ο Μπράουν έδειξε μερικές από τις επιθετικές του αρετές, ενώ ο Τάκερ ήταν ξανά ο καλύτερος του γηπέδου. Το Μαρούσι λίγα έχασε από τον αγώνα, που ούτως ή άλλως ήταν εκτός προγράμματος (άλλωστε από ένα σημείο και μετά έδειξε να μην… «πολυκόπτεται» για το πώς θα κατέληγε ο αγώνας), ενώ είδε και τον Κλεμέντε να μπαίνει στο ροτέισον της ομάδας.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ 68-72
Δραματικό φινάλε
είχε το ματς του Ηρακλή με την ΑΕΚ, όμως το μεγαλύτερο «δράμα» το είχαμε μετά το φινάλε, στη συνέντευξη τύπου, όταν ο Μηνάς Γκέκος δεν άντεξε και άρχισε να… τα λέει όλα. Η ΑΕΚ έκανε ανατροπή στο φινάλε, αφού στο 35ο λεπτό έχανε με 64-61, αλλά στο τέλος έφυγε νικήτρια, δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Μόνο τέτοια έχουν οι παίκτες της, καθώς… παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν έχουν πια ούτε ζεστό νερό να πλυθούν μετά την προπόνηση ή tapes να δέσουν χέρια και πόδια! Όλα αυτά σε ομάδα Α1 κατηγορίας και μάλιστα ομάδα του βεληνεκούς της ΑΕΚ.

Αν ο Σπαρκς φύγει τελικά από την ΑΕΚ (όπως όλα δείχνουν) στην «Ένωση» θα έχουν να θυμούνται ότι τους έδωσε αυτόν τον αγώνα. Αυτός έκανε το 64-63, αυτός έδωσε την ασίστ στον Δορκοφίκη για το 64-65, αυτός πέτυχε το τρίποντο του άλλαξε τις ισορροπίες για το 65-68 της ΑΕΚ. Μετά ήρθε ο Νικολαΐδης (παλιά του τέχνη κόσκινο) με νέο τρίποντο να δώσει σημαντικό «αέρα νίκης» στην ΑΕΚ για τη βολή του Σπαρκς στο φινάλε, που κράτησε την «Ένωση» σε απόσταση ασφαλείας με 15 δευτερόλεπτα να απομένουν. Αυτοί ήταν και οι 6 πόντοι του Σπαρκς στον αγώνα.

Ως τότε, ο Δήμος Ντικούδης και οι Καστλ-Νικολαΐδης τραβούσαν το επιθετικό «κουπί» της ΑΕΚ, που ξεκίνησε από την Αθήνα χωρίς να ξέρει αν θα έχει τους Μακ και Γκράντι στη διάθεσή της! Τελικά τους είχε, αλλά μόνο στα… χαρτιά, αφού αμφότεροι ήταν απροπόνητοι και εκτός κλίματος (εντελώς λογικό).

Ο Ηρακλής, απ’ την άλλη, έχει τεράστιο επιθετικό πρόβλημα, τέτοιο που… πιθανότατα ούτε στην προπόνηση δεν μπορεί να σκοράρει (ίσως η απόκτηση του Ηλιάδη βελτιώσει λίγο την κατάσταση αυτή). Το έδειξε και στο ματς με την ΑΕΚ, φτάνοντας πια τις 7 συνεχόμενες ήττες, κλείνοντας 2 μήνες χωρίς νίκη (τελευταία στις 6 Νοέμβρη!). Το διπλό ήταν «χρυσάφι» για την ΑΕΚ, που με ήττα ήταν 12η μόλις μία νίκη πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Τώρα είναι 10η με 2 νίκες διαφορά από τον 13ο Πανελλήνιο.

Μετά το ματς, ο Μηνάς Γκέκος έδειξε πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ μιλώντας για «μπουρδέλο» (“γράψτε το όπως θέλετε, είμαστε ένα μπουρδέλο”), αφού είπε ότι «δεν έχουμε ζεστό νερό να κάνουμε μπάνιο, παίζουμε σε γήπεδο άδειο που είναι ψυγείο, δεν έχουν τα παιδιά φάρμακα, τέιπ, δεν έχουν τίποτα». Είπε ότι η ΑΕΚ έκανε προπονήσεις με 6 παίκτες, ότι «είναι με το ένα πόδι στην Α2, δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε, δεν μπορώ να τους πιέζω κάθε μέρα». Έκανε έκκληση στον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο στο ματς με τον Άρη, αλλιώς «θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η χρονιά». Γενικά, περιέγραψε με τα πλέον ζοφερά χρώματα το τι πέρασαν οι παίκτες της ΑΕΚ στις γιορτές, που υποτίθεται ότι θα ηρεμούσαν και θα γέμιζαν τις μπαταρίες τους.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 66-77
Ο ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματά του, παρά την τιμωρία έδρας που πρόσφατα έμαθε, παρά τις φήμες ότι πολύ σύντομα θα χάσει τον καλύτερό του παίκτη (Λάζαρος Παπαδόπουλος), μπόρεσε και κέρδισε στην Αθήνα τον Ηλυσιακό κάνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη φέτος. Βασικός λόγος για τη νίκη ήταν ο Ρόουλι Μάρσαλ, ο οποίος ήταν άποντος ως το 28-25 και έβαλε 19 πόντους από τους επόμενους 52 του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον ΜακΓκραθ ήταν ακόμα… λιγότερος από πλευράς ροτέισον, με τον Παπαδόπουλο και τον Μάρσαλ να παίζουν από 39 λεπτά έκαστος. Δέδας, Αποστολίδης, Ντόζιερ, Γκρέι και Τζεσέφσκι μοιράστηκαν τον υπόλοιπο χρόνο, με τον Γιαννακίδη να πατάει για 7 λεπτά παρκέ.

Ο Ηλυσιακός μπήκε δυνατά, έτρεξε το ματς στο ξεκίνημα για να προηγηθεί με 22-10. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά από τη στιγμή που ο Μαρκόπουλος γύρισε την άμυνα σε ζώνη. Οι παίκτες του Ηλυσιακού άρχισαν να τα «σπάνε» από μακριά, ο ΠΑΟΚ μείωσε πολύ πολύ γρήγορα για να ισοφαρίσει σε 28-28 με τους πρώτους πόντους του Μάρσαλ.

Από εκεί και πέρα ο Μάρσαλ έκανε τη διαφορά, ο Γκρέι τον συνεπικουρούσε και ο Παπαδόπουλος δυσκόλευε την κίνηση στη ρακέτα, για να ελέγξει πλήρως ο ΠΑΟΚ το ματς ως το τέλος του. Μάλιστα, πήρε διαφορά 18 πόντων στο 47-65, αλλά χαλάρωσε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να τη χάσει και να κερδίσει με 11.

Μετά το ματς ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της ατμόσφαιρας στην ομάδα μετά την τιμωρία, αλλά και στη φημολογία περί φυγής του Παπαδόπουλου, ουσιαστικά… χωρίς να πει τίποτα για τη δεύτερη. Πάντως, οι φήμες καλά κρατούν σε όλη την Ευρώπη.

Ο Ηλυσιακός έμεινε μόνος του στη ουρά με 1-9 ως τώρα και θα πρέπει επειγόντως να αρχίσει να κερδίζει, παίζοντας με Μαρούσι, Περιστέρι εκτός και Κολοσσό εντός τις τρεις επόμενες αγωνιστικές. Ο Γκραντ ήταν εμφανές ότι θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί, ενώ οι νέοι ξένοι γενικότερα άφησαν υποσχέσεις…

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 57-60
Οριακή νίκη για τον Πανελλήνιο
, που μπόρεσε να ανασάνει μετά από… καιρό. Γιατί μπορεί να έμεινε στην ουρά της βαθμολογίας μόλις μία αγωνιστική, αλλά αυτή διήρκεσε περίπου 2 εβδομάδες, μιας και είχαμε τη διακοπή. Εκτός του Πανελληνίου, βέβαια, κανείς δεν θα θέλει να θυμάται το ματς στο Περιστέρι, και οι 117 πόντοι που μπήκαν συνολικά δείχνουν το γιατί.

Και για όσους, τυχόν, δεν πείστηκαν από αυτό, υπάρχουν και τα ποσοστά των δύο ομάδων εντός παιδιάς: 42% για το Περιστέρι, 40% για τον Πανελλήνιο. Όμως, ο Πανελλήνιος από την αρχή κυριάρχησε στα ριμπάουντ (9-19 στην αρχή, 23-35 τελικά) και αυτό κάλυψε τα περισσότερα λάθη (12-17) και τις λιγότερες ασίστ (10-7).

Αυτό που μέτρησε στο τέλος (εκτός της τύχης που πάντα παίζει ρόλο σε τέτοιες καταστάσεις) ήταν η εμπειρία των παικτών του Πανελληνίου, που δεν έχασαν την αυτοπεποίθησή τους και την ψυχραιμία τους όταν είδαν το Περιστέρι να προσπερνά με 56-55. Νωρίτερα ο Πανελλήνιος με τον Κράμπενχοφτ να ελέγχει την κυκλοφορία στις ρακέτες, είχε προηγηθεί με 27-31 και 40-48, για να κάνει το Περιστέρι το ματς ντέρμπι στο 50-50.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να ελέγξει τον επιθετικό ρυθμό του αγώνα, αμφότερες έμοιαζαν κατά περιόδους πολύ ικανοποιημένες για τις πολύ σκληρές άμυνες που κυριαρχούσαν στο ματς, αλλά στο τέλος οι δύο ξένοι του Πανελληνίου (Μπέιλι και Σμιθ) έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους. Το Περιστέρι έπεσε από την 5η θέση, ο Πανελλήνιςο ανέβηκε από την τελευταία και ξεκίνησε σωστά τη νέα χρονιά, ελπίζοντας ότι το 1-9 και η 14η θέση της 9ης αγωνιστικής ήταν ένας εφιάλτης που θα ξεχαστεί γρήγορα.


ΚΑΒΑΛΑ-ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 66-69
Μια «πρωτιά» είχε το ματς, με την Καβάλα να χάνει για πρώτη φορά στην έδρα της φέτος μετά από 5 νίκες. Ο Ίκαρος κέρδισε εκεί που πολλοί άλλοι είχαν χάσει ως τώρα και έδειξε ότι ήρθε στην Α1 για να μείνει. Το ματς ήταν κλειστό και οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να είναι φτιαγμένοι από «μέταλλο» για να επιβιώσουν.

Το έκαναν, αφού πρώτα ο Καραποστόλου παραλίγο να τους κλέψει τη νίκη, μιας και για ένα λεπτό… σεληνιάστηκε, μετατρέποντας σχεδόν μόνος του το 56-60 σε 66-60 με 8 μαζεμένους πόντους. Όμως, η Καβάλα ήταν ασταθής σε όλο τον αγώνα, είχε νεκρά διαστήματα και ένα από αυτά μετά το 66-60 της στέρησε τη νίκη.

Εκεί που ουσιαστικά οι γηπεδούχοι έψαχναν ένα καλάθι για να κερδίσουν, δεν πέτυχαν τίποτα και δέχτηκαν σερί 0-9 στο τελευταίο δίλεπτο. Την τελική μαχαιριά την πέτυχε ο ΜακΑλάρνι, ο οποίος με τρίποντο και βολές έβαλε τους τελευταίους 5 πόντους της ομάδας του. Για να μείνει το 66-69, η Καβάλα είχε 0/3 και 1 λάθος σε λιγότερο από 2 λεπτά, με τους αντιπάλους της να πετυχαίνουν δύο τρίποντα-γίγαντες (το πρώτο με τον Χάρις για το 66-64).

Η Καβάλα πλήρωσε το γεγονός ότι ήταν ή του ύψους ή του βάθους στο ματς, έχοντας 10 πόντους στην πρώτη περίοδο και 22 στη δεύτερη, για να πέσει στους 14 στην τρίτη, να έχει 20 στα πρώτα 8 λεπτά της τέταρτης και να μείνει χωρίς πόντο στο τελευταίο δίλεπτο. Έτσι πήγε στράφι η νέα καλή εμφάνιση του Μιλτ Παλάσιο (που, όμως, είχε και 6 λάθη), ενώ ο Γιόροβιτς μπορεί να έκανε double-double, αλλά είχε 4/13 εντός παιδιάς. Ο ΜακΊντος για ακόμη ένα ματς ήταν εκτός τόπου και χρόνου επιθετικά και, πλέον, οι δικαιολογίες στερεύουν, αφού είναι ήδη αρκετό καιρό στην ομάδα και θα έπρεπε να έχει προσαρμοστεί.

Ο Ίκαρος έδειξε ότι με τον Χάρις «ψήλωσε», ενώ Καλαμπόκης, ΜακΑλάρνι και Τόμπσον συνθέτουν ένα «τρίο» υψηλής ποιότητας που φαίνεται πως θα κρατήσει ψηλά την ομάδα, η οποία έχει 5-5 ως τώρα.

Νίκος Κουσούλης
Νώντας Κρεμαστής

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *