Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 14ης αγωνιστικής: Δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους!

Preview 14ης αγωνιστικής: Δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους!

Αρκετά ντέρμπι φαίνεται ότι θα έχει η 14η αγωνιστική στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης». Παγίδες κρύβουν τα παιχνίδια για τις ομάδες της κορυφής, ενώ και χαμηλότερα στη βαθμολογία υπάρχουν σκληρά ντέρμπι. Τι διαφορετικό θα παρουσιάσουν οι ομάδες που θα εξασκήσουν το δικαίωμά τους να προσθέσουν έναν παίκτη στο ρόστερ τους;

Ματς της αγωνιστικής: Καυτή αρχή για την αγωνιστική το Σάββατο στο κλειστό , στις 19:15 οι Gastone (10-2) υποδέχονται τους Gademians (8-5) και η δράση ξεκινά με ντέρμπι. Δύο πολύ καλές επιθετικά ομάδες κοντράρονται και, αν είναι πλήρεις, τότε θα έχουμε πολύ ωραίο αγώνα. Οι Gastone έχουν κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής, με 10 συνεχόμενες νίκες βρίσκονται πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά ο Πανδής, ο Ζέκιος, ο Κόμνος και ο Κορμανός θα πρέπει κάθε εβδομάδα να τα δίνουν όλα για να επεκτείνουν το σερί τους. Απ’ την άλλη, ο Τρουλάκης, ο Αδαμόπουλος, ο Κοζαδίνος και ο Παπαδόπουλος, δεν θα έλεγαν «όχι» σε ένα ακόμα παράσημο στο πέτο τους, μην ξεχνάμε ότι είναι η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει τους πρωτοπόρους της λίγκας.

Την Κυριακή, η δράση ξεκινά στις 12:30, με τον αγώνα ανάμεσα στους Θαλασσόλυκους (7-6) και τους πρωταθλητές Ρούκουνες (5-7). Οι δυο ομάδες βρίσκονται κοντά στη βαθμολογία, ενώ και οι δύο θα θέλουν τη νίκη. Οι Θαλασσόλυκοι σίγουρα θα σκεφτούν τις δύο περσινές ήττες από τους πρωταθλητές και ο Καραγιαννίδης Γ., ο Τεντόμας, ο Μανάι με τον Γερμενή, θα τα δώσουν όλα για το ροζ φύλλο. Ο Πανόπουλος, με τον Θεοδωρόπουλο, τον Μητρόπουλο και τον Τσερπέ θα παλέψουν για να μην δώσουν στους αντιπάλους τους αυτή τη χαρά.

Στις 16:00 η Τιρινίνι (8-5) κοντράρεται με τη Havana Rum (4-10) που θέλει να σταματήσει το αρνητικό σερί 9 ηττών και να επιστρέψει στις νίκες. Ο Χιώτης, ο Μπακαυγάς Γ., ο Μανίκας και ο Χατζηαρσένης ξέρουν ότι το 4-10 τους αδικεί με βάση τις εμφανίσεις που έχουν κάνει και κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν 2-3 νίκες περισσότερες σε ματς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Λεγάκης, ο Κώτσος, ο Παντελής και ο Γαλανόπουλος είναι βέβαιο ότι δεν θα θέλουν να δουν τη Havana Rum να πανηγυρίζει ξανά διακόπτοντας στον μεταξύ τους αγώνα το σερί ηττών.

Στις 17:45 η Κάτω Γειτονιά (4-9) κοντράρεται με τη S-Parta BC (10-3) και παρότι τις δύο ομάδες χωρίζουν αρκετές νίκες, το παιχνίδι κρύβει πολλές παγίδες για τη S-Parta BC. Η Κάτω Γειτονιά έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο τελευταία, είναι αρκετά ανταγωνιστική και σε κάθε ματς ο Λιακόπουλος, ο Μαυράκης, ο Κωνσταντόπουλος και ο Φωτιάδης Χ. αναζητούν τον τρόπο που θα τους κάνει να μείνουν ως το τέλος στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Κοτρώνης, ο Ορνιθόπουλος, ο Κουζοβουνάς και ο Κουκάκης θα έχουν πολλή δουλειά αν θέλουν να πάρουν το ροζ φύλλο στο ματς αυτό.

Στις 21:00 οι Alley Ουπς (11-3) θέλουν να μην στραβοπατήσουν απέναντι στην Ήρεμη Δύναμη (2-11), που, όμως, ανάλογα με το ρόστερ που θα κατεβάσει, μπορεί να γίνει αρκετά απειλητική. Ο Παπαδόπουλος, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, ο Παρασκευόπουλος, ο Γονιδάκης και ο Χαραλαμπόπουλος είναι το φαβορί για το ροζ φύλλο απέναντι στον Μπίτσικα, τον Χάχαλη Β., τον Ανυφαντάκη και τον Πασσά, αλλά ξέρουν ότι θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν και στο παρκέ.

Αγώνες η Κυριακή έχει, αρχής γενομένης από το ματς των Jets (8-6) με τους Desperado (6-6) στις 12:45. Οι δυο ομάδες δεν είναι μαζί στη βαθμολογία, αλλά έχουν τις ίδιες ήττες και αυτό είναι το σημαντικό. Όποιος χάσει αυτομάτως πέφτει κάτω από τον άλλο, με τον Ουζουνίδη, τον Ονουφρίου, τον Κωνσταντίνου και τον Κιούση να θέλουν να βοηθήσουν τους Jets να επιστρέψουν στις νίκες. Απ’ την άλλη, Κορκονδείλας, Σεφέρης, Μουρούτης και Ράγγας θα τα δώσουν όλα γιατί ξέρουν ότι αυτή η νίκη σημαίνει άνοδο στον βαθμολογικό πίνακα.

Στις 14:15 η Drink Team (2-11) θα αγωνιστεί με τους Nothing But Net (4-8). Ο Λαζάρου, ο Γιαννιτσιώτης Β., ο Σέμας και ο Κώτσογλου ξέρουν ότι δεν θα είναι το φαβορί, αλλά απέναντι στους S-Parta BC έδειξαν ότι έχουν ανέβει αγωνιστικά και θα θελήσουν να χτυπήσουν το ματς για το 3ο τους ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα. Απ’ την άλλη, Καραμανής, Βαγιάνος Δ., Παναγιωτόπουλος και Σαπλατέρας θα παλέψουν για να φροντίσουν να μη γίνει αυτό. Το παιχνίδι ίσως παρουσιάσει αρκετό ενδιαφέρον, ανάλογα με τα ρόστερ που θα παρατάξουν οι δυο ομάδες.

Στις 17:30 , η Cream Team (6-6) θα κληθεί να αντεπεξέλθει σε μια από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες της φέτος απέναντι στους εBEERους (10-3). Ο Ζήσης Γ., ο Ζούλιας, ο Βαμβακάς και ο Ταταμίδης ξέρουν ότι αν επιτρέψουν στους εBEERους να τρέξουν, θα έχουν πολύ δύσκολο έργο για να μείνουν κοντά στο σκορ. Απ’ την άλλη, οι εBEERοι θα θέλουν να ξαναδούν τον Αλεβίζο σε καυτή μέρα από το τρίποντο μετά το ρεκόρ που έσπασε την περασμένη εβδομάδα, για να αντιμετωπίσουν τη ζώνη της Cream Team, με τον Ζώτο, τον Ρήγα και τον Χαντόπουλο να συνεπικουρούν.

Στις 19:00 οι Τριπόντιοι (1-10) παίζουν με τον Άφοβο (8-4) και το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο θα είναι έτοιμοι αγωνιστικά μετά τις πολλές ατυχίες που είχαν στο περασμένο τους ματς απέναντι στους Στιγκιντριακούς. Οι πολλοί τραυματισμοί ας ελπίσουμε ότι ήταν επιπόλαιοι, με τους Τριπόντιους να δείχνουν ανταγωνιστικό πρόσωπο σε μεγάλο μέρος του ματς (22-16 το σκορ στο 15ο λεπτό). Ο Άφοβος προέρχεται από την ήττα απέναντι στους Barceλιώμα και θα θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με την επιστροφή στις νίκες, αλλά ο Καραντζούνης, ο Αναγνώστου, ο Ντούβας και ο Καρουτάς θα πρέπει να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παρκέ για να τα καταφέρουν απέναντι στον Ράλλη, τον Χασιώτη, τον Χασόγια και τον Παβατζόγλου.

Τελευταίο ματς της Κυριακής, στις 20:30 ανάμεσα στην Πλατεία (1-12) και τη Σοφοκλέους (1-11) κι αν σας μυρίζει ντέρμπι, μάλλον θα ξέρετε ότι οι δυο ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό νικών ως τώρα. Τουλάχιστον, ως το βράδυ της Κυριακής, γιατί μετά η μία θα έχει φτάσει τις 2 νίκες και η άλλη θα γλείφει τις πληγές της ως την επόμενη ευκαιρία για ροζ φύλλο. Ο Χρυσούλας Χ., ο Παπαϊωάννου, ο Σαντικτσής και ο Μπαλής Ε. θέλουν να χαρίσουν στην Πλατεία τη νίκη, καθώς πολλές είναι οι φορές που έχει φτάσει κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Η απουσία του Σκοπελίτη τις τελευταίες εβδομάδες σίγουρα της έχει κοστίσει και θα ήταν ευχάριστο για όλους στην ομάδα να τον ξαναδούν στο ρόστερ σε αυτό το παιχνίδι, που, ας μην ξεχνιόμαστε, είναι καθοριστικό ματς για τις δύο ομάδες όσον αφορά στα διασταυρώματα στην πρώτη φάση των πλέι οφς (στον γύρο play-out). Η Σοφοκλέους, πάντως, έχει κι αυτή βελτιωθεί πολύ εδώ και ένα μήνα, και δείχνει ολοένα και καλύτερο πρόσωπο, ο Βουλέλλης, ο Περιστεράκης, ο Ίσαρης και ο Κοροβέσης ξέρουν ότι σε αυτό το ματς δεν υπάρχουν δικαιολογίες και η νίκη είναι ο μόνος στόχος τους. Με ωραίο παιχνίδι θα κλείσει το Σαββατοκύριακό.

Όμως, η αγωνιστική δεν τελειώνει εδώ, καθώς τη Δευτέρα στις 22:30 θα δούμε ένα τρομερό ντέρμπι, οι Barceλιώμα (8-4) κοντράρονται με τους Zeppelin (8-6) και όποιος φτάσει μέχρι το γήπεδο θεωρώ βέβαιο ότι θα αποζημιωθεί από το θέαμα του αγώνα. Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Άφοβου, ο Μουχάκης, ο Ταμβάκης, ο Γκότσης και ο Κονταράτος θα κληθούν να δείξουν και πάλι το καλύτερό τους πρόσωπο απέναντι στους Zeppelin. Απ’ την άλλη, ο Τσαντζαλής, ο Παπαδάτος, ο Θωμάς και ο Κουτσός ξέρουν ότι οι Barceλιώμα έχουν πλεονέκτημα ύψους, αλλά για τους Zeppelin ο έλεγχος του ρυθμού είναι το πιο βασικό. Αν η περιφέρειά τους το κατορθώσει, μπορούν να κερδίσουν κάθε αντίπαλο.

Κι αν το παραπάνω ντέρμπι δεν σας είναι αρκετό, η αγωνιστική την Τρίτη στις 22:30 κλείνει με τον πλέον θεαματικό τρόπο. Οι πρωτοπόροι Στιγκιντριακοί (11-1) θα βρεθούν μπροστά σε μια από τις δυσκολότερες δοκιμασίες της χρονιάς με την Αττική (9-3) απέναντί τους. Οι δυο ομάδες συνεννοήθηκαν ώστε να βρεθεί η ημέρα που αμφότερες θα είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρεις και από αυτό και μόνο καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στον αγώνα! Ο Γράψας, ο Εγγλέζος, ο Νούκας και ο Γρυπάρης θα πρέπει να βρουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Αττικής, που εδώ και τρία χρόνια έχει αποκτήσει διαβόητη φήμη στη λίγκα. Απ’ την άλλη, οι Σιτγκιντριακοί φέτος δέχονται μόλις 43.1 πόντους ανά αγώνα, έχουν μακράν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και ο Καραλής Α., ο Αναγνωστόπουλος Α., ο Γαλάνης και ο Ξερέας θα έχουν πολύ δύσκολο έργο κάθε φορά που θα επιχειρούν να φτάνουν στο καλάθι. Το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, σε μια σκληρή αγωνιστική.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *