Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2012-13 / Preview 1ου ματς «8»: Στην ασφάλεια του 1-0 ή στη φωτιά του 0-1!

Preview 1ου ματς «8»: Στην ασφάλεια του 1-0 ή στη φωτιά του 0-1!

Τα πλέι οφς στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης» έφτασαν στα προημιτελικά τους και οι ομάδες ετοιμάζονται για το πρώτο τζάμπολ της οκτάδας. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, παρότι δεν δίνει πρόκριση, δίνει την ασφάλεια ότι έχεις δύο ευκαιρίες για την τετράδα, ή σε βάζει να παίζεις με την πλάτη στον τοίχο για να αποφύγεις τον αποκλεισμό. Αναλόγως τι χρώμα θα είναι το φύλλο αγώνα που θα πάρεις στα χέρια σου μετά…

ΣΤΙΓΚΙΝΤΡΙΑΚΟΙ – Αίγλη lobby ΑΦΟΒΟΣ
(Σκορ σειράς: 0-0)

Την Παρασκευή στις 22:00 οι Στιγκιντριακοί και ο Άφοβος κοντράρονται στο πρώτο ματς της σειράς υποσχόμενοι πολύ θέαμα και αρκετές συγκινήσεις. Αιτία για όλα αυτά, εκτός από το γεγονός ότι πια είμαστε στην οκτάδα είναι και το παιχνίδι της κανονικής περιόδου ανάμεσα στις δύο ομάδες, το οποίο είχαν κερδίσει οι Στιγκιντριακοί με 71-66 μετά από σκληρό ντέρμπι.

Στην προηγούμενη φάση των πλέι οφς οι Στιγκιντριακοί κέρδισαν μια πολύ δύσκολη σειρά απέναντι στους Barceλιώμα με 2-1 φτάνοντας στα όριά τους για να το καταφέρουν, ενώ ο Άφοβος πιο εύκολα βγήκε νικητής από τη σειρά με την Τιρινίνι με 2-0. Οι Στιγκιντριακοί έδειξαν πολύ καλό επιθετικό πρόσωπο στη σειρά τους, ενώ ο Άφοβος ήταν καταπληκτικός στην άμυνα, σε σχέση πάντα με αυτά που βλέπαμε στην κανονική περίοδο.

Οι δυο ομάδες ξεκινούν τη σειρά ξέροντας ποια είναι τα βασικά που πρέπει να αντιμετωπίσουν η μία στην άλλη. Και οι δύο αρέσκονται σε ένα πιο αργό τέμπο παιχνιδιού, τους αρέσει να παίζουν σκληρή άμυνα και από εκεί παίρνουν την ενέργεια που χρειάζονται για την επίθεση. Πάντως, και οι δύο έχουν δείξει κατά καιρούς σε αγώνες τους ότι μπορούν να τρέχουν όταν χρειαστεί και να το κάνουν με επιτυχία και χωρίς να χάνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Κατά τα άλλα ο Άφοβος ξέρει ότι σε πρώτο επίπεδο θα πρέπει να μπορέσει να περιορίσει τον Γαβρίδη, τον Γράψα και τον Εγγλέζο, ενώ σίγουρα θα πρέπει να τον προβληματίσει και το γεγονός ότι ο Κόκκορης κάνει πολύ καλά πλέι οφς, μάλιστα είναι ένας παίκτης που δεν είχε αγωνιστεί στο μεταξύ τους παιχνίδι στην κανονική περίοδο, άρα θεωρητικά «άγνωστος» στην άμυνα του Άφοβου. Στην κανονική διάρκεια τα είχε καταφέρει πολύ καλά απέναντι στον Εγγλέζο, αλλά δεν είχε μπορέσει να περιορίσει Γαβρίδη και Γράψα, με τον Καζάκο επίσης να δημιουργεί αρκετά προβλήματα.

Απ’ την άλλη, οι Στιγκιντριακοί ξέρουν ότι θα πρέπει να μπλοκάρουν τον Καταντζούνη και τον Ντούβα, που είναι οι πρώτες πηγές κινδύνου του Άφοβου, όπως άλλωστε είχαν καταλάβει οι Στιγκιντριακοί και από το παιχνίδι του Άφοβου στην κανονική περίοδο. Ο πρώτος προέρχεται από μια μέτρια σειρά με την Τιρινίνι που τον περιόρισε σε 5.5 πόντους ανά αγώνα στα δύο παιχνίδια και σίγουρα θα θέλει να αλλάξει άρδην αυτή την εικόνα στη σειρά με τους Στιγκιντριακούς. Ο Ντούβας έκανε καταπληκτική σειρά με την Τιρινίνι, με τους 10 πόντους του στο 4ο δεκάλεπτο του 2ου αγώνα ήταν εκείνος που εν πολλοίς οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση (24 συνολικά στο ματς) και είναι ξεκάθαρο ότι περνάει περίοδο μεγάλης φόρμας. Δίπλα τους ο Λοράνδος κάνει πολύ καλά πλέι οφς, ενώ κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Γκότση (που πρόσφατα αναδείχτηκε σε 2ο καλύτερο παίκτη στον Β όμιλο της λίγκας). Ο Τραϊφόρος είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Στιγκιντριακούς στο ματς της κανονικής περιόδου και μένει να δούμε… αν τους έχει πάρει τον αέρα, ενώ ο Συσκάκης συνηθίζει τα μεγάλα σουτ.

Πού θα κριθεί το ματς; Στη μάχη των ριμπάουντ, με τους Στιγκιντριακούς να έχουν συνηθίσει να τα παίρνουν στα παιχνίδια τους, αλλά και τον Άφοβο να μην τα χάνει εύκολα. Στη μάχη του άσου, Γαβρίδης-Ντούβας είναι πιθανό να μαρκάρουν ο ένας τον άλλο, σε κάθε περίπτωση η αναλογία που θα γράψουν οι κατηγορίες πόντοι-ασίστ-λάθη στους δυο τους ίσως είναι στο τέλος η διαφορά στο σκορ. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε αν ο Καραντζούνης σκοράρει από μακριά για να δίνει ανάσες στην ομάδα του, αν ο Γράψας θα δημιουργήσει ρήγματα στη ρακέτα, αν ο Εγγλέζος μπορέσει να κρατηθεί από τη φθορά των φάουλ και να έχει τον καταλυτικό ρόλο που έχει συνήθως στο τέλος των αγώνων.

GASTONE – ΑΤΤΙΚΗ
(Σκορ σειράς: 0-0)

Το πιο πολυαναμενόμενο ματς της σεζόν;
Το Σάββατο στις 21:30 οι Gastone και η Αττική κοντράρονται για πρώτη φορά στη σειρά και για πρώτη φορά φέτος, αφού στην κανονική περίοδο το ματς έκλεισε με νίκη της Αττικής στα χαρτιά με 20-0. Στο παρκέ οι δυο τους δεν έχουν βρεθεί από πέρσι, στην οκτάδα των πλέι οφς πάλι.

Εκεί, τη σειρά την κέρδισαν οι Gastone με 2-0 και εν πολλοίς τότε ξεκίνησε η «αντιπαλότητα» των δύο ομάδων. Το παρασκήνιο του φετινού αγώνα έριξε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά, με τις δύο πλευρές να φτάνουν στα προημιτελικά βλέποντας τα παιχνίδια ως… μπασκετικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Τα χρώματα στις φανέλες κόκκινο και πράσινο, οπότε σε κανέναν δεν θα φανεί παράξενο αν η κόντρα στο γήπεδο είναι λίγο πιο «καυτή» από το συνηθισμένο.

Στην προηγούμενη φάση των πλέι οφς η Αττική κέρδισε με 2-0 τους πρωταθλητές Ρούκουνες, για να χαρίσει στη λίγκα νέο τροπαιούχο φέτος, το πρώτο παιχνίδι δεν έγινε ποτέ (20-0), ενώ στο δεύτερο κατάφερε να σταθεί όρθια απέναντι στην τρομερή εμφάνιση του Μιχάλη Κ. (41 πόντοι) και να κερδίσει με 76-67. Οι Gastone κέρδισαν τη δική τους σειρά με τους Jets με 2-1, παίρνοντας δύο νίκες με διψήφια διαφορά με 78-48 στο πρώτο ματς και 67-57 στο τρίτο, έχοντας χάσει το μεσαίο παιχνίδι με 70-71.

Στο φόντο υπάρχει η τετράδα της λίγκας για δύο ξεκάθαρα φιλόδοξες ομάδες, με τη σειρά να αναμένεται πάρα πολύ σκληρή και ωραία. Εννοείται ότι και οι δύο ξέρουν πώς πρέπει να κινηθούν για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση.

Η Αττική θα πρέπει να μπλοκάρει το πολύ γρήγορο παιχνίδι των Gastone, αλλά και να βρει τρόπο να σταματήσει τον MVP της λίγκας, Πανδή. Ξεκάθαρα η δική του παρουσία θα είναι από τα κλειδιά της αναμέτρησης, αν είναι σε καλή μέρα, τότε είναι εξ ορισμού πολύ δύσκολο να περιοριστεί, αλλά πάντα υπάρχει το 20, υπάρχει και το… 30, και η μεταξύ τους διαφορά ίσως αλλάξει χρώμα στο φύλλο που θα πάρει η κάθε ομάδα.

Ο Καραλής Γ. δίνει πολύτιμες βοήθειες στην περιφέρεια, με τον Γκύζη και τον Ροντογιάννη να συνεπικουρούν, ενώ ο Μαρίνης είναι μόνιμα ακροβολισμένος με το χέρι-αλφάδι, έτοιμος για να πυροβολήσει από μακριά. Στη ρακέτα, η παρουσία του Βλαχογεώργη και του Πλευριά συνθέτει ένα δυνατό, μπασκετικό, αλλά και ευέλικτο σχήμα, το οποίο μπορεί να σκοράρει εξίσου και από μακριά, και από κοντά, ενώ απειλεί και στα επιθετικά ριμπάουντ. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχάσει κανείς τον Τζουμέζη. Μπορεί να έλειπε όλη τη σεζόν και να είναι λίγο «σκουριασμένος» σε σχέση με τα περσινά του τρομερά κατορθώματα, αλλά σε κάθε αγώνα κάνει αισθητή την παρουσία του και είναι πολύ μεγάλη δύναμη για την ρακέτα της ομάδας του.

Απ’ την άλλη, ο Γαλάνης είναι εκείνος που στα δύσκολα παιχνίδι ηγείται της περιφέρειας της Αττικής, ιδίως στη νοοτροπία και το πάθος στην άμυνα. Άλλωστε από εκεί η Αττική βγάζει την ενέργεια που απαιτείται για να τρέξει περισσότερο στην επίθεση και να σκοράρει πιο εύκολα. Μαζί του ο Ξερέας που αποτελεί εγγύηση στον άσο, ο Βασιλείου με την εμπειρία του και το καθαρό του μυαλό, ο Κοντός, αλλά και ο Καραλής Δ..

Σίγουρα η απουσία του τραυματία Μπέλλου θα στοιχίσει, αλλά η επιστροφή του Κωστούλα μπορεί να εξισώσει εκείνη του Τζουμέζη, ίσως και ακόμα περισσότερο για την Αττική, αφού ως τώρα ο Κωστούλας μοιάζει πιο έτοιμος και σε καλύτερη κατάσταση.

Στη ρακέτα ο Καραλής Α. είναι ο παίκτης από τον οποίο η Αττική περιμένει να τραβήξει το κουπί στο σκοράρισμα, και το καταφέρνει πάρα πολύ καλά. Οι περίτεχνες κινήσεις του και η ταχύτητά του τον καθιστούν εφιάλτη για κάθε άμυνα, σίγουρα είναι ένας γρίφος που οι Gastone θα δυσκολευτούν να λύσουν.

Μαζί του ο Αναγνωστόπουλος Α., που με την εμπειρία του, τις πολύ καλές κινήσεις του και την ευκολία με την οποία μπορεί να κερδίζει φάουλ, είναι σε θέση να φθείρει τους αντιπάλους ψηλούς για να ανοίξει το δρόμο της νίκης για την Αττική.

Πού θα κριθεί ο αγώνας; Σίγουρα μεγάλο ρόλο θα παίξει η μάχη στη ρακέτα. Όχι μόνο το ποιος από τους δύο θα σκοράρει περισσότερο, αλλά και το ποιος θα ελέγξει καλύτερα τα αμυντικά ριμπάουντ, ποιος θα προξενήσει μεγαλύτερη φθορά στους αντίπαλους ψηλούς, ποιος θα μείνει πιο ήρεμος μετά τις μάχες στο ζωγραφιστό. Επίσης, το αν η περιφερειακή άμυνα της Αττικής κερδίσει τη μάχη με την επιθετική περιφέρεια των Gastone. Ο Πανδής και ο Καραλής Γ. συνθέτουν ένα δίδυμο που έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, σίγουρα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα επιλέξει η Αττική να τους αντιμετωπίσει. Τέλος, μένει να δούμε ποιος από τους δύο θα βρει περισσότερο ανοιχτό γήπεδο για να τρέξει, καθώς οι εύκολοι πόντοι πολλές φορές αποδεικνύονται στη σούμα καθοριστικοί για το αποτέλεσμα.

ZEPPELIN – S-PARTA BC
(Σκορ σειράς: 0-0)

Την Κυριακή στις 20:30, οι Zeppelin και η S-Parta BC θα πηδήξουν στο πρώτο τζάμπολ της σειράς τους με στόχο ο καθένας τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην τετράδα. Δύο ομάδες αρκετά διαφορετικές αγωνιστικά, που, όμως, θα κληθούν αν θέλουν την πρόκριση να αντιμετωπίσουν η καθεμία όσο το δυνατόν καλύτερα τα πιο καλά χαρτιά της άλλης, ακόμη κι αν ο τρόπος τις βγάζει από τη ζώνη άνεσής τους.

Στην προηγούμενη φάση η S-Parta BC κέρδισε με 2-0 τους Θαλασσόλυκους, παίρνοντας το πρώτο παιχνίδι με 48-40 και το δεύτερο με 57-50, δείχνοντας σταθερότητα και καθαρό μυαλό στο τέλος των αγώνων, παρότι και στους δύο το σκορ των δύο ομάδων βρέθηκε σε απόσταση ενός καλαθιού στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οι Zeppelin επικράτησαν με 2-1 των Desperado, κέρδισαν το 1ο και το 3ο παιχνίδι με 59-35 και 65-50, έχοντας ηττηθεί στο ενδιάμεσο στο δεύτερο με 46-52.

Έτσι, βρίσκονται αντιμέτωπες στην οκτάδα, σε μια σειρά που φαίνεται πολλά υποσχόμενη για όσους την παρακολουθήσουν. Άλλωστε η θύμηση του μεταξύ τους αγώνα στην κανονική περίοδο, ανοίγει σε όλους μας ακόμα περισσότερο την όρεξη, καθώς εκεί η S-Parta BC είχε κερδίσει με 51-52 με τον αγώνα να κρίνεται σε άστοχο τρίποντο των Zeppelin στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Βεβαίως, από την 9η αγωνιστική έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι, αλλά και πολλά έχουν μείνει ίδια. Σε σχέση με το ρόστερ εκείνου ματς, δύο παίκτες θα απουσιάσουν σίγουρα για τις ομάδες, ένας από κάθε πλευρά (παίκτες που ήταν και στους πρώτους σκόρερ εκείνου του ματς).

Η σειρά που ξεκινά την Κυριακή μας προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον ματσάρισμα. Από τη μία πλευρά η κραταιά περιφέρεια των Zeppelin, ο Παπαδάτος και ο Τσαντζαλής αποτελούν ένα από τα καλύτερα και πιο παραγωγικά περιφερειακά δίδυμα στο πρωτάθλημα, οι δυο τους οργανώνουν, καθορίζουν το ρυθμό της ομάδας τους και δίνουν και το σύνθημα στο σκοράρισμα. Απέναντί τους θα βρουν τον Κουζοβουνά που είναι ένας από τους φερέγγυους και αποτελεσματικούς πλέι μέικερ στο πρωτάθλημα, ταχύτατος και διεισδυτικός, μοιράζεται με τον Ορνιθόπουλο το ασόδυο της ομάδας του.

Η μεταξύ τους κόντρα θα κρίνει πολλά στο ματς. Ο έλεγχος του ρυθμού, η ταχύτητα με μυαλό και εκεί που πρέπει, τα προσωπικά τελειώματα στον αιφνιδιασμό, τα σουτ όταν τα χρειάζεται η ομάδα τους, η οργάνωση του παιχνιδιού, οι καλές πάσες, είναι χαρακτηριστικά και του Παπαδάτου και του Κουζοβουνά και όποιος από τους δύο πάρει την άτυπη «μάχη», ίσως γείρει και την πλάστιγγα στον πόλεμο.

Απ’ την άλλη, η S-Parta BC έχει σίγουρα πιο βαριά και δυνατή φροντ λάιν από τους Zeppelin. Όμως, αυτό που είναι πλεονέκτημα στην επίθεση, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην άμυνα, εφόσον οι πιο ευέλικτοι και γρήγοροι ψηλοί των Zeppelin επιλέξουν έναν πιο κινητικό τρόπο παιχνιδιού και βγάλουν τους αντιπάλους τους εκτός ρακέτας. Ο Κουτσός και ο Θωμάς, μαζί με τον Μαρινάκη, είναι ψηλοί που αρέσκονται στο παιχνίδι έξω από τη ρακέτα και μπορούν να σουτάρουν πολύ καλά από μέση απόσταση, αυτό θα πρέπει να το λύσει η S-Parta BC. Απ’ την άλλη, ο Κοτρώνης, ο Μυλωνάς, ο Κωνσταντόπουλος, παίζουν σκληρά και με τη δύναμή τους, επιζητούν την επαφή και σκοράρουν κυρίως μέσα από τη ρακέτα. Κι αν οι Zeppelin δεν θα έχουν πρόβλημα να τους ακολουθήσουν μακριά, όποτε εκείνοι αποφασίσουν να βγουν εκεί, στις κόντρες μέσα στη ρακέτα θα πρέπει να βρουν λύση για την υπέρτερη δύναμη των αντιπάλων τους, και στις φάσεις για σκοράρισμα και στα ριμπάουντ.

Ρόλο θα παίξουν, βεβαίως, και τα σουτ. Και οι δύο ομάδες σουτάρουν αρκετά από μακριά, ο Κουκάκης είναι εξπέρ του είδους για την S-Parta BC και από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες της λίγκας από εκεί, με τον Ορνιθόπουλο να βοηθά, αλλά και τον Κουζοβουνά ή τον Κωνσταντόπουλο, ενώ και η περιφέρεια των Zeppelin με τον Ποζιόπουλο, τον Αντωνίου και τον Ρήγα επιχειρεί πολλά μακρινά σουτ, συν βεβαίως τους Παπαδάτο-Τσαντζαλή που πρωτοστατούν και σε αυτή την κατηγορία.

Ο έλεγχος του ρυθμού, τα ριμπάουντ, τα μακρινά σουτ, αλλά και το ποιο περιφερειακό δίδυμο θα κάνει περισσότερο το «κομμάτι» του θα είναι τα κλειδιά του αγώνα. Και όποιος καταφέρει το 1-0 στη σειρά, μετά θα έχει την ηρεμία στο δεύτερο ματς να… τη δει πιο χαλαρά ψυχολογικά, ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη άγχους των αντιπάλων του.

ALLEY ΟΥΠΣ – εBEERοι
(Σκορ σειράς: 0-0)

Τη Δευτέρα στις 21:30 οι Alley Ουπς και οι εBEERοι ξεκινούν τη δική τους σειρά με στόχο την πρόκριση στην τετράδα. Το παιχνίδι αυτό θα είναι που θα θέσει τις ισορροπίες και κανείς από τους δύο δεν θέλει να το χάσει, αφού μετά η ανατροπή θα είναι πολύ δύσκολη, και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Και οι δύο ομάδες έχουν γνωρίσει την ήττα στα πλέι οφς και οι δύο τους έχουν ήδη αγωνιστεί με την πλάτη στον τοίχο, και οι δύο τα έχουν καταφέρει ως τώρα περίφημα στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Το 2-1 μοιάζει να είναι το… αγαπημένο σκορ των Alley Ουπς, αφού έτσι πέρασαν την Ήρεμη Δύναμη, ενώ στους «16» εναντίον των Nothing But Net έχασαν το πρώτο ματς με 68-73, για να κερδίσουν τα δύο επόμενα με 67-54 και 56-54 στην παράταση και να πάρουν με 2-1 την πρόκριση για την οκτάδα.

Οι εBEERοι πέρασαν με 2-1 στον πρώτο γύρο από την Cream Team, ενώ στους «16» επικράτησαν με 55-36 και με 51-47 των Gademians για το 2-0 και την οκτάδα. Alley Ουπς και εBEERοι συναντήθηκαν προς το τέλος της κανονικής περιόδου, οι Alley Ουπς κέρδισαν το παιχνίδι με 67-54 και σε εκείνο το ματς κατέκτησαν και μαθηματικά τη 2η θέση στην κανονική περίοδο.

Πλέον, όλα αυτά είναι μια… ανάμνηση, μπροστά μας έχουμε τα πλέι οφς. Ό,τι κι αν έχει κάνει ο καθένας στην κανονική περίοδο δεν μετράει, το μόνο που μετράει είναι το τι θα καταφέρει το επερχόμενο 40λεπτο. Πού θα κριθεί το εν λόγω 40λεπτο του πρώτου αγώνα της σειράς;

Στη μάχη της περιφέρειας. Οι εBEERοι είναι από τις ομάδες που φημίζονται για τη γρήγορη, ευέλικτη και σκληρή περιφέρειά τους. Ο Χαντόπουλος ηγείται εκεί, το σκοράρισμά του, το τρέξιμο, η οργάνωση και οι πάσες του κάνουν πολλές φορές τη διαφορά για τους εBEERους, αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός για την ομάδα του. Δίπλα του ο Γκούσκος Δ., ο Γκούσκος Μ., ο Κολυβάς και ο Κανελλίδης, συνθέτουν μια βραχύσωμη, αλλά πάρα πολύ γρήγορη και ενθουσιώδη περιφέρεια. Τα σουτ τους μπορούν να «σκοτώσουν» κάθε ομάδα, αρέσκονται στην πίεση, στο τρέξιμο, επιζητούν αιφνιδιασμούς και είναι πολύ κινητικοί στο παιχνίδι τους.

Εννοείται όλα αυτά θα ήταν ξεκάθαρα ελλιπή χωρίς την προσθήκη του Αλεβίζου, πρώτου σκόρερ και βασικού επιθετικού όπλου για τους εBEERους. Ο Αλεβίζος έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμούς, όμως, πλέον, έχει επανέλθει και σίγουρα οι εBEERοι αναστενάζουν με ανακούφιση. Όταν επανακτάς το πιο σημαντικό σου όπλο την πιο κρίσιμη στιγμή, αυτό μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην ψυχολογία σου.

Απέναντί τους ο Κουλούπης να οργανώνει την επίθεση των Alley Ουπς, διεισδυτικός και βασική επιθετική αιχμή. Ο Χαλούδης, ο Παπαδόπουλος, ο Σταυρόπουλος Αγ., ο Στεργίου και ο Τσιριγώτης, κάνουν την περιφέρεια των Alley Ουπς πολυπρόσωπη, αλλά και πολύ δυνατή. Το σκοράρισμα το αναλαμβάνουν ο Κουλούπης με τον Χαλούδη κατά πρώτο λόγο, ενώ οι πινελιές που προσφέρει ο Παπαδόπουλος είναι πάντα υπερπολύτιμες, είτε προέρχονται από την ενέργεια που θα βγάλει στην άμυνα είτε από τα ντράιβ του στην επίθεση. Η σκληρή άμυνα των υπολοίπων, η προσήλωσή τους στο οργανωμένο παιχνίδι της ομάδας τους που συνθέτει με την μπαγκέτα του ο Σταυρόπουλος Αν. από τον πάγκο, κάνουν τους Alley Ουπς ομάδα με περιφέρεια πλήρη.

Η κόντρα των δύο θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ματς. Όποιος κατορθώσει να κουράσει και να φθείρει περισσότερο την αντίπαλη περιφέρεια, να την περιορίσει στο σκοράρισμα ή να τη βγάλει από το παιχνίδι της με την πίεση που θα της ασκήσει, θα έχει τον πρώτο λόγο. Ομάδες που κυνηγούν το τρίποντο και οι δύο, όποια σουτάρει καλύτερα θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη.

Βεβαίως, μνεία πρέπει να γίνει και στη ρακέτα. Εκεί, οι Alley Ουπς έχουν ξεκάθαρα το πλεονέκτημα ύψους, ο Καμζέλας, ο Γονιδάκης, ο Τσομπάνος, ο Στεφανιδάκης και ο Μαζιώτης και ο Παρασκευόπουλος Δ., συνθέτουν την πιο ψηλή και μια από τις πιο σκληρές και καλές φροντ λάιν στο πρωτάθλημα. Οι εBEERοι θα πρέπει να προσέξουν πολύ τις μάχες εκεί, ώστε να μην χάσουν τα ριμπάουντ στην άμυνά τους, να μην δίνουν εύκολους πόντους στους αντιπάλους από το ζωγραφιστό, αλλά ούτε και να έχουν μεγάλη φθορά με φάουλ, σίγουρα ο συνδυασμός των τριών είναι δύσκολος γρίφος.

Όμως, δυσκολίες θα υπάρχουν και στην απέναντι πλευρά. Οι φρον λάιν των δύο ομάδων δεν «ταιριάζουν», αυτό που εBEERοι θα χάνουν στην άμυνα, μπορούν κάλλιστα να το παίρνουν στην επίθεση, αφού οι ψηλοί τους είναι κατά βάση, πιο ευέλικτοι, πιο γρήγοροι και πιο κινητικοί. Ζώτος, Ρήγας, Τσακίρης, Κοντώρης και Δουκλιάς συνθέτουν μια πολύ γρήγορη φροντλάιν. Ό,τι της λείπει σε ύψος το έχει σε ταχύτητα και εκρηκτικότητα, τρέχει στους αιφνιδιασμούς, μάχεται σε κάθε ριμπάουντ και στην επίθεση, ενώ η ταχύτητά της, της δίνει πλεονέκτημα στις αλληλοκαλύψεις στην άμυνα.

Σίγουρα και η μάχη των ψηλών θα παίξει μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι, με αμφότερες τις ομάδες να θέλουν να ελέγξουν το ρυθμό και αυτό να ξεκινά από τον έλεγχο των ριμπάουντ.

About nikolask11

Check Also

“Πάνος Ζαχαρογιάννης” 2012-13

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης”, κατά την σεζόν 2012-13 διεξήχθη σε 3 διαφορετικούς ομίλους, αλλά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *