Home / NBA / 7οι οι Λέικερς, ρεκόρ ο Κάρι!

7οι οι Λέικερς, ρεκόρ ο Κάρι!

Η κανονική περίοδος στο NBA τελείωσε και η τελευταία βραδιά αγώνων είχε πολλές συγκινήσεις. Οι Λος Άντζελες Λέικερς, χωρίς τον τραυματία Κόμπι Μπράιαντ πια, κατάφεραν με τη νίκη τους επί των Ρόκετς να μπουν στα πλέι οφς και μάλιστα από την 7η θέση. Ο Καρμέλο Άντονι κέρδισε τον τίτλο του 1ου σκόρερ της χρονιάς, ενώ ο Στέφεν Κάρι έσπασε το ρεκόρ τριπόντων για μία σεζόν.

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο 2ος καλύτερος σουτέρ στον κόσμο, είναι πολλοί οι υποψήφιοι, αλλά ξέρω ποιος είναι ο 1ος: ο Στέφεν Κάρι είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος σουτέρ στον κόσμο», αυτό είπε ο προπονητής του στους Ουόριορς, Μαρκ Τζάκσον.

Ο Κάρι στο τελευταίο ματς της σεζόν είχε 4/11 τρίποντα και με αυτά έφτασε τα 272 σε μια σεζόν (272/600 σε 78 αγώνες, δηλαδή 45.3% και 3,5 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα) για να σπάσει το ρεκόρ τριπόντων σε μια σεζόν στην ιστορία του NBA, ρεκόρ που μέχρι χτες είχε ο Ρέι Άλεν. Τα δύο τρίποντα με τα οποία ο Κάρι έσπασε το ρεκόρ και ένα κλιπάκι με τρίποντα highlights του από τη σεζόν, που ετοίμασε το NBA:

Λίγο πιο μακριά, οι Λέικερς κατάφερναν να δώσουν καλό τέλος στη φετινή σαπουνόπερα του αν θα μπουν στα πλέι οφς. Με τον Παού Γκασόλ να τα κάνει όλα (triple-double με 17 πόντους, 20 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 τάπες), κέρδισαν με 99-95 στην παράταση τους Χιούστον Ρόκετς για να τους ρίξουν στην 8η θέση της Δύσης και να ανέβουν αυτοί 7οι.

Σε μια σεζόν που (προς το παρόν) θα θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τουλάχιστον θα πάρουν θέση στην αφετηρία των πλέι οφς. Και γιατί να ξεχάσουν; Γιατί τα όνειρα της μεγάλης πεντάδας δεν ευοδώθηκαν σχεδόν καθόλου μέσα στη σεζόν, λόγω των αλλεπάλληλων τραυματισμών. Ο Παού Γκασόλ έχασε 33 ματς, ο Στιβ Νας 32, ο Παγκόσμια Ειρήνη έκανε αρθροσκόπηση (έχασε μόλις 7 ματς, μιας και είναι… τέρας της φύσης), ο Χάουαρντ μπορεί να έχασε 6 ματς, αλλά έπαιζε όλη τη χρονιά με πόνους στην πλάτη και τη μέση, ενώ το κακό ολοκληρώθηκε με τον Κόμπι Μπράιαντ να τραυματίζεται στον αχίλλειο και να χάνει τους επόμενους 6-9 μήνες.

Βέβαια, κοντά στα 35 πια ο Μπράιαντ, πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ίσως και να μην ξαναπαίξει μπάσκετ. Τον Κόμπι όλοι τον «ξέρουμε», η απάντησή του σε αυτό ήταν ότι «ήδη κρατάω τα ονόματα όλων όσοι αμφισβητούν την επιστροφή μου, για να τα θυμάμαι του χρόνου».

Η χρονιά έκλεισε και για το Ντάλας, στη 10η θέση της Δύσης, εκτός πλέι οφς για πρώτη φορά μετά από 12 συνεχείς παρουσίες, τουλάχιστον η νίκη επί της Νέας Ορλεάνης τους έφερε στο 41-41, δηλαδή στο 50% και όχι με αρνητικό ρεκόρ. Η χρονιά έκλεισε με νίκη και με τον Νοβίτσκι (μόλις 1 από τα 3 εγγυημένα συμβόλαια παικτών που βρίσκονται στο ροτέισον της ομάδας για την επόμενη σεζόν, μαζί με Κάρτερ και Μάριον) να λέει ουσιαστικά κάνοντας ευχή: «Νομίζω ότι η ομάδα θα είναι εντελώς διαφορετική του χρόνου. Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα. Θα περιμένουμε και θα δούμε ποιους από τους φετινούς θα φέρουμε πίσω του χρόνου».

Λίγο (έως πολύ) πιο μακριά, οι Νικς κέρδιζαν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με 98-92 τους Χοκς, για να φτάσουν στο καλύτερο ρεκόρ των τελευταίων 16 χρόνων τους με το 54-28 με το οποίο τερμάτισαν. Τελευταία φορά που τα είχαν πάει καλύτερα ήταν το 1996-97 όταν είχαν 57-25. Και ναι, καλά σας έρχεται στο μυαλό, με τον Πάτρικ Γιούιν στο ρόστερ τους. Λέτε να έσπασε η «κατάρα του Γιούιν»; Θα το δούμε αρχής γενομένης από το Σάββατο, όταν και ξεκινά η σειρά με τους Μπόστον Σέλτικς.

Μαζί με το καλύτερο ρεκόρ των τελευταίων χρόνων, ο Καρμέλο Άντονι πήρε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Είχε 28.7 ανά αγώνα, σπάζοντας την τριετή κυριαρχία του Κέβιν Ντουράντ στην κατηγορία. Ο Ντουράντ είχε 28.1, δεν έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά και να έπαιζε θα χρειαζόταν πάνω από 77 πόντους για να πάρει την πρώτη θέση, δηλαδή μιλάμε μόνο για θεωρητικές ελπίδες.

Τα πλέι οφς ξεκινούν το Σάββατο και τα ζευγάρια σε Ανατολή και Δύση έχουν ως εξής με πρώτη την ομάδα που έχει πλεονέκτημα έδρας:

Μαϊάμι Χιτ – Μιλγουόκι Μπακς
Νιου Γιορκ Νικς – Μπόστον Σέλτικς
Ιντιάνα Πέισερς – Ατλάντα Χοκς
Μπρούκλιν Νετς – Σικάγο Μπουλς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Χιούστον Ρόκετς
Σαν Αντόνιο Σπερς – Λος Άντζελες Λέικερς
Λος Άντζελες Κλίπερς – Μέμφις Γκρίζλις
Ντένβερ Νάγκετς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *