Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Παίζοντας για το όνειρο!

Παίζοντας για το όνειρο!

 

Μόλις 40 λεπτά μένουν για να ολοκληρωθεί η χρονιά στο Α1 του «Πάνος Ζαχαρογιάννης», τα 40 πιο σημαντικά λεπτά της σεζόν. Σε αυτά τα 40 λεπτά το πρωτάθλημα θα στέψει νέο βασιλιά, μιας και τα Κουλουβάχατα έχουν ήδη παραδώσει το στέμμα τους από τα προημιτελικά. Για ακόμη μία χρονιά δεν θα έχουμε repeat για κάποια ομάδα, με τον νικητή της Παρασκευής να γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της λίγκας, δίπλα σε αυτά των 4 προκατόχων του, Santa Barbara Rockets, Ρούκουνες, Alley Ουπς και Κουλουβάχατα έχουν καθίσει εκεί που ευελπιστούν να κάθονται από το βράδυ της Παρασκευής μετά τον τελικό οι Run ‘n’ Gun και η Dirtus Bologna.

Run ‘n’ Gun – Dirtus Bologna
(21:00, Σιπύλου)

Το ματς της χρονιάς για δύο ομάδες που έφτασαν εδώ ως επιστέγασμα των όσων πέτυχαν στο παρκέ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι Run ‘n’ Gun είναι ακόμα αήττητοι και, πλέον, μόνο ένας δρόμος υπάρχει ως το τρόπαιο: ή το σηκώνουν αήττητοι ή παίρνουν το πρώτο κίτρινο φύλλο της σεζόν στο χειρότερο δυνατό σημείο της. Θέλοντας να ολοκληρώσουν την τέλεια σεζόν, όπως είχαν κάνει στο 3ο γκρουπ του 2012-13 όταν και είχαν πάρει τον τίτλο με 16-0 συνολικό ρεκόρ, οι Run ‘n’ Gun κάνουν από την αρχή της χρονιάς επίδειξη δύναμης.

Δεν ήταν πάντα εύκολα, έφτασαν κοντά στην ήττα αρκετές φορές, αλλά δύναμη σημαίνει να κερδίζεις και στα δύσκολα, αυτό το έχουν δείξει ως τώρα όποτε χρειάστηκε. Αυτή τη στιγμή το κοντέρ τους γράφει 31-0, ένα απίστευτο 31-0, τόσο απίστευτο όση και η δυναμικότητα όλων των υπολοίπων ομάδων του Α1. Όμως, από το 31-0 ως το 32-0 υπάρχει απόσταση όση μια ολόκληρη σεζόν. Δεν νομίζω εδώ που είμαστε κάποιος να χαρεί με ένα ενδεχόμενο 31-1.

Αρκετοί από τους παίκτες των Run ‘n’ Gun είναι παλιοί γνώριμοι των τελικό, ως μέρος των Gastone έχουν πατήσει παρκέ στους τελευταίους 3 τελικούς του 1ου γκρουπ, φεύγοντας και τις τρεις φορές ηττημένοι. Ως Run ‘n’ Gun έχουν πατήσει σε έναν τελικό, 3ου γκρουπ, σηκώνοντας το τρόπαιο. Διαλέγετε και παίρνετε τι θα κρατήσει ο καθένας ενόψει του βραδινού αγώνα, αλλά με το που θα φύγει η μπάλα από τα χέρια του διαιτητή στο τζάμπολ, όλα αυτά σβήνονται.

Η Dirtus Bologna τερμάτισε πρώτη και στους δύο ομίλους από τους οποίους πέρασε, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό πολλών και καλών ομάδων, όλων ιδιαίτερα φιλόδοξων. Προερχόμενη από το περσινό 2ο γκρουπ έκανε τη μετάβαση στην κεντρική σκηνή φέτος να μοιάζει με παιχνιδάκι, ολοκληρώνοντας με 10-0 την 1η φάση.

Το μεγαλύτερο παράσημό της ήρθε στα προημιτελικά, εκεί όπου ανάγκασε όλη τη λίγκα να γυρίσει να την κοιτάξει, βροντοφωνάζοντας ότι θα έχουμε νέο πρωταθλητή. Παρότι βρέθηκε με 0-1 πίσω στη σειρά, κατάφερε να γκρεμίσει τα Κουλουβάχατα από το θρόνο τους και να ανοίξει το δρόμο για τους μνηστήρες, ανάμεσά στους οποίους βρισκόταν κι αυτή εννοείται. Μετά από δύο καταπληκτικά παιχνίδια, είχε γυρίσει τη σειρά στο 2-1 για να βρεθεί πια εδώ, 40 λεπτά απ’ τον τίτλο.

Δύο ρόστερ ζηλευτά, Πανδής, Καραλής, Χιώτης, Αντωνίου, Μόντι, Περρής, Παράσχος, Ρήγας, Γρυλάκης, Τζάνος, απ’ τη μία, Σπυρόπουλος, Ράνης, Χαλκιάς, Αλεξόπουλος, Μαθιουδάκης, Μητρόπουλος, Μάινας, Ξυπολιτάς, Πίας, Κλεισιάρης, Ειρηνάκης, απ’ την άλλη. Παίκτες που έχουν σημαδέψει τη λίγκα με την παρουσία τους τις περασμένες σεζόν, άλλοι που μπήκαν φέτος δυνατά. Σε κάθε περίπτωση, οι δυο πιο επιτυχημένες ομάδες, παίζουν σε μια ζαριά όλη τη σεζόν.

Και αμφότερες θέλουν αυτή η ζαριά να φύγει απ’ τα χέρια τους. Οι Run ‘n’ Gun θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, να τρέξουν όσο μπορούν, να βγάλουν εύκολα καλάθια, μακρινές πάσες αμέσως μετά το ριμπάουντ, ο υπολογιστής που δουλεύει στο μυαλό του Αντωνίου κάνει κάτι τέτοιες φάσεις ψωμοτύρι. Με το μακρινό τους σουτ θέλουν να πονέσουν την Dirtus Bologna, να αλλάξουν το ρυθμό όποτε χρειαστεί, να της κόψουν τα πόδια, ο Πανδής ξέρει καλά αυτή τη δουλειά, ενώ δουλειά του Καραλή είναι να ανακατεύει τόσο πολύ την αντίπαλη άμυνα με το παιχνίδι του σε μέση απόσταση που να εξουθενώνει τους αμυντικούς πριν καν φτάσει στην προσπάθεια για σουτ. Ο Χιώτης δίνει παρουσία στη ρακέτα με σκορ και πάρα πολύ δυναμισμό, ενώ οι Run ‘n’ Gun ξέρουν ότι έχουν ρόστερ που μπορεί να πάρει βοήθειες απ’ τον καθένα, στον ημιτελικό ο Μόντι έβαλε 24 πόντους σε 24 λεπτά με 8/11 σουτ.

Απ’ την άλλη, η επιβολή του ρυθμού θα είναι πρώτο μέλημα και για την Dirtus Bologna. Στα προημιτελικά έδειξαν ότι μπορούν να εξοντώσουν την επίθεση των πρωταθλητών, 99 πόντους σύνολο έβαλαν τα Κουλουβάχατα στον 2ο και τον 3ο αγώνα της σειράς. Αυτό θα κληθεί να κάνει και τώρα η Dirtus Bologna, που θα πρέπει να περιορίσει τους αιφνιδιασμούς και το γρήγορο παιχνίδι σε μια από τις πιο εκρηκτικές επιθέσεις της λίγκας. Πάντως, αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν λείπει ούτε από αυτή. Οι αιφνιδιασμοί με τον Σπυρόπουλο ως αιχμή του δόρατος μπροστά είναι συνήθεις, είτε με πάσα του ψηλού από το ριμπάουντ, είτε με το παιχνίδι του Ράνη, που μπορεί να κατεβάσει το ριμπάουντ και να φύγει αμέσως μπροστά. Οι δυο τους κρατούν τα γκέμια στην επίθεση με τον Σπυρόπουλο να είναι ασταμάτητος και τον Ράνη να «γράφει» σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες κατά το δοκούν. Ο Αλεξόπουλος δίνει παρουσία στη ρακέτα, μέγεθος και δύναμη, με τον Μητρόπουλο να παλεύει δίπλα του και τον Μαθιουδάκη να παίζει σε ρόλο μπαλαντέρ βουλώνοντας όποια τρύπα χρειαστεί.

Τα ριμπάουντ θα παίξουν σημαντικό ρόλο, αλλά και η «ενόχληση» της πρώτης πάσας για αποφυγή του αιφνιδιασμού, και από τις δύο πλευρές. Τα μακρινά σουτ είναι στο μυαλό όλων, η Dirtus Bologna έχει τον 1ο τρίποντο στο πρωτάθλημα (Χαλκιάς), οι Run ‘n’ Gun τον Πανδή, αλλά και οι δυο ομάδες έχουν αρκετούς σουτέρ που δεν μπορείς να αφήσεις ελεύθερους απ’ έξω. Όμως, σε τέτοια ματς αυτό που θα γείρει στο τέλος τη ζυγαριά είναι το ποιου το μάτι θα γυαλίζει περισσότερο, ποιος δεν θα δεχτεί να χάσει αν τυχόν όλα πάνε στραβά, ποια ομάδα θα έχει την τύχη να δει παίκτη της σε βραδιά για να γράψει ιστορία!

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *