Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Αγγίζοντας την κούπα!

Αγγίζοντας την κούπα!

 

Φτάσαμε στο τελευταίο ματς της σεζόν στο Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης», το παιχνίδι που θα κρίνει το νικητή του πρωταθλήματος, την ομάδα που για τους επόμενους 12 μήνες θα κρατά τα σκήπτρα της. Οι πρώτοι νικητές, Nikea Lions, έχουν παραδώσει ήδη τη σκυτάλη με τη συμμετοχή τους στο Α1, και από τους 36 μονομάχους, μετά από συνεχείς δοκιμασίες, έμειναν όρθιοι οι δύο που το βράδυ της Παρασκευής θα παλέψουν στον τελικό για τον τίτλο: Τριπόντιοι και C-Drifters ετοιμάζονται να καθίσουν στο θρόνο του Challenge League.

C-Drifters – Τριπόντιοι
(22:30, Σιπύλου)

Η συμμετοχή σε έναν τελικό από μόνη της είναι η επιβράβευση για μια μεγάλη χρονιά, αλλά τη στιγμή που πατάς το παρκέ, βλέπεις το κύπελλο να σε περιμένει λίγα βήματα παραπέρα, εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να σκεφτείς έτσι. Εκείνη τη στιγμή θες να παίξεις όλα σου τα χαρτιά, να αρπάξεις όσες πιθανότητες έχεις, να τα δώσεις όλα για εκείνο το δευτερόλεπτο που όλα γύρω σου θα θολώνουν και το μόνο που θα βλέπεις θα είναι ένα κύπελλο και τα χέρια σου να το σηκώνουν. Μια στιγμή που θα την κρατάς πάντα μαζί σου.

Κάπου εδώ μπαίνουν στη συζήτηση οι C-Drifters και οι Τριπόντιοι. Οι δύο τελευταίοι επιζώντες από μια πολύ σκληρή σεζόν στο Challenge League, έχουν 40 λεπτά μπροστά τους για να πάρουν την κούπα. Οι Τριπόντιοι και πέρσι είχαν φτάσει στο φάιναλ φορ της λίγκας, αλλά όχι και στον τελικό. Πρωτόγνωρα, λοιπόν, σκηνικά και για τους δύο φέτος.

Μετά από μια πολύ καλή παρουσία στον όμιλο, όπου τερμάτισαν στη 2η θέση, οι C-Drifters κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί από τη σειρά με τα Χώματα, περνώντας με 2-1, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Παλαίμαχους Άνω Λιοσίων με 2-0. Στην τετράδα βρήκαν μπροστά τους τους Rocks B.C., τους οποίους και υπέταξαν μετά από έναν πολύ σκληρό αγώνα με 49-46.

Στην αντίπερα όχθη οι Τριπόντιοι τερμάτισαν 3οι στον 3ο όμιλο, ισόβαθμοι με τον πρώτο του ομίλου. Μπήκαν στα πλέι οφς με ήττα, βρέθηκαν να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά από τότε παίρνουν μόνο ροζ φύλλα. Ξεκίνησαν με δύο για το 2-1 στη σειρά με τους Red-dicolo, για να περάσουν με 2-0 την Oklaχώμα Thunder στα προημιτελικά και να αντιμετωπίσουν τους Athens Supergrungers στον ημιτελικό, τον οποίο και κέρδισαν με 49-46.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο αποψινό ραντεβού των δύο. Τα δύο ρόστερ πολύ δυνατά και γεμάτα παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Το βασικό τους γνώρισμα ότι και οι δύο έχουν ρόστερ με παίκτες που νιώθουν άνετα στο ρόλο τους και ξέρουν από ποιο πόστο να προσφέρουν στην ομάδα τους για να λάβουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κουτέλας Χ., Κουτέλας Π., Μενιδιάτης, Ζαφειράκης, Μπουρίτης, Τσαγκουρνός, Γιοβάνης, Καραμήτσος, Παπαδάτος, Λαναρας απ’ τη μία, και Καραδήμας, Ράλλης, Τσούτης, Τσαφαντάκης, Παντελέος, Φαλελάκης, Τραχανής, Χασιώτης, Δημόγιωργας, Μπέης, Χασόγιας, Δαμιανάκης απ’ την άλλη.

Οι C-Drifters με τον Γαλαίο στον πάγκο τους αρέσκονται σε πολλές αλλαγές για να κρατούν την ομάδα τους φρέσκια, με τους παίκτες να έχουν ενέργεια και να μένουν ζεστοί αφού εναλλάσσονται συνεχώς στο παρκέ και βρίσκονται σε εγρήγορση. Οι C-Drifters προτιμούν πιο γρήγορο ρυθμό από τους Τριπόντιους, αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι δύο ομάδες νιώθουν πολύ άνετα σε αργό τέμπο. Αμφότερες έχουν αρκετά ψηλά κορμιά και οι μάχες στη ρακέτα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, με τον έλεγχο των ριμπάουντ και τον μετριασμό των δεύτερων επιθέσεων του αντιπάλου να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Η τριάδα Τσούτης, Ράλλης, Καραδήμας βάζει περίπου 40 πόντους ανά αγώνα (36 στον ημιτελικό), ενώ στην πλευρά των C-Drifters οι Κουτέλας Χ., Κουτέλας Π. και Μενιδιάτης σκοράρουν 34 περίπου πόντους ανά ματς (25 στον ημιτελικό). Τα τρίποντα είναι στα χαρακτηριστικά στοιχεία των Τριπόντιων, που δοκιμάζουν πολύ την τύχη τους από την περιφέρεια, ενώ οι C-Drifters προτιμούν το παιχνίδι από μέση απόσταση, τα ντράιβ και το φόρτωμα της ρακέτας. Μπέης, Τραχανής, Ράλλης και Φαλελάκης θα δώσουν πολλές μάχες στη ρακέτα με τους Μενιδιάτη, Γιοβάνη, Κουτέλα Π.. κάθε περίπτωση, το βράδυ θα μάθουμε πέραν όλων των στατιστικών στοιχείων και των αγωνιστικών πλάνων της ομάδας, ποιου το χέρι θα αγγίξει την μπάλα και θα κερδίσει χρυσάφι!

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *