Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Κι όμως, έχει Ντιρκ…

Κι όμως, έχει Ντιρκ…

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2009
Τελείωσε η πρώτη φάση και ουσιαστικά δεν είχαμε κάποια έκπληξη για τις τελευταίες 4 θέσεις, αφού Ισπανία, Σερβία, Γερμανία και Λιθουανία είχαν εκ των προτέρων το ρόλο του φαβορί. Ας δούμε τους αγώνες της τελευταίας ημέρας της πρώτης φάσης, ενώ στο αυριανό άρθρο θα μιλήσουμε για τη δεύτερη φάση.

ΣΚΟΠΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 71-81
Οι Κροάτες αγχωμένοι και ξανά μέτριοι έπαιξαν για ένα ημίχρονο με τη φωτιά, ρπιν συνέλθουν στο δεύτερο μέρος και φανερώσουν την αληθινή διαφορά των δύο ομάδων. Με επιμέρους σκορ 47-23 στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία πήρε την, καθαρή τελικά, νίκη έναντι των, για άλλη μία φορά, πλήρως ανοργάνωτων Σκοπιανών που επιδόθηκαν σε αψυχολόγητα τρίποντα.

ΡΩΣΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 64-69
Οι Γάλλοι προβλημάτισαν επιθετικά για ένα ακόμη παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να κρατηθούν στο ματς σε όλη τη διάρκειά του. Χρειάστηκε ο οίστρος του Ντιό στο φινάλε για να πάρει η Γαλλία το νικητήριο προβάδισμα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ 62-68
Μπορεί να μπήκαν στο τουρνουά με την πιο άπειρη ομάδα της διοργάνωσης, μπορεί να μπήκαν με τις μεγαλύτερες απουσίες από κάθε άλλον, αλλά οι Γερμανοί θα είναι στον επόμενο γύρο και θα παλέψουν για την οκτάδα. Εν πολλοίς το οφείλουν στο εκπληκτικό κοουτσάρισμα του Ντιρκ Μπάουερμαν, που καταφέρνει σε κάθε ματς να πάρει αυτό ακριβώς που θέλει, ενώ πήρε μια ομάδα με 5 βετεράνους και 7 παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Ευρωλίγκα και την πέρασε γύρο στο Ευρωμπάσκετ. Το οφείλουν και στον Γιαν Γιάγκλα που έδειξε από τι είναι φτιαγμένος όταν σηκώθηκε για το τρίποντο που έδωσε ουσιαστικά στην ομάδα του την πρόκριση, με τους Γερμανούς στο -11 και 8 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ήδη, είναι επιτυχημένοι. Οι Λετονοί, κάτω από το «4» αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ λίγοι, χάνοντας και τα 3 παιχνίδια στο τέλος.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ 90-84 παρ.(78-78 κ.α.)
Δεν μπήκαν σε περιπέτειες οι Ισπανοί, αφού με την απόφαση της FIBA Europe να μην είναι την ίδια ώρα οι αγώνες κάθε ομίλου, αν έχαναν από τους Σλοβένους, κάλλιστα θα μπορούσαν Σέρβοι και Βρετανοί να τους πετάξουν απ’ έξω. Τελικά, μετά από ένα τρομερό παιχνίδι και μετά από μπόλικη «γκρι» βοήθεια, οι Ισπανοί κέρδισαν. Χρειάστηκε ένα εκπρόθεσμο σουτ του Ρούντι, από το οποίο σκοράρει ο Γκασόλ μετά από επιθετικό ριμπάουντ κι ενώ και οι 10 παίκτες έχουν σταματήσει να παίζουν και έχει ακουστεί η κόρνα της γραμματείας… όπως αποδείχτηκε αργότερα χωρίς λόγο! Και βέβαια, ένα άκαιρο… επιθετικό αντιαθλητικό φάουλ στον Γιαγκόντνικ, που καθάρισε το ματς στην παράταση. Οι Σλοβένοι έδειξαν παιδικές ασθένειες άλλων Ευρωμπάσκετ, αλλά με το 12-0 στο τέταρτο δεκάλεπτο, τις έσβησαν. Ας δούμε και τον δεύτερο γύρο.

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ 59-77
Η Σερβία του Ίβκοβιτς έκανε το καθήκον της, παίζοντας σκληρή άμυνα πήρε ένα προβάδισμα κάπου στη δεύτερη περίοδο, το οποίο ουσιαστικά διατήρησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού οι αξιόμαχοι Βρετανοί δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν με αξιώσεις. Ο Νέναντ Κρστιτς απέδειξε για ένα ακόμα ματς ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 69-87
Οι Πολωνοί δεν ήταν τόσο κακοί όσο δείχνει το τελικό σκορ και προσπάθησαν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι, αλλά η διαφορά κλάσης ήταν εμφανής. Οι Τούρκοι κέρδισαν καθαρά και μπαίνουν φορμαρισμένοι στη δεύτερη φάση, αφού είχαν και αρκετούς παίκτες τους σήμερα να αποδίδουν καλά, με τον Ασίκ να πετυχαίνει το εντυπωσιακό 10/11 εντός παιδιάς.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 84-69
Ευτυχώς ο Κλέιζα, ο Πετραβίτσιους και ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς έσωσαν τα προσχήματα για τη Λιθουανία, που παραλίγο να καταφέρει να διασύρει πλήρως το όνομά της. Οι Βούλγαροι το πάλεψαν όσο μπορούσαν, προηγήθηκαν, έφτασαν στο 66-64, αλλά δεν άντεξαν. Ο Μπουτάουτας πρέπει να είχε παίξει στοίχημα ότι θα αποκλειστεί η Λιθουανία, αφού το κοουτσάρισμά του ήταν ανεκδιήγητο. Πλέον έχει ανοίξει κόντρα με τη λιθουανική κερκίδα που αποδοκιμάζει τις επιλογές του συνεχώς και τον χειροκροτεί ειρωνικά, ενώ στο ματς οι δύο Λαβρίνοβιτς ωρύονταν προς τον πάγκο καθώς δεν έβγαλε ούτε ένα σύστημα, όταν για 20 και πλέον λεπτά τους μάρκαραν παίκτες 15 πόντους κοντύτεροι! Μπορεί ο δεύτερος γύρος να αλλάξει την εικόνα της Λιθουανίας;

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *