Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 στις γυναίκες. Στο τέλος της 3ης περιόδου, ξαφνικά, οι 10 παίκτριες που έπαιζαν στο παρκέ έπαθαν… ομαδικό εγκεφαλικό, χάζεψαν και νόμιζαν όλες (όλες όμως!) ότι σούταραν στην απέναντι μπασκέτα από εκείνη που σούταραν κανονικά! Όλες, έτσι; Το μόνο κακό της υπόθεσης το γεγονός ότι η περίοδος έληγε και δεν μάθαμε ποτέ αν κάποιος θα καταλάβαινε τι γινόταν ή αν απλώς οι δυο ομάδες θα άλλαζαν μπασκέτες και θα συνέχιζαν να παίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα.

Το Μεξικό ήταν στις βολές, η Σλοβακία παίρνει αμυντικό ριμπάουντ, η Κοβατσίκοβα, πλέι μέικερ στο παρκέ για την ομάδα της Σλοβακίας, παίρνει την μπάλα, γυρνάει προς το καλάθι της και σκοράρει. Ως εδώ καλά, το έχουμε ξαναδεί κι ας είναι κάτι που δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ κάθε φορά που το βλέπουμε. Η συνέχεια, όμως, είναι απίστευτη.

Στο καλάθι που το Μεξικό έκανε επί 9:50 επίθεση σκόραρε η Κοβατσίκοβα, αλλά οι παίκτριες του Μεξικό, παρότι είχαν ξεκινήσει να γυρνούν στην άμυνα, επέστρεψαν και έκαναν… επαναφορά κανονικότατα για να επιτεθούν εκεί που έπαιζαν άμυνα όλο το δεκάλεπτο. Και το κερασάκι στην τούρτα το γεγονός ότι οι παίκτριες της Σλοβακίας… γύρισαν να παίξουν άμυνα μετά το αυτοκαλάθι της Κοβατσίκοβα, εκεί που σε όλη την περίοδο έκαναν επίθεση κι ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει για να πάνε προς τα εκεί για επίθεση! Προφανώς, το αυτοκαλάθι ενεργοποίησε κάτι στον εγκέφαλο όλων με πιο πιθανή αιτία να τις είχε κάποιος υπνωτίσει πριν το ματς και με το σύνθημα να τις έκανε να αλλάξουν μπασκέτες τόσο απλά μετά από 30 λεπτά αγώνα.

Οι διαιτητές δεν κατάλαβαν τίποτα, αφού αν είχαν καταλάβει δεν θα άφηναν το Μεξικό να κάνει την επαναφορά μετά το αυτοκαλάθι της Σλοβακίας. Δεν κατάλαβαν τίποτα ούτε μέχρι να λήξει η περίοδος, αφού το Μεξικό έκανε… μπρος πίσω μιας και ντρίμπλαρε από την επίθεσή του προς την άμυνά του στην τελευταία φάση μετά το αυτοκαλάθι.

Το βλακώδες της φάσης είναι μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά του μπάσκετ, αφού δεν είναι ένας παίκτης που μπερδεύτηκε (αυτό το έχουμε δει και στο NBA), είναι 10 παίκτριες και 3 διαιτητές που παρανόησαν εντελώς και δεν ήξεραν πού πατούσαν και πού βρίσκονταν. Και αν κρίνω από την ανύπαρκτη αντίδραση του κόσμου στις εξέδρες, ούτε εκείνοι κατάλαβαν τι έγινε. Όσες φορές κι αν δείτε τη φάση δεν υπάρχει περίπτωση να χωνέψετε την επική ηλιθιότητα όλων όσοι ήταν στο παρκέ (δείτε το βίντεο με δική σας ευθύνη, υπάρχει κίνδυνος να καεί ο εγκέφαλός σας):

Και κάτι ακόμα, που σίγουρα είναι ενδιαφέρον. Η Κοβατσίκοβα, που έβαλε το αυτοκαλάθι, δεν είχε μόλις περάσει στο παρκέ. Στην αμέσως προηγούμενη φάση, πήρε αυτή το αμυντικό ριμπάουντ, κινήθηκε κανονικά προς την επίθεση, της έκαναν φάουλ και πήγε στην απέναντι μπασκέτα και σούταρε βολές βάζοντας τη μία. Όμως, 20 δευτερόλεπτα αργότερα για κάποιο λόγο το είχε ξεχάσει εντελώς. Και αυτή και όλες οι άλλες. Το βίντεο όλου του αγώνα, δείτε μετά το 1:23:30 για να δείτε και την προηγούμενη φάση:

Έγραψαν ιστορία οι παίκτριες των δύο ομάδων, ελπίζω τις επόμενες ημέρες κάποια να πει «Bazinga!» και να αποδειχτεί ότι μας δούλευαν…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Λίστα με καλύτερους Ευρωπαίους χωρίς Γκάλη (και όχι μόνο…)

Το Hoopshype ανέβασε λίστα με τους καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών. Έγραψε «Οι 25 καλύτεροι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *