Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2016-17 / Ανακοίνωση για τα αιτήματα προγράμματος

Ανακοίνωση για τα αιτήματα προγράμματος

 

Στη συνάντηση εκπροσώπων της Παρασκευής 2/12 συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα αιτήματα και τον καταρτισμό του προγράμματος. Ουσιαστικά επικυρώθηκαν ξανά τα όσα είχαν συμφωνηθεί τον Σεπτέμβρη στην αρχική συνάντηση εκπροσώπων. Αναλυτικά:

“- Ο καταρτισμός του προγράμματος έχει αποφασιστεί να γίνεται Δευτέρα κάθε εβδομάδα, ώστε να έχουν οι ομάδες τη δυνατότητα να στέλνουν τα αιτήματά τους ως το βράδυ της Κυριακής. Η προθεσμία αποστολής των αιτημάτων πρέπει να τηρείται αυστηρά, καθώς σε άλλη περίπτωση δημιουργείται πρόβλημα στον καταρτισμό του προγράμματος και καθυστερεί η ανάρτησή του.

– Οι ομάδες είναι εκείνες που πρέπει να στέλνουν αιτήματα στους διοργανωτές, όχι η διοργάνωση να αναζητά τις ομάδες κάθε εβδομάδα για να μάθει πότε μπορούν να αγωνιστούν. Εφόσον μια ομάδα δεν αποστείλει ειδικό αίτημα κάποια συγκεκριμένη εβδομάδα, τότε θεωρείται ότι ισχύει το γενικό της αίτημα, ή, αν δεν έχει τέτοιο, ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις διαθέσιμες ημέρες και ώρες.

– Μετά το βράδυ της Κυριακής όποιο αίτημα αποσταλεί δεν θα θεωρείται έγκυρο. Για να σέβεται η διοργάνωση τα αιτήματα των ομάδων, θα πρέπει και οι ομάδες να σέβονται τη διαδικασία και τους υπόλοιπους συναθλητές τους.

– Τα αιτήματα κάθε ομάδας πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 3 εναλλακτικές ημέρες, εκ των οποίων η μία τουλάχιστον να είναι ημέρα Σαββατοκύριακού. Οι περισσότερες ώρες της λίγκας βρίσκονται στο Σαββατοκύριακο, δεν είναι εφικτό να ικανοποιούνται συνεχώς αιτήματα για μόνο καθημερινές. Τα αιτήματα μπορούν να είναι και με τη μορφή κωλύματος (π.χ. «δεν μπορούμε Τετάρτη»).

– Τα αιτήματα θα ικανοποιούνται από τη διοργάνωση εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, δεν είναι δεσμευτικά για τη λίγκα. Οπότε όσο πιο πολλές εναλλακτικές έχει μία ομάδα τόσο πιο πιθανό είναι να αγωνιστεί σε κάποια ώρα που τη βολεύει.

– Οι περισσότερες ώρες της λίγκας είναι στα γήπεδα των Άνω Λιοσίων, της Καισαριανής και της Καλλιθέας. Αυτό σημαίνει ότι κάποια ομάδα θα πρέπει να αγωνιστεί σε όλα αυτά τα γήπεδα, έστω περιοδικά ανά 2 ή 3 εβδομάδες.

– Μετά την ανάρτηση του προγράμματος καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει. Αν κάποια ομάδα ζητήσει αναβολή ή αλλαγή μετά την ανάρτηση του προγράμματος, τότε ενεργοποιείται ο όρος του 20-0 και της πληρωμής των ανελαστικών εξόδων, 80€. Για να μπορέσει να γίνει αναβολή/αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα, θα πρέπει πρωταρχικά να συμφωνήσει η αντίπαλη ομάδα εφόσον το πρόγραμμα έχει ήδη αναρτηθεί. Κατόπιν, να βρεθούν 2 άλλες ομάδες για να αλλάξουν μεταξύ τους τα ματς. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε η ομάδα που ζήτησε την αλλαγή καλείται να πληρώσει τα 80 ευρώ των ανελαστικών εξόδων του αγώνα ακόμα κι αν το ματς αναβληθεί. Στη σπάνια περίπτωση που ένας αγώνας θα αλλάζει/αναβάλλεται μετά τον ορισμό του, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 15 ημερών από την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του, σε ημέρα και ώρα που εξυπηρετεί την αντίπαλη ομάδα (εκείνη που δέχτηκε την αναβολή) και που έχει δυνατότητα να καλύψει η διοργάνωση.

– Η διοργάνωση δεν μπορεί να κανονίζει το πρόγραμμα αγώνων της λίγκας με βάση τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ομάδων σε άλλες ερασιτεχνικές λίγκες. Θα προσπαθεί να διευκολύνει τις ομάδες αυτές μη ορίζοντας αγώνα την ίδια ημέρα εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά ως εκεί.

– Η παρούσα ανακοίνωση θα διανεμηθεί στις ομάδες την 1η αγωνιστική της Β φάσης και θα πρέπει να υπογραφεί από τον εκπρόσωπο κάθε ομάδας.”

About nikolask11

Check Also

«Πάνος Ζαχαρογιάννης» 2017-18: Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Το μεγαλύτερο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ στη χώρα επιστρέφει για την 8η σεζόν του! Το «Πάνος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *