Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / Ας είμαστε σοβαροί…

Ας είμαστε σοβαροί…

Δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου 2007

Με ποινή αποκλεισμού 2 χρόνων από κάθε μπασκετική δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο παλαίμαχος σούπερ-σταρ Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς. Η ποινή αποτελεί τιμωρία στο μεγάλο Σέρβο άσο επειδή στις 30 του Μάη, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Παρτιζάν – Χέμοφαρμ, μπήκε μες στο γήπεδο και με σαφή επιθετική διάθεση προς τον διαιτητή τον χτύπησε, διαμαρτυρόμενος με αυτόν τον τρόπο για κάποια… φαλτσοσφυρίγματα.

Ο Ντανίλοβιτς, που είναι πρόεδρος της Παρτιζάν, φυσικά δε δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ και θα καταθέσει έφεση τις επόμενες ημέρες…

Η ουσία στο όλο θέμα δεν είναι ο… αναπόφευκτος συνειρμός με τον Θανάση Γιαννακόπουλο και η γλυκιά ανάμνηση με το χαστούκι σε «γκρίζο» από αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος, αφού εδώ η ανοχή που δείχνουμε στους μεγαλοπαράγοντες είναι παροιμιώδης και γνωστή.

Η ουσία και αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πώς οι Σέρβοι κατέληξαν στην απόφαση να αποβάλλουν από κάθε γήπεδο, από κάθε αγώνα, από κάθε μπασκετική δραστηριότητα γενικώς, ένα από τα «ιερά τέρατα» της αθλητικής ιστορίας τους, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών.

Το μέγεθος που αντιπροσωπεύει ο Ντανίλοβιτς μπορεί να γίνει σαφές μόνο με την αναφορά στο πέρασμά του από το NBA, όπου πήγε για 2 χρόνια, απέδειξε ότι μπορεί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο (12,8 πόντοι σε 31,1 λεπτά συμμετοχής) και γύρισε στην Ευρώπη όχι για να είναι βασιλιάς στο χωριό, αλλά επειδή πλέον όλοι του αναγνώριζαν ότι ήταν βασιλιάς… γενικώς! Στο σύντομο πέρασμά του από την Αμερική πρόλαβε να γράψει και μια εντυπωσιακή, αξιομνημόνευτη επίδοση με τη φανέλα του Μαϊάμι πετυχαίνοντας 7/7 τρίποντα εναντίον της Νέας Υόρκης στις 12/3/1996!

Ας ελπίσουμε ότι σε απάντηση στην έφεση που θα υποβάλει ο Ντανίλοβιτς, η σερβική ομοσπονδία θα καταλάβει το λάθος που πάει να κάνει και θα αλλάξει την ποινή επιτρέποντας του την ενεργό συμμετοχή στα μπασκετικά κοινά.

Δεν προσπαθώ να επιβραβεύσω τέτοιες ενέργειες επίθεσης στους διαιτητές, αλλά καλό είναι να συνειδητοποιούμε και ποιον έχουμε απέναντί μας. Και τώρα, είναι ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ας είμαστε σοβαροί…

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *