Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για τη συνύπαρξή του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και το καλοκαίρι με την εθνική Λιθουανίας. Ο Λιθουανός αστέρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες της σεζόν, στα λάθη των παικτών, κάλυψε απόλυτα τον προπονητή του, παρά τα όσα έχουν γραφτεί μέσα στη σεζόν ότι δυσκολεύεται να παίξει με τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο Ομπράντοβιτς, και μίλησε για τη δύσκολη απόφαση που έχει μπροστά του.

Ο Κλέιζα απέδωσε την κακή πορεία της Φενέρ φέτος στην «αστάθεια στην απόδοσή μας. Κι εγώ ήμουν ασταθής, δεν καταλαβαίναμε πάντα ο ένας τον άλλο στο παιχνίδι και δεν παίζαμε ως ομάδα. Μας λείπει ο παίκτης που θα μας ενώσει στο παρκέ αγωνιστικά. Μετά το καλό ξεκίνημα γίναμε εγωιστική ομάδα και αυτό φάνηκε». Ο Κλέιζα, πάντως, έδωσε το σύνθημα «μπροστά μας έχουμε το πρωτάθλημα. Θέλω πολύ να πάρουμε τον τίτλο».

Όσον αφορά στο πώς βλέπει την παρουσία του Ομπράντοβιτς στη Φενέρ ο Κλέιζα μίλησε ξεκάθαρα: «κανείς δεν παρεμβαίνει στην ομάδα, ο προπονητής είναι το απόλυτο αφεντικό, δεν επιτρέπει σε κανέναν να δυσκολεύει τη δουλειά μας. Δεν υπάρχει καμία ένταση μαζί του, μόνο ο δικός του λόγος μετράει. Το μόνο πρόβλημα που είχαμε ήταν να εφαρμόσουμε το πλάνο του, αυτό είναι δική μας ευθύνη, των παικτών. Όλοι φοβόμαστε τον Ομπράντοβιτς, γιατί είναι αυστηρός και απαιτεί πολλά εδώ και τώρα. Όμως, νοιάζεται για τους παίκτες του».

Ο Κλέιζα έκανε τη σύγκριση της Τουρκίας με την Ελλάδα: «Τα αποτελέσματα δεν εξαρτώνται μόνο από το μπάσκετ εδώ, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Είναι δύσκολο να κερδίσεις εκτός έδρας. Είναι πιο ήρεμα απ’ ότι στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει προβολή. Το καλό είναι ότι όταν είσαι ξένος δεν διαβάζεις και δεν ακούς τι λέγεται για σένα».

Όσο για το Μουντομπάσκετ ο Κλέιζα προετοίμασε μάλλον το έδαφος για μη συμμετοχή του: «Θα εξαρτηθεί από τους γιατρούς. Η εθνική είναι σημαντική και θέλω να παίζω. Όμως, δεν είμαι νέος και πρέπει να σκεφτώ πώς θα περάσω το καλοκαίρι ώστε να είμαι σε καλή κατάσταση του χρόνου. Μετά τον τραυματισμό του 2011 οι γιατροί μου έχουν συστήσει να μην παίζω τα καλοκαίρια, αλλά το έχω ήδη κάνει, αφού η εθνική είναι στην καρδιά μου. Θα είναι δύσκολη η απόφαση αν τελικά δεν παίξω στο Μουντομπάσκετ, αλλά ακόμα δεν ξέρω».

About nikolask11

Check Also

«Θα βιάσω την κόρη σου και το γιο σου»

Πολλά ακούστηκαν μετά το περιστατικό ανάμεσα στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τους οπαδούς της Χαποέλ, άλλα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *