Home / NBA / “Yes, we did”. Did what?

“Yes, we did”. Did what?

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2010

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» (Ουέιντ), «οι προπονήσεις μας θα είναι πιο δύσκολες, τα παιχνίδια θα είναι εύκολα» (Τζέιμς), «ήρθα όχι για ένα τίτλο, όχι για δύο, όχι για τρεις, όχι για τέσσερις, όχι για πέντε, όχι για έξι, όχι για επτά, ήρθα για πολλαπλούς τίτλους» (Τζέιμς), «λυπάμαι αυτόν που θα μαρκάρει εμάς τους δύο» (Ουέιντ), «είμαι τυχερός, θα παίρνω ριμπάουντ και έχω τον Λεμπρόν στα αριστερά μου και τον Ουέιντ στα δεξιά μου. Σαν βιντεοπαιχνίδι…» (Μπος), «είμαστε το καλύτερο τρίο που έχει παίξει ποτέ μπάσκετ σε μια ομάδα» (Ουέιντ).

Αυτές είναι μερικές από τις ατάκες του Τζέιμς, του Ουέιντ και του Μπος στην παρουσίασή τους με τη φανέλα των Μαϊάμι Χιτ ενώπιον 13.000 ανθρώπων στο γήπεδο των Χιτ. Βέβαια, όσοι παρασυρθήκατε, τα πρωταθλήματα κερδίζονται στο παρκέ και όχι στις εκδηλώσεις παρουσίασης παικτών το καλοκαίρι.

Σε μια πόλη που βρίσκεται σε παραλήρημα (αίφνης όλοι ξέχασαν κάθε τους πρόβλημα επειδή ο Τζέιμς θα παίζει μπάσκετ εκεί) φωνάζοντας “yes, we did” (μόνο που τον γαμπρό τον ξυρίζουν τον Ιούνιο…), το μόνο που ξεπερνούσε την αλαζονεία των τριών αστέρων (ιδίως των δύο γιατί ο Μπος στο μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης έπαιζε το ρόλο του Άβερελ Ντάλτον) ήταν οι υπερβολές του παρουσιαστή (δικαιολογημένες αυτές όμως) και η πίκρα του κόσμου του Κλίβελαντ.

Εκεί που ο Νταν Γκίλμπερτ εξέδωσε ανακοίνωση-επιστολή προς τον κόσμο της ομάδας ξεφεύγοντας από κάθε όριο. Εκεί που σε μια βραδιά ο «Βασιλιάς» έγινε «προδότης», εκεί που κάθε τι που θύμιζε ΛεΜπρον αποκαθηλώθηκε, εκεί που τα διακριτικά του Τζέιμς κάηκαν στους δρόμους (δεν είναι ότι δεν συμμερίζομαι την οργή τους και το θυμό τους, αλλά ρε παιδιά δεν είχατε πάρει πρωτάθλημα μαζί του, ξεπεράστε τον).

Ο ιδιοκτήτης των Καβαλίερς έκανε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον Τζέιμς, πασιφανώς πάνω στα νεύρα του, προσπαθώντας να «κρατήσει» τον κόσμο του Κλίβελαντ και υπονοούμενος «προδοσία» εκ μέρους του Τζέιμς.

«Ο πρώην ήρωάς μας δεν είναι πια Καβαλίερ. Αυτό ανακοινώθηκε μετά από μια πολυήμερο, ναρκισσιστικό χτίσιμο αυτοπροβολής που έφτασε στο αποκορύφωμά του με ειδική εκπομπή ανακοίνωσης της ‘απόφασης’ σε κάτι που παρόμοιό του δεν έχει ξαναζήσει η ιστορία των σπορ», «Δεν σας αξίζει αυτού του τύπου η προδοσία ενός δειλού», «Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε στον παράδεισο χωρίς να πεθάνουν πρώτα. Αυτό δεν γίνεται», «Η σοκαριστική αυτή πράξη απιστίας από τον ντόπιο ‘chosen one’ στέλνει ακριβώς το μήνυμα που δεν θέλουμε να πάρουν τα παιδιά μας. Και δείχνει ‘ποιος’ δεν θα θέλαμε να γίνουν όταν μεγαλώσουν», «ο αυτοανακηρυγμένος ‘Βασιλιάς’ παίρνει μαζί του την ‘κατάρα’ [του Κλίβελαντ]. Μέχρι να διορθώσει ό,τι έκανε, θα τον ακολουθεί κακό κάρμα και αυτό το τρομερό ξόρκι», ήταν λίγες από τις πρωτόγνωρες (από χείλη ιδιοκτήτη) ατάκες που έγραψε ο Γκίλμπερτ στον κόσμο της ομάδας.

Ο Γκίλμπερτ κατηγόρησε ξεκάθαρα τον Τζέιμς ότι τα τελευταία δύο χρόνια «τα παράτησε» κατά τη διάρκεια των πλέι οφς, παραιτήθηκε, ήταν αδιάφορος και δεν προσπάθησε όσο θα έπρεπε για την πρόκριση των Καβαλίερς. Τέλος, είπε το… αμίμητο: «Εγώ προσωπικά εγγυώμαι ότι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς θα κερδίσουν ένα πρωτάθλημα NBA πριν κερδίσει ο αυτοαποκαλούμενος πρώην ‘Βασιλιας’ ένα. Θεωρείστε το σίγουρο».

Οι Καβαλίερς δεν έχουν τίτλο στα 40 χρόνια ζωής τους (εξ ου τα περί κατάρας), οπότε τέτοια υπόσχεση μοιάζει λίγο με ανέκδοτο. Βέβαια, αν το κάνουν (λέμε τώρα) θα μιλάμε για τρελό γέλιο.

Μια άλλη τοποθέτηση που έκανε εντύπωση ήταν αυτή του Τσαρλς Μπάρκλεϊ, που είπε ότι στην ηλικία του Τζέιμς και στην κατάσταση που είναι αυτός τώρα «εγώ θα έμενα στην ομάδα μου και θα προσπαθούσα να πάρω έναν τίτλο μόνος μου» εξηγώντας στους… μικρότερους γιατί δεν πήρε τίτλο όσο έπαιζε.

Τέλος πάντων, για τον Τζέιμς έχουμε πολλά εδώ και θα πούμε κι άλλα, όμως κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για χαζό. Ο ΛεΜπρον έκανε ξεκάθαρα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα του και την υστεροφημία του δεδομένων των συνθηκών. Πέρα από τα μεγάλα λόγια και τις υπερβολές όλων (ανάμεσά τους και των τριών παικτών) ο πιο βατός δρόμος προς έναν τίτλο για τον Τζέιμς περνούσε από αυτούς τους Χιτ. Τους άλλους στο Κλίβελαντ τους είχε δοκιμάσει και απέτυχε. Έτσι, ο ΛεΜπρον θέλει να χτίσει τον δικό του μύθο μπαίνοντας στη νέα δεκαετία.

Το αν θα τα καταφέρει θα το ξέρουμε σε 10 περίπου χρόνια. Το αν τη χρονιά που έρχεται θα κάνει την αρχή θα το μάθουμε σε 11 μήνες. «Είμαστε το καλύτερο τρίο παικτών που έπαιξε ποτέ μαζί σε μια ομάδα στην ιστορία του μπάσκετ», είπε ο Ουέιντ και το επαναλαμβάνω για να προλογίσω το επόμενο άρθρο, σχολιάζοντας την… ιεροσυλία.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *