Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Νέα από το γυναικείο μπάσκετ

Νέα από το γυναικείο μπάσκετ

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2007

* Τις καλύτερες μέρες της στην Αμερική φαίνεται να περνάει η Ευανθία Μάλτση που τον τελευταίο καιρό κάνει πράγματα και θαύματα με τη φανέλα των Connecticut Sun. Λόγω του τραυματισμού της Νικίσα Σέιλς, η Μάλτση ξεκινάει βασική τον τελευταίο καιρό και η «έκρηξη» της ήρθε εναντίον των Los Angeles Sparks όπου έβαλε 23 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά και 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα σε 34 λεπτά συμμετοχής. Στις 11 του Ιούλη έβαλε και πάλι διψήφιο αριθμό πόντων (11 με 4/5 εντός παιδιάς) εναντίον του Seattle. Ο κόσμος της ομάδας έχει αρχίσει να ζητάει περισσότερο χρόνο συμμετοχής για την Εβίνα…

* Στα μετεγγραφικά νέα, η πιο σημαντική μετεγγραφή στην Α1 έγινε με την υπογραφή της Πόλυς Σαρέγκου στις Εσπερίδες. Η, αριστερόχειρ, αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, έδειξε πέρυσι με τη φανέλα της Ακαδημίας Ηλιούπολης ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει και σίγουρα μπορεί να προσφέρει εμπειρία και τεράστιες λύσεις στην ομάδα της Καλλιθέας. Τα, εντυπωσιακά, στατιστικά της πέρυσι: 21.7 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ, με 60% στα δίποντα!

* Εντωμεταξύ, η Ανθή Παπαηλία επέστρεψε στον Παναθηναϊκό με συμβόλαιο ενός χρόνου για να κλείσει την καριέρα της στην ομάδα της καρδιάς της. Πέρυσι αγωνιζόταν στον Παγχιακό.

* Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών που διεξήχθη στο Βιντνόγιε της Ρωσίας, πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι ΗΠΑ που… ισοπέδωσαν με 96-73 στον τελικό την Αυστραλία. Τρίτη η Γαλλία, ενώ εκτός μεταλλίων, τέταρτη, έμεινε η οικοδέσποινα Ρωσία.

* Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων, Β’ κατηγορίας, όπου συμμετείχε η Εθνική μας, οι νεάνιδές μας κατέληξαν στην 5η θέση. Καλύτερη παίκτρια στο τουρνουά για την Ελλάδα ήταν η Μπουσνάκη.

* Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων, Α’ κατηγορίας, η Σερβία κατέκτησε τον πρώτο τίτλο… ως «Σερβία», ανεβάζοντας στροφές στην τελευταία περίοδο του τελικού για να νικήσουν την Ισπανία με 72-48. Πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Μιλοβάνοβιτς. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ρωσία.

* Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, τον τίτλο κατέκτησαν, μάλλον εύκολα, τα Άνω Λιόσια. Δεύτερες ήταν οι Εσπερίδες.

* Τέλος, η προκήρυξη της ΕΟΚ για την Α1 δεν έκρυβε εκπλήξεις. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα απόκτησης 2 ξένων παικτριών, ενώ 4 ομάδες θα υποβιβαστούν για να ανέβουν 2 ομάδες από κάθε όμιλο της Α2. Η κλήρωση των πρωταθλημάτων ορίστηκε για τις 7/8.

ΥΓ1. Ωραίο το ανέκδοτο του Σισκάουσκας περί ανωτερότητας της Ρωσικής Εθνικής έναντι της δικής μας. Περισσότερα αύριο από τον Rasheed

ΥΓ2. Μη χάσετε το μεγάλο αφιέρωμα του Age of Basketball “Στον κόσμο των γιγάντων” από τις 17 έως τις 23 Ιουλίου. Με αφορμή την αποχώρηση του Ρομπέρτο Ντουένιας (ενός καθόλου τυχαίου αθλητή), το αφιέρωμα σας ταξιδεύει στην καριέρα του με βοήθεια από τον BEN, στη νόσο του γιγαντισμού με εξήγηση από τον Dr.Ball, σε όλους τους γίγαντες του σύγχρονου μπάσκετ, αλλά και σε όσους έχουν σταματήσει πια την καριέρα τους με παρέα τον Lord of the Stats.

“Good night, and good luck”

by BEN

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *