Home / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ / Το καλό πράγμα… θέλει ψάξιμο!

Το καλό πράγμα… θέλει ψάξιμο!

Τη μορφή δημοσκόπησης έχει το σημερινό άρθρο, όχι, βεβαίως, για να «την πούμε» στους αναγνώστες μας, αλλά για να καταδείξουμε ένα (ακόμα) πρόβλημα που ταλαιπωρεί το ελληνικό μπάσκετ και, συγκεκριμένα, το γυναικείο. Για πολλούς δευτερεύον μέσα σε όλα που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό, όμως, στην ουσία του, πολύ σοβαρό και σημαντικό. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις απαντήσεις όλων στις δύο ερωτήσεις.

Πόσοι ξέρατε από πριν ότι τη Δευτέρα έγινε το all-star game της Α1 γυναικών; Ναι, αναφέρομαι στο ελληνικό all-star game του γυναικείου πρωταθλήματος μπάσκετ της χώρας.

Την Κυριακή στις 16:00 έγινε ο τελικός Ευρωλίγκας γυναικών ανάμεσα στη Σαλαμάνκα και την Σπαρτάκ Μόσχας, με την πρώτη να παίρνει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πόσοι το είχαν ακούσει; Μιλάμε για το, θεωρητικά, πιο σημαντικό ματς στο ευρωπαϊκό γυναικείο συλλογικό μπάσκετ, ένα ματς που είχε ζωντανή μετάδοση από τη Nova!

Το «δικό μας» all-star game έγινε με κόσμο στις εξέδρες ενός μικρού γηπέδου (στα Ιωάννινα), με τις Ξένες να κερδίζουν τις Ελληνίδες με 83-74 και την Έμιλι Φοξ να παίρνει το MVP, ενώ η Μέι Κοτσόπουλος (Θωμαΐς Κωτσοπούλου κατά το ελληνικότερο, αφού είναι Ελληνίδα της διασποράς που φέτος ήρθε στην Ελλάδα) κέρδισε το διαγωνισμό τριπόντων.

Το γυναικείο πρωτάθλημα έχει φτάσει στην 22η αγωνιστική του και μετά από 21 αγώνες ο Αθηναϊκός έχει 21-0 και είναι ξανά σίγουρος πρωταθλητής. Ο Άρης είναι 2ος με 14-7, ενώ η Χαλκηδόνα είναι 3η και ακολουθούν Παναθηναϊκός, Εσπερίδες, Πανιώνιος και Λιόσια (η ομάδα της Κοτσόπουλος).

Στα ατομικά στατιστικά η Γκαμπριέλα Μαργκίνεαν του Παναθηναϊκού είναι 1η σκόρερ του πρωταθλήματος με 17.9 πόντους, ενώ η Κοτσόπουλος, στην πρώτη της σεζόν στην Ευρώπη είναι η 1η Ελληνίδα σκόρερ του πρωταθλήματος με 15.1 πόντους.

Το γυναικείο πρωτάθλημα αξίζει της προσοχής μας, αλλά ουσιαστικά δεν έχει καθόλου προβολή στα μέσα. Επιστρέφοντας στο all-star game, που ήταν και η αφορμή του άρθρου, πόσοι ήξεραν ότι γινόταν; Πόσο ενδιαφέρθηκε η ΕΡΤ να το καλύψει τηλεοπτικά ή ακόμη και μόνο να το προβάλλει διαφημίζοντάς το; Ρητορικές ερωτήσεις, που, όμως, είναι βασικές ως λόγοι που το γυναικείο μπάσκετ γίνεται μεταξύ… συγγενών και φίλων.

Φτάνοντας και στον τελικό της Ευρωλίγκας, ο οποίος έγινε Κυριακή 16:00 το απόγευμα, χωρίς αγωνιστική στο μπάσκετ και με το ποδόσφαιρο να αρχίζει στις 19:00. Είμαι σίγουρος ότι αρκετοί μπασκετόφιλοι θα ήθελαν να δουν το συγκεκριμένο ματς, στο οποίο έπαιζε η αφρόκρεμα των καλύτερων παικτριών του κόσμου.

Από τη Σου Μπερντ (χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια με τις Η.Π.Α. το 2010, στη 2η πεντάδα του WNBA πέρσι), ως τη 40χρονη Τάι ΜακΟυίλιαμς (6 φορές all-star, που στα 35 της είχε μπει στη 2η πεντάδα του WNBA), από την Ιρίνα Οσίποβα (που είχε ονομαστεί «η τρομερή Ιρίνα» όταν πρωτοξεκίνησε) ως την πανέμορφη Ιλόνα Κόρστιν (που είναι η φιγούρα του γυναικείου σήματος της FIBA και έχει περισσότερους από 25 τίτλους στην καριέρα της). Από την Αυστραλή Μπελίντα Σνελ ως τη Βραζιλιάνα Ερίκα Ντε Σόουζα (MVP του ισπανικού πρωταθλήματος το 2006). Και από την Ισπανίδα Σάντσο Λιτλ (2 φορές all-star στο WNBA) ως την επίσης Ισπανίδα Άλμπα Τόρενς (νέα παίκτρια της χρονιάς το 2009 για τη FIBA).

Όμως, και αυτός ο αγώνας πέρασε στα ψιλά. Για την ιστορία η Σαλαμάνκα κέρδισε με 68-59 έχοντας το προβάδισμα από το ξεκίνημα (παρά την αντεπίθεση της Σπαρτάκ από το 50-30 στο 50-43 μέσα σε 4 λεπτά), με την Ντομίνγκεζ να βάζει 16 πόντους και την Τόρενς 13.

Ας δούμε, λοιπόν, τις δύο ερωτήσεις, αλλά, κυρίως, και τις απαντήσεις, που θα μας δείξουν πόσοι από τους αναγνώστες ενός καθαρά μπασκετικού σάιτ ήξεραν για τα δύο γεγονότα.

Ξέρατε ότι το all-star game της Α1 γυναικών έγινε τη Δευτέρα;
Ναι, ακολουθώ το γυναικείο μπάσκετ και το ήξερα.
Ναι, παρότι παρακολουθώ μόνο περιστασιακά γυναικείο μπάσκετ.
Όχι, παρότι παρακολουθώ περιστασιακά γυναικείο μπάσκετ.
Όχι, δεν παρακολουθώ συνήθως γυναικείο μπάσκετ και δεν έτυχε να ακούσω κάτι.

 

Ξέρατε ότι την Κυριακή έγινε ο τελικός Ευρωλίγκας γυναικών και είχε τηλεοπτική κάλυψη από τη Nova;
Ναι, το ήξερα.
Όχι, δεν είχα ακούσει ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.
Ήξερα ότι γινόταν ο τελικός, αλλά δεν είχα ακούσει τίποτα για την τηλεοπτική κάλυψη.


Υ.Γ.:
Και η τελευταία ερώτηση σχετικά με την προώθηση που γίνεται στο γυναικείο μπάσκετ; Πόσοι μπορούν να αναγνωρίσουν στην πιο πάνω φωτογραφία την Κοτσόπουλος που είναι η καλύτερη Ελληνίδα παίκτρια φέτος στην Α1; Πόσοι μπορούν να αναγνωρίσουν, ας πούμε, την Χατζηνικολάου, που είναι βασικό στέλεχος της εθνικής και του πρωταθλητή Αθηναϊκού;

About nikolask11

Check Also

Η live μετάδοση του final-four Κυπέλλου Γυναικών

Το final four του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών ξεκινά το Σάββατο στην Κω και η ΕΟΚ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *